• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocam+Kaynım Bunalıyorum artık

Evet Size tamemen katılıyorum Sorun eşim.. Eşimin bu tavırları. İlk evlendigimizde eltim yaşça benden küçük bayramda eşimin halasına gittik eltim elini uzatıp gelinnn gelinnn öp bakayım elimi ben büyük gelinim demesinmi... Kaynar sular döküldü başımdannn. X yaptın terbiyesizligi yaşına veriyorum dedim. Buna benzer bir kaç hareket yapınca eşime dedim. Bana sizin aranızdaki olay beni buna dahil etme dedi....

eşin çok acımasız sana karşı :47::47::47::47::47::47:

Allah ım çok üzüldüm haline yha
cnmm bence hamile kal çocuğunu doğur eğer işden çıkman gerekirsede çık.... eşinin daha söz söyleme hakkı yok bence ama gerçekten Allah korusun dierek okudum Allah sabır sağlık versin.. çok zor işin

Ben burda yanlızım. Ailem yurtdışında. Gidicek yeri yok yapacak şeyi yok diyor. Ama 4 sene sonunda benimde kendime güvenim geldi (Biraz geçte olsa). Sesimi çıkarmaya başladım. Şu an eşimden ayrılıp ayrılmamanın kararını vermeye çalışıyorum. Burda yazmadıgım paylaşmadıgım bir çok şey var.

Aileme böyle bir üzüntüde yaşatmak istemiyorum ama çok yıprandım...

önce eşinlee konuş , bu durumma daha fazla katlanmak istemediğini böyle giderse evliliğinizi bitirmeyi bile düşündüğünü söylee , baktın kii tavrı rahat ne olursa olsun diyor davasından vazgeçmiyor ozamanbir karar vermelisin canımm bu duruma ya katlanacaksın yada yoluna tek başına devam edip en azından başkasının rahat yaşaması için sen mutsuz olmayacaksınn.Ayrıcaa çocuk falan yapma eşinden , yanii yapmaman mantıklıı olur diye düşünüyorum belli sıkıntılara bir çocuğuda ortak etmemiş olursun.önce evlliğinin gidişatı hakkında karar ver eşinle konuş eğer seni kaybetmekten korkup ailesiyle konuşursaa ve düzelirsee devam edebilirsinn ama tam tersi tavrı sürdürmeye kararlıysa gönlünden geçeni yap derimmm.insan her zaman önce kendiiini düşünmelii.üzgünüm ama bu böylee bencil olmak lazımm çnküü karşınızddakii sizi düşünmüyor ailesini düşünüyor.:34:

Bu akşam bir kez daha konuşucam. Bakalım ne olacak.Ciddi anlamda adımlar atılması lazım..Benimde kendimi silkeleyip net kararımı vermem gerekli. Biticekse bitirmeliyim...Allah yar ve yardımcım olsun. Ama ben yuvam bozulmasın diye bir çok şeyden fedakarlık yaptım.. Artık sıra onda..

Bu akşam bir kez daha konuşucam. Bakalım ne olacak.Ciddi anlamda adımlar atılması lazım..Benimde kendimi silkeleyip net kararımı vermem gerekli. Biticekse bitirmeliyim...Allah yar ve yardımcım olsun. Ama ben yuvam bozulmasın diye bir çok şeyden fedakarlık yaptım.. Artık sıra onda..

her ikinizinde hakkında hayırlısı olsun. bizleri habersiz bırakma olur mu?

huzunlu sende kendi fedakarlıklarımı gördüm ve adına çok üzüldüm ..keşke senle dertleşebilme imkanımız olsa ..canım benim ya yaş kaç bu arada

bnce tavrını en başında koymalıydın ama ynede zararın neresnden dnsen kardr dyp smdi koy tavrını sen milletin borcunu ödemek zorundamısınn evlenirken kredi çektr snra ödeme rahat rahat yaşa borcu yık abine yengene ohh bde üstne 2 çocuk yap karınıda çalıştrma oldu cnm başka!!!!!!!! bn varya kıyameti koparırdım sen sabırlıymıssn valla cnm

bu faizle beraber 66.000tl eden borcun içinde sizin tüm düğün masraflarınız ve aynı zamanda kaynınıza edilen yardım tutarı var sanırım.

kocanız kaynınızın eline ne kadar para saymış bunu söylemiştir size?

26 yaşındayım.22 yaşında evlenip buraya yerleşdim. Eşimle görücü usulü evlendim için zaten ilk sene ona alışmaya çalışmakla geçti.

huzunlu aslında benim durumum senin durumuna göre daha trajık..

hep duzelmesi için çaba sarfettım..fedakarlık yaptım..ama yok tık demedi..

inanırmısın buraya konu açıpta anlatacak cesaretim bile yok bırak aileme söylemeyi..

inşallah düzelir herşey yoluna girer..

okurken kaynına ve kayınpederine ben sinir oldum bu ne rahatlık yarabbim:23:sanırım ikinizde çalışıyorsunuz diye içleri rahat size yardım etme gereği duymuyorlar.bu durumda siz yani eşin ve sen açık açık zor durumda olduğunuzu verdiğiniz borcu istediğinizi söyleyin yardım etmeleri için onları zorlayın borçtan dolayı çocuk bile yapamadığınızı belirtin gerekirse duygu sömürüsü yapın ama susmayın:50:ne kadar benciller ya bu insanlara biraz dişinizi göstermelisiniz:31:

bu faizle beraber 66.000tl eden borcun içinde sizin tüm düğün masraflarınız ve aynı zamanda kaynınıza edilen yardım tutarı var sanırım.

kocanız kaynınızın eline ne kadar para saymış bunu söylemiştir size?

Borcun büyük kısmı kaynıma ait. Bizim dügün borcumuz yok kadar az.

Toplasanız 15.000TL bizim masrafımız geçmez onlarda bana takılan altınlar ve salon takımının parası. Babam bizim borçsuz evlenmemizi şart koştu için bir çok konuda bize yardım etti. Ben alayım kızım aman o pahalı almayın kızım...Dügünde takılan paraların bir kısmıylada salon parası ödendi. Geri kalan nakdin bir kısmıyla balayına gittik. (Bu kadar borç oldugunu bilsem gidermiydim ah ah) Balayından döndükten sonrada bu borç çıktı ortaya. Altınlarımı soracaksınız. Onlar babamın korkusuna bankanın kasasında. Bizde kadının altını sadece ev alınacaksa bozulur.Bi akıllılık orda yaptım galiba..

huzunlu aslında benim durumum senin durumuna göre daha trajık..

hep duzelmesi için çaba sarfettım..fedakarlık yaptım..ama yok tık demedi..

inanırmısın buraya konu açıpta anlatacak cesaretim bile yok bırak aileme söylemeyi..

inşallah düzelir herşey yoluna girer..

Canım Allah yardımcın olsun arkadaşım. Bende 4 yıldır içimde biriktiriyorum. Sırf borç değil birçok şeyle muhatap olmak zorunda kaldım. Dertleşmek dinlemek için herzaman burdayım...

çok üzüldüm gerçekten..bence ailenize kendi borcunuz olduğunu biraz sıkıştığınızı söyleyin kaynınızın borcundan bahsetmeyin onlar yardımcı olursa belki rahatlarsınız eşinizin maaşıyla geçinecek konuma gelseniz çocuk isteğine de kavuşursunuz

Bak canım moralini bozmak gibi olmasın ama bunlar alışmış eşinin sırtına binmeye daha da kötüsü eşinde taşımaya. İnan aynı şeyleri yaşadığımdan biliyorum asla düzelmez. Eşine semeri vurmuşlar yanınada şimdi seni koymuşlar ve bu durum, bu bakış hiiiç değişmeyecek. Çünkü onlar için anormal bir durum değil gayet normal bir kaç sene sonra bu konu gündeme geldiğinde aaa ne borcu bile derler.
Bence çocuğun olmadan kesin tavrını koy ve birdaha kimseyi sırtında taşımayacağını açık ve seçik olarak eşine ve ailesine kabullendir yoksa işin zor canımm

Son düzenleme:
çok ödemişin be yavrum...4 yıl dile kolay...kim bunlar anan mı,baban mı,kardeşin mi,evladın mı? el ,için değmez be çocuğum vallahi değmez...babacığın kıyamazken eller nasıl kıymış...zaten en çok neden korkarsan onunla imtihan olurmuşsun....borçlar kişiseldir o krediler eşinin borcu... seni çalıştırıp borçlarını ödemek için mi evlenmiş bu adam... sana nasıl empoze edilmişse benim borcum diye kabullenmişsin...önce eşinle konuş bu aydan sonra ödemiyorum başının çaresine bak de...ardından da kayınvalide,kayınpeder,kayın,elti kim bu borçtan sorumluysa hepsine söyle....eşin, sevgili ailesinin kendi için yapabieceklerini görsün bakalım...seni sömürmüşler yıllarca keşke babana söyleseydin anneden babadan saklamamak lazım çünkü eninde sonunda öğreniyorlar bir şekilde...zararın neresinden dönersen kardır...bebeğinin olmamasında da vardır bir hayır...şimdilik düşünme zaten....

Borcun büyük kısmı kaynıma ait. Bizim dügün borcumuz yok kadar az.

Toplasanız 15.000TL bizim masrafımız geçmez onlarda bana takılan altınlar ve salon takımının parası. Babam bizim borçsuz evlenmemizi şart koştu için bir çok konuda bize yardım etti. Ben alayım kızım aman o pahalı almayın kızım...Dügünde takılan paraların bir kısmıylada salon parası ödendi. Geri kalan nakdin bir kısmıyla balayına gittik. (Bu kadar borç oldugunu bilsem gidermiydim ah ah) Balayından döndükten sonrada bu borç çıktı ortaya. Altınlarımı soracaksınız. Onlar babamın korkusuna bankanın kasasında. Bizde kadının altını sadece ev alınacaksa bozulur.Bi akıllılık orda yaptım galiba..

sen fazla iyi niyetli birisin sanırım. işten ayrıl. bi şekilde. ayrılıcam diyemezsen eşine, kendini kovdur yahu. kocanın borcu annenin babanın borcu olsa tamam da, kaynının borcu için çalışmak... olmaz bu kadarı...

Eşinin kardeşine, kardeşinin hanımına, kayınvalide ve kayınpederininin hiç birine kıyamayıp sana kıymaları düşündürdü beni... Zaten çocukta yapmayın böyle bir ortamda. Düşen bebeğiniz için inanın çok üzüldüm. Ne uğruna kaybettiniz bebeğinizi. Bunu bir düşünün...

Eşiniz bu kadar borç olduğunu ve bunu sizin ödemeniz gerektiğini söylemeyerek seni ve aileni resmen kandırmışlar.kaynınız mutlu mesut karısıyla çocuğuyla yaşasın sen onların borcunu ödemek için çalış üstelik bebekde yapamıyorsun... nasıl bir haksızlıktır bu...üstelik kayınpeder olacak adam kaynınıza yardım ediyor bence burda yardım edilecek birisi varsa oda sizsiniz...onlar bu zihniyette olduğu sürece sizi daha çooookkk sömürürler...kendinizi kullandırtmayın...

Back
X