Kocam napiyor???

Konu sahibi evin kirasını alırken diğer kardeşleri düşündünüz mü ? Diye sormuştum.
Sonuçta onlarda evlat.

Edit :Mesajı yazdıktan sonra cevap vermişsiniz.

Gelecekte benim hakkım olacakta tek çocuk değil eşim, kira ödeyeceksem istediğim yerde oturur kirayi öderim.

Diğer kirasını yardım diye aldıgınız evden diğer kardeşlere pay veriliyor mu? Yada aynı yardım onlara da yapılıyor mu?

Eğer ev işinizi görüyorsa neden olmasın dedim, yoksa konum ve büyüklük uymuyorsa zaten uymuyordur.
Ayrıca sizin yaptığınızın adı yardım olmuyor. Kendi kiranızı vermiş olacaksınız

Ev al diyen olmadi kimseye zaten. Kirayi da alma dedim eşime

Bunca zaman aldınız sonuçta.
Siz de haklısınız. Hep onlar fedakarlık etsin, siz burnunuzdan kıl aldırmayın. Sanki adam kredi borcumu siz odeyin demiş gibi davranıyorsunuz.
Zaten bir yere kira vereceksiniz, ev sahibinizin kim olduğu neden önemli sizin için?
Önceki mesajımda konum büyüklük falan uyuyorsa demiştim ama zaten alınacak ev belli de değil anladığım kadarıyla, yani siz sadece istemediğiniz için kestirip atıyorsunuz. Maksat onların işini görmüş olmamak.
Hırstan kendi kazancınızı da Yok sayıyorsunuz.
Neyse rahmetli dedem
‘Yaralı parmağa işemez’ diye bir laf kullanırdı. Böyle demekki

Sizin için çözüm üretiyorlar mecbur olmadıkları halde.
Bir nevi kira öder gibi ev sahibi olacaksınız. Bir de böyle düşünün, kalbiniz aydınlanır belki.

Bütün yaşadıklarımı burda en ince ayrıntısına kadar anlatmam imkansız, burda böyle ahkam kesenler, gerçek hayatta nasıllar merak etmiyor değilim , kaldı ki, neyin hırsından bahsediyorsunuz adam verdiğinin mislini eşimden alıyor zaten. Ben ev mi alın dedim, evi bana yardım diye alacakmis , pardon da kirasini verceksem yardım mı oluyor

Burada anlattığınız kadarını bilebilirim.
Ahkam kesmiyorum.

Eğer kayınpederimin kirasını almış olsaydım bir dönem de olsa, ben ev alayım, başka yere kira vereceğinize bana verin kredisi ödenir, deseydi, eğer bana uygun, işimi görecek bir yerse neden olmasın, derdim.

Sonuçta siz bir yere kira ödeyeceksiniz.
bu kirayı kayınpederinize ödemek neden zorunuza gidiyor? Üstelik onun malının 3 te biri büyük ihtimalle size kalacakken, adamın mülk edinmesi işinize gelmeli.

Kayınpederinizin yerinde olsam ne haliniz varsa görün der, o kirayı size vermem.
Alacağım eve de kiracı bulurum. İki kira ile mis gibi kredimi de öderim. Siz de gidin istediğiniz evde oturun.

Kredi mevzusundan dolayı kayınpeder bizim kiralık eve siz geçin, kira öder gibi krediye yardım edin demiş. Konu sahibi de cebimden para çıkacaksa neden eski eve geçip bir de tadilatla uğraşayım diyor ki bence çooook haklı. Kesinlikle o evde oturmak istemem. Eski ev çünkü. Derdi bitmez. Ha para vermeden oturacak olsaydım okey. Ama kayınpederde öyle bir düşünce olduğunu sanmıyorum. Çatır çatır alacak o kirayı.

Üslup denen bir şey var. “Bana kira öde” denmez. Çocuğum ev sizin olsun, zamanla tadilata hep birlikte yardım ederiz, alacağımız evin kredisine de yardım edersiniz elinize geçtikçe, hem hepimizin malı olacak o ev falan der. Ama direkt kirasını ver derse ben de istemem. Konu sahibi haklı, dağılın.

Konu sahibi sonuna kadar haklisin gelme.dediyse esiniz gitmeyin bir baba ogluna bana kira ver ele verecegine diye iyilik yapmaz yani bu iyilik olmaz ne kadar uzak o kadar huzur paraniz azsa da ona gore bi evde oturursunuz kafaniz rahat olur en azindan

Aynı fikirdeyim

Aynen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…