Kizlar ben mi abartıyorum acaba?

Ben aslında daha çok burada kalma taraftarıyım İngilizce düzenim c1 ama almanca yok bende Almanya da pek ilgimi çeken ülke değil. Maaş kısmını da belirttim ki hani aç açıkta değil adam. İşte aileler direkt evlilik niyeti ile tanıştırinca aslında adam bu yaz olabilir dedi ben seneye dedim anlaşırsak eğer. Eğer gereksiz bir tip ise hiç baslamayayim diyorum çünkü adam ilgimi çekmeye başladı tarzı konuşması. Bir de bu yaşta saçma sapan biri çıkarsa aşk acısı cekmeyeyim.

adam ihtiyacına yönelik hediye almak istemiş çok mantıklı bence saçma sapan alınan çiçeğin zaten çürüyüp gideceği bariz belli işine yarar bişey olsun demiş. Evlenmek oldukça masraflı evet ama adam bence birazcık eli sıkı yani bi taşın altına sokacaksanız elinizi her ikinizde aynı şekilde sokun istiyor haklı olarak.

anladım. cimri olmasından korkuyorsunuz. zaten ev eşya araba herşeyiniz varmış. maddiyata da ihtiyacınız yok... tanımaya devam edin. bende hoşlanmazdım...
Yok gerçekten maddi beklentim yok. Şu an evim aracım var zaten. Maaşım çok yüksek değil 12 bin civari ama kredi ödüyorum o sebeple. Altı ay sonra o da bitecek daha yüksek bir kazancım olacak. Kendime yetiyorum. Ailemin de durumu iyi onlar da yardim etmek istiyor ama onlardan da kabul etmiyorum. Zor bir dönemden geçiyoruz hepimiz ama elimde varken aldım. Bir de korkum yok pek ailem eli açık insanlar ve herhangi bir durumda müdahale ederler. Şu ana kadar ihtiyacım olmadı şükür ama o da bir güvence. Cimri biri ise ben hiç sevmem gercekten anlaşamam hic

Teşekkür ederim bir yanım bunu diyor bir yanım içimdeki fesatlikla basediyor valla

Çapkın bir adam 40 yaşına kadar evlenmemiş uçarı bir tip belli ki ama annesinin tanıştırdğı kızla görüşüyor gelecek açısından çok da güvenli gibi gelmedi. Siz ipuçlarını üst üste koyup fikir sahibi olacaksınız yüz yüze görüşünce tavırlarından 2. evliliğiniz çıtır hayallerle yaşanmaz sorumluluğunuz var

E zaten bir mantık evliliği olmayacak mı bu? Sizin aklınıza yatmıştır mutlaka adamın Almanya’da olması, mühendis olması ve maaşı vs. İşsiz bir tip olsa görüşmezdiniz. Onun da sizden böyle beklentilerinin olması doğal.

Almanyada yaşayan Türkler tamda bu şekilde para odaklı ve çok açık sözlü.
Oraya gidince çalışmam gibi birşey düsünmeyin, adamın maaşı iyi olsada sizin evde boş oturmaniz rahatsız eder, çalışmanızı bekleyecek.
40 yaşına kadar neden evlenmemiş bence bunu öğrenin

Sonra bir ay kadar önce annesi trden kız bakarken annemle konuşuyor ve olaylar gelişiyor.
Bak bundan sonrasını okumadım. O kadar çok gördüm ki benzer konuları. Bir düşün bakalım Almanya'da yaşayan oranın kültürüne iş hayatına alışkın yetişkin bir adama niye annesi kız bakıyor, hem de Türkiye'den alıp götürecekler. Hiç bana "kültürlerine geleneklerine bağlılar aynı tarzda biriyle evlenmek istiyor" demeyin. Bu Türkiye'den gelin damat bulalım diyen gurbetçi tayfanın eline düşerseniz hata yaparsınız. Orada yaşayan Türk ya da Alman kızlar bu tuzağa düşmezler. Çalışan geliri olan ülkeye sisteme adapte olmuş kızları sindiremedikleri için dil bilmeyen kız bulup götürüyorlar.

İnşallah bu sefer ben yanılıyor olurum, gidin görün ortamı. Ama bu adamın Türkiye'de yaşayacağını düşünmeyin.

Universite mi? Bu kurla Ingiltere'de okutabileceginiz icin tebrik ederim. Ben liseden mezun oldugumda (2010) populerdi Ingiltere'de okumak ama kur boyle degildi. Su an cok daha zor olmali.
Yok ben okutmayacagim zaten benim gücüm yetmez babası gönderecek. Her yaz gitti bir ay dil okuluna çok sevdi orayı. Oradaki bir kurumdan istek aldı İngilizce seviyesi baya yüksek. Babası da gidiyor sürekli oraya hem iş yüzünden. Ama aşırı pahalı. Tek kişilik odada kaldı fiyatı aşırı uç. Ben kendim için nafaka talep etmedim ayrılırken çocuk için de etmedim gereğini yapar zaten dedim bir de ayrılırken babam dedi al esyani cik bisi isteme diye. Doğruya doğru babası baya ilgili esirgemiyor evladindan. Aslinda babası Japonyaya git bir sene kal önce dil ogren sonra orda kal biraz diyor çünkü Japonlarla iş yapıyor daha çok ama İngiltere istiyor kızım. Sürekli bi İngiltere muhabbeti dönüyor evde öyle hevesli ki

Çalışmadan güvenip kalamam zaten orada ama almanyadan ziyade başka ülke olsa ya da tr daha çok güzel olur dilim yok. Burada iyi bir üniversite bitirdim orda hükmü yok malesef. Ama daha çok erken olduğu için bu kadar detaylı düşünmedim henüz o kısmını yani. İstersen senin için dönerim dedi çünkü ama sende dil ogren iş ciddiye binerse dedi. Evlilik olayını da sorguladım sürekli meslek yüzünden dedi. Aslinda o da garip dimi

Buna ben de burada çok tanık oldum biliyor musunuz okurken? Hani toy eğitimsiz biri de değilim iki üniversite okudum hem Marmara Üniversitesi hem İstanbul üniversitesi mezunuyum. Ama orda bir anlamı yok bunların. Burada medya sektöründe özel bir kanalda calisiyorum orda garson olarak mı calisicam bu da dusundurucu aslinda.

Almanya pek aklıma yatmadı aslında konuda da yazdım bir çok defa. Burada işim evim ailem var ama o dönebilirim dedi. Mühendis olması da pek bisi ifade etmiyor babam mühendis abim mühendis eski eşim mühendis hepsinin kendi firması var zaten.

Tatlım hiç bulaşmayın siz bu işe. Evlenmek, yeni birileriyle tanışmak istemeniz çok normal ama bu kafadakilerle çok yıpranırsınız. Türkiye'den gelin almak lafını duyar duymaz kaçmanız gerek. Özgürlüğe alışmışsınız, ne güzel evladınızın geleceği üzerine planlar yapıyorsunuz, bu insanlar sizi hayattan bezdirir. 4 bin € büyük para değil Almanya için. 40 yaşına gelmiş birinin daha fazla kazanıyor olması lazım. Ben yerinizde olsam kızımla bir süre İngiltere'de kalırdım. Eski eşiniz kalacak yer ayarlıyormuş sonuçta.
Doğum günü hediyesi olarak mesela siz onun düşündüğünden daha pahalı bir şey isterseniz mesela aradaki farkı sizden isteyebilir şaşırmayın. Onlar için bu normal.

Ya bir de burada bahsetmek istemedim aslinda ama ailemin durumu baya iyi. Benim kendi paramla geçinmek istediğimi biliyor söyledim ailemle aram çok iyi ama çok severiz birbirimizi eli açık insanlar. Ama komşu olduğumuz için biliyor babamın sitesi var ankarada. Acaba diyorum fesat mi düşünüyorum. Normalde böyle art niyetli düşünmem ama bu konuşmalar garip geldi çünkü biz kendi aramızda hiç para muhabbeti yapmayız ne ailemle ne kızımın babası ile. Şu an kredi ödüyorum birikim yapamam altı ay bunu da biliyor aslinda söyledim

Almanca bilmiyorsanız garsonluk bile yapamazsınız, Türk restoranlarında marketlerinde heder olursunuz. Kariyeriniz eğitiminiz var, malınız mülkünüz vs. basiretiniz mi bağlandı söyleyin gelip açalım. Gurbetçi gurbetçiyle evlenirse düzgün normal bir aile olurlar. Ama pazara gider gibi gelip Türkiye'den kız bakmayla evlilik yürümez. Anama hizmetçi kendime de höt zöt yapabileceğim bir kadın arıyoruz demiyorlar da hayırlı bir iş için geldik diyorlar.

Aynen gidik nerden anladın sizin cevap masallah çok olgun bir hanımefendi gibi sizden öğrensem keşke nasıl davranilir
sorun bence adamın ettiği laflar değil. bunlar takılacak son şeyler. asıl sorun adamın 40 yaşına kadar doğru düzgün ilişki yapıp evlenememesi ve apar topar evlenmek istemesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…