Kocamdan soğudum galiba.

Öncelikle çok saçma yerlere sapılmış ev hanımlığımı zor çalışmak mı zor bence ikisini yapmak daha zor..
Konu sahibi de tam bir bilgi vermemiş.
Ben konuya yazdığı gibi bakarsam eşin senden soğumuş derim ama çalışma saatlerini ve bedenen mi mental mi çalıştığını detaylandırırsan iş yükü ağır alışma evresidir vs diyebilirim.
Kendimi bildim bileli aralıksız çalıştım ve çok yoğun işte çalışan insanım + uyku aşığıyım bunu evliliğime yansıtmam ama dönem dönem bitkinlik evrelerim olur belki eşin de o evrede olabilir tabi bu çocuklara bağırmasını gerektirmek sana ters yapmasını gerektirmez ama farklı odada Oturmaktansa onun odasına geç otur ipleri kopartma he odayı kitliyorsa zaten o odada ne karıştırdığını sorgularım uyumasını değil..
Ben erkeklere güven olmaz diyenlerdenim canım biraz gözünü aç izle altından inşallah başka şey çıkmaz uyuyorum ayağna çocuk ses yaptı gelmesin kapıyı kitleyeyim ayağına telefonla başkasıyla konuşuyor olabilir.

Madem o kadar kaçmaya meraklı evleri ayırmayı teklif edin. Çocuklardan öcü gibi sağa sola kaçmasına gerek kalmaz öküzün. Böyle insanlar ne diye baba oluyorsa. Kokmuş çorapları koltukta uzatıp ekran arkasından babalık olmuyor.

Önceden böyle değildi. Son birkaç aydır böyle. İş de bahanesi. Ama sorunca beni, çocukları çok seviyor.

Çok konuştum. Bu gece bir daha konuşacağım. Bakalım bir şey değişecek mi?
ama öyle aynı konuyu kuru kuru konuşmakla olmaz, gerçekten karar ver ve uyguladığını göster.çaba göstermiyosa zaten bitmiştir ama mesela dersen ki " şu korona azalıyo sen de yaz sonuna doğru bi ev tut davayı da açarız ben düşündüm karar verdim çocuklar için de bizim olmayan evliliğimiz için de en iyisi bu" bak bakalım çabalıyo mu yoksa aynı tas aynı hamam mı.

Önceden böyle değildi. Son birkaç aydır böyle. İş de bahanesi. Ama sorunca beni, çocukları çok seviyor.

Insan yorulur,anlarım. Uykusuz kalır anlarım. Benim eşimde yoğun çalışır. Bunlar ama çocukları bağırıp çağırıp kovalamayi hakli kılmaz. Eşim böyle birşeye kalkışsa öyle bir fırtına kopar ki neye uğradığını şaşırır. Anne baba olarak bizim onları kovalama lüksümüz yok. Anne olarak ne kadar uykusuz kaldığımız malum. Biz bu kadar kaçıp saklanabiliyormuyuz? Bu çocuklara karşı doğru bir tutum mu. Yarım saati cep telefonundan veya uykusundan kezsin bari bencil

Bence ev hanımları ev isinden şikayet etmiyorlar , ayni anda hem ev isi yapıp hem cocukla ilgilenjp hem de kocasinin sen ne yaptin ki ben cok yoruluyorum tavırlarından , kendi isini kendi göremeyen eşlerden dolayı şikayet ediyorlar. Bunu da kendileri tercib ediyor tabi ona bir sey diyemem

Bir densiz gelip ortalığı karıştırdı,ondan bu çalışıyor çalışmıyor tartışması .

Her şeyi geçtim de şu devirde bile ev hanımlığı güzelleniyor ev “hanımı” nedir? Çalışmak her zaman en güzeli. Çocuk bakmak zor diyorsunuz da konudaki en küçük çocuk 10 yaşında. Yatıp kendi çocuğuna bakmak kendi evi için yemek pişirmek marifet değil,topluma katkı lazım.

Baska bir capan cikar bunun altinda yok cocuk girmesin diye kapi kilitlemeler,kendini dinlemeler,sizden ve cocuklardan bir haber, yok efendim surekli uyku hali,bagirip cagirmasi..
ne yapiyor esiniz maden de tasmi tasiyormus da bu kadar surekli yorgun,surekli mesgull ve sinirli resmen ayaginin altinda kjmseyi istemiyor madem oyle eve degil otele gitsin ..
herseyi cocuklarimiz icin yapiyorsak ebebey olarak en onemli olan paradan daha cok degerli duygulari sevgiyi ,saygiyi,ilgiyi ,birlik beraberlik duygusunu, aile olmayi vs vermemiz gerekirken esinin yaptigi hic normal degill ..sizinde gucunuz biryere kadar yeter cocuklarin babalarinada ihtiyaci var..
sizi sevdigini soylesede icraatta bunu hissettirmedikten sonra ne anlami varki ..
neyse konusun adam gibi derdini soylesjn ona gore hareket edin ailecek..

Yani bazi seyler insanlarin kendi tercihi...
Cocugu kadin tek basina yapmiyor diyoruz da bazi gercekler var simdi, bakmayacagi belli olan adamala da cocuk yapiliyor.

Madem bunlar marifet değil eşler neden yapmıyor ? O cocuk sadece kadinin cocuğu, ev sadece kadinin evi mi ? Ayrıca ben sinif öğretmeniyim mesela cocuklarla uğrasmak bazen eziyet gibi ama karsidan diyorlar ki ben cocuklari cok seviyorum,keske ben de sinif öğretmeni olsaydim,oh ne güzel çocuklarla sürekli oyun oynuyorsundur sen vs...Ben okulda böyle uğrasiyorsam evde annesi nasıl başediyor( bağıran,kızan anneleri dışta tutuyorum) , cocuk okula gidecek anne hazırlıyor giydiriyor kahvaltisini hazirlayıp yaptırıyor (annnelerin en büyük yanlisi cocuklara kendi işini kendi görmeyi öğretmemek),servise otobüse bindiriyor, bazı okullar serbest kıyafet uygulamasina geçmedi çocuğun önlüğü kirleniyor anne yikayıp ütülüyor,cocuga dusa girmesi gerektigini anlatıyor,ders programina bakıp cantasini hazırlatıyor,ödevine yardım ediyor,okuma-yazma bilmiyorsa öğretmeye çalışıyor,derslerini tekrar ettiriyor, öğretmene bin tane mesaj atıyor mesela ödev neydi diye,veli toplantilarina anne gidiyor. Bazı öğretmenler cok acimasiz cocuk kirli oldu mu azarlayıp rencide ediyor.
Okul olmadigi dönemde ise bizim ülkemizdeki herkes adeta bir cocuk gelisimci başlıyor konuşmaya yaştaki cocuğa tablet mi verilir,senin cocugun sürekli bilgisayar başında mı,neden ders çalışmıyor ?, sokağa mı çıktı hem de tek başına (!) bu devirde nasıl güvenip çıkardın vs..

Çalışan kadınların eşleri benim gördüğüm kadarıyla yardımcı oluyor ya da ona göre bir hayat düzeni kuruluyor. Çocuğun doğumundan 3-4yaşa kadar çalışmamalarına bir şey diyemem çocuğun anneyle büyümesi güzel fakat o yaştan sonra kreşe yazdırılabiliyor. Şahsen bilmiyorum ama benim sülalemde kadının çalışmaması garipsenen bir şey olduğu için erkekler de elini taşın altına koyan kişilerdi. Çünkü el mecbur. Kadın çalışıyor bir şekilde maddi manevi baba daha çok destek çıkmak zorunda kalıyor. Ev hanımlarını anlamama sebeplerimden biri de çalışan kadınlar da ev hanımlığı yapıyor aslında yani çocukları varsa onlar da bakıyor sadece bütün gün evde durmuyorlar. Dediğim gibi yaptıkları yemek kendilerine,temizledikleri ev kendilerine,baktıkları çocuk kendilerine. Ne güzel sınıf öğretmeniymişsiniz yeni bir nesil yetiştirip topluma fayda sağlıyorsunuz bence her kadın böyle olmalı -zorla okutulmayanları tenzih ediyorum-

Çalışmak da zor değil ev hanımlığı da modern hayatta ikisi de kolay, ev hanımlığı güzellemesi de yapmamak lazım çalışmayan çalışanın halinden anlamaz da dememek lazım. Bu devirde kimse iş yerinde taş taşımıyor evde de su kaynatıp çamaşır yıkamıyor. İkisi de bir tercih biri diğerinden kolay yada zor değil

O dediğinizi ben de anlamıyorum. İş kolay bulunuyormuş gibi cocuk olunca isten cikiyorlar,cocugumu kendim büyütmek istiyorum diyorlar. Ama cocuk büyüyor kadının elinde elde var 0 oluyor. Bazen de çiftlerin ortak kararı oluyor çalışmamak ona çok şaşırıyorum çok tanidigim var öyle kadın iyi kazanıyor sonra evleniyor ve eşim istemiyor diye çalışmayı bırakıyor. Sonra ayda 200-300 tl harclikla yetiniyor

baba babalığı yapmalı hayatta tek yoğun çalışan adam sizin kocanız değil.

Ama işte adam boş vaktinde başka odada oturup telefonla oynuyor. İnsanın evladından öte Ne olabilir o telefonda? Ayrılsın o zaman ne çocuğu görür ne karısını ama yemek hazır, temizlik var, çocuğa bakan var. Böylesi de onun çok işine geliyor. Evladını odadan kovup kapıyı kitlemenin bahanesi olmamalı bence

Çok çalışıyor olması çocukların a yarım saat vakit ayırmamayı, izin gününde kendini odaya kapatmayı nasıl haklı çıkarabilir.

Bunu normal görenler çocuk sahibi değiller, çocukların babaya da ihtiyaç duyduğunu unutuyorlar sanırım.

Babaları çocuklarını odadan kovar ve kapıyı kitlerse elbette tepkili olurlar ona karşı.
Ciddi ciddi konusun bu konuyu, bu şekilde özellikle çocukların babayla aynı evde büyümeleri daha sıkıntılı.

Evet işin aslı bu aslında çalışıp çalışmamak bir tercih.
Zorluk yada kolaylık olarak bakıp, hangisi daha çok yoruluyor üzerine konu yapmak bile manasız geliyor bana.
En çok yorulana plaket mi veriliyor, kime neyi ispatlamaya çalışıyoruz?

Benim eşimde çok çalışıyor ama kızım babayı görür görmez sarılmaya çalışıyor , yorgunluktan uykusu geliyor onunda bu nedenle akşamları kızımla uyuyor böylece sarıla sarıla birbirlerine doyuyorlar uyusada. Ben karı koca sıkıntınıza değilde , cocukların neden böyle tepkili oldupunu anlamadım kovacak kadar. Tavır alabilirler özledikleri için ama resmettiğiniz durum sanki babadan artık nefret ediyorlarmış gibi. Çocuklarınızın yanında söyleniyor musunz, kavga ediyor musunuz.
sıkıntılarınızı çocuklarınıza yansıtıyor gbi görünüyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…