kocam mı tuhaf ben mi tuhafım :(

CANIMKIZIM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2014
406
286
53
35
Arkadaşlar fikirleriniz benim için çok değerli bunu baştan söylemek istiyorum.
Ben evlendiğimden beri çalışıyorum.Bebeğim 5 buçuk aylıktı tekrar işe döndüm.Şu an 13 aylık ve en güzel zamanları.Biraz kızımla vakit geçirmek,onu en azından 3-4 yaşına ben getirmek istiyorum.Eşim bu konuda bana hak veriyor olsa da bazen bana şunları söylüyor.
" oh ne güzel be kadın olmak varmış.Evde oturacaksın kızınla vakit geçireceksin ben köpek gibi çalışıcam." Falan..
Evde bayanlar arası bir toplantım olsa özenir.Siz şimdi 5 çayı da yaparsınız keyifte yaparsınız falan der.
Bana çok tuhaf geliyor bu halleri.Bu dünyaya kadın olarak gelmek varmış diyip duruyor.
Zamane erkekleri eşinin çalışmasına o kadar alışmış ki benim evde oturup çocuğumla ilgilenecek olmamdan resmen rahatsızlık duyuyor.Özeniyor,oda evde oturmak istiyor..
Ben bu durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
Böyle yaptıkça eşimden soğuyorum..
Ben erkek olsam eşime,evime,çocuğuma bakmak için çalışır çabalarım.Evde oturmaya,kadınlığa özenmem diyorum.
Sizce ne yapmalıyım?

Vallahi şu zamanda erkekler kadınlarla yer değiştirmiş evi kadınlar geçindirsin temizlik çocuk yapsın. Erkekler anca otursun. Bende nefret ettim erkeklerden. Hiç takılma sen ona. Maddi gücünüz yetiyorsa çocuğunuzla vakit geçirin uygun bir zamanda yine işe devam edersiniz.

ben ilk fırsatta işten ayrılacağım zaten ama o resmen evde oturmamdan rahatsız olacak.Bunu şimdiden seziyorum.
Ben bu durumda nasıl başa çıkacağım bilmiyorum

Evet esin tuhaf birazcık ama bu söylem zamane erkeklerinin çoğunda var. Hem evde yapılan işleri küçümsüyorlar hem tek başına çalışmanın haksızlık olduğunu düşünüyorlar sanırım. Bi dahaki sefer ciddi ciddi konuş bir daha moralini bozmasin. Anne babalarımızın jenerasyon da çoğu kadın çalışmıyordu o kocalar kullanılmış insanlar mi oluyor yanı? Hem kizinla ilgilenmeni bi bakıma geleceğe yatirim olarak görmeli. Hatta neye ozenirsen Allah onu verir işsiz kalsam mutlu mu olucan evde de:)

bende kızıyorum evde oturmaya özenmesine erkeklerin, sanki yan gelip yatıcaksınız çocuğa bakıcaksınız yemektir ütüdür temizliktir. sen erkeksin tabiki çalışıcaksın ne özeniyorsun diye çıkışın bence ama tabi tartışmaya çevirmeden

Her zaman soyluyorum.
Ben keyfi olarak calismiyorum ve calisan kadina saygi duyuyorum.
Fakat ayni sekilde kadinin calismama hakkina da saygi duyuyorum.
Esine "karinla cocuguna bakamayacaksan ne diye evlendin?" diye sorabilirsin.
Iflah olmazsa bir hafta yemegi temizligi vs o yapsin bir hafta sen yap. Anlar o zaman. Kadin erkek esitligi ise konu buyursun burdan.

yok anam bu devırde oyle erkek...herkes calışan kadın arıyor...eskıden kadının maaşı fazla olunca ayıpmış bıle şimdi erkekler oh ne guzel ıste benden fazla olsun dıyor....valla asıl bu durumda erkek olmak varmıs..kadın hem çalışma hayatında hem ev hayatında hem anne ...ama erkek sadece çalışma hayatı yanı anne gbı dgeılkı
maddı durumunuz el verıyorsa çıkın tabı..ben kızımın doğumuyla bırlıkte çalışmayı bıraktım 2 yasına getırdım en ozel anlarına sahıp oldum...ama artık bende baslayacagım....belkı esım 1 sene daha calışma deseydı durumlar elverseydı calışmazdım 1 sene daha
ama oyle bır erkek yok artık malesef

evet bende ciddi ciddi konuşmayı düşünüyorum artık.
Zamanında kayınvalidem çok ev oturmasına götürmüş eşimi o zamanlardan kalan birşey mi bilmiyorum ama bu durumdan gerçekten çok sıkıldım

Sen onu evde birak bakalim cocukla, tabi tum duzenden o sorumlu olacak o gun.. Bak bakalim nasil ayaklari kicina dege dege kacacak disari

Amacı size takılmak latife yapmak gibi geldi ,size özenmiş olmayacağını bilse de öyle rahatlamış gibi...sadece '' Evde oturacaksın kızınla vakit geçireceksin ben köpek gibi çalışıcam." tabiri ağır olmuş ayıp etmiş ama önemsemeyin bunu.Yani uzatırsanız bunu size devamlı kullanır , siz ev hanımı olunca ,varsın şimdilik kendince konuşsun ..

Maddi açıdan yeterli olamayacığını mı düşünüyor yoksa sizimi kıskanıyor.

Maddi açıdan yeeterli olacak duruma gelmeyi bekliyorum bende yoksa bugün çıkıcam işten..
Onu öyle yüz üstü,borçlarla bırakıp işten ayrılacak kadar vicdansız değilim.Oda biliyor bunu.
Oh keyif yapacaksın saat 10 da 11 de kalkacaksın diye söylenip duruyor

Onu söylediğimde de direk "Hayat müşterek diyip susturuyor beni"
Artık bütün kadınlar çalışıyormuş bilmem neymiş gerçekten çok bunaldım ya

Tabıkıde çalışıcak .
Çalışmak zoruna gıdıyorsa evlenmeseydı çocuk yapmasaydı.
O size bakmakla mukellef.
Ben suan calısıyorum ama çocuk yapmayı dusundugumuzde ve hamıle kaldıgımda çalışmayı dusunmuyorum eşimde tabıkı calısmıcaksın der.
Kocanız garip.
Ozaman oturusun çocuga baksın, yemegı yapsın, evı toplasın sen calıs bence guzel fikir

sen ücretsiz izne ayrıl tüm işleri yap gece gündüz bebekle ilgilen arada pışpışlamaya bana ver de bakalım daha doğrusu bi bütün gün her şeyi ile bi baksın denesin oh ne rahat oturuyom evde 13 aylık evladımla diyecek mi?böyle diyorsa bigün denesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…