Kızlar ben mi hatalıyım, kayınvalidem mi?

ya kadın ne güzel size sıcak ekmek alıyo, marketten alışveriş yapıyo sen kapıyı her sabah açmaktan rahatsız oluyosun
demekki rahatsız oldugunu belli etmişsin, o da böyle bir yönteme başvurmuş kendince
benim kayınpederim gelir 1 hafta kalır, tek kuruşluk iğne bile almaz üstüne her sabah 7 de uyandırır beni, yine de susarım ne de olsa başka şehirde yaşıyoruz ayda yılda bir geliyo kocam için memnun ederim
ne olur canım azıcık sabretseniz ölür müsünüz yani

sen haksızsın bence

bende 8 aylık evliyim benimkilerde öyle yaptı düğünde felan
ama ben hep unutmaya çalışıp hep yüzlerne güldüm çok şükür umrumda değil artık
sen biraz aşırı tepk yapmışın bence özür dile
bende kaynanam hiç birşey yapmadı ama kötü bir kadın değil daha ne kaynanalara karşı ağzını açmaz yani öyle birşey
şakayla karışık yada şöyle diyebilirdin

anne ya sana birşey olsaydı neden böyle yapıyorsun neden kapıyı açıp gidiyorsun bak buralar kötü
herkes sen kadar iyi niyetli değil diyebilirdin

ve eklemek istedim
bence sen onları evinde istememişsin ve bunu az çok anlamış kayınvaliden
çekip giderken de sadece o lafına değil önceki tavırlarını da dikkate almış, sakin ve usturuplu bir şekilde teppkisini koymuş
dediğin gibi çok cahil olsaydı daha farklı ayrılabilirdi, hır gür çıakrtıp eşinle aranı bozabilirdi ya da çirkeflik yapıp tartışmaya da girebilirdi

gelen misafir kim olursa olsun küs olduğum insan bile olsa
sabah ondan önce kalkarım

sana hiç bişey yapmadığı için ömür boyu sinirli olacaksın bunda haklısın malesef insan sindiremiyor

annem hergün bizi 7.30 da kaldırır ilerde ne yapacaksınız alışın diye...ben babamın evinde bile 10 a kadar uyuyamazken hem de evde misafir varken hem de eşini dünyaya getiren kadın varken 10 a kadar uyuman benim de dikkatimi çekti..

kadıncağız alışkındır erkeknden kahvaltı etmeye..ne yapsın senin güzellik uykunun bitmesini mi beklesin?

eşinin yerinde ben olsam yüzüne bakmam..kusura bakma ağır oldu biraz ama .......

evinize misafir gelmiş 10 a kadar uyumayıverseniz ne olurdu ki
kendi aileniz ile eşiniz yaşasaydı bunları aynı şekilde bakabilir miydiniz
kadının niyetini hiç kötü görmedim açıkçası katkıda bulunmuyor demişsiniz kendince bir şeyler almak istemiş işte
anahtarı verseydiniz madem gelince açardı sizi rahatsız etmemeyi bile düşünmüş kadıncağız 65 yaşında demişsiniz biz de o yaşlara geleceğiz bakalım o kadar düşünceli olacak mıyız
bir şey söylenecekse bırakın kendi evlatları söylesin elbette size kırılır

benim eşimin ailesi de hiçbişr şey yapmadı üstelik eşim tek çocuk hala da bir katkıları yok,geldiklerinde dört dörtlük ağırlarım,evime misafir olarak gelen kim olursa olsun ben elimden ne geliyorsa yaparım ,

inan bana başka türlü davransaydın eşinin gözünde bambaşka bir yerin olurdu onlar hiçbir şey yapmadıkları halde benim eşim ailemi menun ediyor der farkı görürdü
eşin tavır yapmakta haklı bence aranıza soğukluk girmeden hatanızı telfi edin bence

Son düzenleme:
selam kızlar bi arkadaştan not iletiyorum sizlere rica etti kendisi banlıymış :)))

tam benlik konu ama cevap yazamıyorum
imza
carrie

:))))

sen hatalasın canım.hemde çok hatalısın. empati kuracak olursan kendine daha çok kızarsın.. düşünki aynı şekilde senin eşin böyle davranıyor hoşuna gidermiydi.. ki sonuçta sen nasıl korktuysan eşinde korkmuş kapı açık gittiği için sonuçta sabırlı olmalıydın. ki yanlış okumadıysam 8 aylık evlisin ayrı şehirlerde de olduğuna göre belki ilk defa belki 1 yada 2 defa gelmiş size yatıya ..

çok üzücü bir durum kendimi annemi düşünüyorum senin kayınvaliden olarak annem gelip anlatsa bunları yengeme siper alırdım. bu arada yengem yok.. empty kuruyorm...demek istedğim kayınvalidenin varsa bir yakını bunları anlatacağı sana çok kırıldığı için anlatacak oda siper alacak.. aynı tepkiler ile belki sende maruz kalıcaksın. demedi deme yarın öbürgün açarsın görümceme veya kaynıma gittim bana böle dedi böle davrandı hiç misafir yerine koymadı .sonuçta ne ekersen onu biçersin...

çok üzüldüm ben kayınvalidenz için.. ayrıca aranızda kültür farkı var sanırım. yada yetişrme farkı yada şehirler farklı . buda sizin hemen ona cahil demenize sebep oluyor.. buda hiç hoş olmayan bir durum. böle cahil demek kolaymı .. onu bildği birçk şeyi sen bilmiyorsundur belki.. mesela misafirden önce kalkınır bunun onlar zaten erken kalkıyor ile alakası yok.. bu bir hoşgörü örneği misafiri SAYDIĞINI EVİNE GELEN MİSAFİRDEN RAHATSIZ OLMADIĞINI GÖSTERİR. ASİL CAHİL KİM ACABA ... KUSURA BAKMAYIN AMA GİTTİKÇE SİNBİRLENİYORUM .. :) SİNİRLENMEMİM ASIL SEBEBİ TARTIŞMANIZ DEĞİL..OLABİLİR O BİR HATADIR.. YERİ GELİR BENDE İSTEMEDEN YAPARIM . İNSAN KONUŞMADAN DÜŞÜNMELİ.. İNSANIZ SONUÇTA DÖRTDÖRTLÜK OLAMAYIZ.

CAHİL DEMENİZ.. AYIP AYIP.. SİZ OKUDUĞUNUZ İÇİN O ZAVALLI KADINA CAHİL DİYORSUNUZ..BELKİ ....
YAZIN GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ TAKTIĞINIZ İÇİN O KADINCAĞIZA CAHİL DİYORSUNUZ. V.S. VS.ÇOK ŞEY VAR BÖLE ÖRNEK VEREBİLECEĞİM.. ASIL BİLİNÇ ALTINDA OLAN BUNLAR O KADINA CAHİL DEMENİZE SEBEP.. .

VE BEN ŞU MESELEYİ KESİNLİKLE ANLAMIYORUM HERKEZ YAZIYOR EVLENDİK EŞİMİN AİLESİ YARDIM ETMEDİ... BİZ ÖDEDİK.. YA ALLAHA ŞÜKÜR ÖDEYEBİLİYORUZ BORCUMUZU DİYEN NİYE YOK HİÇ.. YANİ AİLESİ MECBUR DEĞİLKİ SENİN SEVDİĞİN PAHALI OLAN MOBİLYAYI LÜX KOLTUKLARI BERJERLERİ ALMAYA.. BİZ ONLARI ALACAKLARIYLA MEMNUN OLURMUYUZ .OLSAK AMENNA ALSINLAR..

AMA SEN ONLARIN ALACAĞI YATAK ODASINA GÖNLÜNZ RAZI GELECEKMİ HAYIIIR HİÇ BEENMEYECEKSİNİZ.. E SİZİN İSTEDĞİNİZ LÜX EŞYALARIDA ONLAR ALAMIYOR BELKİ ... .. YUVA KURMAYA YARDIM ETMEK GEREK AİLELERİN HEPSİ YARDIM ETMELİ.. BUNUN ARKASINDAYIM ..

AMA ÇALIŞIYORSAN EĞER KENDİ EMEĞİNLE ALDIĞIN EŞYALAR KİMSEYE MHTAÇ OLMADAN DAHA GÜZEL OLMALI BENCE YA BEN ANLMAIYORUM EŞİMİN AİLESİ BİR İĞNE BİLE ALMADI DÜŞÜNCESİNİ..... Kİ NASIL OLURDA 8 AYLIK EVLİSİNİZ BİR İĞNE BİLE ALMAMIŞ.. ABARTIYRSUNUZ...

ESKİDEN AİLELER BAL GİBİ YARDIM EDERDİ. KAYINVALİDE ŞUNU AL DERDİ GELİN TAMAM DERDİ.. YADA KAYINVALİDE EVİNE GİTTİĞİ İÇİN GELİN BİR YATAK ODASI ALINIRDI ODA EN GÜZELİNİ ALIRLARDI.. E ŞİMDİ BÖLEMİ KARDEŞİM .. EVLİLİĞİ GENÇLERMİZİ VE AİLELERİ ÖYLE ZORLAŞTIRMIŞ Kİ ÖZELLKLE MEMURLAR İKİ ŞEHİRDE KINA İKİ ŞEHİRDEDÜĞÜN ... YANİ BUNLAR KOLAY DEĞİL...

EVLENENLERİN BELİNİ KIRAN FAZLA MASRAFLAR.. KİMSENİN YARDIM ETMEMESİ DEĞİL.. GEREKMEDİKÇE NEDEN BEN MUHTAÇ OLAYIMKİ ANNEME BABAMA KAYNVALİDEME.... HE DURUMU OLUPTA YARDIM ETMEYEN AİLELER VAR MUHAKKAK BİLE BİLE ELİNİ BİRŞYE SÜRMEYEN. ONLAR İSTİSNA.. AMA BURDA OKUYORUM BEN HEP ÇALIŞAN BAYANLAR BİR TATMİNSİZLİK .

HERŞEYİ BİZ YAPTIK DEMELER .. KIZLAAAARRR VALLLAHİ BOŞUNA BOŞUNA KENDİNİZİ YİYİP BİTİRİP EŞİNİZDEN SOĞUYORSUNUZ HANGİNİZ DEMİYORKİ İÇİNDEN BÖYLE Bİ KONU AÇILSADA BEN KOCAMA AİLESNİN BİZE HİÇ YARDIM ETMEDİKLERİNİ DİLLENDİRSEMDE DİLLENDİRSEM..

.OYSA BELKİDE BİR SANİYE SONRA ÖLECEĞİMİZİ BİLSEK EVİNDEKİ EŞYALARIN YADA PARANIN HANGİSİ AKLIMIZDA OLUR..DEĞİLMİ..
ONLAR AKLIMIZDA OLMAYACAK AMA ÖLDÜĞÜMÜZDE GERİDE AYAKLARIMIZA TAKILIP GELEN KALPLERİNİ KIRDIKLARIMZIN HÜZÜNLERİ.. ALDIĞMIZ GÜNAHLAR KALACAK.. SÖYLE ŞİMDİ KARDEŞİM DEĞERMİ KALP KIRMAYA.. HE BEN SANA SÖLÜYORUM BUNLARI AMA BEN MELEK DEĞİLM BENDE ÇOK KALP KIRIYORUM AMA SONRA BİNPİŞMAN OLUYORUM.. ÇÜNKÜ GERİYE BİZE KALACAK OLAN YAŞADIĞIMIZ YER MADDİ OLARAK YAPTIKLARIMIZ DEĞİL MANEVİ YAŞANTIMIZ KALACAK BİZE....

ZAMANA KARŞI İSİMLİ BİR FİLM VAR İZLEMENİZİ İSTERİM..
Justin Timberlake,
Amanda Seyfried, OYNUYOR.. ZAMANIN DEĞERİNİ BİLİYOR İNSAN...

YERİNDE OLSAM HEM EŞİME OTURUR KONUŞURUM . ÜZGÜN OLDUĞMU YANLIŞ KONUŞTUĞUMU ÇOK KORKTUĞUM İÇİN BÖLE SÖLEDİM DERSİN... EŞİNNDE KALBİ KIRILMIŞ ÇÜNKÜ..
AMA ONDAN ÖNCE KAYINVALİDEN DEĞİL O MESAFE YARATIYOR BİZE ..ANNENİ ARA VE ÖZÜRDİLE HASTA ODUĞUNU OGÜN BİAN BÖLE NASIL KONUŞTUĞNU SENİNDE ANLAMADIĞINI SÖLE .. EĞERKİ İYİ BİR KADINSA ZATEN ODA HOŞ GÖRÜR YETERKİ MAHÇUBİYETİNİ FARKETSİNN..SEN DE BENM ANNEMSİN ONDAN ÖYLE HEMEN DÜŞÜNMEDEN KONUŞTUM DE.. .ONUN KALBİMİNİ ALDIĞINDA SENDE ÇOK RAHATLAYACKSIN...

benim ailemde telefonda çoğu konuşmamızda onlar şöyle yaptı da böyle yaptı da, eşimi ve alesini beğenmediklerinden bahsediyorlar. Ben de çok doluyorum onlara karşı. Evlenmemizi ailem istememişti, o yüzden ben de hep arada kalıyorum, aileme birşey diyemiyorum.

bu bazı anneleri anlamıyorum.. AnneN böyle şeylerden bahsettiğinde veya ailen sözlerini kesmessen daha çok dolduruşa gelirsin.. Kim kimin ailesini hangi taraf hangi tarafın ailesini beğenmişki düğün arefesinde .. önemli olan senin bunları ya sindirip aartık snirlenmemen ki bu zor.. Yada annen böyle konuları açmasına izin vermemen bu kolay..

Annen yada başkaları böyle söledinde sadece şunu söyle ben kocamla mutluyum ailesi hiçr birşeyimize karışmıyor. Ayrılmamı istiyorsan boşanayım anne de... Bunu istiyorsun neden gözümde karartıyorsun de. Bir daha böle şeyler sölemez...

Son düzenleme:
ya bi anlık sinirle kendimi tanıyamıyorum ya, sizin yorumlarınızı okuyunca ne kadar yanlış yaptığımı çok iyi anladım, bi insanım kırdığım için çok üzgünüm şu anda.ve o insan da eşimin annesi.:43:

güzel kardeşim bu yorumlarını yeni görüyorum sen yanlışının farkına varmısın . O yazdıklarımdan üzüldüm şimdi.. Ama bi parça bile gözünü açabilirsem ne mutlu bana . çünkü böyle saçma sapan olaylar ufaktefek olaylar büyüyor ve eşlerin ayrılmasına sebep oluyor... Ne güzel anlamışsın hatanı...

Ama vallahi arasan özürdilesen sen küçülmeyeceksin tam tersi hem kayınvaldnn hem eşinin hem görümcenin gözünde büyüyeceksin... .bak sorunların varmış . Bilmiyordum . Kürtaj olmuşsun muhhakkak bunlar da etkiledi böyle konuşmana bunları anlatabilirsin kayınvalidene.. Bak valla çok mutlu olacaksın özürdileğinde.. Hem kötü cazgır biri olsaydı kocanın yanında ağlardı ben yaptım ki siz uyanmadınız derdi...
Sonra bak aramışsın normal normal konuşmuş .. Gariban kadın yazık valla.. Onun gönlü sana hemen yumuşar ...

ya bi anlık sinirle kendimi tanıyamıyorum ya, sizin yorumlarınızı okuyunca ne kadar yanlış yaptığımı çok iyi anladım, bi insanım kırdığım için çok üzgünüm şu anda.ve o insan da eşimin annesi.:43:

güzel kardeşim bu yorumlarını yeni görüyorum sen yanlışının farkına varmısın . O yazdıklarımdan üzüldüm şimdi.. Ama bi parça bile gözünü açabilirsem ne mutlu bana . çünkü böyle saçma sapan olaylar ufaktefek olaylar büyüyor ve eşlerin ayrılmasına sebep oluyor... Ne güzel anlamışsın hatanı...

Ama vallahi arasan özürdilesen sen küçülmeyeceksin tam tersi hem kayınvaldnn hem eşinin hem görümcenin gözünde büyüyeceksin... .bak sorunların varmış . Bilmiyordum . Kürtaj olmuşsun muhhakkak bunlar da etkiledi böyle konuşmana bunları anlatabilirsin kayınvalidene.. Bak valla çok mutlu olacaksın özürdileğinde.. Hem kötü cazgır biri olsaydı kocanın yanında ağlardı ben yaptım ki siz uyanmadınız derdi...
Sonra bak aramışsın normal normal konuşmuş .. Gariban kadın yazık valla.. Onun gönlü sana hemen yumuşar ...

Ben daha 8 aylık evliyim. Kayınvalidem ilk kez evime geldi. Kendisini de pek sevmem çünkü biz evlenirken bana bir iğne bile almadı, düğün masrafının hepsini eşimle biz ödüyoruz.Çok cahil, işi saflığa vuran bir kadın. Çocuk gibi hareketleri var, 65 yaşında ama hiç öyle demezsiniz. Hiçbir şey görmemiş, görgü kuralları olmayan bir kadın. Ailem de zaten evlenirken beni uyarmıştı, ama dinlemedim işte:43: Neyse sürekli kayınvalideni kötülemişsin diyeceksiniz, o yüzden ben konuya gireyim. bize yatıya geldiler, biz başka şehirdeyiz neyse kadın sabahları çok erken kalkıyor biz de haftasonu 10 a kadar uyuyoruz. Bize biraz uzakta bir fırın ve market var.Sabahları oraya ekmek almaya gidiyor, bizden habersiz ve zili çalıyor sabahın köründe, eşim açıyor kapıyı. Dün yine gitmiş markete bir sürü şey almış, bizim dış kapıyı da açık bırakmış, kimseyi rahatsız etmeyeyim diye. Düşünebiliyor musunuz, biz konyada oturuyoruz. Büyükşehirdeyiz, en az yarım saat evin kapısı açık kalmış, biz uyuyoruz evde, bu gelmiş girmiş tekrar.:53: kahvaltı yaparken konu açıldı, ben de dayanamadım biraz yüksek sesle, dış kapı açık bırakılır mı, burası sizin memleket mi, hırlısı var hırsızı var, büyükşehir burası falan diye bi kaç şey söyledim.Ama inanın bu kadar başka bir şey değil. Bu sabah ben işteyken dönmüşler memleketlerine, benimle vedalaşmadan, eşim de bana karşı çok soğuk, annesine bunları dedim diye. ama kızlar haksız mıyım, bu devirde dış kapı açık bıraklır mı, çocuk mu bu ya hiç mi düşünce yok, ben şimdi ne yapmalıyım , eşimle arayı nasıl düzeltmeliyim. Keşke ben demeseydim de eşim deseydi, onun demesine kırılmazdı, ama tutamadım çenemi işte çok sinir oldum,:41: hem bizim eve hiç bir katkısız yok, hem de kapıyı açık bırakıp gidiyor, ne olursa olsun der gibi, sanki biz ona markete git bişeyler al diyoruz. Neyse çok uzattım kızlar bana bir akıl verin, haksızmıyım sizce, siz olsanız ne yapardınız?

ayıp etmişsiniz zaten ilk defa gelmiş evinize başka şehirde oturuyormuş keşke bir kaç gün idare etseydiniz... bir laf vardır ''halı üstünde hatır kırılmaz'' yani evinize gelen misafire kötüde olsa kırıcı konuşulmaz :31: eskileri bir kenara bırakın bana eskiden şöyle yapmışlardı deyip kendinizi doldurmayın mühim olan eşinizle huzurunuz... empati yapın sizin anneniz gelseydi uzaktan eşiniz böyle davransaydı ne hissederdiniz eşiniz kırılmakta haklı bence telefon açıp özür dileyin başka kaynana olsa senle kavga eder kocanı doldurur oratalığı birbirine katar öle giderdi :31:

mucizevi arkadaşım, kuuruma bakma ama bence haksızsın. kadın sizi rahatsız etmemek için açık bırakmış kapıyı, en azından yumuşak ve güzel bir ses tonuyla onu uyarabiirdin. çok üzüldüm kayınvaliden için, zavallı kadın. herşeyden önce o senin eşinin annesi, onu doğurup büyütmüş ve sana vermiş, bunun için bile ona daha iyi davranman gerek.
ben 4 senelik evliyim, k.validemi hiç sevmem, bana maddi manevi hiçbir iyiliği ve desteği olmadı üstüne üstlük beni sevmez ve kırıcıdır bana karşı ama ben ona hep anneciğim derim, asla sesimi yükseltmem, zamanla o da anlıyor bazı şeyleri. eğer eşini seviyorsan, onu mutsuz etmek istemiyorsan önce eşinden özürdilemelisin zamanı ve yeri gelince de kayınvalidenden.
birgün biz de yaşlı,huysuz,görgüsüz bir kayınvalide olabiliriz...(gelinin veya damadın gözünde)

yok yok ben burda çıldırcam ya kadın sizi düşünüp uyandırmamak için kapıyı açık bırakmış ne olmuş yani sizde azcık gözünüzü açıpta uykunuzdan uyanın kayın valideniz gelmiş kapıcı çocugu değil önemli biri yani.
ayrıca ve ayrıca yüksek sesle nasıl bagırırsınız o yaştaki bir kadına ne olursa olsun düzgün kısık bir ses tonunda kibarca söylemeliydiniz oh size iyi olmuş kocanız haklı surat tutmaya bence siz biraz sürünün bir daha yapmazsınız aklınız başınıza gelir

muzicevi, sana kızdığım kadar kimseye kızmamıştım şimdiye kadar bu forumda, haksızdanda ötesin.

ama bugün zamanı değil..
gerçi söylesemde anlamazsın ki

Son düzenleme:
şöyle uyarabilirdin
anne kapıyı açık bırakmak yerine keşke anahtarı alsaydın hırsızlar kol geziyo semtte gibi
ciddi soruyu okuyunca aklıma geldi anahtarı almak yada sizin söylemeniz niye aklınıza gelmedi ben okurken direk aklıma anahtar geldi.
8 ayda 1 defa eve gelen kaynana öpülüp başa koyulasılıkmış=)

Back
X