- Konu Sahibi naneli_limon
-
Kuran-ı Kerim isimler sözlüğü değildir ama Kuran'da geçiyor diye anlamını bilmeden alakasız şeyleri sırf kulağımıza hoş geldi diye koyuyoruz ...İnternette falan da her isme cennetten çiçek,cennetin kapısı vs gibi gerçek anlamıyla alakasız anlamlandırmalar yazılıyor..İnsanlar yanlış yönlendiriliyor malesef....
hadi yaabu saydığın isimler gayet normal isimler ama bazen modern olacak diye o kadar abartıyoruz ki bazı isimleri duyunca donup kalıyorum ben..anneler netten bakıp manasını bile bilmeden isim koyabiliyor..
aslında isim çok önemlidir..kişiyi yansıtan en önemli şeylerden biridir..ve bence koyulacak ismin modernliğinden daha çok sizin için bir anlamı olması önemli..hani çocuğunuz ilerde anne bana bu ismi neden koydun derse ona verecek güzel ve anlamlı bir cevabı olmalı insanın..
kız ismi olarak aklıma ilk gelen ve üzerine başka isim tanımadığım tek şey Zeynep ismi :) ama iki isim de düşünebilirsiniz.ikinizin de gönlü olmuş olur.
bir arkadaşım kızının ismini ne koydu biliyor musunuz? Pirenses :) evet arada İ harfi var yanlış okumadınız..:)
evet nefes çok güzel isimmBence iki isim koyun. Sonuçta sen nasıl genç kızlığında ilerisini hayal edip isim düşündüysen eşinin de hayali olan bir isim vardır :)
Ben; Duru, Nil, Toprak, Alya, Derin, Ceylin, Özgü isimlerini beğeniyorum. Erkekteyse; Çınar, Rüzgar, Bulut, Kerem, Aras vs.
Bana artık şu isimlerden gına geldi: Zeynep, Elif, Merve, Ece(m)... Bi'sınıfta siz hiç 6 Merve gördünüz mü
Bu arada Nefes ne güzel isim(miş). Bu ismi koymak için bile hemen evlenip, doğurabilirim
ya ben kurandan isim tarftarı değilim taşıyan var taşıyamayan .. Nasıl bir insan olacagını bılmıyoruzz..
Katılıyorum... Aleyna mesela. Kuran'da gecen bir isim.
Ama bu ismi cocuklarına veren kaç çift anlamını biliyor?
evet nefes çok güzel isimm
ama kızda Derin ismi sence güzel olurmu bunu ilerki yaşlarını düşün :26:
Duru , nil çok hoşş
Çınar ismi benmde küçklükten beri aklımda ama O ismlerde çoğaldı cıvkı çıktı
Benim adımın anlamına baktığımda orta asyada yetişen her mevsim yeşil kalan bodur bir bitki veya gür akan su diye geçiyor..Bodur değilim...Denizden korkarım,yüzemem ...
Mrb Allah izin verirse bir kızımız olacak. Ben kızımın hep modern ve güzel bir ismi olmasını hayat ettim. Ama gelin görünki eşim modern isimlerin hiç birini beğenmiyor. Sinem, Selin gibi isimleri beğenmiyor. Anlamları kötü olsa neyse ama değil. Eşim, isim çocuğun karakterinide etkiler diye istemiyor. Fikrini henüz söylemedi ama eski isimler hoşuna gidiyor. Hem anlamı güzel hem çok kullanılmayan bir isim istiyorum. Fikri olan var mı acaba? Eşimi nasıl ikna edebilirim off yaa
gelsınlerde rahat bı NEFES aldırsınlar.. pıtırcıklarrr.... ama nefes harıka kızlar gercekten..
Nefes bana çok itici geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?