- 18 Nisan 2021
- 14.895
- En iyi cevaplar
- 1
- 46.498
- 548
- Konu Sahibi simonskitty
-
- #141
Yok öyle olmuyormuş hatta kanunen cezası varmışBiz mi tuhafız insanlar mı anlamadım ben..
Bayramlarda ailelere gidilir zaten. Yanlız öyle habersiz kaçarak gibi gidilmez. Eşini çocuklarını alırsın hep beraber gidersin. 1. Bayram bi ailede 2. Bayram diğer ailede kalır dönersin evine.
Dediğiniz gibi öfkeyle kalkıp gerçekten zararla oturduğum çok zamanım oldu. Ve en çok zararı kendim gördüm. Aklıselim davranicam bu anlık öfkeyle bir şey yapmam. Ama bu şekilde gitmesini hazmedemiyorum.Peki , göbek bağını anasından kessin eşine bağlasın.
Çünkü kocalar karar verme yetisine sahip olmayan primatlar.
Not 1 : Konu sahibi yalnız kalmayacak.
Not 2: Adam bayramın 2. günü dönüyor.
Olayları değerlendirirken daha geniş bakış açısını tavsiye ederim size de.
Yalnız soruma cevap vermemişsiniz.
Bir sonraki adımdaki önerilerinizi merak ediyorum ben.
Boyle bir adamdan zeki primatlar olduguna yemin edebilirim ama ispat edemem. Adamin bayramin 2. Gunu donmesi bir anlam ifade etmiyor kendisi kacip gitmis.Peki , göbek bağını anasından kessin eşine bağlasın.
Çünkü kocalar karar verme yetisine sahip olmayan primatlar.
Not 1 : Konu sahibi yalnız kalmayacak.
Not 2: Adam bayramın 2. günü dönüyor.
Olayları değerlendirirken daha geniş bakış açısını tavsiye ederim size de.
Yalnız soruma cevap vermemişsiniz.
Bir sonraki adımdaki önerilerinizi merak ediyorum ben.
Yanlız gidecekse de sizin haberiniz olması gerekir. Havaalanından mesaj atmak ne demek yahu ?Yok öyle olmuyormuş hatta kanunen cezası varmış
Anneniz neye tepki gösterecek tam olarak anlamadım? Ailesinin yanına gitmek istemesine mi? Burada annenizi ilgilendiren konuyu tam olarak anlayamadımAnneme soy
Anneme az once eşimin ailesinin yanına gittiğini söyledim. Tamam sen de buraya gelirsin aksam dedi. Simdi bu hikayenin tek anlayışsız ve olay çıkartan kişisi ben miyim gercekten
Konu ne ara iq tespitine geldi anlamadım ama siz de bu kadar icselestirmeyin olayi. Tavsiyenizi yaptınız tesekkurler ama gerisi biraz gereksiz oluyorBoyle bir adamdan zeki primatlar olduguna yemin edebilirim ama ispat edemem. Adamin bayramin 2. Gunu donmesi bir anlam ifade etmiyor kendisi kacip gitmis.
Sonra ki adim yok. Yol vereceksin gidecek.
Ayrica ben niye ofkeleneyim ki konuyu yasayan ben degilim. Gayet sakince yaziyorum yol ver gitsin diye
Bende size konulari bu kadar icsellestirmemenizi tavsiye ediyorum. Konu sizinle alakali degil.
Tum konuşmayı ozetlemissiniz. Evet kesinlikle oturup konusup bir karar vermemiz lazım yoksa her bayram ayni tartışma. Konuşmaktan kaçma hiç bir şeyi çözmüyorDurum tespiti yapalım:
*Ailenizle yakın oturuyorsunuz.
*Eşinizin ailesi çocuklara bakmak için 4 ay sizinle yaşadı ve gitti, döndüklerinde ev tutacaklar yine çocuklarınıza bakmaya devam edecekler.
*Önceden yaşadığınız olayları anneniz unutmuyor, eşinizin gittiğini anlatırsanız annem büyütür demişsiniz ama anneniz eşinizin ailesi çocuklarınıza baktığı için mutlu, gittiklerinde neden gittiler çocuklara bakıyorlardı diyor.
*Eşinizin ailesiyle sorunlarınız var ama çocuklarınıza bakıyorlar, eşiniz de çocuklarınızla ilgileniyor.
*Bayramda benimle gelmek zorunda değilsin diyor ama kendisi ailesinin yanına gitmek istiyor.
*2 ay önce giden kayınvalide-kayınpederiniz 1 ay sonra döneceği için ne gerek var diyerek eşinizin bayramda gitmesine tepki göstermişsiniz.
*Eşiniz konuyu kapatıp sabah erkenden gitmiş.
Eşinizle aranızda ciddi bir iletişim sorunu var, konuyu açıklığa kavuşturmadan çaktırmadan çıkıp gitmesi haksız ama 2 aydır görmediği ailesine gitmek istediğini söylediğinde nasılsa gelecekler ne gerek var diyerek gitmesini istememekle sizde haksızsınız, herkesin bayramda ailesini görme hakkı var, bunun için kimse kimseden izin almak zorunda değil.
Eş ailesiyle sorunlarınız olmuş, içeriğini bilemem ama sonuçta öyle ya da böyle çocuklarınıza bakıyorlar, döndüklerinde bakmaya devam edecekler, aileler torunlarına bakmak zorunda değil lakin yakında oturan anneniz dahi onların bakmasından mutlu fakat geçmişte yaşananları unutmuyormuş, eşiniz torunlarına bakan ailesine giderse anneniz olayı büyütürmüş, siz kendinizden ziyade annenizden yana korkuyorsunuz.
Ailenize göre eşinizin ailesi çocuklara bakarken iyi ama bayram ziyaretine gidildiğinde kötü mü?
Herkes ana baba evladı, eşinizin kabahati ben biletimi aldım, seni ziyarete gel diye hiç zorlamadım zorlamıyorum da ama ben bayramda ailemin yanına gideceğim altı üstü 2 gün kalıp döneceğim demeden gitmesi.
Bunun dışında kusura bakmayın ama ne eşiniz sizi ne de siz eşinizi aileleriniz konusunda kısıtlayamazsınız, bazı şeyler daha farklı olsun eşinizin ailesiyle aranızda resmiyet olsun istiyorsanız o zaman çocuklarınıza kendiniz bakacaksınız zira belli ki kayınvalide kayınpederiniz yaşadığınız şehire torunlarına bakmak için geliyorlar, aslında onların memleketlerinde bir düzeni var, düzen bozup sizin için gelmişler.
Bayramda ailenize yalnız gitme fikri sizi tedirgin etmiş üzmüş ama aynı şey eşiniz için de geçerli, iletişim ve düzen kurma, aileler arası denge sağlama sorununuz var, nasıl çözersiniz bilemem ama bu iletişimsizlik ve birbirinizi anlamaya çalışmaktan kaçma hali oldukça biraz zor çözülür.
Evet beni yalnız bıraktığını düşünüyor onu ilgilendiren bir durum değil haklisinizAnneniz neye tepki gösterecek tam olarak anlamadım? Ailesinin yanına gitmek istemesine mi? Burada annenizi ilgilendiren konuyu tam olarak anlayamadım
Sizin esinizin size yaptigini benim esim asla bana yapamaz cunku bilir ki Bende gerivites olmaz cunku yazdigimi noktasina virgulune yaparim.Konu ne ara iq tespitine geldi anlamadım ama siz de bu kadar icselestirmeyin olayi. Tavsiyenizi yaptınız tesekkurler ama gerisi biraz gereksiz oluyor
Öfkenin demlenmesi demek zaten zamanını beklemek demek.Dediğiniz gibi öfkeyle kalkıp gerçekten zararla oturduğum çok zamanım oldu. Ve en çok zararı kendim gördüm. Aklıselim davranicam bu anlık öfkeyle bir şey yapmam. Ama bu şekilde gitmesini hazmedemiyorum.
Konuşmayı ikinizinde sakin olduğu, birbirinizi yanlış anlamayacağı bir zamanda yapın, ailen şöyle ailen böyle, geçmişte şunlar olmuştu gibi şeylere de girmeyin, yaşanan yaşanmış ve siz anladığım kadarıyla geçmişe sünger çekip yeni bir başlangıç yapmışsınız öyleyse geçmişi yeniden gündeme getirmenin manası yok, aileleri suçlamak da hata olur zira ne olursa olsun herkesin ailesi kendine kıymetlidir, kaldı ki eşiniz sizi ailesi konusunda zorlayan bir adam değil anlattığınız kadarıyla.Tum konuşmayı ozetlemissiniz. Evet kesinlikle oturup konusup bir karar vermemiz lazım yoksa her bayram ayni tartışma. Konuşmaktan kaçma hiç bir şeyi çözmüyor
Cok tesekkur ederim yorumlarınız için. Gerçekten başta bahsettiğim buydu. Burasi bana o kadar iyi geliyor ki aklımı berraklastirmak açısından. Hem içimdeki sıkıntı hafifliyor hem de o bulanıklık gidince daha aklibasinda kararlar verebiliyorum. Konuşmamız şartÖfkenin demlenmesi demek zaten zamanını beklemek demek.
Asla hazmetmeyin.
Kızgınlığınız geçince muhakkak konuşmalısınız.
Ertelemek de öfke ile hareket etmek kadar zararlı. Birikir birikir daha kötü patlar.
Kendiniz ve çocuklarınızın için en doğrusunu siz bilirsiniz.
Ben size ne yapacağınızı tavsiye edemem. Biz burda sadece nasıl yapacağınız konusunda yardımcı olabiliriz.
Evet sular durulunca sakince konuşabilmek gerek. Yoksa herkes kendi söylediğini duyuyor kimse birbirini dinlemek istemiyor. Suçlamalar kabullenemeyen o kadar yoruldum ki zamanında bunlardan. O yüzden burada kadınlardan böyle destek görmek o kadar anlamlı ki.Konuşmayı ikinizinde sakin olduğu, birbirinizi yanlış anlamayacağı bir zamanda yapın, ailen şöyle ailen böyle, geçmişte şunlar olmuştu gibi şeylere de girmeyin, yaşanan yaşanmış ve siz anladığım kadarıyla geçmişe sünger çekip yeni bir başlangıç yapmışsınız öyleyse geçmişi yeniden gündeme getirmenin manası yok, aileleri suçlamak da hata olur zira ne olursa olsun herkesin ailesi kendine kıymetlidir, kaldı ki eşiniz sizi ailesi konusunda zorlayan bir adam değil anlattığınız kadarıyla.
İkinizde hem haklı hem haksızsınız, bu sebeple haklı haksız suçlaması yapmadan birbirinizden istekleriniz ve beklentilerinizi konuşup ortak bir noktada buluşmaya çalışın.
Şu durumda tek aileci eşiniz değil. Sizden de daha iyi durumda gibi geldi bana, yoksa 3.gün sizle plan yapmaz, inadına tüm bayramı ailesinde geçirirdi. Eski günleri özlemenizi anlıyorum ama artık eskide kaldılar. Bir de annenize yengelerinize teyzelerinize falan sorun o eski günleri, tek anneanne ve dedenizde toplanmak uğruna nelerden feragat edilmiş, onlar o zamanlar yetişkindi ve yükü çeken de kadınlardı. Siz çocuktunuz, herşey tatlıydı. Neyse, artık eskide değilsiniz, büyüdünüz ve dünya değişti. Ele karıştınız, kararları da ortak vereceksiniz haliyle. Eşinizin patt diye haber vermeden gitmesi dışında hatası yok, siz isteseniz sizi de götürürdü. Sonra 3.gün gelirdiniz, sizin istediğiniz olurdu.Şöyle olurdu. Hani böyle köy bayramlasmalari olur herkes sıraya girer. En yaslidan en küçüğe kadar herkes birbiriyle bayramlasir. Anne tarafım çok kalabalık benim. Bayramın tadı orasıdır benim için. Onlar da uzak şehirde bu arada. Ama esim bunu hiç göremedi. Ailenin toparlayıci büyükleri de göçüp gidince eski tat olmuyor malesef. Sayamayacagim kadar coktuk oyle soyleyim. Bayramın ilk günü olur ama bu. Ananem dedem çocukları hepsinin ailesi, onların çocukları torunları onlarin aileleri. Eslerinin akrabaları falan. Yani sadece erkekler ya da kızlar tarafideğil. Tüm akrabalar. Yakın uzak herkes orada toplanır. Benim kuzenlerim falan çok büyüktür hepsi torun torba sahibi. İlk gün hepimiz toplanirdik cıvıl cıvıl. Dugungibi olur.bi çok düğünde o kadar insan biraraya gelemez. Biz yeni evliydik dedem de hasta son bayramı olabilir ilk gün oraya gidelim demiştim ve esim kabul etmemişti. Ki ondan önceki 2-3 bayram onun ailesindeydik. Ve o bayram da tek başına yine ailesine gitti. 3. Gün yanıma geldi ama ne fayda. Bizim gelenegimiz bu. İlk gün toplanılıyor sonra herkes yine kendi çekirdek ailesiyle ya eş tarafına gider ya da tatile falan gider nasıl isterlerse. Ben o günden sonra gitmedim onun ailesine. Dedem de vefat etti. Yine büyüklerden vefat edenler oldu. Eski günler sadece benim anilarimda kaldı. Herkesin ailesi değerli. Düşünüyorum da ben kendi çekirdek ailemle bir arada olamıyorum. Ananem ve dedem nasıl toparlamis o kadar insanı.
Sizin eşinizle durumunuzu merak etmedim ki. Konuyu ben açtım kimin kocası bunu yapar ya da yapmaz diye de sormadım. Cok istiyorsanız bi konu açarsınız "kimin kocası bu bu benim kocaaaam" diye kocisinizle saadetinizden herkes nasiplenir. Size kocisinizle iyi tatiller çok kıskandım sizi.Sizin esinizin size yaptigini benim esim asla bana yapamaz cunku bilir ki Bende gerivites olmaz cunku yazdigimi noktasina virgulune yaparim.
O yuzden ben yarin sabah once esimle aileme gidip el opecegim. Ordan esimle cocugumla mutlu mesut tatile cikacagim.
Sizde artik arkadasin tavsiyesini dinler esinizin evine donmesini beklersiniz.
Boyle bir adamdan zeki primatlar olduguna yemin edebilirim ama ispat edemem. Adamin bayramin 2. Gunu donmesi bir anlam ifade etmiyor kendisi kacip gitmis.
Sonra ki adim yok. Yol vereceksin gidecek.
Ayrica ben niye ofkeleneyim ki konuyu yasayan ben degilim. Gayet sakince yaziyorum yol ver gitsin diye
Bende size konulari bu kadar icsellestirmemenizi tavsiye ediyorum. Konu sizinle alakali degil.
Erkekler düz mantıktır, erkeklerin geneli geçmişte yaşananlara takılı kalmazlar, sorun yaşanmış ve sonrasında her şey eski rutinine dönmüşse konu onlar için çözülmüş ve kapanmıştır, biz kadınlarsa taaaa nişanda olan olayları bile üzerinden 30 yıl da geçse ortaya döker senin ailen zamanında şöyle yapmıştı, böyle demişti deriz ve erkekler bundan hiç hoşlanmaz çünkü konu geçmişte yaşanmış ve çoktan bitmiş gitmiştir.Suçlamalar kabullenemeyen o kadar yoruldum ki zamanında bunlardan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?