Kızlar ben mi hatalıyım, kayınvalidem mi?

mucizevi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2012
606
18
118
Antalya
Ben daha 8 aylık evliyim. Kayınvalidem ilk kez evime geldi. düğün masrafının hepsini eşimle biz ödüyoruz.

Son düzenleme:
Elbette enin söylememen lazımdı.
Zaten olan olmuş.Markete gidilmiş, gelinmiş.

Akşam işten geldikten sonra daha nazik bir şekilde anlatabilirdin durumu.

Kadın emeği almak istemiş, dönüşte de kimseyi rahatsız etmek istememiş belli ki.

Üzgünüm ama haklıyken haksız duruma düşürmüşssün kendini.

Arayıp, durumu anlatabilirsin ya da özür dileyebilirsin.

tabı kı kapı acık bırakılmaz.ama madem kayınvalıdenız erken uyanıyor sız ya da esınız uykunuzdan bıraz fedakarlık yapıp kahvaltıyı erken hazırlayabılırdınız.ya da aksamdan en azından onun sız uyanana kadar atıstırması ıcın fazladan ekmek alsaymıssınız dıyorum.

Ya işte çok sinir oldum ve tutamadım çenemi, biraz da birikmiş şeyler olduğu için,patladım herhalde.

Evde bir poşet ekmek varken gidip alıyor, biz herşeyin yerini de gösterdik, sabah acıkınca yersin diye ama yok anlamadı işte.

en azından misafir gelmiş canım o şekilde bence davranmamalıydın (bi yandan haklısın nkapı açık bırakılmamalıydı ama) bu benim düşüncem bencede bi arayıp görüşmelisin sonuçta büüyüyün ve eşinin hatırı için inan bu şekilde yaparsan arayıda yapmış olursun hayatım

:82: :92: :102:

sanada katılıyorum bacım biraz fedakarlık yapılabilinirdi

Evde bir poşet ekmek varken gidip alıyor, biz herşeyin yerini de gösterdik, sabah acıkınca yersin diye ama yok anlamadı işte.

ne dıyım kı ıs ısten gecmıs.yaslı kadın ne de olsa gonlunu almayı deneyın bırkac gun ıcınde.esınıze de kavgayla karsılık vermeyın

E yani cocuk azarlar gibi azarlamışsınız kadını.

Kapıyı acık bırakıp gitmesi hata belki ama ömür boyu düğünde size yapmadıklarını başına mı kakacaksınız? Ya da içinizden geçirip ona göre mi davranacaksınız. Belli ki sıkılmış, erken cıkıp vakit gecirmiş, evin anahtarını alıp gitse laf olur diye cekinmiştir.

Bilmiyorum ya hiç arayasım yok.

Evinizde misafir var; normal zamanlardan biraz daha erken kalkmak ve hizmet etmek istemez miydiniz?

cahillik ayıp değil sen o cahıl annenın oğlunu sevmişsin ama...iğne almadı diyede hemen kötü olmuş gözünde anlam veremedim şahsen ellerinde yoktur alamamıslardır vs vs neyse geleyim konuya

karsındakı ınsan cocuk degıl kocaman ınsan bu sekılde konusmaman gerekıyordu daha nazik olabilirdin sevsende sevmesende kocanın annesı saygı duymak zorundasın ...unutmustur düşünememiştir küçük bir yerde yasamıstır büyük şehrin tehlikesini bilmez ...sevmediğin için yaptıgı hersey batmıs bundan sonrada batmaya devam edecek

Durumları çok iyi, 3 katlı binaları var, kira gelirleri var, diğer oğullarına herşeyi yaptılar ama bize bir şey yok, o yüzden sindiremiyorum, böyle ani çıkışlarım oluyor bu yüzden

Maddi durumları nasıl bılemem ama belkı güçleri yoktu o yuzden yardım edememıslerdır dıyım.
kayınvalıdenın kotu bır nıyetı oldugunu sanmıyorum. yoksa neden alısverıs merakına gırsın sabahın köründe.
birsürü şey almış diyorsunuz demek kı kadıncagız sızı düşünüyor ve yük olmak ıstemıyordur.
alışverısınızı yaparak sizi memnun etmek ıstıyor gıbı geldı bana.
ayrıca 65 yasında demıssınız kı genc bır yaş degıl. yaşlılık hali düşünememış unutabılmıs olabılır.
yakın oturmadıgınıza gore cok sıkta gelmıyorlardır. bıraz tahammulsuzsunuz cok acık bellı
ama diş bilemışsiniz ıyı yada kotu yaptıgı hersey gozunuze batıyor.
kendı annenız yapsaydı boyle dıyebılecekmıydınız.

Dilim; seni dilim dilim edeyim...

evet hırlısı var hırsızı var kapı açık bırakılmamalıydı. bu konuda haklısınız.

ama yaptığınız çıkış yanlış. bıraksaydınız eşiniz konuşsaydı.

kadına bir anahtar verseydiniz, bütün sorun çözülürdü.

geçmişi bilemem, şuan yazdığınız sorun için cevap verdim.

arayıp, kusura bakmayın, hırsızdan çok korkarım, kapı açık kalınca çok ürktüm gibi birşeyler söylenizi tavsiye ederim.

evlilik şartlarınızı bilemiyorum. o konuda yorum yapmayayım.

genelde evlenen bayanların çoğu, erkek tarafının çok ilgili olmasını ve bütün düğün borcunu yüklenmesini istiyor.

Son düzenleme:
Evet arasım iyi olacak dediğiniz gibi.

Valla çok haksızsınız.

Evinize eşinizin annesi gelmiş saat 10 a kadar yatmak ne demek? Siz kalkacaktınız, siz gidecektiniz çrşıya pazara, kahvaltıyı hazırlayıp kaldıracaktınız. Kadın kalkmış gitmiş, cahilliğine verin açık bırakmış kapıyı. Evet hoş değil ama kaç yaşında kadına öyle de çemkirilmez. Valla benim eşim benim anneme böyle dese, surat asmakla kalmazdım. Gene insaflıymış eşiniz.

Son düzenleme:

Birazcık hata sende bence.
Sonuçta senin eşinin annesidir o, ne kadar cahil olsa - kötü olsa da annedir yani.
Sen onu eşinin yanında ve kp yanında o şekilde azarlarsan onlar da sana cephe alırlar.
Keşke eşinin birşey demesini bekleseydin, elbetteki kayınvaliden kapıyı açık bırakıp gitmekte hatalı, ama o dillendirseydi bunu daha iyi olurdu.

Bence kayınvalideni arayarak ılımlı konuşabilirsin, beni yanlış anladın diyebilirsin.. Tatlı dil yılanı deliğinden çıkartırmış...
Eşinin hatrı için yapmalısın bunu, hem kaldı ki zaten farklı şehirlerde yaşıyorsunuz, çok aşırı bir gelim gidim olduğunu düşünmüyorum anlattıklarından.
Gönlünü almanda fayda var, sende durumdan memnuniyetsizliğini eşine göstermiş olursun...

kusura bakmayın ama evet siz hatalısınız.kadın yıllarca kalmayacak sizde değil mi,birkaç günlüğüne gelmiş.hem de ilk defa geliyor oğlunun evine.ne olur o evinizdeyken birazcık erken kalaksanız,ölmezsiniz ya.kadın ekmeğinizi,market alışverişinizi yapıyor hala söyleniyorsunuz ve evime katkısı yok diyorsunuz ya helal olsun! evinize ne katkısı olacak,oğlunu yetiştirmiş iş güç sahibi yapmış bundan büyük katkı mı olur? 65 yaşında bir kadının kalbini kırmışsınız,karşınızdaki çocuk değil ki yükses sesle ders vermeye çalışıyorsunuz düzgünce anlatmak varken.iki de tokat atsaydınız bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…