Kocam doğru düzgün çalışmıyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
o yaşta hayatı toz pembe görüyordunuz , o yüzden çocuktan gelin olmaz diyoruz....genç kızlarımıza o yüzden çalışın , ayaklarınızın üzerinde durun diyoruz ve böyleliklede sağlıklı bireyler yetiştirebilesiniz diyoruz çok çok üzüldüm adınıza

Haklısınız doğru erken yaşta asla evlenilmemeliymis

Hemen okutmadılara bağlıyorlar kolayı bulmuşlar. Okumadan yapılacak öğrenilecek meslekler yok sanki. Kuaförlük öğrenirdi terzilik öğrenirdi mesela. Ama gözlemim oralarda da doğru dürüst çalışmıyorlar 14 15 yaşında erkek peşine düşüyorlar. Sonra da birine kanıyorlar. 1 günlük prenseslik olan gelinlik düğün eğlencesi 2 basit takıya kanıyorlar.düğünden bir hafta sonra balkabağına dönüşüyor herşey. Sonrası hayat boyu külkedilik maalesef.benim bir öğrencim de 16 yaşında evlenmişti. Kuaförde karşılaşmıştık pek mutluydu saçı başı yapılıyor diye. Şimdiler de boşanmış parasız çocuklarını göremeden yaşıyor.

Evet erken evlenmek pişmanlık cidden ilk önce iyi bir ailen olmalı seni okutan calismana izin verilen eğer ailen annen baban iyise hayatın de iyi oluyor ama baban sorimsuz annende seni bırakıp gitmisse senin hayatında annen baban gibi oluyor benim şuan böyle gibi inşallah geleceğim onlara benzemez

Kader bu kinadiginiz başınıza gelmesin dikkat edin
Önlemini aldığınız halde bir kazanın başınıza gelmesi yani sizin elinizde olmayan şeyler kaderdir mesela, özgür iradenizle seçtiğiniz şeyler kader değil, adı üstünde Seçimdir…

İnsanlar tercihleri ile kaderlerini imzalarlar. Bu felsefede de böyledir, inanıyorsanız dinde de. Sizinkisi suçu kader olgusuna atmak, iç rahatlatmak, züğürt tesellisi. Hee normalde aman mutsuz olacağınıza teselli olun derdim ama siZin gibi daha karnındaki çocuğu bile doğurup kaçma planları yapan birisinin teselli bulup bulmaması umrumda değil açıkçası…

Yavrum.
Keşke kaçıp göçmeden önce sosyal hizmetlerde büyüseymişsin.
En azından bir işin olurdu.
Bi yol gösteren olurdu.
Çektiğin annesizliği evlatlarına yaşatma ihtimali bile kalbini sızlatmıyorsa diyecek pek bir şey yok gerçi.

bence herşeyi aile üstüne de atmamak lazım insanın bazı şeyler biraz içinden de gelir mesela aileniz yüzünden evlendiniz diyelim ,allah kimi insana şans verir kimi insana akıl ,şansı olmayan aklını kullansın diye. siz neden aklınızı kullanıp korunmadınız ?

İşte merhametle büyütülmemiş. Yuva nedir bilememiş. Gider dayanamazsa ama gittiği yer yine bundan farksız olmaz. Maalesef dezavantajlı bir kesimle çalıştım bir dönem bu ve benzeri hikayelerle dolu.
Eğer ki şans eseri bir akraba yardımcı olup yol gösterdiyse ne ala yoksa kocadan kocaya çocuklar her yerde dağınık....

Benim size bi tavsiyem var.

Onu bunu, millete beddua okumayı bırakın, hayatınızın sorumluluğunu elinize alın artık.

Annem yoktu, ee?
Babam beni sevmedi, ee?
Okutmadılar, ee?
Kaynanam beni ikna etti evliliğe, ee?

Öyle ya da böyle kötü şeyler yaşamışsınız evet. Ama bir karar almaktan o kadar korkuyorsunuz ki sürekli eskiye vahvahlanıyorsunuz, yerinizde saymaya devam ediyorsunuz.

Daha çocuksunuz ama bi annesiniz de aynı zamanda. Sizin kaderinizi yaşatmamaya çalışmanız lazım.

Kurban psikolojisine girmeyin hemen. Şartlarınıza göre doğru hamle ne ise onu yapın, kurtarıcı olun.
Aynen kurban psikolojisi. Gerisini tahmin edebiliyorum. Başka koca bulacak, ondan çocuklar yapacak, ne yapayım mecburdum diyecek, bu böyle devam edip gidecek.

hep aynı kültür seviyesi insanlardan hep aynı cümleler ,sizden çıkan bu lafa hiç şaşırmadık biliyor musunuz?
Yorumu arayamadım mecbur alıntı yaptım kusura bakmayın.

Konu sahibi kader dediğimiz şey seçimlerimizden ibarettir. Yazılanı oynamıyoruz bunu bilin ve mevcut durumunuzu düzeltme yoluna gidin. Neyi seçtiyseniz onu yaşıyorsunuz bu kadar basit ve net.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…