Kocam ve ailem arasına sıkışıp kaldım

Sende dalga geç ailenle her laflarına bir kulp bul kocani öv
Sürekli geziyoruz yiyoruz iciyoruz eğleniyoruz modunda fotolar paylaş
Gerekirse sadece aile üyelerine paylaş
Şikayet ettikleri zaman sizi sevmiyo bana bayılıyo gibi konuşmalar yap 😀

Gelmesin görüşmek samimi olmak zorunda değil zaten saygı görmediği yerde işine adamın ya esime saygı gösterirsiniz yada daha az görüşmeyi kabul edersiniz de annene mesafe koy belki hatasını anlar

Sizin aileniz benim ailem olsa onlara esim yanimda olmadigi vakit bir güzel bir ayar verirdim. Kimse esim hakkinda ileri geri konusamaz. Esimde izin vermez benim hakkimda konusulmasina. Hicbirimiz kusursuz degiliz. Ama sizin aileniz haddini bilmiyor, ama temel sorun sizin etki altinda kalmaniza..evliliklere o kadar kolay sogukluk giriyor ki herkese söz hakki tanisaniz. Yapmayin. Bebek istiyorsunuz, onun stresi üzüntüsü size yeter, niye herkesin konusmasina izin veriyorsunuz. Sorunlarinizi cözün, stresiniz bir azalsin. Insallah zamani geldiginde evlat sahibi de olursunuz. 🌸

Aileniz haksız. Özellikle annesi ile dalga geçmeleri çok kaba. Bence ailenizin hatalı olduğunu, bunun evliliğinizi yıpratmasına izin vermemeniz gerektiğini söyleyin eşinize.

İşe 40 dk da gidip geliyorum bu bile beni yoruyor. 2 saat git 2 saat gel. Uyku saatlerini çıkardığınızda adamın gününün büyük bir kısmını çalıyorsunuz. Gerçekten eşiniz sizin için taşınmış ve haftada iki gün bu yolu çekiyor helal olsun dedim. Çalışma saatleri esnek değilse iki saat de erken kalkıyor demektir ki korkunç bence.

Kız kardeşinizi iyi niyetli bulmadım açıkçası. Böyle bir durumda gerçekten eşinizden hoşlanmasa ve eşiniz hatalı olsa bile sizin için bu durumu size yansıtmaması lazımdı.

Bir de eşinizle yaşadığınız sıkıntıları dışarı özellikle aileye yansıtmamakta fayda var. Siz unutur barışırsınız ama aileler unutmaz.

Bence eşinize sahip çıkın ve mutlu olduğunuzu ailenize gösterin. Sizin için bu kadar fedakar davranmış bir adam daha iyisini hakediyor diye düşünüyorum.

Eşiniz sırf siz ailenize yakın olun diye işine 2 saatlik mesafede oturmayı kabul etmiş ama siz eşinize onun size verdiği değeri vermek yerine birde kardeşinizin sözleri yüzünden adamdan soğuyorsunuz pes artık. Eşiniz çok bile tahammül etmiş saygısız ailenize sizde biraz dik durup eşinize laf söyletmeyin

Arkadaşlar merhaba, uzun bir süredir bazı problemler yaşıyorum ve sizlere bu konuda danışmak/fikir almak istedim. Eşim ile iki sene önce Ağustos 2019'da evlendik. Yaklaşık 7 senedir birbirimizin hayatındayız. Eşim ile sevgililik dönemimiz iyi geçti diyebilirim ama zaman zaman ufak güven problemleri yaşadık. Evlilik öncesi nişanlılık sürecinde şahit olduğum bir olay(iş ile ilgili) neticesinde düğünüme 1 ay kala ağır bir depresyon geçirdim. Bu süreçten evlilikten vazgeçtim ancak ailemin desteği ile kendimi toparladım ve nihayetinde evlendik. Eşim eğitimci ve çok prestiji yüksek bir mesleğe sahip, ben de lisansüstü eğitimime devam ediyorum. İlk evlendiğimiz süreçte ben eşimin çalıştığı şehre alışamadım ve yoğun ısrarlarımla ailemin yaşadığı şehire yerleştik. Kafanız karışmasın eşimin işinin olduğu il ile ailemin yaşadığı ilin arası 2 saat uzaklıkta. Eşimin haftada 2 gün işe gitmesi geri kalan 3 günde evde çalışması yeterliydi. Pandemi başlangıcı olan mart ayına kadar her şey çok güzeldi. Ara ara sorunlarımız oluyordu herkes gibi ama genel itibariyle mutluyduk. Mart ayında pandemi başlayınca kız kardeşim bize geldi. Geldiği gün eşim ile bir tartışma yaşadılar açıkcası kız kardeşim biraz fevri biridir bende çok anlaşamıyorum. Bu olaydan sonra bana sürekli eşimi kötülemeye başladı. Çok sıkıcı, bencil, iğrenç bir insan gibi tanımlamalar yapıyordu. Ben de cahillik işte yok sana öyle geldi kızdığın için deyip geçiştirdim. Ama bu süreçten sonra eşimle aramda büyük bir soğukluk oluştu. Aksi gibi bir de büyük bir tartışma yaşadık. Sorun benden kaynaklıydı ama kız kardeşim eşimi suçlu görünüyordu. Zaten öncesinde bozuk olan psikolojim iyice bozuldu. Kız kardeşim ablama gittikten sonra ise bu sefer beni aramamaya başladı. İşte ablamlar benim ve eşim hakkında konuşmaya başladılar. Bu durum beni son derece rahatsız etti. Mesela eskiden bizi her yere çağırırlardı ama sonradan bu durum değişti. Eşimle aramızı düzelttik derken bu seferde annem sorun çıkarmaya başladı. Mesela eşime " yoksa sen pinti misin ?" veya " senin annen telefonda ne biçim nefes alıyor" deyip gülmeler felan. Eşim bu noktadan sonra aileme karşı soğuk davranmaya başladı bana da bu durumdan rahatsızlık duyduğunu belitti. Ancak annem asla konuşmadan anlamayan birisi yani onu bu konuda uyarsam eminim ben suçlu çıkarım. Ben bu durumdan sonra mesafe koyup gitmemeye başladım. Onlarda bu gitmemenin eşimden kaynaklandığını sanırım düşündüler. Onlarda eşime karşı garip bir tavır aldılar. Mesela her gittiğimizde beni kenara çekip tartıştınız mı felan demeler. Ne zaman ortalık sakinleşti tam diyorum annem yeni bir olay çıkarıyor eşim bir yemeği yemediğinde kardeşime aman satamazsın kimseye boşver demesi gibi. Enişteme karşı asla böyle değil hatta çok çok iyi ama benim eşim onlara saygıda kusur etmemesine rağmen ona karşı böyle davranıyor. Ben istiyorum ki araları iyi olsun. Babam sohbet etmemesinden şikayetçi, annem zaten bi tuhaf yani yaşım küçük değil ama bu aile olayları o kadar karmaşık ki ben anlayamıyorum. Eşim pandemi nedeniyle iki yıldır evden çalışıyor, bu olaylardan dolayı bi soğukluk var atamıyorum içimden onu çok seviyorum eğleniyorum da bebek istiyoruz bir yıldır sorun olmamasına rağmen olmadı. Bu olayların hepsi üzerime öyle bir yük bindirdi ki tüm günümü düşünerek ve üzülerek geçiriyorum. Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin.
Esinizle yasadıgınız sorunları bilmiyorz
Cok cok extrem bi durum yoksa,hepimiz pandemiyi zor gecirdik.
Bütün gün evde ne yapsa batar insana.
Ama onun dısında aileniz cok saygısız.
Ne demek senin annen telefonda ne bicim nefes alıyor ,yok pinti misin flaan?
Adama psikolojik siddet uyguluyorlar resmen.
Mesafe koymanız lazım.
Annem de esimden pek hoslanmaz.
Bazen annem,bazen esim haklı olur.
Ama iki tarafı da ezdirmem.
En basiti kızım birsey alındıgında kim alırsa alssın annem aldı diyor.
Annem esimin yanında,herseyi annen mi alıyor?Baban almıyor mıu bisey dedi.
Araya girip tabiki alıyor dedim esimden önce.
Annemin yaptıgı ayıp cünkü.

Arkadaşlar merhaba, uzun bir süredir bazı problemler yaşıyorum ve sizlere bu konuda danışmak/fikir almak istedim. Eşim ile iki sene önce Ağustos 2019'da evlendik. Yaklaşık 7 senedir birbirimizin hayatındayız. Eşim ile sevgililik dönemimiz iyi geçti diyebilirim ama zaman zaman ufak güven problemleri yaşadık. Evlilik öncesi nişanlılık sürecinde şahit olduğum bir olay(iş ile ilgili) neticesinde düğünüme 1 ay kala ağır bir depresyon geçirdim. Bu süreçten evlilikten vazgeçtim ancak ailemin desteği ile kendimi toparladım ve nihayetinde evlendik. Eşim eğitimci ve çok prestiji yüksek bir mesleğe sahip, ben de lisansüstü eğitimime devam ediyorum. İlk evlendiğimiz süreçte ben eşimin çalıştığı şehre alışamadım ve yoğun ısrarlarımla ailemin yaşadığı şehire yerleştik. Kafanız karışmasın eşimin işinin olduğu il ile ailemin yaşadığı ilin arası 2 saat uzaklıkta. Eşimin haftada 2 gün işe gitmesi geri kalan 3 günde evde çalışması yeterliydi. Pandemi başlangıcı olan mart ayına kadar her şey çok güzeldi. Ara ara sorunlarımız oluyordu herkes gibi ama genel itibariyle mutluyduk. Mart ayında pandemi başlayınca kız kardeşim bize geldi. Geldiği gün eşim ile bir tartışma yaşadılar açıkcası kız kardeşim biraz fevri biridir bende çok anlaşamıyorum. Bu olaydan sonra bana sürekli eşimi kötülemeye başladı. Çok sıkıcı, bencil, iğrenç bir insan gibi tanımlamalar yapıyordu. Ben de cahillik işte yok sana öyle geldi kızdığın için deyip geçiştirdim. Ama bu süreçten sonra eşimle aramda büyük bir soğukluk oluştu. Aksi gibi bir de büyük bir tartışma yaşadık. Sorun benden kaynaklıydı ama kız kardeşim eşimi suçlu görünüyordu. Zaten öncesinde bozuk olan psikolojim iyice bozuldu. Kız kardeşim ablama gittikten sonra ise bu sefer beni aramamaya başladı. İşte ablamlar benim ve eşim hakkında konuşmaya başladılar. Bu durum beni son derece rahatsız etti. Mesela eskiden bizi her yere çağırırlardı ama sonradan bu durum değişti. Eşimle aramızı düzelttik derken bu seferde annem sorun çıkarmaya başladı. Mesela eşime " yoksa sen pinti misin ?" veya " senin annen telefonda ne biçim nefes alıyor" deyip gülmeler felan. Eşim bu noktadan sonra aileme karşı soğuk davranmaya başladı bana da bu durumdan rahatsızlık duyduğunu belitti. Ancak annem asla konuşmadan anlamayan birisi yani onu bu konuda uyarsam eminim ben suçlu çıkarım. Ben bu durumdan sonra mesafe koyup gitmemeye başladım. Onlarda bu gitmemenin eşimden kaynaklandığını sanırım düşündüler. Onlarda eşime karşı garip bir tavır aldılar. Mesela her gittiğimizde beni kenara çekip tartıştınız mı felan demeler. Ne zaman ortalık sakinleşti tam diyorum annem yeni bir olay çıkarıyor eşim bir yemeği yemediğinde kardeşime aman satamazsın kimseye boşver demesi gibi. Enişteme karşı asla böyle değil hatta çok çok iyi ama benim eşim onlara saygıda kusur etmemesine rağmen ona karşı böyle davranıyor. Ben istiyorum ki araları iyi olsun. Babam sohbet etmemesinden şikayetçi, annem zaten bi tuhaf yani yaşım küçük değil ama bu aile olayları o kadar karmaşık ki ben anlayamıyorum. Eşim pandemi nedeniyle iki yıldır evden çalışıyor, bu olaylardan dolayı bi soğukluk var atamıyorum içimden onu çok seviyorum eğleniyorum da bebek istiyoruz bir yıldır sorun olmamasına rağmen olmadı. Bu olayların hepsi üzerime öyle bir yük bindirdi ki tüm günümü düşünerek ve üzülerek geçiriyorum. Uzun oldu biraz hakkınızı helal edin.
Adam senin hatrın için kalkmış ailenin olduğu şehre yerleşmiş. Ben kocamı ailesinin olduğu mahalleden, benim ailemin olduğu mahalleye bile ikna edemiyorum taşınmak için. Kocam çok iyidir ama ben burada büyüdüm gidemem diyor o da ailemi çok sevmesine rağmen.
Senin kocana büyük haksızlık yapılıyor şuanda, ailende çok patavatsız kusura bakma. Herkes istedikleri gibi olmak veya davranmak zorunda değil.

Aileniz çok saygısız. Eşiniz de sabırlı. Bir de soğuyan sizsiniz. Bi kere o cahil kardeşiniz haksız olduğu halde kim bilir olayı nasıl anlattı haklı gözükmek için. Empati yapın. Eşiniz sizin saygısız ailenizle görüşmek zorunda değil. Eğer mecbur bırakmaya devam ederseniz evliliğinizden olursunuz. Ailenize set çekin.

Esinizi ailenize karşı koruyup ailenizin cenesini kapatacak olan sizsiniz.

Ilk evlendiğim zaman benim annem de bilmem kimin damadı şoyle iyimis diye lafı esime getirmeye onu elestirmeye calisiyordu anneme hicbir zaman bu fırsatı vermedim. "Bana ne baskasindan benim esimin hicbir mecburiyeti yokken daha nisanlı bile değilken hastalandım en buyuk destekcim oldu o ovdugun damatlar arkasina bakmadan kacarlardı" diyip lafı annemin ağzına tıktım.

Ayrıca en buyuk hatanız aranizdaki sorunları ailenize yansıtmanız. 7 yıllik evliyim annem 1 kavgamı dahi bilmez anlatmadım anlatsam biliyorum abartip ben unutsam bile unutmayacaktı.

Artik olan olmuş kendinizi toparlayin ve artik ailenize sert çikın esinizin olmadıgı bir ortamda onun hakkinda konusmalarina izin vermeyin onlarin soylediklerine karsı savunun esinizi. gerekirse bir araya getirmeyin. esinizle aranizdaki sorunlarida bir daha anlatmayin ailenize.

Esinizi ailenize karşı koruyup ailenizin cenesini kapatacak olan sizsiniz.

Ilk evlendiğim zaman benim annem de bilmem kimin damadı şoyle iyimis diye lafı esime getirmeye onu elestirmeye calisiyordu anneme hicbir zaman bu fırsatı vermedim. "Bana ne baskasindan benim esimin hicbir mecburiyeti yokken daha nisanlı bile değilken hastalandım en buyuk destekcim oldu o ovdugun damatlar arkasina bakmadan kacarlardı" diyip lafı annemin ağzına tıktım.

Ayrıca en buyuk hatanız aranizdaki sorunları ailenize yansıtmanız. 7 yıllik evliyim annem 1 kavgamı dahi bilmez anlatmadım anlatsam biliyorum abartip ben unutsam bile unutmayacaktı.

Artik olan olmuş kendinizi toparlayin ve artik ailenize sert çikın esinizin olmadıgı bir ortamda onun hakkinda konusmalarina izin vermeyin onlarin soylediklerine karsı savunun esinizi. gerekirse bir araya getirmeyin. esinizle aranizdaki sorunlarida bir daha anlatmayin ailenize.

Aileniz ne kadar saygısız. Eşiniz de ne kadar sabırlı. Ben eşiniz olsam kopartırdım ipleri.

Ben arada kalınacak bir durum göremedim. Aileniz haksız. Kesinlikle eşinizle başbaşa tatil, yemekler vs. organize edin soğukluğu yok etmeye çalışın. Konuları açık açık konuşup onu haklı bulduğunuzu söylemediyseniz de mutlaka söyleyin. Çekirdek ailenize sahip çıkın

" senin annen telefonda ne biçim nefes alıyor" deyip gülmeler felan.
Her şeyi anlarım da bu ne biçim laf. Annemin aldığı nefese kadar eleştirecekler sonra ben onlarla konuşmaya devam edeceğim. Eşiniz çok haklı .Yerinizde olsam ailemle eşimi bir araya getirmem ben yalnız görüşürüm. Sizin aileniz atamazsınız satamazsınız ama o çekmek zorunda değil bu insanları.

Ailenize bu fırsatı siz vermissiniz. Yani herşeyde haklı olduklarini farzediyorum adamın yüzüne karşı annen telefonda nasıl nefes alıyor diye dalga geçmek nedir? Sizin için şehir değiştirmiş iki saat yol gidip gelmeyi göze almış bir eşe bence bunlar reva değil.

Madem kocanızdan soğudunuz, aileniz de eşinizi sevmiyor, lütfen boşanın. Zavallı adamı bu rezil aile ortamından kurtarın.

Ailenize karşı net olup tavrınız gösterin. Eşinizle mutlu olduğunuzu ona saygı göstermeleri gerektiğin eğer bu şekilde devan edecekse görüşmeyeceğinizi kesin bir dille belirtin. devam ederlerse da gerçekten mesafe koyun. siz dik durursanız tavrınız koyarsanız ancak susarlar

Sizin sıkıntınızın reçetesi ailenize, kocanıza sahip çıkıp aranızda sevgiyi,saygıyı muhafaza edip gerisine ananız,babanız,kardeşiniz de olsa kulak kapatmanızdır

ailen saygısız ve sende aynı saygısızlıgı eşine yapıyorsun ,

geçenlerde benım annemde eşime kilo hakkında bir kaç laf saydı , yenrini ve zamanını beklıyorum o benım kocam ve bu benı ilgilendirir anne diyecem ,

herkes yerini bilecek

Back
X