• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam beni ikinci plana mı atmış sizce de?

Merhaba kafam çok karışık fikirlerinize ihtiyacım var. Kısaca anlatayım. Eşim vardiya çalışıyor gece 11 de işten çıkıyor arabası var. Akşam bir erkek arkadaşı aramış karısı eşimin işyerinin yakınındaymis çıkarken işten onu da alır mısın yanında çocuklar da var ben gelemiyorum isim var diye. Beni aradı izin istedi hayır dedim çünkü aile olarak çok yakın değiliz tanımıyorum ve gecenin 12 sinde ben yokken arabamda başka kadının ne işi var falan diye kızdım tamam gelemeyecegimi söyleyeyim dedi. Sonra geldi bırakmadım sen kızınca dedi. Tabi ertesi gün ben telefondan bıraktığını öğrendim. Yalan söylediğine kızdım telefonunu kırdım çok şiddetli kavga ettik. Bundan önce ben yorgundum birkaç gün önce beni işe bırak dediğimde arabada gaz az diye bırakmadı. Haksızlık değil mi şimdi bu?
Cümle cümle analiz edeyim.
1. cümle: Sonraki cevaplarınızda kıskançlık yapmadığınızı yazmışsınız. O zaman siz arabada yokken başka bir kadının varlığı sizi neden rahatsız etsin? Hem de, çocuklu bir kadından bahsediyorsunuz. Zaruri ya da keyfi sebeplerden olsun, bir kadın gece dışarı çıkıyorsa, çocuklarıyla da olsa, taksicinin insafına bırakılması ikinci düşüncem olur. "Canım, yanımda çocuklu kadın var, evine bırakayım mı?" sorusunu duysam eşimi fırçalarım. Yani, eşinizin başka bir kadına bakacağını düşünüyorsunuz, cümlenin alt metninden böyle bir anlam çıkıyor. Enayilik ise direkt çıkartılacak bir anlam değil maalesef.
2. cümle: Eşinizin kadını ve çocuklarını bıraktığını başkasından öğrendiniz... Peki bunu sizden neden sakladı? Yalan söyleyecekse, neden fikrinizi sordu? Yalan söylemek onun huyu mu? Yoksa sadece size mi yalan söylüyor?
3. cümle: Öfke kontrol sorununuz var. Psikolojik destek almanızı öneririm; çünkü sinirlendiğinizde verdiğiniz tepkiler aşırıya kaçıyor. Bence ikinci cümle için yazdığım son sorunun cevabı bu.
4. cümle: Bunda iki ihtimal var. Ya eşinizin gideceği yerde benzinlik yok, yolda kalacağından korkuyor; ya da o an uğraşmak istememiş. Ama bu olayı, keşke bahsettiğiniz arkadaşın eşiyle ilişkilendirmeseydiniz. "Ben seni bırakamam, benzin yok" dediği yerde tepkinizi depolamak yerine, eşinize alternatif sunabilirdiniz. O zaman eşinizin araba kullanmak istememesinin gerçek nedenini o an anlardınız.

Özet cevabım: Eşinizle, temeli sağlam bir altyapı barındırmayan bir evlilik yürütmektesiniz. Sizin için araba kullanmaması konusunda eşinize kızmanıza hak veririm. Sorudaki yansımasını göremesem de, eşinizin dışarıya gösterdiği iyi niyetine üzüldünüz, o da tamam. Ama sizin sorunlarınız bence bu olayların da ötesinde. Telefonları kırmadan ve daha sakince konuşmanız gerekiyor.

Gecenin bir vakti arkadaşı bir ricada bulunmuş ve muhtemelen eşiniz bunu size izin almak için değil bilgi vermek için söylemiştir. Sizin aşırı tepkiniz sonucu değiştirmemiş. Peki neden bu tepki insanlık öldü mü? Arkadaşlık iyilik öldü mü? Ne oluyor çocuklu kadın arabaya binince anlayamadım gerçekten !! Böylesi cinnet geçirecek kadar !!
sizi işe bırakmaması bambaşka bir konu olsa gerek. Onun hıncını burdan çıkarmak yersiz.
Siz herşeye böyle tepkiler verirseniz eşiniz usta bir yalancı olur. Bu da sizin eserinizdir.

Neler duyuyoruz bazı olaylara da fırsat yaratmaya gerek yok yapan elbette yapar fakat bilmiyorum kafamın içine başka şeyler giriyor sanki
bu yaptiginiz fırsat yaratmanin ta kendisi. adami kendinizden sogutuyorsunuz. sacma sapan krizler çıkartıp maddi zarara da sebep oluyorsunuz.

yani burada olay o kadindan tamamen bagimsiz. size de haber, bilgi verilmis. izin istenmemis. zaten boyle bir sey icin izin istenmez. esiniz kadinin kocasi ile telefondayken tabi alirim dedi buyuk olasilikla. sizin laginizla adama donup ne diyecekti ki. karım olmaz dedi ben senin hanim ve cocuklari alamayacagim. hangi turk erkegi yapar bunu.

bence kendimi saydiricam derken aranizdaki saygiyi daha cok kaybediyorsunuz. zararda olan sizsiniz.

Yoo ben sadece merak ettiğim bir soruyu sordu neden diyerek. Siz haksızsınız yazanlara hayret edince normal biz sebep sorunca mı anormal? Konuyu hiç kötü insanlarla karşılaşmamış olmama bağlayarak şahsileştiren sizsiniz. Bu kadar eleştiriye kapalı olmak iyi bir şey değil yalnız. Burası gayet konuşulan, belli seviyelerde tartışılan, soru sorulabilen bir platform. Cevaplayıp cevaplamamak size kalmış ama verilen cevabın size ne, bana ne olması için yaşlarımız büyük değil mi? Kocanız da eğer sizinle aynı oranda size aşıksa başka kadın değil arabasına yatağına girse umrumda olmaz bu da benden size küçük bir bilgilendirme olsun. İyi forumlar :)
Hanfendi illa bir cevap vereyim de aman altta kalmayayim en son lafı ben sokmuş olayım telasiyla bir cevap vermişsiniz belli ki çünkü baya bel altı vurup kocamın yatağına kadın girmesinden falan bahsetmişsiniz.keske sizde benim gibi sizene banane falan deyip bosverip seviyeyi bu kadar dusurmeseydiniz.bu mesajının üstüne isterseniz destan yazın ne derseniz diyin bir cevap vermiycem çünkü belli oldu ki tartışmak icin aynı kulvarlarin insanları degiliz..saygılarımı sunuyorum pinkflambe hanım ☺️

Yani yardım etmesi yerinde bir davranış ama gizlemesi gereksiz. Ha ben olsam çok samimi değilsem gel beni al birlikte bırakalım derdim. Ama öyle bir durum yoksa bırakmasına bir şey demezdim yani gecenin bir yarısı arkadaşı güvenmiş eşini aramış

Yani yardım etmesi yerinde bir davranış ama gizlemesi gereksiz. Ha ben olsam çok samimi değilsem gel beni al birlikte bırakalım derdim. Ama öyle bir durum yoksa bırakmasına bir şey demezdim yani gecenin bir yarısı arkadaşı güvenmiş eşini aramış

bunu bir arkadaş daha yazmıştı da şimdi sizde gördüm bu fikirde olanlara genel olarak sorayım

çok küçük şehirlerde mi yaşıyorsunuz kırk yıl düşünsem önce beni gel al da git geri demek aklıma gelmez

yani eşim işyerinin o tarafta olan birini almadan önce eve gelip beni alacak gidip kadını alacak ve nerede olduğunu bilmediğim evine bırakacağız

bizim mi evimiz işimiz arası çok uzak bilemedim ama 20 km

Bursa da olanlara örnek vereyim

işyeri büyükşehir belediyesinin orada Kent Meydanı diyelim kabaca

kadın Kültür parkta

benim evim Nilüfer'in bir ucunda

bu mesafeyi trafik olmasa dahi adam 20 dakikada geliyor

işten çıkacak kadına bekle gelip alacağım diyecek gelip beni alacak -en az 20 dakika- aynı yolu geri gidip işyerinin o taraftaki kadını alacak -15 dakika- belki aynı yönde belki ters yönde bırakacak -30dakika - ve eve gelecek

gece 11 de işten çıktı çıktı bu git gel 12.30 dan önce eve ulaşamayız ki

bunu bir arkadaş daha yazmıştı da şimdi sizde gördüm bu fikirde olanlara genel olarak sorayım

çok küçük şehirlerde mi yaşıyorsunuz kırk yıl düşünsem önce beni gel al da git geri demek aklıma gelmez

yani eşim işyerinin o tarafta olan birini almadan önce eve gelip beni alacak gidip kadını alacak ve nerede olduğunu bilmediğim evine bırakacağız

bizim mi evimiz işimiz arası çok uzak bilemedim ama 20 km

Bursa da olanlara örnek vereyim

işyeri büyükşehir belediyesinin orada Kent Meydanı diyelim kabaca

kadın Kültür parkta

benim evim Nilüfer'in bir ucunda

bu mesafeyi trafik olmasa dahi adam 20 dakikada geliyor

işten çıkacak kadına bekle gelip alacağım diyecek gelip beni alacak -en az 20 dakika- aynı yolu geri gidip işyerinin o taraftaki kadını alacak -15 dakika- belki aynı yönde belki ters yönde bırakacak -30dakika - ve eve gelecek

gece 11 de işten çıktı çıktı bu git gel 12.30 dan önce eve ulaşamayız ki
Çok küçük şehirde değiliz ama büyükșehirde de değilim. Sadece bir fikir uyar ya da uymaz. Bu kadar rahatsız olduysanız böyle olabilirdi diye fikrimi belirttim

konuyu okuyunca tum aklımdan gecenler

....

orda cocuklarla kadının gece vaktı zor durumda kalma ıhtımalı vardı...
esınızın ızın ıstemesıne gerek yoktu alıp bıraktıktan sonra eve geldıgınde arkadasın esı ve cocuklarını da eve bıraktım derdı saklamamıs da olurdu ınsanlık gorevını de yerıne getırmıs olurdu bır hayır duası ne var kı bunda
esınız keske yalan soylemeseydı bırde madem ıstedıgını yapacak neden ızın ıstıyor ne sacma sapan seyler bunlar :KK70:

yanında cocukları da olan kadın esınıze ne yapabılır allah askına
esınıze bu kadar mı guvenmıyorsunuz
esınız daha once de yalan soyledı mı
bırbırınıze ne zamandan berıdır guven sorunu yasıyorsunuz ?

Back
X