Kızlar ben mi hatalıyım, kayınvalidem mi?

Durumları çok iyi, 3 katlı binaları var, kira gelirleri var, diğer oğullarına herşeyi yaptılar ama bize bir şey yok, o yüzden sindiremiyorum, böyle ani çıkışlarım oluyor bu yüzden:43:

Şu beklentiler olmasa.
Biz kadınlar, eşleri analarına azıcık düşünce "biz artık ayrı bir aileyiz" derken maddiyat söz konusu olunca neden aynı tavrı sergileyemeyiz acaba?
Evinizde misafir varken biraz erken kalkmanız yerinde olurdu.
Aynı şeyi eşiniz annenize yapsaydı diye düşünmekte fayda var.
Haksızsınız ve arayıp gönlünü almalısınız.

eşin konuşsa daha iyi olurdu tabi..
sende ses tonunu ayarlasaydın ilk kez evine gelmiş kadın...
buarada kimse size yardım etmek zorunda değil...

Size bur igne bile almadi diye kayinvalidenizi sevmiyorsunuz.
Kadincagiz o yasta sizin icin ekmek almaya gidiyor diz misil misil uyuyorsunuz.
Onlar sizde kaldigi surece erken kalksaniz ne olurdu yani.
Bir de azarlamissiniz kadini kus gitmis.
Arayip ozur dilemeniz gerek bence.

Durumları çok iyi, 3 katlı binaları var, kira gelirleri var, diğer oğullarına herşeyi yaptılar ama bize bir şey yok, o yüzden sindiremiyorum, böyle ani çıkışlarım oluyor bu yüzden:43:

benim fikrimce aileler yardımcı olmak zorunda değiller zaten okutup iş sahibi yapıyorlar bence en büyük yardım bu ..ha yapsalar iyi olur tabi ama zorunluluk olarak görülmesinden yana değilim...diğer oğullarına yapmıs o zaman sizede yapmalıydı ama yapmamıs bu yüzden kin gütmen dogru degıl ...

karsinizdaki insan sizden ufak biri degil anlasin diye ters,saygisiz bir uslupla konusmussunuz(sizden kucuk bile olsa kimse bu tarz davranisi haketmez uslubunca güzel konusulur)..bence cok ayip etmissiniz kvnizi dusundum ve onun adina uzuldum.bence siz hatalisiz,inanin yazinizi okurken ben bile sizi cok kirici ve itici buldum ki kvniz yasamis bu olayi esinizin trip atmasi ve kvnizin gitmesi cok normal..arayi yumusatip gonul alin..kendinizce hakli olabilirsiniz ama kimseye bu tarz davranista bulunmaya hakkiniz yok,bu saygisizliktir..sevmek zorunda degilsiniz ama saygi gostermek zorundasiniz.

canım bu şekilde konuşmuşsan çok ayıp etmişsin..
derhal özür dilemen lazım..insanların gururlarını kırmışsın hemde eşinin ailesi..çok yazık..
evet haklısın..kapı açık bırakılarak dışarı gidilmez ama bu o insana böyle bir uslupla konuşma hakkı vermez..

bin şekilde anlatabilirdin o insanlara yaptıklarının sakıncalarını..tatlı dilini kullanarak insanlara herşeyi yaptırabilirsin..

söylediğin her kötü söz eşin tarafından senden çıkarılacaktır canım..bence biran önce hatanı gördüğünü ve özür dilemek istediğini söyle eşine..ve asla bu tondan konuşma kimseyle..

bu durumdan pişman olduğuna eşini inandırman lazım...aksi taktirde en ufak bir sürtüşmede
hep ailesinin tarafını tutacaktır,sen haklıda olsan olmasanda..bikere güvenini kaybetmeye gör..

not:
dert topiklerinde bana bi iğne bile almadılar diyenlerden gına geldi...söyleyelimde kaynanalar gelinlerine
bir iğne alsınlar!

bizede kimse saraylar hediye etmedi..insanları olduğu gibi kabul etsek ne güzel olacak..

Annem eve her gelen misafirin huyunu bilirdi, erken kalkanla 6da kalkar gec kalkanla 10da kalkardı rahatsız olmasınlar diye.

Arkadaşlarım geliyor bazen; sabahlıyoruz, yine de 9da kalkıp dolanıyorum evin icinde, kahvaltıyı hazırlayıp bekliyorum.

Karşılıklı özen göstermekte fayda var, üstelik gelen yabancı da değil eşinizin annesi.

Ben daha 8 aylık evliyim. Kayınvalidem ilk kez evime geldi. Kendisini de pek sevmem çünkü biz evlenirken bana bir iğne bile almadı, düğün masrafının hepsini eşimle biz ödüyoruz.Çok cahil, işi saflığa vuran bir kadın. Çocuk gibi hareketleri var, 65 yaşında ama hiç öyle demezsiniz. Hiçbir şey görmemiş, görgü kuralları olmayan bir kadın. Ailem de zaten evlenirken beni uyarmıştı, ama dinlemedim işte:43: Neyse sürekli kayınvalideni kötülemişsin diyeceksiniz, o yüzden ben konuya gireyim. bize yatıya geldiler, biz başka şehirdeyiz neyse kadın sabahları çok erken kalkıyor biz de haftasonu 10 a kadar uyuyoruz. Bize biraz uzakta bir fırın ve market var.Sabahları oraya ekmek almaya gidiyor, bizden habersiz ve zili çalıyor sabahın köründe, eşim açıyor kapıyı. Dün yine gitmiş markete bir sürü şey almış, bizim dış kapıyı da açık bırakmış, kimseyi rahatsız etmeyeyim diye. Düşünebiliyor musunuz, biz konyada oturuyoruz. Büyükşehirdeyiz, en az yarım saat evin kapısı açık kalmış, biz uyuyoruz evde, bu gelmiş girmiş tekrar.:53: kahvaltı yaparken konu açıldı, ben de dayanamadım biraz yüksek sesle, dış kapı açık bırakılır mı, burası sizin memleket mi, hırlısı var hırsızı var, büyükşehir burası falan diye bi kaç şey söyledim.Ama inanın bu kadar başka bir şey değil. Bu sabah ben işteyken dönmüşler memleketlerine, benimle vedalaşmadan, eşim de bana karşı çok soğuk, annesine bunları dedim diye. ama kızlar haksız mıyım, bu devirde dış kapı açık bıraklır mı, çocuk mu bu ya hiç mi düşünce yok, ben şimdi ne yapmalıyım , eşimle arayı nasıl düzeltmeliyim. Keşke ben demeseydim de eşim deseydi, onun demesine kırılmazdı, ama tutamadım çenemi işte çok sinir oldum,:41: hem bizim eve hiç bir katkısız yok, hem de kapıyı açık bırakıp gidiyor, ne olursa olsun der gibi, sanki biz ona markete git bişeyler al diyoruz. Neyse çok uzattım kızlar bana bir akıl verin, haksızmıyım sizce, siz olsanız ne yapardınız?

Merhaba bende 8 aylık evlıyım kayınvalıdemı sevmememe rağmen,sızı kendı yerıme koyup empati kurdum ve sonuc SİZ HATALISINIZ.Kayın valıden cahil,görmemiş olabılır.Siz evde uyurken kadın gitmiş ekmek almıs zil caldı suç olmus kadın kapıyı acık bırakmıs suc olmus,kadın belkı sıze yuk olmamak ıcın markete gidip alısverıs yapmıs yıne suclu tabı sıze göre.Bahsettığınız 65 yasında bır kadın torun sahıbı anneannem yasında o yasta markete gitmiş ekmek almış,üstelik sizin evınızde misafir gelmiş gidecek kadın kalıcı kalmıyorki;Şahsen bızım evımıze anne evındeyken de misafir geldimi evde gec kalkmalar olmaz cunku yatılı mısafırımız var ayıp olmasın dıye mısafırden önce kalkar kahvaltısını hazır ederız bızde böyle yanı ama sızde heralde misafirler bunu yapıyor kusurabakmayın ama mısafır perver olduğunuzu dusunmuyorum esınız sıze surat edıyorsa haklı..

Evlenirken yardım etmediler olayını ya unutacaksın ya da bunla yaşayıp hayatını zorlaştıracaksın. Geldi geçti artık bu durumu arkanda bırak.

Sizin evin kapısının anahtarı yok mu ortada anlamadım. Kayınvaliden neden onu alıp gitmemiş? Bir de görgü falan alakası yok kapı açık bırakılıp gidilmez. Ayrıca evde hem büyüğünüz, hem akrabanız hem de misafiriniz olan kayınvalidenler varken biraz erken kalksan, kendini onlara göre ayarlasan senin lehine olur. Kadın iyilik etmek istemiş ama düşünememiş bunlar olmuş.

Sinirle birşeyler söyleyip kırmışsın. İnsanlık hali söz ağızdan çıkmış. Ama arayıp özür dilemek, gönlünü almak senin elinde. Bence vakit kaybetmeden arayıp gönüllerini almalısın. Sonuçta onlar senin ailen.Sana ya da ailene karşı affedilemez hatalar yapmamışlar.

Insanlar yaslandikca cocuklasirlar duydunuzmu hic boyle bir cumleyi?Ilkinde sizi uyandirdigi icin ikincisinde boyle bir yontem gelmis aklina.Zaten sevmiyorsunuz cok belli(dugunde yardim etmemis,etmek zorundada degil.Ona guvenip evlenmediniz her halde).Herneyse hakliyi haksizi bilemiyorum ama saygisizlik yapan ortada bence.

Kayınvalidenizi cahil diye aşağılıyorsunuz ama, kusura bakmayın sizin ondan aşağı kalır yeriniz yok bu hareketle...

Kimse size bir iğne almak bile zorunda değil,hele hele bunu kin gibi büyütüp insanlara saygısızlık yaparak kin kusmak hiç haddinize değil.

Benim eşiminde ailesi yardım etmedi,herşeyi biz ve benim ailem yaptı. Eee ne olmuş yani?!

Ben kimsenin yardımına,iğnesine,parasına muhtaç değilim;en önemlisi insanlığımı ve saygımı bir maddi karşılık beklentisine verecek kadar küçülmedim...

Hele de bu kişi benim eşimi yetiştiren annesi ise...

Bence onun hakkında bu kadar çetele tutacağınıza kendi tutumunuz hakkında sorgulasanız daha akıllıca olacaktır...

Bir misafirinize ve sizden yaşça büyük olan bir kadına olan tavırlarınızdan üstün görgü anlayışınız anlaşılıyor ben sizi tebrik edeyim madem.

Ayrıca kadın sabahın köründe gidiyor marketten birsürü alışveriş yapıyor size kahvaltı hazırlayabilmek için sıcak ekmek alıyor, yinede yaranamıyor size. Belli ki ilk zili çaldığında da tepkinizi belli etmişsiniz bir şekilde, kadıncağız yine birşey dememiş sizi uyandırmamak için kapıyı aralık bırakmış.

Madem zili çalmasın istiyorsunuz ev anahtarlarından birini ödünç verseydiniz sizde, sonuçta yatılı misafiri rahat ettirmek gerek, ben kalmaya gelen arkadaşlarıma bile yedek anahtar veriyorum istedikleri gibi girip çıkabilsinler bana bağlı kalmasınlar diye, siz eşinizin annesine küçük çocuk muamelesi yapıyorsunuz.

Bir de ne yapabilir ki kadın uyanmış acıkmış demek ki, gelip sizi uyandırsa yemek hazırla diye kötü kaynana olurdu şimdi yine öyle olmuş, ne bekliyorsunuz ki kadından oturup sabah çizgi filmleri kuşağını izleyerek sizin kalkmanızı mı beklesin?

Son düzenleme:
canım bu şekilde konuşmuşsan çok ayıp etmişsin..
derhal özür dilemen lazım..insanların gururlarını kırmışsın hemde eşinin ailesi..çok yazık..
evet haklısın..kapı açık bırakılarak dışarı gidilmez ama bu o insana böyle bir uslupla konuşma hakkı vermez..

bin şekilde anlatabilirdin o insanlara yaptıklarının sakıncalarını..tatlı dilini kullanarak insanlara herşeyi yaptırabilirsin..

söylediğin her kötü söz eşin tarafından senden çıkarılacaktır canım..bence biran önce hatanı gördüğünü ve özür dilemek istediğini söyle eşine..ve asla bu tondan konuşma kimseyle..

bu durumdan pişman olduğuna eşini inandırman lazım...aksi taktirde en ufak bir sürtüşmede
hep ailesinin tarafını tutacaktır,sen haklıda olsan olmasanda..bikere güvenini kaybetmeye gör..

not:
dert topiklerinde bana bi iğne bile almadılar diyenlerden gına geldi...söyleyelimde kaynanalar gelinlerine
bir iğne alsınlar!

bizede kimse saraylar hediye etmedi..insanları olduğu gibi kabul etsek ne güzel olacak..
ben gelinlerime onar kutu iğne alacağım çeyiz niyetine:1::1::1:

konu sahibi haksızsın,özür dile

Son düzenleme:
Evde bir poşet ekmek varken gidip alıyor, biz herşeyin yerini de gösterdik, sabah acıkınca yersin diye ama yok anlamadı işte.

Siz evınıze gelen kişiye saygı göstermezmısınız esınızı doğuran kişi,sizin esınızle evlı olmanıza vesıle oLan biri nıhayetınde,size yardım etmesede azıcık saygı hakketmıyormu,?kusura bakmayın ama kayınvalıdenızı bırakın anne yerıne koymayı ınsan yerıne koymamıssınız uslubunuz cok yanlıs olmuş.bizim Türk adetinde böyle misafir edilmez,biz misafirperver milletiz...

Eşinizle birlikte mi 10'a kadar yatıyosunuz ?
Yoksa eşiniz işe gittikten sonra falan siz yatmaya devam mı ediyosunuz ?

şimdi eleştiriyoruz ama bakalım bizim yaşlılığmız nasıl olacak bizdende dert yanacakmı acaba gelinlerimiz cocuklarımız....cok uzak geliyor bütün bunlar ama bir gün bizde yaslanacaz..buna göre düşünmek gerek bazı seylerı

Evde bir poşet ekmek varken gidip alıyor, biz herşeyin yerini de gösterdik, sabah acıkınca yersin diye ama yok anlamadı işte.

Sabah acıkınca yersin ne demek yahu? Kediye mama tabağı gösterir gibi.

8 aydır ilk kez evine gelmiş bu kadın sana da kocana da maşallah; erken uyanıp beraber kahvaltı yapmak yok yani.

Kendi annen gelseydi de aynısını yapar mıydın acaba? Yapardım demek kolay tabii.

birde sormuşsun,ben mi hatalıyım kaynanam mı hatalı diye.
tabiki sen hatalısın.bu bana göre hatadan daha kötü daha ağır birşey.
2gün sabredememişsin.
ben bile sinir oldum burda,kaynana davranış şekline.
hem katkısı yok,hem kapıyı açık bırakmış demişsin.
katkısı olsaydı,kapı pencere aaçsa,umrunda olmayacaktı demekki.
üzüldüm vallahi kaynana,Allah yardımcısı olsun.
zavallı kadın gelmiş neşeyle oğlunun evine,ne bir kahvaltı görmüş gelinden,ne bir tebessüm,üstüne çocuk gibi azarlanmış.

şimdi eleştiriyoruz ama bakalım bizim yaşlılığmız nasıl olacak bizdende dert yanacakmı acaba gelinlerimiz cocuklarımız....cok uzak geliyor bütün bunlar ama bir gün bizde yaslanacaz..buna göre düşünmek gerek bazı seylerı

:)

benden nefret edecek gelinim :D Oğlunu kendine doğurmuş, kıskanıyo cadı diyecek.

Back
X