- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi CANIMKIZIM
-
Oldu. Daha doğrusu evden çalıştığım bir dönemdi bu.
Kendi annem öyleydi ne yazık ki. 50 yaşında kadıncağız pert oldu resmen. Beli tutmuyor, başı sürekli dönüyor, zaman zaman yataktan kalkamadığı günler oluyor. Neden; kendisine bin tane kazık atmış bir adam olan babama iyi bir eş olmak istediği için. İyi eş tanımını revize etmemiz gerekiyor bu yüzden; eğer ben her günü 10 gün gibi yaşayacaksam ama eşim eve gelir gelmez televizyonun karşısına devrilecekse buna iyi eş olmak denmez, hizmetçilik etmek denir.İşte tam da bu ;makine , kurulmuş robot halinde kadınlar.
Eskiden de böyleydi şimdide. Kadın yüklendikçe erkek asla " hayır " demez.. Hatta bir süre sonra daha fazlasını ister.
Sonra bir yerde patlak veriyor. Ya ruhu zedeleniyor ya bedeni.
Hele kontrol delisi kadınlar yok mu , herşeyi dört dörtlük yapmaya çalışan.
İş paylaşımı olur , beğenmediği için tekrar kendi yapar ve hatta üstlenir onuda, işte onlar ne yapıyorlarsa kendilerine yapıyorlar.
Kimse madalya almıyor böyle kendini tüketenlere.
Neye alıştırırsan oyle devam eder.
Bence ev hanımı olmak çok zor.. Zamanın yetmiyor çoğu zaman hem de çok nankör, göze hiç görünmüyor. Yıpratıcı, sıkıcı. Oldukça da yoruluyorsun.
Hele çocuk varsa gerçekten daha da zorlaşıyor. Her gece mesaiye kalıyorsun gündüz yetmezmiş gibi.
Çalışmak her açıdan daha avantajlı.
Hem çalışan hem çalışmayan biri olarak , çalışınca daha az yoruluyorum.
Ev hanımlığına işte herkes böyle "yan gel yat osman " diye baktığı için çalışmak daha iyi.
Çalışmakta yorucu ama en azından göze görünüyor.
Valla oyle diyen adama "e kendi kendime yetebiliyorsam ne ise yariyorsun?" denir.
Nesinden soğuyosun? gayet insanı bir durumdan bahsetmiş adam.
İşte tam da bu ;makine , kurulmuş robot halinde kadınlar.
Eskiden de böyleydi şimdide. Kadın yüklendikçe erkek asla " hayır " demez.. Hatta bir süre sonra daha fazlasını ister.
Sonra bir yerde patlak veriyor. Ya ruhu zedeleniyor ya bedeni.
Hele kontrol delisi kadınlar yok mu , herşeyi dört dörtlük yapmaya çalışan.
İş paylaşımı olur , beğenmediği için tekrar kendi yapar ve hatta üstlenir onuda, işte onlar ne yapıyorlarsa kendilerine yapıyorlar.
Kimse madalya almıyor böyle kendini tüketenlere.
Neye alıştırırsan oyle devam eder.
Bunu diyen kocaları şöyle fazla değil bi haftacık evde bırakıp tüm işlerin yolunda gidip gitmedğni anlamaları için erkekler sadece evde yemek ywyip canın istediğnde uyuyup eğlenmek kafana göre takılmak olduğunu sanıyorlar evde olmanın ha bide bebğe bakmayı hiç saymıyorum bile ne deyim Allah kolaylık versin arkadaşımben ilk fırsatta işten ayrılacağım zaten ama o resmen evde oturmamdan rahatsız olacak.Bunu şimdiden seziyorum.
Ben bu durumda nasıl başa çıkacağım bilmiyorum
Evet çalışmanın avantajlarını sıraladınız siz de. Eğitimli bir insan için temizlik yapmak ütü tapmak bence zamanı çöpe atmak. Zaman kıymetli. He ben temizlik yapmayı severim keyfim geldi mi yapıyorum haftasonları. Ama keyif alacağım için. Yoksa kendimi sıkacaksam yapmam.
Ev işleri çok vakit alıyor diyor herkes. Neden peki? İki gün yoğum çalışarak normal boyutta bir ev kadın tutmadan derinden temizlenmez mi mesela? Ama derin temizliği muhtemelen çoğu ev kadını 15te bir bile yapmıyordur. rutin olarak 2 günde bir yer süpürülüp viledalansa toz alınsa bu iş benim maximum 3 saatimi alıyor. Kocan evden 8de çıksa hadi biraz oyalansan 10da başlasan 1de rutn temizliğin biter. sabah erken kalkıp metrobüslere binmek zorunda olmayan biri ben çok çalışıyorum ama göze gözükmüyor kmse çalışmıyorum sanıyorm demesn. Ev işi yapmaya 10 da başlamak bile evde yatmaktır bence. Ben 5te kalkıyorum. Akşam 8de eve geliyorum. Yine de her şeye yetşiyorum. Bir ev hanımı kadar düzenli değilimdir tabi.
Ama yemeklerim çok düzenli. Hafta sonundan her gün ne pişireceğim belli. Alışverşimi yaparım soğanımı sebzelermi doğrarım her şeyim hazır olur. Yani yemek yapmak çok kolay bişey temizlik parayla da halloluyor. Ben evde otursam ziyanlık olarak görüyorum.
Ev hanımı olmak sadece temizlik yapmak değil ki ?
Ev hanımı olduğun zaman sorumluluk daha çok yuklenilmeye çalışılıyor.
Gündüz yoğun gece uykusuz..
Ayrıca eğitimsizse ev hanımı, yoksa çalışan demek yanlış.
İnsanın bin tane sebebi olabilir. Eğitim hayatı şekillendiriyor ancak yolunu sadece onunla çizemezsin.
Aslında bir erkek eşinin çalışmasını sadece maddi sebeple desteklemez..ispanakliborek , elbette o zaman en azından akşam ah yoruldum deyip tv. karşısında uzanıyorsun.. Sen ev hanımıyken yorgun olsan da dışarıdan gelen kişidir dinlenme ihtiyacı duyan. Oyle hissettiren.
Ben her şekilde çalışma taraftarıyım. Bunu defalarca dile getirdim.Her açıdan avantajlıdır çalışmak..
Ev hanımlığı gerçekten yıpratıcı. Ruhen yıpranıyorsun.
Ancak " kesinlikle çalışacaksın" diyen erkeklere ve buna mecbur kalan kadınlara üzülüyorum.. Ve böyle diyen erkeklerin çok büyük kısmı ev paylaşımı da yapmazlar. Maaşını da sayar eline.
Kurulmuş saate döner kadar.
Aslında bir erkek eşinin çalışmasını sadece maddi sebeple desteklemez..
Çalışmak ufku geliştirir, vizyon sahibi kılar insanı..
Şahsen yaptığım işin maddi boyutundan çok manevi boyutunun getirisi fazla.. Belki ben bu Yüzden böyle düşünüyorum.
Eşim de Çalışmanın beni olumlu yönde etkilediğinin farkında
Çocukla sen ilgilen ben çalışayım de. Bunu vallahi de bak. Hatta izin ver denemesine. Bir haftada pes edip koşa koşa ise gitmezse bir şey bilmiyorum. Evle de ilgilensin tabi. Akşam da bir şeye elini sürme ne de olsa sen çalışıyorsun o keyif yapiyo.Arkadaşlar fikirleriniz benim için çok değerli bunu baştan söylemek istiyorum.
Ben evlendiğimden beri çalışıyorum.Bebeğim 5 buçuk aylıktı tekrar işe döndüm.Şu an 13 aylık ve en güzel zamanları.Biraz kızımla vakit geçirmek,onu en azından 3-4 yaşına ben getirmek istiyorum.Eşim bu konuda bana hak veriyor olsa da bazen bana şunları söylüyor.
" oh ne güzel be kadın olmak varmış.Evde oturacaksın kızınla vakit geçireceksin ben köpek gibi çalışıcam." Falan..
Evde bayanlar arası bir toplantım olsa özenir.Siz şimdi 5 çayı da yaparsınız keyifte yaparsınız falan der.
Bana çok tuhaf geliyor bu halleri.Bu dünyaya kadın olarak gelmek varmış diyip duruyor.
Zamane erkekleri eşinin çalışmasına o kadar alışmış ki benim evde oturup çocuğumla ilgilenecek olmamdan resmen rahatsızlık duyuyor.Özeniyor,oda evde oturmak istiyor..
Ben bu durumda nasıl davranmalıyım bilmiyorum.
Böyle yaptıkça eşimden soğuyorum..
Ben erkek olsam eşime,evime,çocuğuma bakmak için çalışır çabalarım.Evde oturmaya,kadınlığa özenmem diyorum.
Sizce ne yapmalıyım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?