Sen ananın aklıyla devam et daha çok başın derde girer. Mal gibi satılmaktan gocunmuyorsun demek ki. Nişanda 20 Gr 10 bilezik maşallah ne kadar da tok gözlüsünüz ana kız. Adamın durumundan size ne?Tamam dedik zaten. Annem bize yapmıyorsunuz zaten anlamında söyledi.
Bize nişanda sordular adetiniz nedir ne takalım diye. Annem siz kendi adetiniz durumunuz neyse takın, bizde hediyedir gençlere karışmayız dedi geçti.
20 gramdan 5 bilezik taktılar ki o zaman altında cidden daha alınabilirdi 10 sene öncesi. Şu zamanda olsa onu da takamazlardı bence. Çok ayıp ya
Bir de annesinin lafı çok basitmiş gibi üstü kapatılıp adam "madem adet örfe giriyorsunuz ben de adetlere göre kızınızı hizmetçi gibi kullanırım, hatta yine o adetlere göre kötü de davranırım....." deyince "vaaaooovvv ne dediiii İİ"Sen ananın aklıyla devam et daha çok başın derde girer. Mal gibi satılmaktan gocunmuyorsun demek ki. Nişanda 20 Gr 10 bilezik maşallah ne kadar da tok gözlüsünüz ana kız. Adamın durumundan size ne?
Sen de biliyorsun ki annen üstü kapalı şerefsiz demiş hiç çevirme olayı.
Ben mesela bohça alışverişine de kızıyorum. Sanki ömründe don atlet alamamış gibi aldırıyorsun. Ben istemedim mesela. Sadece düğünde takacağın şeyi seçelim dediler beraber gittik. Orada sarı sarı altınları takamam diye minik bir elmas kolye küpe seçtim. O da yine almak istediği altın kolye kadar ancak tutmuştur. Öyle bohça işine girmedim. Aile evinde görmemiş gibi kendime alışveriş yaptırmak da saçma geliyor. Anneannelerimizin döneminde çarşıya gidip giysi alınmıyormuş evlenen kıza yapıyorlarmış da şimdi o devirde miyiz biz? Çok çirkin yaBiz göçmeniz bizde çok takılır ama istenmez yani. Standardı vardır herkes takar bir şey bütçesine göre. Ben evlenirken eşimin ailesi sorunca bizimkiler şok oldu sorulur mu böyle bir şey diye. Aynen böyle hediyedir bu içinizden geldiği kadar dendi geçti yani.
Eşimin kardeşi evlenirken bilezik pazarlıkları mehirler düğün takılarını kim alacaklar havada uçtu. Kayınaile şok tabi :)
Ben mesela bohça alışverişine de kızıyorum. Sanki ömründe don atlet alamamış gibi aldırıyorsun. Ben istemedim mesela. Sadece düğünde takacağın şeyi seçelim dediler beraber gittik. Orada sarı sarı altınları takamam diye minik bir elmas kolye küpe seçtim. O da yine almak istediği altın kolye kadar ancak tutmuştur. Öyle bohça işine girmedim. Aile evinde görmemiş gibi kendime alışveriş yaptırmak da saçma geliyor. Anneannelerimizin döneminde çarşıya gidip giysi alınmıyormuş evlenen kıza yapıyorlarmış da şimdi o devirde miyiz biz? Çok çirkin ya
Aynen ya bizimde böyle oldu zaten esim kendi yapıyordu 5 tane 20gr yaptim dedi. Aileler bile konuşmadı esim bana dedi, ben de set vs istemiyorum dedim. Biz kendi aramizda konuştuk. Bu bileziğide kendileri aldılar farklı yerlerdeydik göndermediler para vs diye. Kendileri aldi, sahsen ben göndermezdim bile , adam para göndermis su kadar al diye onu bile almamislar kendi kafalarına göre yapmışlar o da bir emanet sonuçta adama kazik atmislar gibi olmusBize nişanda sordular adetiniz nedir ne takalım diye. Annem siz kendi adetiniz durumunuz neyse takın, bizde hediyedir gençlere karışmayız dedi geçti.
20 gramdan 5 bilezik taktılar ki o zaman altında cidden daha alınabilirdi 10 sene öncesi. Şu zamanda olsa onu da takamazlardı bence. Çok ayıp ya
Bende " durumları iyi "lafına böyle konular okuyunca gıcık oluyorum ,geline yedirelim diye mi çalışıp çabaladılar? İnsan isterken utanır, birde adama laf arasında şerefsiz iması yapmış anasını tutuyor.Bu evlilik çok sürmez ......Bir de annesinin lafı çok basitmiş gibi üstü kapatılıp adam "madem adet örfe giriyorsunuz ben de adetlere göre kızınızı hizmetçi gibi kullanırım, hatta yine o adetlere göre kötü de davranırım....." deyince "vaaaooovvv ne dediiii İİ"
O başa da şimşir tarak yani.... Ne bekliyorsunuz.
Ayrıca durumları da olabilir. Kime ne? Yanlarında mıydınız o paralar kazanılırken. Belki ne zorluklarla kazandılar. Size vermek zorundalar mı. Siz de çalışın yapın altınınızı
Niye kp size bilezik takmak zorunda? Üstelik gramı gramına da istemişsiniz ayıp değil mi?Nişan yapicaz haftaya. Altin konusunda tartisma çıktı. Yani 10 bilezik dedik en başta ve gram falan hiçbir şey belirtmedik. Annem 20 gr dan istiyor. Onlar 15 dedi. Biz farkli şehirlerdeyiz. Mesafe olduğu için onlar para gonderdi biz burdan aldik. Ama burda 15 lik yok özel sipariş üzerine getiriliyormuş. Annem dün aradı durumu açıkladı gönderdiğiniz paraya 2 tane yaptı birini 20 den aldik diğerini de kelepçe aldik denk oldu dedi. Siz 20 den devam edin dedi. Adam ben 20 lik yapmam dedi. Annem de ne yaparsanız kendi şanınıza şerefinize bizim için önemli olan çocukların mutluluğu dedi. Adam ben 20 de yaparım ama kiziniza çektiririm evlat yerine koymam oğlumu da onu da eve sokmam dedi. İyi akşamlar dedi kapattı telefonu Annem hiçbir şey demedi karşılığında. Adam annemin şerefsiz dediğini anlamış. Asla öyle bir niyeti yok ve demedik de. Erkek arkadaşım da babamın umrunda değilim ben dedi. Onunla işimiz yok dedi. Ama iş dolayısıyla o şehirde yaşiycaz. Ne düşünüyorsunuz
KomikNişan yapicaz haftaya. Altin konusunda tartisma çıktı. Yani 10 bilezik dedik en başta ve gram falan hiçbir şey belirtmedik. Annem 20 gr dan istiyor. Onlar 15 dedi. Biz farkli şehirlerdeyiz. Mesafe olduğu için onlar para gonderdi biz burdan aldik. Ama burda 15 lik yok özel sipariş üzerine getiriliyormuş. Annem dün aradı durumu açıkladı gönderdiğiniz paraya 2 tane yaptı birini 20 den aldik diğerini de kelepçe aldik denk oldu dedi. Siz 20 den devam edin dedi. Adam ben 20 lik yapmam dedi. Annem de ne yaparsanız kendi şanınıza şerefinize bizim için önemli olan çocukların mutluluğu dedi. Adam ben 20 de yaparım ama kiziniza çektiririm evlat yerine koymam oğlumu da onu da eve sokmam dedi. İyi akşamlar dedi kapattı telefonu Annem hiçbir şey demedi karşılığında. Adam annemin şerefsiz dediğini anlamış. Asla öyle bir niyeti yok ve demedik de. Erkek arkadaşım da babamın umrunda değilim ben dedi. Onunla işimiz yok dedi. Ama iş dolayısıyla o şehirde yaşiycaz. Ne düşünüyorsunuz
Hahshshshs ay nişanmış bide resmen soyuyosunuz insanları nişanda kim kimden 10 bilezik istemiş arkadaslar siz iyi misiniz hürrem sultan mısınız siz kralice elizabeth misiniz siz nişanda 10 bilezik ne shsjsjsjaka utanmada yok düğün olsa kimse garipsemezdi eminim ama nişanda 10 bilezik isteyen düğünde evi arabayi bide ek olarak topkapı sarayını ister baahahahahhaNişan yapicaz haftaya. Altin konusunda tartisma çıktı. Yani 10 bilezik dedik en başta ve gram falan hiçbir şey belirtmedik. Annem 20 gr dan istiyor. Onlar 15 dedi. Biz farkli şehirlerdeyiz. Mesafe olduğu için onlar para gonderdi biz burdan aldik. Ama burda 15 lik yok özel sipariş üzerine getiriliyormuş. Annem dün aradı durumu açıkladı gönderdiğiniz paraya 2 tane yaptı birini 20 den aldik diğerini de kelepçe aldik denk oldu dedi. Siz 20 den devam edin dedi. Adam ben 20 lik yapmam dedi. Annem de ne yaparsanız kendi şanınıza şerefinize bizim için önemli olan çocukların mutluluğu dedi. Adam ben 20 de yaparım ama kiziniza çektiririm evlat yerine koymam oğlumu da onu da eve sokmam dedi. İyi akşamlar dedi kapattı telefonu Annem hiçbir şey demedi karşılığında. Adam annemin şerefsiz dediğini anlamış. Asla öyle bir niyeti yok ve demedik de. Erkek arkadaşım da babamın umrunda değilim ben dedi. Onunla işimiz yok dedi. Ama iş dolayısıyla o şehirde yaşiycaz. Ne düşünüyorsunuz
Biz göçmeniz bizde çok takılır ama istenmez yani. Standardı vardır herkes takar bir şey bütçesine göre. Ben evlenirken eşimin ailesi sorunca bizimkiler şok oldu sorulur mu böyle bir şey diye. Aynen böyle hediyedir bu içinizden geldiği kadar dendi geçti yani.
Eşimin kardeşi evlenirken bilezik pazarlıkları mehirler düğün takılarını kim alacaklar havada uçtu. Kayınaile şok tabi :)
Sorun gelinde değil, abinizde.beni de oralara götürdü görümce olarak , gelinlik için büstiyer almaya
aradığını bulamadı iç çamaşırı bakalım dedi, bende almışken dantelli süslü püslü al dedim
ayy rahat edemem dedi, penye don aldı.
sonra abime de huzur bana nene donları aldı dedi. küfür edecem edemiyorum ....
buradalarda ise ve okuyorsa, duy sesimi sana abimin hatrına katlanıyorum ona görre
Kp.e sövmedik, daha fazlasıni hak ediyorsun demedik diye üyelik iptali geldi. Hiç şaşmaz.
Ne saçlamasın sen ya mal gibi satar falan annesi istediği altını kendine mi alacak ki kızına gelecek onun geleceği için istemiş kaldı ki bunu annesi değil kız da isteyebilir kendini satmış mı oluyor sanki daha sonra o altın adamın oğluna da yarayacakEvet normal, anneniz sizi mal gibi satmaya kalkar hareketler yapıp, insanların şerefine kadar dil uzatır ise o adamda size mal muamelesi yapip ister değer verir ister hor kullanır.
Annenizin soylediklerinin cok masum olmadigini sizde biliyorsunuz bal gibi hemde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?