- Konu Sahibi Nightingale
-
olmuyo öyle işte tatlım bi düşün bakalım onu diğerlerinden ayıran ne yani diğer erkek arkadaşlarından bu kadar sevmenin nedeni ilgisizliği seninde onu elde etme arzun olabilirmi. sen ilgisizleşirsen o seni arzular bunu unutma ne ayrılması pes mi edeceksin. herşey düzelir kendine hakim ol cok sevgini gösterme herşey kendilğinden olur zaten.
Evlilik muhabbetleri erkekleri sıkar...
cnm bana sorarsan gereksiz yere üzüyorsun kendini. biz kadınlar hep böyleyiz çok aceleci ve zamansız konuşan ve saçma bir inat ısrarcı olmakta cabası.
1_ sevgilinin yerine koy kendini 1 sene çalıştın başka iş tecrüben yok. askerdesin döneceksin iş arayacaksın aileni geçindirecek kadar kazanacaksın sonra evlenmeye bakacaksın. erkeklerin çok düz mantıkları evlenmeyi düşündüğünde eğer ordaysan ve emek verdiysen kazanacak ve evleneceksin yok başkası varsa onunla evlenecek. üzgünüm ama erkeklerde mantık böyle işliyor.
2_ sen nasılsın? evlenmek için hazır değilsin ama seviyorsun. gururun okşansın sevilen arzu edilen bir ömürü yanında geçirilmek istenen kendisinden çocuklar istenen kadın olmak istiyorsun. vakti gelince erkek işini eline alıp belli bir ekonomiye ulaşınca aza kanaat edip evleneceksin.
şimdi asıl konuya gelelim neden evlenmeyi düşünmüyorum dedi (gerçi sen bunu seninle evlenmeyi düşünmüyorum olarak aldın gerçekte böyle demediyse de kadınsın işte). 1 de açıkladım. ek olarak sana deli gibi aşık değil. sabredersen ve hayatı kendine de ona da zindan etmezsen. güleryüzlü ve eğlenceli olursan illaki vakti gelince senden başkasını düşünmeyecektir. erkekler sabırla yanında duran ve erkeğin kendisini hayatın merkezine koymayan ama onu da diğer taraftan nazlandıran güclü eğlenceli karşısındakini yormayan. kendi hayatını da yaşayan kadınlara tutkuyla bağlanırlar. tecrübeyle sabittir.
not: benim eşimde evlenmeyi düşünmüyordu- gerçi hoş bende düşünmüyordum kendisiyle evlenmeyi kesinlikle düşünmüyorum diyerek başladım- ama 4 yıllık evliyim 1 kızım var. 10 yıldır birlikteyiz.
Seviyorsan ve ilişkide gelecek görmüyorsan neden devam edip , hayatından çalasın ki ? Zaman geçtikçe , paylaşımlar arttıkça daha zor gelecektir.
Bir erkek eğer görüştüğü kızla kendini aynı gelecek görüyorsa , direk söylemese bile bir şekilde belli eder. Öyle zamanı gelince ben sana teklif edicem sen de ya abul edersin ya da etmezsin nedir ya ?
Genel üslubu böyleyse bişey diyemeyeceğim ama itici olduğu kesin . Değer verdiğini gösteren cümleler değil bunlar bence.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.
İyi de bu evlilik konusunda neden her şey onun istediği gibi. Ona kalsa benim de söz hakkım var o teklif eder ben evet ya da hayır derim esas ip benim elimde hatta. Teklif etmezse de e buymuş nasip der giderim.
Acaba askerde olmanın verdîği ruh hali mi diye düşündüm ama sen genel hali bu diyorsun.Genel üslubu böyle. kısa net dürüst açık ve kararlı. Herkese karşı üslubu böyle.
:) biliyorum bu yaşlar çok sıkıntılı geçiyor bir kadın için. yani 25 ve sonrası sanki hayat artık çok hızlı ilerliyor ve herkes evleniyor bir taraftan ve çocuk yapıyor ben birşeylere geç mi kalıyorum acaba. ya bu adamla olmazsa 1-2 senem boşa gidecek sonra yeni birini bul başla o kadar zor görünüyorki. bir de ileri yaşlarda hala evli olmayan arkadaş ya da akraba örnekleri de cabası. insan heleki kadın kendini güvende hissetmek istiyor. erkekse kendini sıkıntıya sokacak vaadlerden olabildiğince uzak duruyor. benim naçizane tavsiyem sevgilini dinle neler yapmak istiyor ailesine öğren ve onun ailesi ve kendisi için yapmak istediklerine ortak ol. illa bu maddi olmak zorunda değil. yani ev arıyorsa uygun olan bir ev ne kadardır bunu araştır mail at. ya da onları bir ömür kirada siz evliyken birlikte ortak bir bütçe belirleyerek oturtsan maliyet olarak satın almaktan daha mı cazip olur. hem bu arada siz zaman ve yıl kaybetmemiş olursunuz. ayrıca evli ve çocuklu arkadaşların evlerine misafir olmak oldukça teşvik edici olabilir. (dikkat kötü evlilik örnekleri olmasın yada sürekli geçim derdi anlatan erkeklerden uzak dur) özellikle hem evli hem çocuklu hem de yükseklisans ya da doktora yapan arkadaşlar ilk sırada yer alsın. kendisi eğitimine devam etmek istiyorsa ucuz ama faydalı kurs seminer ya da program bulup kendisini teşvik et. her zaman yanında ve destek olacak bir eş güven vericidir. sanıldığının aksine erkekler de güvenli sularda yüzmek ister. : ) umarım bir gün burdan evleniyorum haberlerini de alırız.
Öğretmen işi hazır zaten ama ailesine bir şeyler yapmak kendi için bir şeyler yapmak istiyor. Seninle evlenmek istemiyorum da demedi evliliği düşünmüyorum, düşünürsem tabi ki seninle olacak dedi. Maddi imkanları zor büyümüş. Bende öyle. Ben üniden mezun oldum atandım 3 senedir her istediğimi aileme kendime olsun yaptım çok şükür. O da yapsın isterim bencil değilim. Ki söyledim de sen de ben bir şeyleri yapmadan evlenelim desen ben sıcak bakmazdım. seni çok iyi anlıyorum. Ama öyle lise çocuğu gibi de olmuyor ki . Geç atandıysa, hayata 28 yaşında başladıysa suç benim mi yani :)
Çıktığımız ilk günden beri başka konular sorunlar olsun Hayatı zindan ettiğim doğru, onda en emin olduğum şey bana aşkı sevgisi bütün yaşadıklarımıza katlanmazdı, karakteri öyle değil.
Ağzına sağlık benim ne istediğimi tam açıklamışsın. Yoksa ben evlilik düşünmek şöyle dursun bundan önceki sevgilimden evlenmek istiyor diye ayrılmıştım. Ahı tuttu belki. Allah, kader inancım var benim hayırlısı olsun derim ama senin şu 2. madde isteklerimi anlatmış :) teşekkür ederim.
Selam kızlar. Bu gün erkek arkadaşımla konuşurken ben senin aradığın tipte bir insan değilim dedim o da bana sıkıntıya girmene gerek yok benim düşüncelerimi şu an evlilik düşünmediğimi biliyorsun dedi. İyi de ben bununla mal mal çıkayım daha çok aşık olayım her gün daha çok bağlanayım sonra paşam ben evliliğe söz vermedim desin çeksin gitsin kabullenebilir miyim bu düşünceyi? Ben de mesaj attım "ben senden ayrılmak istemiyorum ama sen her seferine evliliği düşünmediğini söylüyorsun. Aşık olduğum adamla nasıl evlenme hayalim umudum olmaz. Sen beni taştan mı zannediyorsun. Bu işin sonunda üzüleceğim biliyorum. Sevdiğim için bana biraz zaman ver seninle devam etmeli miyim evlilik umudu olmadan düşüneyim sonra sana kararımı bildiririm dedim. o da erkek bunu söyler kız zırt pırt söylemez, zamanı geldiğinde evlenirsin ya da evlenmezsin bu başka da olmaz iyi geceler demiş. Ben de ilk başta bu düşüncene saygı duydum hiç bir konuda sana bencil olmadım ama beni seviyorsan iyiliğimi istersin, ben seni daha çok seviyorum ve evlilik düşüncen olmadan seninle devam edebilir miyim bilmiyorum sabah uyandığında zaman verip vermediğini söylersin dedim.
Şimdi akıl verin sakın sert sözlerle eleştirmeyin çok üzgün durumdayım zaten. Ben ne yapayım? Zaman istemeye devam mı edeyim? Ki zannetmem zaman vermez, ayrılayım bitsin mi? Yoksa bir gün bana evlenme teklif edecek ya da etmeyecek diye bekleyim mi?
biraz eski konularına baktım da annen de istemiyormuş bu çocuğu.senin başka sorunların da var ama görmezden geliyorsun.evliliğini düşünene kadar o sorunlarını düşün.çok yüz vermişsin ayrıca,tepene çıkarmışsın bu çocuğu sen.ben pek iyi hissetmedim bilmiyorum.sen bilirsin.şu konuya da bir bak belki sana fikir olur.http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/653076-moralim-cok-bozuk-yardiminiza-ihtiyacim-var.html
Konuyu açarken bir derdimiz oluyor açınca bin derdimiz ben de dahil sanki konuyu açana hınçlı gibi saldırıyoruz tabi iyi yorumlar yapan da var. Ayrıldım bu sabah, bütün gün güzel mesajlar attı, aradı iyi konuştu. Hep ayrılıyorsun artık dön demeye bile gücüm yok, askerdeyim farkında mısın dedi. Bana kalsa hep o ayrılıyor :) Sen kendini neden değersizleştiriyorsun evlilik evlilik diye, zaten benim aradığım istediğim insansın, tabi ki gönül eğlendirmiyoruz, ikimiz de artık evlenelim hazırız dediğimizde ben teklif ederim. Evlilik teklifini senden başka kime yaparım ki zaten. Bu kadar muhabbeti olduktan sonra zorla teklif etmiş olmayacak mıyım, sen zaten çok güzelsin çok iyisin, bırak bazı şeyler zamanla olsun, olması gerektiği gibi olsun dedi. Ben çok seviyorum, seni sevmiyor diyenler oldu ama ben sevdiğine eminim , askerde sırf bu yüzden terk etmek istemedim. Barıştım hatamı yaptım bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?