- 22 Aralık 2018
- 1.477
- 3.732
- 133
- Konu Sahibi Kararsizkaldim
-
Çok konuştum. Bu gece bir daha konuşacağım. Bakalım bir şey değişecek mi?çocukların da psikolojisini etkilediyse eşinle ciddi bi ya kendine gel ya da benim aklımdaki düşünce bu deme konuşması yapma zamanın gelmiş de geçiyor.
Bunları denememe gerek yok. Çünkü çocuklar benimle çok mutlu. Babanın varlığı rahatsız ediyor onları.
Eşimle zaten bir araya gelemiyoruz çünkü kaçıyor diğer odaya. Ya da dışarı çıkıyor işim var diye.
Hadi zar zor ikna ettim diyelim. Bu kez çocuklara bağırarak, kızarak sözde oyun oynatıyor, ağlatıyor.
Önceden böyle değildi. Son birkaç aydır böyle. İş de bahanesi. Ama sorunca beni, çocukları çok seviyor.Madem o kadar kaçmaya meraklı evleri ayırmayı teklif edin. Çocuklardan öcü gibi sağa sola kaçmasına gerek kalmaz öküzün. Böyle insanlar ne diye baba oluyorsa. Kokmuş çorapları koltukta uzatıp ekran arkasından babalık olmuyor.
ama öyle aynı konuyu kuru kuru konuşmakla olmaz, gerçekten karar ver ve uyguladığını göster.çaba göstermiyosa zaten bitmiştir ama mesela dersen ki " şu korona azalıyo sen de yaz sonuna doğru bi ev tut davayı da açarız ben düşündüm karar verdim çocuklar için de bizim olmayan evliliğimiz için de en iyisi bu" bak bakalım çabalıyo mu yoksa aynı tas aynı hamam mı.Çok konuştum. Bu gece bir daha konuşacağım. Bakalım bir şey değişecek mi?
Önceden böyle değildi. Son birkaç aydır böyle. İş de bahanesi. Ama sorunca beni, çocukları çok seviyor.
Bence ev hanımları ev isinden şikayet etmiyorlar , ayni anda hem ev isi yapıp hem cocukla ilgilenjp hem de kocasinin sen ne yaptin ki ben cok yoruluyorum tavırlarından , kendi isini kendi göremeyen eşlerden dolayı şikayet ediyorlar. Bunu da kendileri tercib ediyor tabi ona bir sey diyememZaten erkeklerin çogu cocuga bakmayi dusunmuyor ki isterken. :))))
O yuzden adamin istegine göre cocuk yapilmaz bence.
Evde oturmanin bir zorluğunu gormedim ben acikcasi devamli ev hanimliği cok zor guzellemesi yapiliyor ya, cocuk zor olabilir ona göre dusunup yapilsaydi keske.
Öncelikle çok saçma yerlere sapılmış ev hanımlığımı zor çalışmak mı zor bence ikisini yapmak daha zor..
Konu sahibi de tam bir bilgi vermemiş.
Ben konuya yazdığı gibi bakarsam eşin senden soğumuş derim ama çalışma saatlerini ve bedenen mi mental mi çalıştığını detaylandırırsan iş yükü ağır alışma evresidir vs diyebilirim.
Kendimi bildim bileli aralıksız çalıştım ve çok yoğun işte çalışan insanım + uyku aşığıyım bunu evliliğime yansıtmam ama dönem dönem bitkinlik evrelerim olur belki eşin de o evrede olabilir tabi bu çocuklara bağırmasını gerektirmek sana ters yapmasını gerektirmez ama farklı odada Oturmaktansa onun odasına geç otur ipleri kopartma he odayı kitliyorsa zaten o odada ne karıştırdığını sorgularım uyumasını değil..
Ben erkeklere güven olmaz diyenlerdenim canım biraz gözünü aç izle altından inşallah başka şey çıkmaz uyuyorum ayağna çocuk ses yaptı gelmesin kapıyı kitleyeyim ayağına telefonla başkasıyla konuşuyor olabilir.
Bence ev hanımları ev isinden şikayet etmiyorlar , ayni anda hem ev isi yapıp hem cocukla ilgilenjp hem de kocasinin sen ne yaptin ki ben cok yoruluyorum tavırlarından , kendi isini kendi göremeyen eşlerden dolayı şikayet ediyorlar. Bunu da kendileri tercib ediyor tabi ona bir sey diyemem
Madem bunlar marifet değil eşler neden yapmıyor ? O cocuk sadece kadinin cocuğu, ev sadece kadinin evi mi ? Ayrıca ben sinif öğretmeniyim mesela cocuklarla uğrasmak bazen eziyet gibi ama karsidan diyorlar ki ben cocuklari cok seviyorum,keske ben de sinif öğretmeni olsaydim,oh ne güzel çocuklarla sürekli oyun oynuyorsundur sen vs...Ben okulda böyle uğrasiyorsam evde annesi nasıl başediyor( bağıran,kızan anneleri dışta tutuyorum) , cocuk okula gidecek anne hazırlıyor giydiriyor kahvaltisini hazirlayıp yaptırıyor (annnelerin en büyük yanlisi cocuklara kendi işini kendi görmeyi öğretmemek),servise otobüse bindiriyor, bazı okullar serbest kıyafet uygulamasina geçmedi çocuğun önlüğü kirleniyor anne yikayıp ütülüyor,cocuga dusa girmesi gerektigini anlatıyor,ders programina bakıp cantasini hazırlatıyor,ödevine yardım ediyor,okuma-yazma bilmiyorsa öğretmeye çalışıyor,derslerini tekrar ettiriyor, öğretmene bin tane mesaj atıyor mesela ödev neydi diye,veli toplantilarina anne gidiyor. Bazı öğretmenler cok acimasiz cocuk kirli oldu mu azarlayıp rencide ediyor.Her şeyi geçtim de şu devirde bile ev hanımlığı güzelleniyor ev “hanımı” nedir? Çalışmak her zaman en güzeli. Çocuk bakmak zor diyorsunuz da konudaki en küçük çocuk 10 yaşında. Yatıp kendi çocuğuna bakmak kendi evi için yemek pişirmek marifet değil,topluma katkı lazım.
Çalışan kadınların eşleri benim gördüğüm kadarıyla yardımcı oluyor ya da ona göre bir hayat düzeni kuruluyor. Çocuğun doğumundan 3-4yaşa kadar çalışmamalarına bir şey diyemem çocuğun anneyle büyümesi güzel fakat o yaştan sonra kreşe yazdırılabiliyor. Şahsen bilmiyorum ama benim sülalemde kadının çalışmaması garipsenen bir şey olduğu için erkekler de elini taşın altına koyan kişilerdi. Çünkü el mecbur. Kadın çalışıyor bir şekilde maddi manevi baba daha çok destek çıkmak zorunda kalıyor. Ev hanımlarını anlamama sebeplerimden biri de çalışan kadınlar da ev hanımlığı yapıyor aslında yani çocukları varsa onlar da bakıyor sadece bütün gün evde durmuyorlar. Dediğim gibi yaptıkları yemek kendilerine,temizledikleri ev kendilerine,baktıkları çocuk kendilerine. Ne güzel sınıf öğretmeniymişsiniz yeni bir nesil yetiştirip topluma fayda sağlıyorsunuz bence her kadın böyle olmalı -zorla okutulmayanları tenzih ediyorum-Madem bunlar marifet değil eşler neden yapmıyor ? O cocuk sadece kadinin cocuğu, ev sadece kadinin evi mi ? Ayrıca ben sinif öğretmeniyim mesela cocuklarla uğrasmak bazen eziyet gibi ama karsidan diyorlar ki ben cocuklari cok seviyorum,keske ben de sinif öğretmeni olsaydim,oh ne güzel çocuklarla sürekli oyun oynuyorsundur sen vs...Ben okulda böyle uğrasiyorsam evde annesi nasıl başediyor( bağıran,kızan anneleri dışta tutuyorum) , cocuk okula gidecek anne hazırlıyor giydiriyor kahvaltisini hazirlayıp yaptırıyor (annnelerin en büyük yanlisi cocuklara kendi işini kendi görmeyi öğretmemek),servise otobüse bindiriyor, bazı okullar serbest kıyafet uygulamasina geçmedi çocuğun önlüğü kirleniyor anne yikayıp ütülüyor,cocuga dusa girmesi gerektigini anlatıyor,ders programina bakıp cantasini hazırlatıyor,ödevine yardım ediyor,okuma-yazma bilmiyorsa öğretmeye çalışıyor,derslerini tekrar ettiriyor, öğretmene bin tane mesaj atıyor mesela ödev neydi diye,veli toplantilarina anne gidiyor. Bazı öğretmenler cok acimasiz cocuk kirli oldu mu azarlayıp rencide ediyor.
Okul olmadigi dönemde ise bizim ülkemizdeki herkes adeta bir cocuk gelisimci başlıyor konuşmaya yaştaki cocuğa tablet mi verilir,senin cocugun sürekli bilgisayar başında mı,neden ders çalışmıyor ?, sokağa mı çıktı hem de tek başına (!) bu devirde nasıl güvenip çıkardın vs..
Çalışmak da zor değil ev hanımlığı da modern hayatta ikisi de kolay, ev hanımlığı güzellemesi de yapmamak lazım çalışmayan çalışanın halinden anlamaz da dememek lazım. Bu devirde kimse iş yerinde taş taşımıyor evde de su kaynatıp çamaşır yıkamıyor. İkisi de bir tercih biri diğerinden kolay yada zor değilHer şeyi geçtim de şu devirde bile ev hanımlığı güzelleniyor ev “hanımı” nedir? Çalışmak her zaman en güzeli. Çocuk bakmak zor diyorsunuz da konudaki en küçük çocuk 10 yaşında. Yatıp kendi çocuğuna bakmak kendi evi için yemek pişirmek marifet değil,topluma katkı lazım.
O dediğinizi ben de anlamıyorum. İş kolay bulunuyormuş gibi cocuk olunca isten cikiyorlar,cocugumu kendim büyütmek istiyorum diyorlar. Ama cocuk büyüyor kadının elinde elde var 0 oluyor. Bazen de çiftlerin ortak kararı oluyor çalışmamak ona çok şaşırıyorum çok tanidigim var öyle kadın iyi kazanıyor sonra evleniyor ve eşim istemiyor diye çalışmayı bırakıyor. Sonra ayda 200-300 tl harclikla yetiniyorÇalışan kadınların eşleri benim gördüğüm kadarıyla yardımcı oluyor ya da ona göre bir hayat düzeni kuruluyor. Çocuğun doğumundan 3-4yaşa kadar çalışmamalarına bir şey diyemem çocuğun anneyle büyümesi güzel fakat o yaştan sonra kreşe yazdırılabiliyor. Şahsen bilmiyorum ama benim sülalemde kadının çalışmaması garipsenen bir şey olduğu için erkekler de elini taşın altına koyan kişilerdi. Çünkü el mecbur. Kadın çalışıyor bir şekilde maddi manevi baba daha çok destek çıkmak zorunda kalıyor. Ev hanımlarını anlamama sebeplerimden biri de çalışan kadınlar da ev hanımlığı yapıyor aslında yani çocukları varsa onlar da bakıyor sadece bütün gün evde durmuyorlar. Dediğim gibi yaptıkları yemek kendilerine,temizledikleri ev kendilerine,baktıkları çocuk kendilerine. Ne güzel sınıf öğretmeniymişsiniz yeni bir nesil yetiştirip topluma fayda sağlıyorsunuz bence her kadın böyle olmalı -zorla okutulmayanları tenzih ediyorum-
Ama işte adam boş vaktinde başka odada oturup telefonla oynuyor. İnsanın evladından öte Ne olabilir o telefonda? Ayrılsın o zaman ne çocuğu görür ne karısını ama yemek hazır, temizlik var, çocuğa bakan var. Böylesi de onun çok işine geliyor. Evladını odadan kovup kapıyı kitlemenin bahanesi olmamalı benceValla bu konuda kendimi adamin yerine koydum. Yogun calişiyor olsam eve uyumaya gelsem, uykudan uyanip tekrar işe gitsem. Sifir sosyal hayatla bulduğum en ufak boşluğu elbette kendime nefes almaya dinlenmeye ayirmak isterim cocukla oynamaya değil.
Sosyal hayatima ayiracak vaktim yokken basimda cocuklarla biri "ilgilen ilgilen" diye söylense ustumu basimi yirtip " yeeeeter" diye sokaklarda koşarim ben.
Bu durumda baba olmasaymiş tabi ama herseyden insan insandir yapacak birsey yok.
Çalışmak da zor değil ev hanımlığı da modern hayatta ikisi de kolay, ev hanımlığı güzellemesi de yapmamak lazım çalışmayan çalışanın halinden anlamaz da dememek lazım. Bu devirde kimse iş yerinde taş taşımıyor evde de su kaynatıp çamaşır yıkamıyor. İkisi de bir tercih biri diğerinden kolay yada zor değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?