Kizlar ben mi abartıyorum acaba?

Bu kadar şeyi nasıl hemen hesapladiniz? Yani bir ay gibi bir süre de sizin oraya gitmenize nisana düğüne kadar nasıl detaylıca dusundunuz? Yalnız mı birlikte mi düşündünüz?
Siz 38 yasindasiniz bir evlilik geçmiş başınızdan niçin evlenme moduna girdiniz ki hemen. Acele etmiyorum demişsiniz ama bunca şeyi hesap etmişsiniz. Adam da kendini bulunmaz Hint kumaşı sanmistir. Bence o nedenle size ise gitmesen olmaz nasılsa evleneceksin çalışıp para kazanmak işin muamelesi yapmıştır.
Bu kadar kısa zaman da size şakadan bile gitme deniyorsa veya gitmen gerekiyoru olumlu soylemiyorsa bana adam biraz kendinden çok emin gibi geldi. Bence kendinizi çok kaptırmayın ilişkiniz mesafeli olacağı için yeterince tanımadan da nişancı dugundu olaylarına girmeyin.
Doğum gününde ne alayım kısmını da oldum olası sevmiyorum. Ne alacağınızı da biz soyleyeceksek gider kendimiz alırız kafasindayimdir ben o nedenle o kismida anlamsız ve onemsemis yorumladim ben.

Eline yüzüne bakmayın sakın, bunlar aynı tip hiç değişmez. Klasik avcı gurbetçi topluluğu diyorum ben bunlara. Kabalık derecesinde hesap kitap yaparlar, karı koca yemeğe gidersin ikincide sen ödüyorsun derler. Genel olarak yazıyorum, yurt dışından görücü usulü evlenmeyi asla ama asla düşünmesin kimse. Bir ortamda tanışırsın hoşlanırsın ama yurt dışında yaşıyordur onu ayrı tutuyorum. Anasıyla gezip kız bakan adam isterse milyoner olsun, kaçın lütfen. Amaç hayat arkadaşlığı eş olma değil, işi gücü yapacak anasını eğleyecek birini bulmak. Almanya'da sıkıysa bir kadına bunları teklif etsinler. Bir de klan gibi kendilerini üstün görürler.
Annenize ne desem bilemedim. Kaç yaşına gelmiş hala insanları tanıyamıyor. Kadınla arası çok iyi de oğlunu tanıyor mu? Kim çocuğunu kötüler tabi ki hep erteledi evlenmeyi diyecekler. Siz tanımadığınız adamla evlenince başı göğe mi erecek?

Bu adama "evlenince ben aileme reddi miras yapacağım, bana kalacak tüm mal mülk para direk kızıma geçecek, ben beş kuruş almayacağım, olur da çalışamazsam dili kısa sürede öğrenemezsem sen bana destek çıkar mısın deyin. Annesine de bunu belirtin, sonra görün bakın nasıl kaçıyorlar.

Bence abartmıyorsun konu sahibesi ben de adamı acaip itici buldum Nerden baksam elimde kalıyor.

İlk olarak oturup para hesaplayan adamlardan tiksindim artık burdaki konular yüzünden. Para biriktir, maaiın ne, düğün takısı vb hesap yapan adamlardan iğreniyorum.
Onu da geçtim, adam utanmaz yahu, insan 1 ay önce tanıdığı birine nasıl git para getir diyebilir?

Hepsini geçtim, asgari ücret 8.000try=400 Euro sadece, 4000Euro alan insan 400Euronun hesabını yapar mıAdam bildiğin aç köpek. Konu sahibesi yemeden içmeden para biriktirse bile, adamın tek maaşını 10 ayda biriktirebiliyor. Bu kadar kalitesiz ve görgüsüz olunur muMide bulandırıcı gerçekten para muhabbeti yapması mı, kendi gelirinin çok altında kalan bir miktarın hesabını yapması mı ... adam bütün ilkeleri gezmiş olsun isterse, kendini geliştirme oranı net 0, yine kalitesiz, yine kalitesiz...

Yani katılıyorum, uzaklardan bir yerlerden yapılan görücü usülü bu şekil oluyor sanırsam his yok anca hesap kitap var. Ondan da konu sahibesi haklı olarak rahatsız olmuş.

Almanya da hatun mu kalmamış? 40 yaşında adam ordan gönlüne göre birini nasıl bulamamış ben hiç olumlu bakamadım kusura bakmayın
Almanya hatun dolu ama böyle anasıyla gezip evlenecek kız arayan tiplere bir taraflarıyla gülerler. Alman veya orada yaşayan Türk kızları bunların işine gelmez. Eşine nişanlısına sevgilisine höt zöt yapan, eziyet etmeye kalkan barzoların bileğine kelepçeyi takıverirler. Belli ki konu sahibini boşanmış diye kolay lokma bellemişler.

Valla cok mantıklı geldi boşanmış diye kolay lokma olayı. Konu sahibinn cok dikkatli olması lazım.

Yalnız, bu görüşmeler sonunda adamla evlenip; Almanya'ya gitmeyi düşünüyorsunuz. Adama, şayet evlenirseniz; Almanya'daki yaşamınızın nasıl olacağını düşündüğünü sormalısınız.

Yani 40 yaşında adam artik baya baya realist oluyor demek ki bilemedim hiç yaşında sevgilim olmadı ama işin normalide bu olabilir o yaslarda

Görücü gibi olduğu için abes kaçmış normal ilişkide normal söyledikleri halbuki

Nazlanmak istediğinizi anlıyorum haklı da olabilirsiniz ama adam Almanya disiplininde buyumusse tavrı gayet normal bir de adam 40 yaşında artık toz pembe hayaller kurması normal. Ve çok haklı malesef.mutluluklar

Yorumları biraz okudum da. Türkiye’den biriyle evlenmek istemesine dair çoğunluğun tepki gösterdiği durum bana çok abes gelmedi. Adam belki Alman bir kızla evlenmek istemiyordur. Bu onun tercihi, çok doğal. Kendi ırkından birini istiyor olabilir.Almanya’da yaşayan Türk kızı da sınırlıdır sonuçta. Çevresinde denk gelmemiştir belki ona uygun Türk biri. Kaldı ki konu sahibi de cahil cühela, toy bir ergen değilki kandırılarak oraya oğluna hizmet etmeye götürülmeye çalışılsın.Bu yönden Türkiye’den biriyle evlenmesinin istenilmesine tepki verilmesi bana çok mantıklı gelmedi..
İşe gitmeme mevzusundaki şakayı ciddiye alıp para mevzularına girmesi itici gerçekten. Muhtemelen cimrilik var biraz. Konu sahibinin ona sırtını dayayıp maddi rahata kavuşacağını, yan gelip yatacağını hayal etmesini istemiyor.Bunun alt mesajını vermiş kendince. Siz de bu mesaja göre karar verin. Çalışmam etmem diyorsanız uzak durun bence..

Reactions: rpt
Bana normal geldi bu konuşma.
Gitmezsem işten atarlar abartılı geldi adamı da korkutmuş olabilir. Almanya değil ama ben de Avrupa’da yaşıyorum, ben bugün iyi hissetmiyorum desem, o gün çok önemli bi gündem yoksa, ok dinlen iyi hissettiğinde gelirsin derler. O yüzden adam sizin dediğinizi ciddiye almış olabilir.

siz ne bekliyordunuz ki? Daha bir aydır tanıdığınız 40 yaşında evlenmek amacıyla görücü usulü annesine kız baktıran biri. Tam da bu profilde birinin söyleyeceklerini söylemiş. Mantık evliliği yapacaksınız neticede

adam belli ki mekanik düşünüyor. sebep sonuç
pat bitti. çok ince düşünceli değil gibi. yani onun için bir şeyler yapılması gerektiği için yapılmalı üzerinde düşünüp kafa yormak yerine de ihtiyaca odaklanıyor zaman kaybetmemek için 40 yaşında kariyer sahibi mühendis ve erkek artık ince düşünme ve sevgi pıtırcığı dönemlerini geçmiş olabilir
çalışma kısmınıza gelince yine açık sözlü eveleyip gevelemeyen biri olduğu belli yani para lazım evleneceksin çalışman lazım demiş ama tabi kadınlar daha naif cevaplar bekler
önünüzde zaman var ölçüp biçin maaşına odaklanmayın belli ki maddi yükü paylaşmayı planlıyor. ne istediğinizi ve adayınızın karakterini iyi tahlil edin

tavri garip degil, turkiyeden gelip almanya'da hizmet sektorunde calistirip hem de evi cekip cevirtecek kadin ariyorlar, klasik

Bence siz şu taktiği deneyin adama Türkiyede yaşayabileceksek devam etmek istiyorum deyin sonuçta dil öğrenip oraya gitmeniz ve diplomalarının orada geçmemesi sizin oraya gitmeniz bu yaştan sonra sıfırdan başlamak demek bakalım ne diyecek gerçekten sizden etkilendi mi anlarsınız. Sonuçta bir mühendis için Türkiyede iş bulmak çok da zor değil ki yurtdışında bile işini yapan biri

doğum günü muhabbeti bana abes gelmedi, daha doğru düzgün birbirinizi tanımıyorsunuz yine düşünüp sormuş belki tercih ettiğin bir şey vardır diye. bence böyle durumlarda "bir çiçek gönderebilir" diye içinizden geçireceğinize açık açık konuşun. karşı taraf beklentinizi bilsin yani, belki buradan bile tanıyabileceğiniz bir huyu çıkar.
yalnız diğer muhabbette denilen bana da saçma geldi. zaten düğün, takı istememişsiniz eviniz arabanız var, 38-40 yaşındasınız evliliğin neresi size çok masraflı olabilir ki.

Tanidigim gurbetçiler parayı seviyordu.Ve adamın davranışları bana tuhaf gelmedi.Yasini başını almış 40 yaşında insan davranışi romantizm beklemeyin asla 40 yaşındaki birinden bu yaştan sonra mantığına göre hareket eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…