Kızlar çok korkuyorum ya şizofren miyim :(

Böyle şeyler herkesin başına gelebilir mi
Herkesin başına gelebilir tabi. Şizofreni böyle bir şey değil, rahat olun. Halüsinasyon görmeniz bile tek başına şizofren olduğunuz anlamına gelmez, gerçi sizinki de sadece göz yanılsamasıdır muhtemelen, gerçekten karıştırmamış olsanız bile, yani gözünüz yanılmış olsa dahi korkulacak bir şey yoktur. Bu yanılsamanın kaynağı stres, uykusuzluk, depresyon ya da fiziksel zorlayıcı koşullar vs vs.. olabilir.

Ayrıca bir şizofren ye da psikozlu hasta böyle bir içgörüye ve mantığa sahip olamaz, en azından ilaçsız dönemde, yani durumlar yeni yeni ortaya çıkarken bende bir şeyler değişiyor demez. Aksine kendi dışındaki herkesten - ailesinden bile - şüphelenir. Şizofreni ya da psikozlu bir durum olsaydı muhtemelen kendinizi sorgulamak yerine o üyeyi bir sürü saçma ve mantıksız şeyle suçlardınız.. Mesela, beni neden kandırmaya çalışıyorsun, amacın ne, sen beni tanıyor da bunları bilerek mi yapıyorsun, beni bilerek mi bu düşüncelere sevk ediyorsun, beni delirtmeye mi çalışıyorsun, gizli bir amaç mı peşindesin? gibi gibi..

Sizinki daha çok stres ve kaygı gibi geldi bana, bunu bu kadar kafaya taktığınız için. Biraz gevşemeye çalışın. Rahat olun.. Her insanın başına gelebilecek algısal yanılsamalar bunlar.. Dinlenin... Geçer.. Bundan daha farklı şekilde, gerçekten halüsinasyonlar görseniz bile stres ya da sinirsel bir şey çıkar muhtemelen zaten, böyle bir durum yaşarsanız bile bir doktora gider rahatlarsınız, merak etmeyin

Panik atak var bence sen de. .

İstediğiniz sıklıkta konu açarsınız orası beni ilgilendirmez ama gün aşırı takacak bir şey buluyorsunuz. Kendinizi biraz rahat bıraksanız olmaz mı ?

Bunlar hep bir şeyleri fazla düşünüp takıntı yapmaktan oluyor.Yakında hafif hafif unutkanlık,dalgınlık başlar filan.

çalışmıyorsan acil işe gir. işin gücün olursa bunları araştırıp düşünmeye halin kalmaz.

Geçenlerde bir şizofrenin dilinden şizofreni diye bir yazı okumuştum . Adam 3 kişi gördüğünü , bunların kendiyle konuştuğunu, onlara cevap verdiğini, içlerinden birinin sürekli adama kendini öldür dediğini vs anlatmış .. Bence bir düşünün sizinki ne

muhtemelen bir alttakinin falan resmini gördünüz ama beyniniz yanlış kodladı
şizofren olmadığınıza eminim de pimpirikli olabilirsiniz :)

Kayinvalidem sizofren.
umarim degilsindir ki sanmam
ALLAH INSANA BOYLE BIR HASTALIK VERMESIN
DIGER HASTALIKLARDA HASTANIN KENDI CEKIYO
BU TARZ HASTALARI HERKES CEKIYO

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…