- 28 Temmuz 2017
- 838
- 863
- 33
- Konu Sahibi victoryvivi
-
Bu dediğinize en güzel örnek Şeyma subaşı sanırım. Resmen kadının hayatına özenerek onu takip edenler var sosyal medyada.Bu diziyi izlemedim ama anladığım kadarıyla ikinci kadın olmayı yücelten ve normalleştiren, sanki ailede aldatmak çok normalmiş gibi çocukların doğal bir durummuşçasına söz etmesi, metres gibi kelimeleri kullanmaları falan eleştirilmiş. Hak verdim, ama bu sırf dizilerle kalmamalı. Yerli/Yabancı ünlüler arasında da epey çarpık ilişkiler var, çocuklarınız bu insanların hayranı olabilir
Gençler konusunda o kadar haklısınız ki, yıllar önce Spiderman den etkilenip pencereden aşağıya atlamıştı bir çocuk. Daha bunun gibi o kadar çok örnek var ki, birde gerçekten o kadar eleştiriyoruz ama yine de izliyoruz, hak veriyorum yorumunuza.Standart getirilmesi konusunda size kesinlikle katılıyorum ama bunu başaracak olan seyircidir, size annemden örnek vereyim, annem ciddi manada bir tv bağımlısı, kesinlikle bir seçiciliği yok maalesef, yani inanın evde 10 tane televizyon olsa hepsinde ayrı bir kanal açık olur, tüm kanallardaki dizileri, yarışmaları soluksuz seyrediyor, tamam yalnız yaşadığı için evde canı sıkılıyor ama tvye ayırdığı zamanı çok daha verimli olacak aktiviteler de kullanabilir, kendi yaş grubuna yönelik aktivitelere katılabilir ama yapmıyor, yemin ediyorum bazen biriyle buluşma saatini bile tvde seyrettiği programlara göre ayarlıyor, annem seyretmese veya annem gibi tv bağımlıları her verileni seyretmeyip seçici olsa otomatikman yayın kalitesi değişir.
Bizim evde de tv var ama çoğu zaman kapalıdır, mesela şu an kapalı, açık olursa da ekonomi finans, belgeseller veya yabancı bir film olacak da açıp seyredeceğiz, yerli dizi de seyrettik yeri geldi lakin aman haftaya ne olacak acaba diye her bölümü soluksuz beklemedik.
Standart için arz etmeli herkes yoksa gerçekten arada gece tv açıyorum bakıyorum yerli dizilerin tekrarı oluyor, aman Allahım her türlü entrika, kuralsızlık, fütursuzluk ve yozlaşma var, belki sizler diziye dizi gözüyle bakarsınız ama bir kısım genç bireyler diziyle gerçekler arasında sıkışıp kalıyor, gerçeklik anlayışları değişiyor, bana kalsa ben dizilere tümden karşıyım, en azından bugüne kadar yayınlanan birçok diziye karşıyım, seyretmiyorum, buna bilgi ve kültür ağırlıklı yarışmalar dışındaki yarışma ve bir takım tuhaf gündüz kuşağı programlarda dahil.
İnsallah bu da kalkarİşte bu harika diziler sayesinde normalleşti,aşk-memnu da Adnan bey karakterine kızanlar bile vardı.buyuk aşka engel oldu diye.ya da mesela Bihter'e herkes kizarken Behlül'e kimse birşey demedi. bu tarz konularda en önemli dizi olduğu için bunu orneklendirdim.hata bir ara tatlı küçük yalanlar diye,duyunca inanamadığım bir gençlik dizisi yayınlandı ama neyse ki tutmadı ve kaldırıldı.özellikle özel kanallarda aile ve gençliğe karşı bilinçli yapılan bir dejenerasyon çalışması var ama halk artık seçici ve çoğu kısa sürede yayından kaldırılıyor.
Standart getirilmesi konusunda size kesinlikle katılıyorum ama bunu başaracak olan seyircidir, size annemden örnek vereyim, annem ciddi manada bir tv bağımlısı, kesinlikle bir seçiciliği yok maalesef, yani inanın evde 10 tane televizyon olsa hepsinde ayrı bir kanal açık olur, tüm kanallardaki dizileri, yarışmaları soluksuz seyrediyor, tamam yalnız yaşadığı için evde canı sıkılıyor ama tvye ayırdığı zamanı çok daha verimli olacak aktiviteler de kullanabilir, kendi yaş grubuna yönelik aktivitelere katılabilir ama yapmıyor, yemin ediyorum bazen biriyle buluşma saatini bile tvde seyrettiği programlara göre ayarlıyor, annem seyretmese veya annem gibi tv bağımlıları her verileni seyretmeyip seçici olsa otomatikman yayın kalitesi değişir.
Bizim evde de tv var ama çoğu zaman kapalıdır, mesela şu an kapalı, açık olursa da ekonomi finans, belgeseller veya yabancı bir film olacak da açıp seyredeceğiz, yerli dizi de seyrettik yeri geldi lakin aman haftaya ne olacak acaba diye her bölümü soluksuz beklemedik.
Standart için arz etmeli herkes yoksa gerçekten arada gece tv açıyorum bakıyorum yerli dizilerin tekrarı oluyor, aman Allahım her türlü entrika, kuralsızlık, fütursuzluk ve yozlaşma var, belki sizler diziye dizi gözüyle bakarsınız ama bir kısım genç bireyler diziyle gerçekler arasında sıkışıp kalıyor, gerçeklik anlayışları değişiyor, bana kalsa ben dizilere tümden karşıyım, en azından bugüne kadar yayınlanan birçok diziye karşıyım, seyretmiyorum, buna bilgi ve kültür ağırlıklı yarışmalar dışındaki yarışma ve bir takım tuhaf gündüz kuşağı programlarda dahil.
Aynen, özellikle günün çoğunu evde geçiren orta yaş üstü kadınlarda bu dediğiniz tv bağımlılığı çok, benim babaannem de öyle, ve bunlara inanıp bana anlatmaya kalkıyor, o programlar şov saçmalık izleme diyorum inanmıyor. Kv de böyle, evde aynı anda 2 tv açık, radyo açık, hiçbirini de izlediği falan yok, maksat "ses olsunmuş". Anneannem de sıkı fanıydı evlilik programlarının... Ben de açmıyorum tv çünkü zaten akşama kadar başım şişmiş oluyor, film izlemek bazen de belgesel vs için açıyorum. Ama bizim gibiler az demek ki...
Diziyi çok şikayet eden olmuş Rtük e aldatmayı normalmiş gibi gösteriyorlar falan diye adam yapınca normal kadın yapsa namus cinayeti televizyonda hiç faydalı bişey yok ki resmen milletin beynini yıkıyorlargünaydın ,
derdin bu mu demeyin ancak dün akşamdan beri gerçekten beni ciddi derecede rahatsız eden bu dizinin konusuna takıldım.
eşimle tavla oynuyorduk ve bu dizi arka fonda açıktı.
duyduğum diyaloglar beni çok rahatsız etti,
adam orta yaş bunalımına giriyor , kendisine emek veren 3 cocuk doğuran kadına aldatarak karsılık veriyor.
en çok yadırgadığım durum ise şu oldu ;
çocuklardan biri annesine diyor ki;
-anne sen metres misin?
diğer kardeşine annesinden bahsederek;
-babam annem, aldatıyormuş biliyor musun, boşanacaklarmış, babam metres tutmuş vs vs.
bir başka kadının kocası onu defalarca aldatmış,hatta karşısına çıkan her kadınla!!!
kadının birinin kocası ölmüş ama başka bir kadından çocuğu olmuş adamın kadın bunu yeni öğreniyor falan.
erkek karakterlerden emlakçı olan , çağkınlığı maddi durum ile bağdaştırıyor(normalleştiriyor)
bu adama göre hayat bir çiçekle sürüp gitmez gibi sanki vurgulanan nokta bu.
eşimle bir saate yakın tavla oynadık ve bu dizideki diyaloglara ister istemez şahit oldum arada zaten belli bir noktandan sonra da dikkatimi çekiti
o aldatılan kadının 3 çocugunun ağızlarında ; metres, boşanma , aldatma kelimelerinin sakız olması beni çok rahatsız etti.
metres olan kadının da , kendisine yağlı kapı aradığı , zengin avcısı olduğu falan vurgulanıyor.
bu durumlar eskiden ayıp sayılırdı, çcoukların yanında konusu olmazdı.
bir adam eşini aldattiği vakit gerekirse o adama tüm mahalle halkı ambargo koyardı
çünkü bu gerçekten ahlaksız bir durumdu
ne oldu da bu olaylar bu kadar normalleşti, okul çağındaki bir çocugun annesine bakarak babam sana metres mi tuttu demesi ne kadar normal.
neden böyle saçmasapan dizilere prim veriliyor .
tv yi açtığımda neden eski diziler gibi konular , ya da eğitici öğretici yayınlar yok artık.
benim evladım yok ancak bir cocugum olsa tv karsısında yayılıp bu berbat diziye kulak misaifiri dahi olsun istemezdim.
sizin fikirleriniz ne yönde?
biz de burada çok şikayet ettik ama yeni bölüm fragmanı çıkmıs bıleDiziyi çok şikayet eden olmuş Rtük e aldatmayı normalmiş gibi gösteriyorlar falan diye adam yapınca normal kadın yapsa namus cinayeti televizyonda hiç faydalı bişey yok ki resmen milletin beynini yıkıyorlar
Çukur dizisi şikayet edilenlerde ön sırada yer alıyor bilginizeSizlere katıliyorum galiba komedi olunca milletin zoruna gitti dram yada mayfa olunca sorun olmuyor.
Aldatmayı tiye aldıklarını dusunuyorum. Kadınları küçük düşürmekle alakası yok erkeklere ders verir cinsten aldatırsan sonuçları adli calısma diye dusunuyorum komedi yapicaz diye biraz konusmalari basitlestirmisler gibi.
Çukur dizisinde kadınlar daha çok assalaniyo ona bi bakın isterseniz. Kendi hemcinsleri hanımağa gelinlerinin kıyafetlerini yakıyo takilarini topluyo tokatlıyo ama o mayfa dizisi komedi degil
Ufak tefek cinayetleri niye rtük e şikayet etmediniz orda aldatma yok mu ama tabi orda aldatma dram ile isleniyo ahh yazık bole olmamalıydı kadınlar assalanmıyo dram girince merve hakkediyo arzu hakketmemisti pis adam
Eşkiyaya hukumdar olmaz peki
Hadi toplanıp tüm dizileri rtüke şikayet edelim
Annemde de 2 televizyon açık, o evlilik programlarındaki karakterlere kendini o kadar kaptırmıştı ki bana anlatırdı falanca bey şöyle dedi, filanca hanım böyle yaptı diye, anne onlar kim dediğimde nasıl bilmezsin, x kanaldaki programa katılanlar diyordu, anneme göre televizyonsuz hayat çok yavanmış, anne ben doğru dürüst televizyon açmıyorum diyorum, açmadığın tv'yi neden evde tutuyorsun, bana yolla diyor
Tümden televizyon karşıtı değilim ama bağımlısı olmanın da alemi yok, zamanımızı çok daha faydalı şeyler yapmak için kullanabiliriz.
günaydın ,
derdin bu mu demeyin ancak dün akşamdan beri gerçekten beni ciddi derecede rahatsız eden bu dizinin konusuna takıldım.
eşimle tavla oynuyorduk ve bu dizi arka fonda açıktı.
duyduğum diyaloglar beni çok rahatsız etti,
adam orta yaş bunalımına giriyor , kendisine emek veren 3 cocuk doğuran kadına aldatarak karsılık veriyor.
en çok yadırgadığım durum ise şu oldu ;
çocuklardan biri annesine diyor ki;
-anne sen metres misin?
diğer kardeşine annesinden bahsederek;
-babam annem, aldatıyormuş biliyor musun, boşanacaklarmış, babam metres tutmuş vs vs.
bir başka kadının kocası onu defalarca aldatmış,hatta karşısına çıkan her kadınla!!!
kadının birinin kocası ölmüş ama başka bir kadından çocuğu olmuş adamın kadın bunu yeni öğreniyor falan.
erkek karakterlerden emlakçı olan , çağkınlığı maddi durum ile bağdaştırıyor(normalleştiriyor)
bu adama göre hayat bir çiçekle sürüp gitmez gibi sanki vurgulanan nokta bu.
eşimle bir saate yakın tavla oynadık ve bu dizideki diyaloglara ister istemez şahit oldum arada zaten belli bir noktandan sonra da dikkatimi çekiti
o aldatılan kadının 3 çocugunun ağızlarında ; metres, boşanma , aldatma kelimelerinin sakız olması beni çok rahatsız etti.
metres olan kadının da , kendisine yağlı kapı aradığı , zengin avcısı olduğu falan vurgulanıyor.
bu durumlar eskiden ayıp sayılırdı, çcoukların yanında konusu olmazdı.
bir adam eşini aldattiği vakit gerekirse o adama tüm mahalle halkı ambargo koyardı
çünkü bu gerçekten ahlaksız bir durumdu
ne oldu da bu olaylar bu kadar normalleşti, okul çağındaki bir çocugun annesine bakarak babam sana metres mi tuttu demesi ne kadar normal.
neden böyle saçmasapan dizilere prim veriliyor .
tv yi açtığımda neden eski diziler gibi konular , ya da eğitici öğretici yayınlar yok artık.
benim evladım yok ancak bir cocugum olsa tv karsısında yayılıp bu berbat diziye kulak misaifiri dahi olsun istemezdim.
sizin fikirleriniz ne yönde?
Yapımcılardan rica ediyoruzHaklısın. Benim de dikkatimi çekti. Az önce tanıtimi vardı. Bir de garip olan aldatma - kötü ama erkekler yapıyor. Bu şekilde kotu ama kabullenecek bir şey oluyor. Kötü adamı hayatımızda tutmaya devam ediyoruz ama metres den ölesiye nefret ediyoruz. Bu arada kadın karakterler aldatmiyor. Niye? çünkü o zaman kesin RTÜK olaya el atar. Garip garip işler.
Eee sadece 1 diziden bahsetmedimki tüm diziler boyle dedim daha yazmadıgım istanbullu gelinden baslayarak devam edecek bir suru dizi var bu arada dizi izlemiyorum ama annem saolsun konulara hakimimÇukur dizisi şikayet edilenlerde ön sırada yer alıyor bilginize
Evet malesef artık konsept buBu konu üzerine dikkatimi çekti bı izliyor dedim izlemez olaydım ne rezalet bı dizidir ya ama şimdiki dizilerde konsept lüks ev pahalı telefon şirket yakışıklı bı adam güzel bı kız üzerine hey gidi eski türk filimleri nereye bunlar nereye sıfır konu
Oda değil ne yazikki ergenler hayatın o olduğunu saniyor resmenEvet malesef artık konsept bu
Evet malesef oyleOda değil ne yazikki ergenler hayatın o olduğunu saniyor resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?