o yaşta hayatı toz pembe görüyordunuz , o yüzden çocuktan gelin olmaz diyoruz....genç kızlarımıza o yüzden çalışın , ayaklarınızın üzerinde durun diyoruz ve böyleliklede sağlıklı bireyler yetiştirebilesiniz diyoruzBeni kaçmaya ikna ederken iyiydi ama çocuk yapın derken güzeldi herşey şimdi cicuklara baksın diyince mi kötü oldu o beni ikna etmemiş olsa ben kaçmazdim konuşmaya gelince çok güzel konuşuyorlar başta bana deseydi kızım benim oğlum çalışmıyor sakın kaçma gelme ama tam tersini dediler ne ovgulerle geldim
Haklısınız doğru erken yaşta asla evlenilmemeliymiso yaşta hayatı toz pembe görüyordunuz , o yüzden çocuktan gelin olmaz diyoruz....genç kızlarımıza o yüzden çalışın , ayaklarınızın üzerinde durun diyoruz ve böyleliklede sağlıklı bireyler yetiştirebilesiniz diyoruzçok çok üzüldüm adınıza
Hah beddua da geldi tam oldu. Kınamıyorum ayrıca 2022 yılında hala sizin gibi eşiniz gibi gençlerin olmasına üzülüyorum. Kayıp hayatlar çünkü.Kader bu kinadiginiz başınıza gelmesin dikkat edin
Bekledim babam izin vermedi keşke onu dinleseymisim kacmasaymisim diyorumHerşey için izin beklemissiniz, evlilik için izin beklediniz mi?
Hemen okutmadılara bağlıyorlar kolayı bulmuşlar. Okumadan yapılacak öğrenilecek meslekler yok sanki. Kuaförlük öğrenirdi terzilik öğrenirdi mesela. Ama gözlemim oralarda da doğru dürüst çalışmıyorlar 14 15 yaşında erkek peşine düşüyorlar. Sonra da birine kanıyorlar. 1 günlük prenseslik olan gelinlik düğün eğlencesi 2 basit takıya kanıyorlar.düğünden bir hafta sonra balkabağına dönüşüyor herşey. Sonrası hayat boyu külkedilik maalesef.benim bir öğrencim de 16 yaşında evlenmişti. Kuaförde karşılaşmıştık pek mutluydu saçı başı yapılıyor diye. Şimdiler de boşanmış parasız çocuklarını göremeden yaşıyor.o yaşta hayatı toz pembe görüyordunuz , o yüzden çocuktan gelin olmaz diyoruz....genç kızlarımıza o yüzden çalışın , ayaklarınızın üzerinde durun diyoruz ve böyleliklede sağlıklı bireyler yetiştirebilesiniz diyoruzçok çok üzüldüm adınıza
Evet erken evlenmek pişmanlık cidden ilk önce iyi bir ailen olmalı seni okutan calismana izin verilen eğer ailen annen baban iyise hayatın de iyi oluyor ama baban sorimsuz annende seni bırakıp gitmisse senin hayatında annen baban gibi oluyor benim şuan böyle gibi inşallah geleceğim onlara benzemezHemen okutmadılara bağlıyorlar kolayı bulmuşlar. Okumadan yapılacak öğrenilecek meslekler yok sanki. Kuaförlük öğrenirdi terzilik öğrenirdi mesela. Ama gözlemim oralarda da doğru dürüst çalışmıyorlar 14 15 yaşında erkek peşine düşüyorlar. Sonra da birine kanıyorlar. 1 günlük prenseslik olan gelinlik düğün eğlencesi 2 basit takıya kanıyorlar.düğünden bir hafta sonra balkabağına dönüşüyor herşey. Sonrası hayat boyu külkedilik maalesef.benim bir öğrencim de 16 yaşında evlenmişti. Kuaförde karşılaşmıştık pek mutluydu saçı başı yapılıyor diye. Şimdiler de boşanmış parasız çocuklarını göremeden yaşıyor.
Keşke benim de annem yanımda olsaydı da bana baksaydi ama o gitmeyi kaçmayı tercih ettiBurada 20 yaşındaki çocukların anneleri terledikleri zaman sırtlarına bez koyuyor.
Önlemini aldığınız halde bir kazanın başınıza gelmesi yani sizin elinizde olmayan şeyler kaderdir mesela, özgür iradenizle seçtiğiniz şeyler kader değil, adı üstünde Seçimdir…Kader bu kinadiginiz başınıza gelmesin dikkat edin
Gidersem de şimdi gideceğim demiyorum zaten 1 sene sonra eşim askerligini bitirmiş olacak eve gelip iş bulup çalışıp bize bakarsa gitmeyeceğim zaten bunlara gerek kalmayacak ki böylede olsun istemiyorum kim yuvasını yıkmak ister hemde gidecek yeri yokken
bence herşeyi aile üstüne de atmamak lazım insanın bazı şeyler biraz içinden de gelir mesela aileniz yüzünden evlendiniz diyelim ,allah kimi insana şans verir kimi insana akıl ,şansı olmayan aklını kullansın diye. siz neden aklınızı kullanıp korunmadınız ?Evet erken evlenmek pişmanlık cidden ilk önce iyi bir ailen olmalı seni okutan calismana izin verilen eğer ailen annen baban iyise hayatın de iyi oluyor ama baban sorimsuz annende seni bırakıp gitmisse senin hayatında annen baban gibi oluyor benim şuan böyle gibi inşallah geleceğim onlara benzemez
Bilmem farkındamısın ama aynını sen yapmaya çalışıyorsun!Keşke benim de annem yanımda olsaydı da bana baksaydi ama o gitmeyi kaçmayı tercih etti
hep aynı kültür seviyesi insanlardan hep aynı cümleler ,sizden çıkan bu lafa hiç şaşırmadık biliyor musunuz?Kader bu kinadiginiz başınıza gelmesin dikkat edin
Kurban psikolojisine girmeyin hemen. Şartlarınıza göre doğru hamle ne ise onu yapın, kurtarıcı olun.Keşke benim de annem yanımda olsaydı da bana baksaydi ama o gitmeyi kaçmayı tercih etti
Ne gitmesi yahu
Hızlı koşan atın boku seyrek düşermiş misali.
At gibi giden it gibi geri gelir derler atalar.
onunki lolo suan.
Gidecegi baba evi yok.
Egitim yok.
Gitse en fazla 6 ay kalabilir.
Sonrası meçhul :)
Mecburen birlikte oturacak.
Kocası çalısırsa yiyecek, çalışmazsa kaynana maaşuına talim edecekler
Farkındayım biliyorum ama böyle olsun diye de can atmıyorum bekliyorum hayla sabrediyorum gitsem kaçsam çoktan yapardım ama düzelmesi için çalışması için çabalıyorum bu yokluktaBilmem farkındamısın ama aynını sen yapmaya çalışıyorsun!
Aynen kurban psikolojisi. Gerisini tahmin edebiliyorum. Başka koca bulacak, ondan çocuklar yapacak, ne yapayım mecburdum diyecek, bu böyle devam edip gidecek.Kurban psikolojisine girmeyin hemen. Şartlarınıza göre doğru hamle ne ise onu yapın, kurtarıcı olun.
Yorumu arayamadım mecbur alıntı yaptım kusura bakmayın.hep aynı kültür seviyesi insanlardan hep aynı cümleler ,sizden çıkan bu lafa hiç şaşırmadık biliyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?