- 15 Kasım 2014
- 1.234
- 1.732
- 133
- Konu Sahibi Lebenweise
Cümle cümle analiz edeyim.Merhaba kafam çok karışık fikirlerinize ihtiyacım var. Kısaca anlatayım. Eşim vardiya çalışıyor gece 11 de işten çıkıyor arabası var. Akşam bir erkek arkadaşı aramış karısı eşimin işyerinin yakınındaymis çıkarken işten onu da alır mısın yanında çocuklar da var ben gelemiyorum isim var diye. Beni aradı izin istedi hayır dedim çünkü aile olarak çok yakın değiliz tanımıyorum ve gecenin 12 sinde ben yokken arabamda başka kadının ne işi var falan diye kızdım tamam gelemeyecegimi söyleyeyim dedi. Sonra geldi bırakmadım sen kızınca dedi. Tabi ertesi gün ben telefondan bıraktığını öğrendim. Yalan söylediğine kızdım telefonunu kırdım çok şiddetli kavga ettik. Bundan önce ben yorgundum birkaç gün önce beni işe bırak dediğimde arabada gaz az diye bırakmadı. Haksızlık değil mi şimdi bu?
1. cümle: Sonraki cevaplarınızda kıskançlık yapmadığınızı yazmışsınız. O zaman siz arabada yokken başka bir kadının varlığı sizi neden rahatsız etsin? Hem de, çocuklu bir kadından bahsediyorsunuz. Zaruri ya da keyfi sebeplerden olsun, bir kadın gece dışarı çıkıyorsa, çocuklarıyla da olsa, taksicinin insafına bırakılması ikinci düşüncem olur. "Canım, yanımda çocuklu kadın var, evine bırakayım mı?" sorusunu duysam eşimi fırçalarım. Yani, eşinizin başka bir kadına bakacağını düşünüyorsunuz, cümlenin alt metninden böyle bir anlam çıkıyor. Enayilik ise direkt çıkartılacak bir anlam değil maalesef.
2. cümle: Eşinizin kadını ve çocuklarını bıraktığını başkasından öğrendiniz... Peki bunu sizden neden sakladı? Yalan söyleyecekse, neden fikrinizi sordu? Yalan söylemek onun huyu mu? Yoksa sadece size mi yalan söylüyor?
3. cümle: Öfke kontrol sorununuz var. Psikolojik destek almanızı öneririm; çünkü sinirlendiğinizde verdiğiniz tepkiler aşırıya kaçıyor. Bence ikinci cümle için yazdığım son sorunun cevabı bu.
4. cümle: Bunda iki ihtimal var. Ya eşinizin gideceği yerde benzinlik yok, yolda kalacağından korkuyor; ya da o an uğraşmak istememiş. Ama bu olayı, keşke bahsettiğiniz arkadaşın eşiyle ilişkilendirmeseydiniz. "Ben seni bırakamam, benzin yok" dediği yerde tepkinizi depolamak yerine, eşinize alternatif sunabilirdiniz. O zaman eşinizin araba kullanmak istememesinin gerçek nedenini o an anlardınız.
Özet cevabım: Eşinizle, temeli sağlam bir altyapı barındırmayan bir evlilik yürütmektesiniz. Sizin için araba kullanmaması konusunda eşinize kızmanıza hak veririm. Sorudaki yansımasını göremesem de, eşinizin dışarıya gösterdiği iyi niyetine üzüldünüz, o da tamam. Ama sizin sorunlarınız bence bu olayların da ötesinde. Telefonları kırmadan ve daha sakince konuşmanız gerekiyor.