Kızınıza çektiririm diyen kayınbaba

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tamam dedik zaten. Annem bize yapmıyorsunuz zaten anlamında söyledi.
Sen ananın aklıyla devam et daha çok başın derde girer. Mal gibi satılmaktan gocunmuyorsun demek ki. Nişanda 20 Gr 10 bilezik maşallah ne kadar da tok gözlüsünüz ana kız. Adamın durumundan size ne?

Sen de biliyorsun ki annen üstü kapalı şerefsiz demiş hiç çevirme olayı.

Biz göçmeniz bizde çok takılır ama istenmez yani. Standardı vardır herkes takar bir şey bütçesine göre. Ben evlenirken eşimin ailesi sorunca bizimkiler şok oldu sorulur mu böyle bir şey diye. Aynen böyle hediyedir bu içinizden geldiği kadar dendi geçti yani.
Eşimin kardeşi evlenirken bilezik pazarlıkları mehirler düğün takılarını kim alacaklar havada uçtu. Kayınaile şok tabi :)

Bir de annesinin lafı çok basitmiş gibi üstü kapatılıp adam "madem adet örfe giriyorsunuz ben de adetlere göre kızınızı hizmetçi gibi kullanırım, hatta yine o adetlere göre kötü de davranırım....." deyince "vaaaooovvv ne dediiii İİ"
O başa da şimşir tarak yani.... Ne bekliyorsunuz.
Ayrıca durumları da olabilir. Kime ne? Yanlarında mıydınız o paralar kazanılırken. Belki ne zorluklarla kazandılar. Size vermek zorundalar mı. Siz de çalışın yapın altınınızı

Ben mesela bohça alışverişine de kızıyorum. Sanki ömründe don atlet alamamış gibi aldırıyorsun. Ben istemedim mesela. Sadece düğünde takacağın şeyi seçelim dediler beraber gittik. Orada sarı sarı altınları takamam diye minik bir elmas kolye küpe seçtim. O da yine almak istediği altın kolye kadar ancak tutmuştur. Öyle bohça işine girmedim. Aile evinde görmemiş gibi kendime alışveriş yaptırmak da saçma geliyor. Anneannelerimizin döneminde çarşıya gidip giysi alınmıyormuş evlenen kıza yapıyorlarmış da şimdi o devirde miyiz biz? Çok çirkin ya

He ya eskiden kız evlenene kadar doğru düzgün giysisi olmuyormuş. Bohça alışverişi kıymetli bir şeymiş şu an saçmalık israf para tuzağı tamamen. Herkesin elinde telefon alışveriş yapıyorlar bütün gün. Ama doyumsuzluk hat safhada.

Hani bileziği siz beğenin model vs diye size para gönderiliyor, bizde farklı sehirlerdeydik insa
Aynen ya bizimde böyle oldu zaten esim kendi yapıyordu 5 tane 20gr yaptim dedi. Aileler bile konuşmadı esim bana dedi, ben de set vs istemiyorum dedim. Biz kendi aramizda konuştuk. Bu bileziğide kendileri aldılar farklı yerlerdeydik göndermediler para vs diye. Kendileri aldi, sahsen ben göndermezdim bile , adam para göndermis su kadar al diye onu bile almamislar kendi kafalarına göre yapmışlar o da bir emanet sonuçta adama kazik atmislar gibi olmus

Bende " durumları iyi "lafına böyle konular okuyunca gıcık oluyorum ,geline yedirelim diye mi çalışıp çabaladılar? İnsan isterken utanır, birde adama laf arasında şerefsiz iması yapmış anasını tutuyor.Bu evlilik çok sürmez ......

Niye kp size bilezik takmak zorunda? Üstelik gramı gramına da istemişsiniz ayıp değil mi?
Ayrıca annenizin söylediği çok çirkin, ben olsam size altın değil mendil bile almam.

bu kadar onemliyse koysunlar bir cantaya versinler parayi size. garip yahu yok su kadar gram bu kadar altin... cok da tatsiz iki aile arasinda yok seref meref diye kavga cikmasi

Arsız arsız altın isteyen de bir zahmet şereften haysiyetten bahsetmesin ama ya, adam gayet şerefli bir adammış size pabuç bırakmamış helal olsun,
nişanlınız keşke biraz babasına çekseymiş, bak bak laflara bak "ben babamın umurunda değilim"ler falan, sanki adamla beraber çalışıp kazanmış haspam,
gerçi aynı kafadasınız belli ki değeri sevgiyi altınla ölçtüğünüze göre, neyse Allah sizi birbirinize bağışlasın, annenize akıl fikir sağduyu adama da sabırlar versin.

Komik

Hahshshshs ay nişanmış bide resmen soyuyosunuz insanları nişanda kim kimden 10 bilezik istemiş arkadaslar siz iyi misiniz hürrem sultan mısınız siz kralice elizabeth misiniz siz nişanda 10 bilezik ne shsjsjsjaka utanmada yok düğün olsa kimse garipsemezdi eminim ama nişanda 10 bilezik isteyen düğünde evi arabayi bide ek olarak topkapı sarayını ister baahahahahha

imam nikahı sırasında (sene 2014 öyle çok uzak bi tarih değil)
imam sordu mehir olarak ne istersin diye
  • 50 lira dedim
  • imam kabul edemem bu mehir değil başka bi şey iste adı altın olsun, dedi
  • o zaman ilerde kendi maaşıyla bana bi bilezik alsın , dedim
  • kaç gr dedi, onu da kendi düşünsün dedim

adam maaşlı öğretmendi, kardeşleri avrupadaydı ama koca benim kocam ne diye şan şerefi sokuyorum araya

Sorun gelinde değil, abinizde.

Damat keşke biraz babasına çekseymiş.o değil yazık adam ben nerde hata yaptimda böyle bi çocuk yetiştirdim diye üzülüyodur.

Sen besle büyüt sonra çocuğun elin açlariyla seni muhatap etsin.Ya kınamakta istemiyorum ama cidden çok üzülüyorum böyle ailelere..

Ne saçlamasın sen ya mal gibi satar falan annesi istediği altını kendine mi alacak ki kızına gelecek onun geleceği için istemiş kaldı ki bunu annesi değil kız da isteyebilir kendini satmış mı oluyor sanki daha sonra o altın adamın oğluna da yarayacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…