Kocamı ağlattım

Resti çekeceksin eşine o zaman. Ağlasın bırak.

Ben önceki konumda da anlatmıştım. Bana hatta cimri diyenler oldu. Para biriktirecegim diye kendimi paraladım. Ama eşim çok rahattı yıllardır. 50 bin biriktirdim ama gençliğim gitti.para bankada ve eşimin haberi yok.Eşime çok kırgınımdım o da çaba sarfetseydi çok geç kaldı diye. Ona söylemekte kararsızım hala.

idareten değilde normal bir ev bulun kv 2 sene kalsın sizin yanınızda sonra evi yapılınca gitsin sizde bir oturmazsınız bundan sonra

Benim bi tanıdığıma kp i otursunlar diye ev verdi evlenirken. Yeni evdi ama küçük bir ev hiç sorun etmedi ve hep dua etti kp ine sizin gibi olan ikinci gelin beğenmedi küçük diye 2 sene kirada oturdu şimdi kpi arsa satmış ev alıcaklarmış yana yakıla ev arıyor küçük bodrum giriş hiç farketmeden bakıyor yani demem o ki kirada oturmadan konuşmak kolay tabi bence siz kiraya çıkın o evin değerini anlarsınız belki

Söyleyin ama bir kısmını siz kenara ayırın yarısı kadarını. Çünkü eşe dosta tabletler hediye etmeler falan çok uç harcama meselesi.
Siz kredinizi çekip evinizi alın zorda kaldığı yerlerde ona yardımcı olursunuz paranızla.

kim ne yazarsa yazsın fikriniz değişmiyor ama yine yazayım,
eğer 6 yıldır kayınvalidenizin evinde değil kirada oturuyor olsaydınız, en az 750 tl kira verecektiniz ve bu 6 yılda yaklaşık 54 bin tl edecekti.
siz sadece 30 bin tl masraf yapmışsınız ki bunun içinde sizin yanınıza kalan perde gibi şeyler var hadi onu da geçtim yine de 24 bin tl kardasınız.
eğer evi beğenmiyorsanız tekrar orda oturmayın, oturmak zorunda değilsiniz, çok çalışın ev alın, alamıyorsanız kirada oturun ama demir yaptırdım boru yaptırdım diye ağlamayın.

Bence masraf işini abartmayın kendi evimdeyim eve eski perdelerimi kullanıyorum hala alttan da bir karıştan fazla kısa geliyor güneşlik aldım altına boydan boya 3 pencereye 100 tl ödedim
Sizde ekleme dikleme idare kullanın gitsin taşınma derseniz 5000 lira tutmuyor uygun firmalar var onları kullanın
Taşınma işi zor ama kayınvalide de haklı

kirada oturmayı neden bu kadar abartıyorsunuz kı tasınma masrafınız 5000 asla tutmaz, en fazla 1000 tl naklıyat tutsa abonman açma işi de 1000 tutsa ki dogalgazı falan taksıte baglayabılıyorsunuz ıstersenız , hadı ufak tefek eksıkler vs desen maksımum 2500-3000 tutar...
Devlet zaten yarı kira bedelini verecek yanı onda da karlısınız..
Hem kv denın evıne yenıden tasınmak zorunlulugunuz yok kı kadın belkı satacak o evı yoksa neden deger akzansın dıye ugrassın bence baska planları vardır ılerısı ıcın..
Sızde var olan bırıkımınızle bırazda mevcut harcamalarınızı kısıp rahatlıkla ufak ama sıze uyacak bır ev alabılırsınız 2+1 de ısınızı gorur odaalrı buyuk bır ev olursa bır oda sızın bır oda cocukların olur salon ortak kullanım alanı olur, mısafıre oda ayırmaya gerek yok bız evın her yerını kullanıyoruz omrumuz salonda gecıyor mesela...
Ev alamasanız bile dünyanın sonu değil, birikim yapacagım diye kıs kıs nereye kadar dünyaya bir kere geliyorsunuz birazda rahatınıza bakın derim...

Kendiniz karışık hale getirmişsiniz olayları. Kıra ödemeyeceksiz sanırım. Ona sayın. Bedava otururken iyi

Peşinat biriktirme amacıyla kirasz oturalim düşüncesiyle geldik.Ama bu kentsel dönüşüm olayı ile ilgili üstlenecegim masraf ile 4 yıla yakın ödemiş olacağız. Bu da bana kapak oldu .Ben de eşime bunları söyleyip bağırdım zaten.En azından 400 - 500 fazla verirdim, beğendiğim bir evde otururdum. Ya da ev alma hayali kurmazdım hiç. Ev eşyalarımı bile begenmeye goturmemislerdi beni.ucuzundan, basitinden eski eşyalarından doldurmuslardı. O zaman gençtim azimliydim. Benim gelin evi gibi bir evim olmadı. Ama ben çalışırım kaxanirim. Evimi alıp herseyi gönlüme göre döşerim demiştim. Belki dalga gecersiniz ama genç kızlık hayallerim gidiyor peşinden bakıyorum şuanda.

Bu eve oturacakmisiz. Eşim mecburum diyor, ağlıyor. Arabayı sat, küçücük bir tarla almıştım para etmeyen onu sat diyorum.ev alalım,kredi çekelim diyor. Bu imkanlarda kredi taksitleri bizi aşıyor ve araba hayatta alamayız tekrardan.

Bakın daha 32 yaşındasınız.Evet ev almak güzel bi olay gelecek için önemli.
Ama siz bunu adeta hayatınızın amacı haline getirmissiniz.
Yıllar geçmiş gitmiş de sonuç ?
Har vurup harman savurmayin tabi ki ama bu kadar da kasmanin alemi yok hepimiz bir gün öleceğiz 32 yasinda değil de 40 yasinda ev sahibi olursunuz nolmus yani.
Kentsel dönüşüm olayindan da pek bir şey anlamadım ama bu kadar sıkıntı yasayacaginiza gidin kiraya çıkın güzel bi eve siz de çalışın çocuğunuzu da krese verin.

maaşlarınız ne kadar acaba?

arabayı satsanız tarla ve bırıkmıs paranız zaten en az 70-80 bın eder, çokta rahat kredı cekıp 9-10 yıllık bır ev alabılırsınız, illa lüks olması sart değil ya...

arabanızda olmayıversın ayrıca....

bızımde evımız kendımızın kredı ıle aldık,peşınat aılemden geldı bır yıl gectı 8 yıl daha kredı odememız var, arabamız yok sadece şirket aracı var esımde ama o da bızım degıl sonucta...

gayette mutluyuz borcta odenıyor, tatıle de gıdıyoruz, arabaya da ıhtıyac duymuyorum...

Ayrıca ben de evlendim kiraya çıktım 2.5yil oturdum .
Kirası boyası badanası derken 2.5 yıl tam 30 bin paramız gitmiş.
Yani kısaca yaptığınız masrafı da kira parasına sayın geçin.
Böyle düşündükçe sadece kendinizi ve esinizi uzersiniz.

En azindan çocuklarım için bir güvence olarak düşünüyorum ev olayını. Sadece buna kanalize olduğum ve hastalık boyutuna getirdiğim doğrudur. Bunu önceki konumda da cok söylediler. Hatta bu uğurda yıllardır kendimden ve zevklerimden odun verdim.

Bunu tekrar söyleyim kardeşleri hak iddia edebilir.

Evde oturabilirsiniz eğer kv verirse vermezse yapıcak bişe yok bunu bi kabul edelim önce.
ki etmelilerde, sız baskalarının mallarına sahıp cıkacagınıza varsa ananızdan babanızdan olan mıraslarda ancak ve ancak soz sahıbı olabılırsınız gerısı terbıyesızlık cunku

İkimiz arasındaki fark, siz gönlünüze göre bir ev dayayıp dösediniz.ben bana dayatılanı yaşadım. Eşyaları kendileri beğendi, eksik gedik eve doldurdular. Ben gelecek ile ilgili ümid edip durdum. Sürekli çırpınıp cabaladım. Ben gelin olacağım ev doseyecegim diye kendimi avuttum.

ki etmelilerde, sız baskalarının mallarına sahıp cıkacagınıza varsa ananızdan babanızdan olan mıraslarda ancak ve ancak soz sahıbı olabılırsınız gerısı terbıyesızlık cunku

Tabi ki iddia edecekler. İddia etmeleri gerekir ve bu beni hayal kırıklığına itecek bir durum olmaz. Bu konuda bakış açım çok net. Ben eşime bunları bağırdım zaten. Burası bizim değil anlıyor musun diye haykırkı ve adamı bu duruma getirdim.

Bunu
İstediğiniz eve şu anda geçebilirsiniz. Bu kadar üzülmeye gerek tok diye görüyorum ben çünkü yıllardır kötü bir evde kirada oturuyorum. Bu bir tercih meselesi.

Annemlerin sayısız evleri var. Vermediler bize, bir tek kendi alt katlarındaki evlerinde oturabileceğimizi söylediler. Babam yurt dışında yaşadığı için, devamlı annemin yanında biri kalması gerekiyor. Temizlikçilerle filan uğraşmak yerine, bizim orada olmamız babamı çok rahatlatacaktı.

Lüks semtte, Süper lüks, havuzlu, spor salonlu, parklı, güvenlikli site içinde. Ama annem sinir hastası ve kendi evinde bile yediğime, koyduğuma karışır. Para biriktirelim diye o eve gelsek, annem kafası kızdığında bana oğluma laf söyler, kimi zaman kovardı. Çünkü gelen temizlikçileri de devamlı kovuyor. Şu anda gelen 10. Kadın galiba. Babama bunu söylediğimde, e eve giriyorsanız duymayacaksınız dedi. Yani minnet borcunuzu unutmayacaksınız demiş oldu.

Biz de eşimle, hem onlara yardımcı olup, hala minnet yükünün altında kAlacağımıza, kendi fakir fukara evimizde oturur, ne zaman paramız olursa o zaman kendi evimize çıkarız dedik.9 senedir, oldukça kötü bir muhitte, tekstil atölyelerinin üstünde oturuyorum. Merdiven önü bile işçilerle dolu olduğu için oğlumu sokağa bırakamıyorum. Her akşam arabayı park etmek için 20 dakika harcıyorum. E haliyle parayı da milletin evine veriyorum. O zaman ihtiyaçtan aldığımız kötü mobilyaları kendi evime geçince güzelini alırım diye bekletiyorum. Kombisi peteği devamlı bozuluyor, yaptırıyorum. Isı yalıtımı yok, annemler aylık 100 gibi bir rakam ödüyor 160 metre karelik bir daire için, ben 100 metre kare için 300 ödüyorum.

Ama kafam rahat, kimseye minnet yok. Tersi olsaydı çok daha fazla para biriktirebilirdim ama hayat böyle. Tercih meselesi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…