- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi birbucukyil
-
tamam o zaman kıradan dırek yapılan eve gecmeyı unutun , 2 kere tasıma masrafı perde fılan masrafınızda kalmadı cunku kırada devam edecek gıbı duruyorsunuzTabi ki iddia edecekler. İddia etmeleri gerekir ve bu beni hayal kırıklığına itecek bir durum olmaz. Bu konuda bakış açım çok net. Ben eşime bunları bağırdım zaten. Burası bizim değil anlıyor musun diye haykırkı ve adamı bu duruma getirdim.
Biraz da kv karsı soğuksunuz sevememişssinz sanırım. O kendne gore haklı sende kendne gore haklısın. Hayallerimz her zaman istedgmz gibi gercekleşmiyor ne yazıkki. Eşinizle aranızı bozmayın. Guzelce konusun. Bencede kiraya çıkın daha iyi. Kımseye gebe kalmamiş olursunuz. Allah yardımcınız olsun. Çokda üzülmeyin. Hersey olacagına varırPeşinat biriktirme amacıyla kirasz oturalim düşüncesiyle geldik.Ama bu kentsel dönüşüm olayı ile ilgili üstlenecegim masraf ile 4 yıla yakın ödemiş olacağız. Bu da bana kapak oldu .Ben de eşime bunları söyleyip bağırdım zaten.En azından 400 - 500 fazla verirdim, beğendiğim bir evde otururdum. Ya da ev alma hayali kurmazdım hiç. Ev eşyalarımı bile begenmeye goturmemislerdi beni.ucuzundan, basitinden eski eşyalarından doldurmuslardı. O zaman gençtim azimliydim. Benim gelin evi gibi bir evim olmadı. Ama ben çalışırım kaxanirim. Evimi alıp herseyi gönlüme göre döşerim demiştim. Belki dalga gecersiniz ama genç kızlık hayallerim gidiyor peşinden bakıyorum şuanda.
Bence tertemiz kiraya çıkmanız gerek. Kv deniz büyüklük yapmış kira almadan evinde oturtmuş senelerdir. Yaptığınız harcamalarınız kendi yaşamınıza katkı sağlamış. Vestiyer filan demişsiniz bunlar Kv niçin cebine girmediki.
Birde üstelik kadın olmazsa bana taşınırsınız demiş bence Kv nizin hakkı ödenmez.
Ama benim fikrim paşa paşa kiraya çıkın o evdende umudunuzu çekin. Satılırsa hissenizi alırsınız. Satılmazsa teklif edilmeden yeniden oturmaya dahi hakkınız yok Kv kiraya verip gelir elde etmek isteyebilir. Yapın birikiminizi alın kendi evinizi..
ki etmelilerde, sız baskalarının mallarına sahıp cıkacagınıza varsa ananızdan babanızdan olan mıraslarda ancak ve ancak soz sahıbı olabılırsınız gerısı terbıyesızlık cunku
Pekı suanda ben anlamadım ya da yanlıs mı anladm sızın o eve gerı donmeme ıhtımalınızı dusunmuyormusuuz cunku yaptıgını para harcalarında o eve dondugunuzde yapacagınız harcamalar var , ben sızın yerınızde olsam esımın kardeslerıne haksızlık yapmasını ıstemezdım evı satıyorlarsa satsınlar paylassınlar, veyahut oturdugunuz kadarını kardesıne kıra vermelıydınız madem ortada sadece 1 tane ev varBen hayatta kimseden bir şey isteyebilecek biri değilim. Babamın mirası hakkında da asla söz sahibi görmüyorum kendimi. Babam bugün bana gelse dese ki ben seni dört dörtlük okuttum,evlenirken üstüme düşeni yaptım. Geri kalan senin hissene düşen ne varsa mehmetçik Vakfına, hayvan barınaklarına, LÖSEV e veriyorum haberin olsun. Bir evlat olarak asla aksini iddia etmem. Kendimi hak sahibi görmem.
Sırf kendi çıkarınızı düşünerek yapılan projeyi beğenmediğinizi söylemişsiniz kadına.
Acaba eşiniz bu gereksiz harcamaları kendi ailesine yaparken,onlarında hakkı olan evde koşulsuz olarak oturuyorum ihtiyaçlarını karşılamalıyım gibimi düşündü.
İlk aklıma gelen buydu.
Cute ben arkadaşı anlıyorum. Ama sadece onun kocası hak sahibi değil o sebebten başının çaresine bakmalı hani evi paylaştırmaya kalkarsalar eğer payına düşeni Yen'i bi ev alırsa krediye öder.ki etmelilerde, sız baskalarının mallarına sahıp cıkacagınıza varsa ananızdan babanızdan olan mıraslarda ancak ve ancak soz sahıbı olabılırsınız gerısı terbıyesızlık cunku
Bence bu durumu çok daha fazla deşmeyin.Tabi ki iddia edecekler. İddia etmeleri gerekir ve bu beni hayal kırıklığına itecek bir durum olmaz. Bu konuda bakış açım çok net. Ben eşime bunları bağırdım zaten. Burası bizim değil anlıyor musun diye haykırkı ve adamı bu duruma getirdim.
Pekı suanda ben anlamadım ya da yanlıs mı anladm sızın o eve gerı donmeme ıhtımalınızı dusunmuyormusuuz cunku yaptıgını para harcalarında o eve dondugunuzde yapacagınız harcamalar var , ben sızın yerınızde olsam esımın kardeslerıne haksızlık yapmasını ıstemezdım evı satıyorlarsa satsınlar paylassınlar, veyahut oturdugunuz kadarını kardesıne kıra vermelıydınız madem ortada sadece 1 tane ev var
Tamamen dedigim olsun diyerek saçma bahaneler sıralamışsınız.
k.valide ile birlikte de oturmuyorsunuz evleriniz ayrı.
Birlik olsanız tamam.
Adam size ''BU EVE MECBURUM'' diyor siz hala ev alalım diyorsunuz
Eyvallah tamam alın ama hangi parayla ?
Yerinizde olsam, istediğim bir eve kiraya çıkar, bir daha dönmem. Ev de ortaksa ona göre paylaştırılır. İlerde Millet paylaştırışacak evde oturmak istemem.
30 yaşında insanlar mecburuz dememeli bence. Çünkü artık kendi hayatlarımızı kuruyoruz. İyi ya da kötü kendi ailesinin çıkarını düşünebilmeli artık, sanırım sinirlenmenizde eşinizin pasif duruşu da etkili. Siz ben kira ödemeye razıyım diyorsanız, eşinizle bağırıp çağırmadan sakince konuşun bu konuyu.Ağlayan insanlara normalde gülen, zerre kadar duygusallık barındırmayan kocanız, karşınıza geçip mecburuz diyip ağlasa çaresiz kaliyorsunuz işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?