- 21 Temmuz 2009
- 36.900
- 6.946
- 248
- Konu Sahibi CANIMKIZIM
-
Olur niye olmasın? Ataerkil yapımız nedeniyle böyle düşünüyorsunuzEvde oturmaya özenen erkek olur mu yaa.
Babam çok genç emekli oldu ve evde oturmaya başladı,hiç bir uğraşı yoktu diye babamla bile tartıştım.
Şimdi yine benzer bir konu yaşıyorum
bende doğum yapınca işten ayrılacağım
benim eşim de bana diyor oh ne güzel sen bebeklerle hep evde olacaksın ben çalışacağım diyor özeniyor. bence gayet insani bir his, ben olsam ben de özenirim
şuan çalışıyorum , bebeğime kayınvalidem bakıyor, bende şuan ona özeniyorum mesela, gün yapıyorlar ona da özeniyorum
eşinizin bunu söyleyiş tarzı mı farklı acaba da size garip geldi yoksa kafanızdaki erkek imajından dolayı mı garip geldi ?
edit : üstteki mesajınızı yeni okudum, eşiniz küçümser tarzda konuşuyormuş yan gelip yatacaksın falan gibi. o zaman haklısınız, çalışmayı bırakınca daha çok artırır bu söylemleri, şimdiden uyarmalısınız
Günümüzde eve bakmak katını çocuğunu geçindirmek gibi bir görevleri olduğunu düşünmüyorlar
Yani sen evde çocuk bakıyorsun ben de herkesi geçindirmeye çalışıyorum ben çocuğumdan daha uzak kalıyorum diyor
Doğru bir mantık
Özel şartlarda siz işinizi bırakabilirsiniz ama eşinizin 5 çayı yaparsınız ne güzel diye özenmesi de olağan yani bunun için neden soğuyasınız
Kimse severek ile gitmediğine göre evde kalmak cazip olabilir
Evin işi denmiş de o evin işi şimdi de yapılıyor siz çalışırken o zaman çalıştığınız saatler boş zaman olacak gibi algılanıyor karşı tarafça
Tamam evet herkes için evde olmak dinlenmek caziptir eminim ki..O zaman evi kim geçindirecek..
Çalıştığım zaman gecelere kadar yaptığım işleri gün içinde yapacağım keşke biraz bunun farkında olsa..
Belki de düşündüğü gibi yan gelip yatmaya vaktim bile olamayacak..
Onu söylediğimde de direk "Hayat müşterek diyip susturuyor beni"
Artık bütün kadınlar çalışıyormuş bilmem neymiş gerçekten çok bunaldım ya
arkadaşım o zaman eşinle şöyle bir anlaşma yap eşin işten 1 hafta izin alsınsen de o esnada işin edevam et hem evladına baksın hem de ev işlerini yapsın bak bakalım neler olacakArkadaşlar fikirleriniz benim için çok değerli bunu baştan söylemek istiyorum.
Ben evlendiğimden beri çalışıyorum.Bebeğim 5 buçuk aylıktı tekrar işe döndüm.Şu an 13 aylık ve en güzel zamanları.Biraz kızımla vakit geçirmek,onu en azından 3-4 yaşına ben getirmek istiyorum.Eşim bu konuda bana hak veriyor olsa da bazen bana şunları söylüyor.
" oh ne güzel be kadın olmak varmış.Evde oturacaksın kızınla vakit geçireceksin ben köpek gibi çalışıcam." Falan..
Evde bayanlar arası bir toplantım olsa özenir.Siz şimdi 5 çayı da yaparsınız keyifte yaparsınız falan der.
Bana çok tuhaf geliyor bu halleri.Bu dünyaya kadın olarak gelmek varmış diyip duruyor.
Zamane erkekleri eşinin çalışmasına o kadar alışmış ki benim evde oturup çocuğumla ilgilenecek olmamdan resmen rahatsızlık duyuyor.Özeniyor,oda evde oturmak istiyor..
Ben bu durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
Böyle yaptıkça eşimden soğuyorum..
Ben erkek olsam eşime,evime,çocuğuma bakmak için çalışır çabalarım.Evde oturmaya,kadınlığa özenmem diyorum.
Sizce ne yapmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?