Ya ben hiç yapamam öyle şeyler. Hiç benlik değil. Annem kadını çok seviyor o yüzden ısrar etti aile çok iyi diye. Ama içlerini bilemez tabi. Kadınla bir yardım vakfında beraber çalıştılar bikac seneAlmanca bilmiyorsanız garsonluk bile yapamazsınız, Türk restoranlarında marketlerinde heder olursunuz. Kariyeriniz eğitiminiz var, malınız mülkünüz vs. basiretiniz mi bağlandı söyleyin gelip açalım. Gurbetçi gurbetçiyle evlenirse düzgün normal bir aile olurlar. Ama pazara gider gibi gelip Türkiye'den kız bakmayla evlilik yürümez. Anama hizmetçi kendime de höt zöt yapabileceğim bir kadın arıyoruz demiyorlar da hayırlı bir iş için geldik diyorlar.
Bak bu konuda kesinlikle haklısın bence de iş güç eğitim dedi gecistirdisorun bence adamın ettiği laflar değil. bunlar takılacak son şeyler. asıl sorun adamın 40 yaşına kadar doğru düzgün ilişki yapıp evlenememesi ve apar topar evlenmek istemesi
Henüz ortada bir aylık görüşme var ama direkt evlilik amaçlı bir görüşme bu ve o konulara girmişsiniz zaten, ne haddine demeniz tuhaf olmuş. Evlenene kadar çalışma ,işten çık, zaten buraya geleceksin boşver , dinlen 1 yıl deseydi o sırada, daha 1 aylık görüşme, ne haddine böyle konuşuyor diyecek miydiniz?Henüz ortada bir aylık görüşme var bir aydır görüştüğüm kişi bana çalışmak zorundasın evlenmek için birikim yapmak zorundasın derse gider tabi ne haddine onun derim içimden geçinmek için çalışmalısın demiyor
Aynen öyle diyecektim o zamanda çalışma evlenene kadar da dese ben neden calismayayim derdim. Ama gerçekten bir aydır tanıdığınız biri ciddi ciddi ben uyucam dediğinizde hayır çalışıp para biriktireceksin evlenmek için evlilik pahalı bisi dese ne haddine derim. Bunu düzgün bir üslupla söylemese derim o kim ki ne için çalışıp calismayacagima karar verir. Geçinmen lazım dese evet ama onun dışında söz hakkı yok. Ben ona diyemem kimseye diyemem.ortada yüzük olmadan. Haddim değil. Dogumgunh konusu da o gün ne hissedicem hiç bilmiyorum. Gerçi büyük bir parti olacak o yüzden umursamam belki teşekkürler yorum icinHenüz ortada bir aylık görüşme var ama direkt evlilik amaçlı bir görüşme bu ve o konulara girmişsiniz zaten, ne haddine demeniz tuhaf olmuş. Evlenene kadar çalışma ,işten çık, zaten buraya geleceksin boşver , dinlen 1 yıl deseydi o sırada, daha 1 aylık görüşme, ne haddine böyle konuşuyor diyecek miydiniz?
Doğum gününüzde çiçek gönderebilir en azından evet, 40 yaşında ama belli ki tecrübesiz bu konularda. Önelmi sorunlar değil bunlar ama tanımaya devam edin tabi ki.
Ordan uygulamadan bi çiçek alabilir cidden bu kadar etkilendim öldüm bittim sana diyor. Bence isteyen erkek yapar da demek ki o kadar ince düşünmüyorAa ben bu adamı biliyorum, bundan binlerce var burada. %90 burnunuzdan getirecek, Almanyada kız bitmiş, koskoca 40 yaşında mühendis adam kendisine uygun birisini bulamıyor anası Türkiyeden görücü usulü kız arıyor. Ya o kadar tanıdık o kadar tanıdık bir şey ki anlatamam. Siz gelince 2 3 sene dil okuluna gitmeniz gerekecek ama nedense bunu ilk defa duyuyormus gibi triplere girecek hemen işe girmenizi bekleyecek. Ya zaten essek kadar adam bir çiçek bir ufak hediye işini sormadan halledemiyor mu gerçekten? İnanılmaz itici inanılmaz.
Zaten buradaki bazı arkadaşlar maddi beklentin mi var demiş de benim evim aracım var eşyalarım yeni. 18 yaşından beri hem okudum hem çalıştım. Yani öylesine bi laf orda tamam canim gitme nolcak hadi ben de bırakayım işi dese beraber dünyayı gezelim dese mesela ciddiye almayacağım ki. Ama.ciddi.ciddi oturup arkadaşlarından ekonomiden örnek verdi. Garip geldi bana daha kesin bisi yok ortada tanimaya çalışıyorum demisim. Ben hadsizlik etmiş diyorum ama bazi arkadaşlar katilmiyor. Bilmiyorum belki yetişme tarzı bakış açısı farklı herkesin. Ben bu kelimeyi kullanamam mesela utanırım kullanmaya bir erkege. Ayıptır bizde. Eşim nişanlım olur onda da bu şekilde değil daha dolaylı ama tatlı söylerim. Maddiyat konusu ayıptır benim ailemdeÜniversiteden mezun olduğumdan beri çalışıyorum. 8 yıllık da evliyim. Evlenirken eşyalar düğün vs. kız ve erkek tarafı olarak ailelerimiz eşit üstlendi. Evimizi, arabamızı borçlanarak kendimiz aldık. Erkek ailesinden ya da eşten ekstra maddi beklentisi olan biri olmadım hiçbir zaman.
Ama 'para kazanmak zorundasın, geçim çok zor, birikim yapmamız lazım' vb. söylemleri, muhabbetleri oldum olası sevemedim. Kendim de kullanmam eşime karşı. Off ya işe gidesim yok diye öylesine ortaya atılmış bir lafa karşılık olarak gelirse, hele ki daha 1 aylık bir ilişkide kesin ben de sinir olurdum. Eşler veya eş olacak kişiler birbirine dayanak olabilmeli bence. Ben bunalırım bi süre çalışmak istemem. Sonra yine başlarım. Aynısı eşim için de geçerli. Her zaman yanında olduğumu söylerim.
Ha biz eşimle üniversitede 20 yaşında tanıştık. İkimiz de saftık, hesapsızdık. Böyle şeyleri düşünmezdik bile. Okul biter ikimiz de çalışır hayatımızı kurarız kafasındaydık otomatik olarak. Belli yaşı geçip maddi manevi birçok denetimden sonra insanların birbirine güvenememesi veya tartmaya çalışması da normal olabilir.
Onun maaşını hani işsiz güçsüz biri değil kazancı var bi çiçek alıp gönderebilir diye dedim. Benim kendi aracım evim var onun biseyi yok mesela gezmiş tozmus yemisBen doğum günü için söylediklerinde sizi haklı buldum. Klasik erkek diye geçiştirmezdim ben. Ama sizin onun maaşını yazmanız sonra sizin iş konusunda söylediklerine bozulmanız falan adamla sanki başka sebeplerle görüşüyorsunuz gibi geldi.
Almanya bana o yüzden cazip gelmiyor burda yeni terfi alıyorum ocak ayında. İşim kurumsal bir firmada yeni uzman oldum aslında. Ev kredim altı aya bitiyor . Orda çalışmadan olmaz zaten babamın oğlu değil güvenip de evde duramam zaten çalışmadan sıkılırım ben okurken bile çalıştım. O dil ogren gel diyor ben burda kalsam daha iyi diyorum ben gelebilirim belki dedi daha erken diye zamana bıraktık aslında. Onun da belli başlı planı programı yok gibi geldi. Trde isyeri açmış batmış borcu var m sormadım. Benim kredim dışında borcum harcim yok kredi kartlarım bile temiz bu devirde borç yapmayayım diye ugrasiyorum. Kenara da üç beş altın atıyorum denk geldikçe onun birikimi yok öyle anladim. Gerçi altın hesabım da toplasan yetmiş bin lira eder çok bisi degil kredim bitsin diye bekliyorum. Ocakta zam gelince kredim de bitince daha fazla kenara atarım. Ona sormak ayıp olur diye sormadim ama sanırım borçları var biraz çünkü bunu ima etti bende ödenir nasılsa diye üstünde durmadimAlmanyada yasiyor, 4 bin euro kazaniyor, kira derdi vs yok dediginize gore daha neyin para hirsi bu
Ben sizi anladim, ve haklisiniz cok itici bir cevap
Almanyaya gidince hemen dil ogrenebilcek misiniz? Çalışabilcek misiniz?
Olmadi diyelim, ogrenemediniz is bulamadiniz vs o zaman ne olacak?
Yallah Turkiyeye mi?
Eli yüzü de düzgün aslında adamın. Çok fazla sevgilisi olmuş sanırım üstüne ağzı da laf yapıyor bu konuda ben de şüpheliyim. Neden ordan bulamıyor burdan bir sene uzak mesafe gidip gelecek sürekli çünkü ben tanımak için vakit geçirmek lazım dedim.gider gelirim dediAlmanya da hatun mu kalmamış? 40 yaşında adam ordan gönlüne göre birini nasıl bulamamış ben hiç olumlu bakamadım kusura bakmayın
Bana cok garip geldi iyicee gözlemleyin derimEli yüzü de düzgün aslında adamın. Çok fazla sevgilisi olmuş sanırım üstüne ağzı da laf yapıyor bu konuda ben de şüpheliyim. Neden ordan bulamıyor burdan bir sene uzak mesafe gidip gelecek sürekli çünkü ben tanımak için vakit geçirmek lazım dedim.gider gelirim dedi
Bunlara tav oldunuz demiyorum, bunlar sizi tatmin etmiş ki görüşmeye başlamışsınız diyorum. Bu profilde birinin size atıyorum Elazığ’da yaşayan bir satış temsilcisinden daha cazip geldiği kesin. Adam sizin aklınıza yatmış, siz de adamın. Olay bu kadar basit. Şimdi siz adamın kriterlerinden çıkmayı düşünürseniz haliyle işine gelmez. Kara kaşınıza gözünüze vurulmamıştır sonuçta. Bu tarz evlilikler için gayet doğal bir süreç.Almanya pek aklıma yatmadı aslında konuda da yazdım bir çok defa. Burada işim evim ailem var ama o dönebilirim dedi. Mühendis olması da pek bisi ifade etmiyor babam mühendis abim mühendis eski eşim mühendis hepsinin kendi firması var zaten.
40 yaşında,kariyer sahibi bir adamın evlenmek için böyle bir yöntem seçmesi düşündürücü.Ben de çok irdeliyorum sanirim . Bonkör olmasın zaten gerek yok ama cimri mi değil mi çözemedim. Hani çok hevesli istekli görünüyor diğer dediklerinizde sorun göremedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?