- 17 Ağustos 2011
- 4.514
- 7.491
- 358
- Konu Sahibi birbucukyil
-
Demek ki sadece benim durumunda olan beni alıyormuş. Nankör insan dediler başka bir şey demediler.[/QUOTE
Hayır nankör değilsiniz.
Evlatlarına fazlada olan evimde geç otur demişler bunca zaman , sizin hatanız o eve para yedirmeniz olmuş.
Yarın bi gün bakıma muhtaç olduklarında (kimin ne olacağı belli değil tabii) ama siz koşarsınız şimdi evlerinde oturunca nankör mü oluyorsunuz ?
Ama kardeşleri varsa hak iddia edebilirler ya aile paylaştırır yada miras olarak alırsınız.
Siz o zamana kadar , başka bi eve çıkın ya kira yada ücra yerlerde daha uygun evler var krediye imkan varsa o şekilde alırsınız.
Herşeyi idareten yapın madem 2 yıl sonra sürekliliği olan kendi evinize taşınacaksınız bence biraz abartmışsınız fakat kayınvalide yanına asla gitmeyin o 2 yıl 20 yıl gibi olup yiz göz olmaya gerek yok zaten kentsel dönüşümlerde bildiğim kadarıyla kira bedellerini karşılama oluyor nu konuyu gündeme getirin çokta birbirinizi üzmeyin 2 yıl perde hali uymasada olur
İnşaatın nekadar sürdüğü sizi bağlamaz. Siz sözleşmeye ev oturulur hale gelene kadar kira ödenecek şartı koydurun. 18 ay devletin müteahhite kentsel dönüşüm teşviki. Eğer o şartı koyarsanız müteahhit aman cebimizden daha fazla para çıkmasın diye biran önce bitirmeye çalışacaktır.30 bini açıkladım.kentsel dönüşümde belirlenmiş bir kira var.sadece 18 ay.bulunduğum ile göre belirlenen tutar çok yetersiz yarısı diyebilirim.ve inşaat en az 2 sene sürecek.
Demek ki sadece benim durumunda olan beni alıyormuş. Nankör insan dediler başka bir şey demediler.
Abarttın bence.Özür dilerim .Çok uzun bir konu oldu, okumak istemezseniz anlarım.
Merhaba değerli arkadaşlarım. Bu olay dün yaşandı ama hala etkisindeyim. Eşimle 6 yıldır evliyiz, Allah bağışlarsa iki tane meleğimiz var. Bugüne kadar birbirimizi üzmedik çok şükür. Eşim bana , arayıp bulamadığım huzuru veren kişidir. Onu hem seviyorum hem de minnet duygularıyla bağlıyım.
Biz kvnin evinde oturuyoruz evlendiğimizden beri. Bu evde eşimin kardeşlerinin de hakkı var. Evlenirken borca girmedik, yarım yamalak ucuz bir ev kurduk. Beş yıl boyunca burayı yine pahalısına kaçmadan toparlamaya çalıştık bütçemize göre. Ama benim hep bir ev alma, en azından peşinat biriktirme çabam oldu.önceki konumda bundan bahsetmiştim. Hatta kendimi çok yıprattım ve yordum. Eşim tam tersine çok rahat bir harcama içindeydi, playstation, otellerin spor salonları, görümce ,kv ve çeşitli akrabalara iphone, tablet vb hediyeler, pahalı takım elbiseler.
Ben bebeklerimize bakmak için geçici olarak evdeyim, normalde çok yoğun ve zor bir mesleğim var.Artık eşim sadece evimizin geçimini çözebiliyor, tek maaş ile.
Evet bu bilgilerden sonra asıl mevzuya geçelim. Apartmanımız kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak (büyük ihtimalle ). İmza aşamasında şu anda. Kv imzayı atacağını, evin değerleneceğini çok iyi olacağını söyledi. Kiraya çıkarmışız ya da eşyaları depoya koyup onlarla otururmuşuz. Ben de projeyi hiç begenmediğimden, eksilerinden bahsettim. Beni her zaman ki gibi ustaca bozdu. Canım gülüm diyerek "sen kim köpeksin de konuşuyorsun " ayarında haddimi bildirdi. Ve işin aslı haklı. Neticede 300lük ev 500 lük olacak, tabi ki kabul eder.Ama benim içimde bir yangın var ki tüm şehri yakıp kavurabilir. Ben para biriktirelim derken birsürü paramız çöpe gidecek.iki kere taşınma masrafı, 2 yıl kira, bizim olmayan eve perde masrafı, pencere ve balkonlara yüksek demir .30 bin hesapladım.Malesef kocama kimi zaman bağırarak, kimi zaman ağlayarak isyan ettim. O da çözümsüzlüğün verdiği hislerle ağlamaya başladı. Bu defa bir de suçluluk hissettim. Kendimden nefret ettim.bana çare söyle ne dersen yapıcam diyor. "Söyle bugün yapayım" dedi susup kaldım.Hepimiz sağlıklıyız çok şükür, bu bana yeter diye kendimi teskin ediyorum. Ama hep ben susuyorum, ben harcanıyorum, ben başkalarının kuklası gibi yaşıyorum. Kenara çektim, boşa aldım bekliyorum.
Annemin evinde çok çok çok kötü bir hayatım vardı. İnanın hayatta kimseyi kırmadım, kimseye kıyamadım, köprüleri atamadım. Ama hayat benimle hep dalga geçti. Ben talepkâr olmadıkça, beni boş poşet gibi ordan oraya savurdular.
Edit.arkadaşlar kira eve para harcanmayacak bu sekilde anlaşılmış.
Taşınma masrafim 5bin× 2
Kira bedeli 15 bin( devletin verdiği ancak yarısını karşılıyor
Kvnin evine tekrar taşınınca perde mecburen yapılacak, demirler de artı.yeni ev 2+1 olduğu için çocuk odası balkondan bozma yapılacak 5bin de böyle. 30 bin.
Ben sizi hiç anlamadım. Madem evi beğenmiyorsanız, çıkın kiraya şimdiden. Beğendiğiniz bir ev olsun. Kiradayken yaptığınız birikimi yapamazsınız ama söyliyeyim.Onun evini istemiyorum.keşke o ev olmasaydı. Kirada olsaydık.istediğim gibi kendi seçtiğim bir evde otururduk.kira ödemiyoruz belki para biriktiririz diye eşşek gibi çalışmazdım o zaman.
İnşaatın nekadar sürdüğü sizi bağlamaz. Siz sözleşmeye ev oturulur hale gelene kadar kira ödenecek şartı koydurun. 18 ay devletin müteahhite kentsel dönüşüm teşviki. Eğer o şartı koyarsanız müteahhit aman cebimizden daha fazla para çıkmasın diye biran önce bitirmeye çalışacaktır.
Anladım. Daha önce danışacağınız birileri olsaydı keşke mimar mühendis vs. Hayırlısı artık.Şuan sözleşme hazır. Beğenirsiniz imzalayin begenmezseniz imzalamayin boyutunda is. Sanırım kv ve 3 kişi daha imzalarsa olay bitiyor.
Ben sizi hiç anlamadım. Madem evi beğenmiyorsanız, çıkın kiraya şimdiden. Beğendiğiniz bir ev olsun. Kiradayken yaptığınız birikimi yapamazsınız ama söyliyeyim.
Bu eve masraf yaptık diyorsunuz. Kendi konforunuz için yapmışsınız masrafı.
30 bin masraf niye olsun taşınırken? Siz 2yıllık kirayı da sayıyorsunuz sanırım içinde ama onu neden biriktirdiğiniz paradan veriyorsunuz ki? Eşinizin maaşından gidecek o para, sizi birikiminizden değil. O zaman beğenmediğiniz evin ne büyük nimet olduğunu anlarsınız.
Pek çok insan kirada yaşıyor. Çok büyütmüşsünüz bunu. Kenara zar zor para atıyor bu yüzden. Çünkü havaya verilen bir para. Siz teşekkür etmek yerine, masraf yaptık diye şikayet ediyorsunuz ama kiraya gidince de param gidiyor diye ağlıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?