kızlar ne yapmalıyım ben şimdi

tabiki gitmemelisin...
kv "gelsin bana baksın" deme cesareti gösteriyosa ailen de göndermeme cesaretini gösterebilir pekala,haklı olarak hem de..
nişanlı kızsın daha ne saçma yaa,nasıl sinir oldum :47:

ben nişanlıyken benim kvalide de köyüne gitmiş,döndüğünde evinde yemek olsun diye benden evine gidip yemek yapmamı istemişti..sanki açlıktan ölecekler eve gelince :47:
eşimle haber yollamıştı bi de,gitmedim tabiki,hem ailem izin vermezdi hem ters geldi bana...

emir vaki gibi zaten sinir oldum bende

Cok arada kaldin sen canim yaa.
Nisanlini kirmak istemiyorsun ama gercekyen uygunsuz bir durum.
Direk red edemiyorsun, ailenide one suremiyorsun.
O zaman annemle gelicem demen dehe dogru olacak galiba.
Belki vazgecer o zaman.
Bir dene bakalim sansini.

:56:Cok arada kaldin sen canim yaa.
Belki vazgecer o zaman.

Kaynanan beynindenmi ameliyat olmus acaba anliyamadim, hic mantikli düsünmüyorda..
Resmen seni simdiden kullanmak amaci, kendi oglu var kizi var kocasi var, sanami düsüyormus ona bakmak.
Ayrica bu ne samimiyet daha simdiden ? Daha dur bakalim siz nisanlisiniz,
sonralardan allah korusunda ayrilirsaniz, insanlar size büyük laflar ederler. Evlenmis bosanmis muamelesi yaparlar.

Hem öyle olmasa bile ben nisanliyken bukadar samimiyete karsiyim.
Annenle babanla konustunmu?? Onlarin bu durumda kesinlikle müsade etmemesi lazim, izin verirlerse cidden cok sasircam,
cünkü ben kizim olsa ona cok deger verdigim ve iyiligini düsündügüm icin asla izin vermezdim, 1 gün bile kalmasina..

Kesinlikle gitme, ayrica bu isten uzak dur,
ailelere at topu, bazen bunu yapmak iyidir,
sen nisanlinla bu isi konusmak zorunda degilsin, ailemle henüz konuscam dersin,
sonrada annen kaynanani arasin, böyle böyle bir durum varmis ama ben kizi gönderemem,
su su sebeblerden uygun olmaz desin, burdada biter bu konu.
Nisanlinda isterse ih mih etsin, kirilirsada kirilsin,
herseyine hemen evet deme, biraz agirdan sat kendini

:56:Cok arada kaldin sen canim yaa.
Belki vazgecer o zaman.

evet aynen duygularımı yansıtan bir yorum :)
nişanlımla konuştuk ama bişi demedi.
kv de gezmeye gitmiş zaten :)
konuyu açarlarsa derim artık. yoksa ben gündeme getirmeyecem.

kızlar inanabiliyor musunuz kv şuan gezmeye gitmiş :)
sabah doktordan geldi ameliyat demiş şimdide evde sıkılmış karşı apartmana gezmeye gitmiş.
yani tmm ameliyat ama çok da acelesi yok anladığım kadarıyla.
yani kızının sömestr da gelmesini de bekleyebilir bence...

amann neyse işte kv bi taş attı kaç kişi uğraşıyoruz burda ..
:)

Ben nişanlıyken ailecek bir akrabalarının düğünlerine gitmişlerdi (nişanlımda dahil), bana da anahtarı bırakmışlardı balıkları yemleyim diye. Bizimkiler evde kimse olmadığı halde yine de yollamamışlardı uygun olmaz diye :)
Gitmemen daha uygun. Madem bakacak birileride var. Hadi hiç kimsesi olmasa neyse bir nebze diycem.
"Ailem izin vermiyor" dersin olay biter. Baktın çok uzatıyorlar "kusura bakmayın hala babamın evindeyim. Onların sözünden çıkamam" dersin .

ohooo kv gezmeye gittiyse tamam ozaman :)
sıyırdın
nişanlınıza
hasta olsa gidemezdi... k.bakma daha şimdiden annenin emrivaki tarzı benmle konuşmasına müsade veremem zaten gezmeye falanda gidiyor sadece bakıcılığa ama biraz keyfi olarak çağırıyor bence... eğer yine açarsa konuyu anne kızın varken nişanlım gelemez de canımmm demelisiniz nişanlınıza......

cnmm sen açıkça söylemezsen şimdiden başlayan emrivakilerin önüne geçemezsin.... ayrıca anneni karıştırmamalısın bence
çünkü yarın birgün birşey olduğundan anneni çağır baksın rahat o nede olsa diyebilir... sonuçta annen senin iyilik yapmak istemiş olur ama iyilikten maraz doğar

Son düzenleme:
Bence nişanlılik döneminde hic te mantıklı bir istek degil. Bir de farklı ilde ,aynınızda olsanız belki.
Benim kızım böyle bir sey söylese izin vermezdim. Hatta kv yi arar bunu yakışik kalmayacağını söylerdim.
Kv hic böyle bir istekte bulunmamaliydi, bulunsa da nişanlın sana yansıtmadan annesine gerekli cevabı vermeliydi.
Benim kardeşim de nişanlı, nişanlısı kuzenimin düğününe gelsin diye bile ailesinden izin aldık.
Bence dogrusu da budur.
Henüz nişanlısınız evli değilsiniz.

Kayınvalideniz bir şeylerin sinyallerini şimdiden yakmaya başlamış..
Yahu daha nişanlısınız, bu nasıl bir istek?
Şimdi bunu isteyen yarın öbür gün neler ister Allah bilir..
Nişanlınızın müdahale etmesi gerekirken aileniz onay vermediği için kötü olacak birde? Daha neler.. :6:
Bu istek bana çok yanlış ve saçma geldi.

Son düzenleme:
olur mu canım?

nişanlısınız daha..
benim ailem olsa asla izin vermez..evlenmeden ne demek bakım falan derler..

bence gitme..

yalnız da değil ki..kocası var oğlu var kızı var..
akrabası ablası bilmem nesi yok mu kv nin.??
yalnız olur sadece kocası olur hadi bir derece..
bir akrabasını çağırsın..

gitme..şimdiden girme bu işlere..ailen girsin araya..şimdiden başlarsan bu işlere sonrası zor.

kav ye de şaşırdım nişanlısınız daha gelsin bana baksın demiş.pesss..çok rahatmış.

1 yıldır nişanlıyım kızlar. 12 saat uzaklıkta şehirlerdeyiz.
kv ameliyat oalcakmış 1-2 haftaya gelsin endoplazmik_kedi bana baksın diyormuş.
ne diyeceğimi bilemedim. bizimkiler falan izin verirler mi acaba :S
nişanlıma konuşayımda gelirim hastanede refekatçi olurum dedim hastanede değil evde de baksın diyo dedi.
:S
ya uygun olur mu bilemedim ki
üni de okuyan kızı var 5 saatlik yerde.
oğlu yanında zaten evde çalışmıyo
kp de var
kızlar nasıl davranmam ne demem gerektiğini bilemedim
hem aileme hemde onlara karşı :S

ben bakmak isterdım fakat sadece hastanede ,ne kadar saçma olmuş böyle bir istek kalman gereken bır uzaklıkdan bahsedıyoruz birde , benimm ailem izin vermezdi bir kere sonra kendımde ıstemezdım hanı kızı olmasa neyse de yakın olsanız gıder bakar donersın ama oyle olmaz aynı evde bence bu benım dusuncem ailem izin vermıyor dersin olur biter böyle bır ıstegı senden su an ısteyemez ne münasebet

kızlar inanabiliyor musunuz kv şuan gezmeye gitmiş :)
sabah doktordan geldi ameliyat demiş şimdide evde sıkılmış karşı apartmana gezmeye gitmiş.
yani tmm ameliyat ama çok da acelesi yok anladığım kadarıyla.
yani kızının sömestr da gelmesini de bekleyebilir bence...

amann neyse işte kv bi taş attı kaç kişi uğraşıyoruz burda ..
:)

ee uğraşmayalım mı? anlamadım. çok önemli bir konu değil o zaman senin için..konu açmasaydın keşke .:33:

ee uğraşmayalım mı? anlamadım. çok önemli bir konu değil o zaman senin için..konu açmasaydın keşke .:33:

onu kast etmedim. konuyu sabah gündeme getirdi sonra keyfine bakıyo beni de stresi sardı yanı.
nişanlımda açmadı bi daha konuyu. bende açıp bişi demek istemedim.
ama bu tavrından hiç hoşlanmadım kv min :(

Ben doğrudan anneme söylerdim.
Annem arar gerekeni yapardı muhattap bile olmazdım böyle bir taleple.
Nişanlımında kafasının azıcık çalışmasını makul mantıklı bir insan olmasını beklerdim.
Kaldı ki babam böyle bir duruma asla müsaade etmezdi.
Sizin ailenizi nasıl yok sayıp böyle bir talepde bulunabiliyorlar ?

Seni denemeye falan mı çalışıyor acaba bu kadın? Bakalım hizmet edecek mi gibisinden? :26:

Allahım ne saçma, oğlu varsa kızı varsa onlar baksın.

İşini falan bahane et bence ailene de yıkma olayı.

Son düzenleme:
İlerde keşke dememek istiyorsan,kabul etme sakın...Pardon da bi sorarlar insana,bu yüzü nerden buluyormuş diye.İnsanlardaki bu genişliği rahatlığı anlayamıyorum cidden.

Sadece ilk mesajına göre yorum yaptım,bilmiyorum vardın mı bir karara...Ama şunu sakın unutma,nişanlısın ve genelde bu dönemde,kimseyi kırmamak için herkesin gönlü hoş olsun diye gerekirse isteklerden feragat edilip,kendi yaşam alanında başkalarına müdahele hakkı verilir.Evlenince de başlarlar kayınvalidem mutfağıma halıma perdeme karışıyor diye,karışır haklı olarak,neden;çünkü zamanında seçme hakkı verildi,o yüzden kendinde bu hakkı görür.

Gerektiği yerde sonrasında kırılmamak için,kırmayı bileceksin.Hayır demeyi bil ki,ilerde başını ağrıtacak tekliflerle gelinmesin karşına...

daha neler...
ben olsam gitmem...
emrivakilerden hiç hoşlanmam çünkü...
gelsin bana baksın demek ne demek...
ben teklif ederim ancak böyle bir şeyi...
o da eğer paşa gönlüm istiyorsa...

Back
X