- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi ilkbahari_bekliyorum
-
15 yıllık evliyim ve 15 yıldır ailesi benden nefret ediyor, ben de onlardan. Mirastan da vazgeçti eşim.bakın lütfen konuma yazmayın.kocamla severek evlendim, benim hayallerim umutlarım vardı.bunu bekarsanız anlamanız zor.adam kendi ailesiyle görüşmüyor.bu evliliğe babası onay vermedi.bilmediğiniz çok konular var.o yüzden sınırlı bilgilerle çıkarım yapmak ne kadar mantıklı?Belki farklı şartlarda evlenseydik ben bunları yaşamıyor olacaktım.deli gibi sabah akşam dayak yediğim de yoktu ayrıca.öyle lanse ediyorsunuz.öyle bişi olsa zaten üzülmezdim.yıllardır ailesiyle görüşmüyo bu adam, üzgün tabi ki...
sorun değil yazsınlar, sorun şu ki ben tam olarak kendimi ifade edemedim sanırım.sanal ortamda da bu mümkün görünmüyor.maalesef yanlış anlaşılmaya mahkum olacaz.ben sanki günde iki posta dayak yiyormuşum gibi anlaşılmış ki en son ayrılışımız da tokat falan yoktu.eşyaları fırlatma küfür hakaret vardı ve ben de evi terk ettim.yazdıklarım ortada.Burada dert anlatanı evirip cevirip kelimelerle dövmek nedir anlamiyorum, siddete karsi çikanlar yazili siddet uyguluyorlar farkinda degiller. Konu sahibi icinde bulundugu durumu dogru degerlendiremiyor olabilir hatta sert cumleler kurmak da gerekebilir kendine getirmek icin ama bazi yanitlar o kadar can yakıci ki, iyi niyet olsa boyle yazilmaz diye düsunuyor insan.
Çalışıyor musunuz?eşimle boşanıyoruz...köprüde karşılaştık c.tesi, çocuk da yanımdaydı.bana baktı korka korka sonra hızlı hızlı gitti.çocuğa bakmadı bile.koruma kararı çıkarttım geçen ay, koruma süresi bitti.tehdit suçundan da şikayetçi olmuştum.sonra pazar kaşılaştık yine, gülerek geldi bana 'Bahar nasılsın dedi, iyiyim dedim, çocuğumu görmek istiyorum dedi.ben bişi demedim.sonra dedim ki 'tatlı tatlı boşanalım.lütfen' 'ben boşanmıyorum' dedi ve gitti.
Yüzüm onu görünce açtı, özlemişim, gülümsedim şöyle kocaman.kızlar kınamayın, kötü bir evlilik olsa da o benim beş sene kolum bacağımdı.bir alışkanlık var.
İki aydır çocukla görüştürmedim kızlar.çocuğun oyuncağını elinden alıp kıran bir babaydı o çünkü.gece yarısı evden annemin evine gitmiştik, evde kapıyı kırmıştı hani.Çocuk onu seviuyor, ara ara gidicem diyo.bugün eşimin telefonuna mesaj attım, 'çocuk senle görüşcek, görüntülü ara' diye, aradı.çocuk ona gülüyor, çocuğun yüzü gülüyor, o da diyor ki' evde bir sürü uçak var, gel oğlum gel, sen bana gel', 'annen orada mı, bahar orda mısın' diyor.'yanındaysım oysa'annem yok evde diyor', neredesin oğlum diyor.'bizim oğlan 'kedideyim'diyor, oysa kafedeydik.
oğlanla babası böylr görüştü işte.aslında ben kocamı özledim, onun yüzünü görmek sesini duymak istedim.biliyorum beni sevmiyor.ben kocamı karşılıksız seviyorum kızlar.onsuz yapamıyorum.ve dönmicem, dava devam ediyor ve edecek.
ama ben bu aştan nasıl kurtulum, kocamı nasıl unuturum, yengem bile diyormuş'bahar onu boşamaz, onu deli gibi seviyor 'diye...
böyle bir durum içindeyim.
benim tedavilik bir durumum yok bu bir.bence öncelikle saygılı olmalıyız birbirimize.internette de olsa 'git tedavi ol, kocan ruh hastası', ne çirkin kelimeler bunlar.uslubumuza dikkat edelim.15 yıllık evliyim ve 15 yıldır ailesi benden nefret ediyor, ben de onlardan. Mirastan da vazgeçti eşim.
Annesi evden kovdu, babası yüzüne tükürdü, abisi dövmeye kalkıştı benden boşansın diye.
Bırak bana şiddeti, surat asması olmadı.
Gerçek aşk, sevgi, evlilik budur.
Öyle yarım aklınızla, hastalıklı kafa yapınızla savunduğunuz şeyler aşk, sevgi, evlilik değil sapkın ruh hastalığı. Tedavi ol, başka yolu yok.
Çocuğunu düşünen anne bin tane doktor kapısı aşındırır iyileşmek iyi bir anne olmak için, ruh hastası biri için kocam kocam diye ağlamaz.
Keşke herkesin mutlu,huzurlu bir yuvası olsa.Ama,bazı şeyler olmayınca olmuyor işte.Her çocuk annesi ve babası ile beraber yaşamayı ister.Beraber olunamazsa bile,ayrı ayrı çocuklarımıza huzurlu ve güvenli bir ortam sağlamak zorundayız.Bu durum sizi üzüyor olabilir.Haklısınız,lakin siz henüz kendiniz ayrılığa hazır değilsiniz.Bu süreçte kendiniz içinde,çocuğunuz açısından da psikolojik bir destek almanız gerektiği kanısındayım.Siz bunu bir düşünün bence.benim kararım kesin.avukata onca ödeme yaptım. bu konuda son derece ciddiyim.keşke eşimin ailesiyle sorunu olmasaydı herşey biraz daha farklı olabilirdi.ama maalesef...bu evlilik bitecek ama hayallerime umutlarıma üzülüyorum.şu an babasını görmek istiyor çocuk, boşandığımızda diğer çocuklar gibi anne babası aynı evde olmıcak.üzülüyorum.
ya zaten boşanma davamı çocuğum için açtım.Kendinizi ve bizi ikna etmeye çalışıyor; bu kararınıza onay verelim “evet haklısın kardeş” diyelim diye iknaya devam ediyor gibisiniz. Bize göre bir şey yok, ama çocuğunuzu sadece fiziksel şiddetten korumakla olmuyor bu işler, psikolojisini de düşünün.
zaten barışma olmayacak.barışacak olsam neden üzüleyim.ben mantıklı olanı yapıyorum.Ben esinizin saglik dusunen biri olmadigini saniyorum.
Kendisinde bence kontrol problemi var.
Siz barişsanız yine o kapılar kırılır emin olin
bir zamanlar kocamdır.iyi veya kötü ama aynı hayatı paylaştık.el oluyor.onu sevmiştim.iyi günlerimiz de oldu tabi ki üzülüyor insan.Tedavi olmayi kabul ederse eğer seve seve ayrılmayın derdim.
Ama sizden önce babanızın gönlünü alması gerek ki öyle bir çabası da görünmüyor adamın.
Bence bu evliliğin sonunu sen yazıyorsun diyerek gitmek lazım şu durumda.
Defalarca şans vermiş haklı olarak bitirme kararı almışsiniz.
Duygu durumunuz normal.
Tatlı hayallerle evet dediğimiz adam el oluyor. Kolay değil.
Ama ite kaka evlilik yürütmekten daha zor da değil. Güçlü durun.
Anladim. Belki duzelebilirdi ihtimali nedeniyle sevginiz bitmedi. Ancak anlattiklarinizin duzelmesi icin ciddi caba gerekiyor. Ben insanlarin degisecegine inanirim. Esiniz ben yuvami kurtarmak istiyorum, ofkemi kontrol etmeliyim deyip terapiyi kabul ederse niye duzelmesin ki, var mi boyle bir ihtimal bunu istemesini saglayabilir misiniz?sorun değil yazsınlar, sorun şu ki ben tam olarak kendimi ifade edemedim sanırım.sanal ortamda da bu mümkün görünmüyor.maalesef yanlış anlaşılmaya mahkum olacaz.ben sanki günde iki posta dayak yiyormuşum gibi anlaşılmış ki en son ayrılışımız da tokat falan yoktu.eşyaları fırlatma küfür hakaret vardı ve ben de evi terk ettim.yazdıklarım ortada.
ve yani kocam hakkında şunu düşünmüşümdür hep acaba değişebilir miydi herşey daha farklı olabilir miydi,bunu da düşünmek zorundayım, kusura bakmayın.acaba herşey düzelebilir miydi diye.umutsuz bir vaka olarak baksam zaten sevmem.
düşündüğümde ortaya çıkan baskın fikrim şu ki bu evlilik yürümücek.olur muydu olmaz mıydı düzelir miydi düzelmez miydi kısmı da hep kafamda soru işareti olarak kalacak belki.eğer bunu çözebilseydim bu sorunun cevabını verebilseydim sevgim biterdi.
babam olmaz diyor ben de öyle diyorum.Tedavi olmayi kabul ederse eğer seve seve ayrılmayın derdim.
Ama sizden önce babanızın gönlünü alması gerek ki öyle bir çabası da görünmüyor adamın.
Bence bu evliliğin sonunu sen yazıyorsun diyerek gitmek lazım şu durumda.
Defalarca şans vermiş haklı olarak bitirme kararı almışsiniz.
Duygu durumunuz normal.
Tatlı hayallerle evet dediğimiz adam el oluyor. Kolay değil.
Ama ite kaka evlilik yürütmekten daha zor da değil. Güçlü durun.
Çok haklısınız bu konuda. Başkasının hayatlarıyla ilgili konuşmaya, sosyal mecrada atıp tutmaya gelince herkes gururlu, herkes bir feminist. Benim çevremde gayet akıllı, kültürlü kadınlar kocalarının aldattıklarını öğrenmemek için ellerinden geleni yapıyor, dediğiniz gibi kimse aldatma, şiddet vs durumlarda ayrılmıyor ve bir çoğu dışarı bile anlatmıyor. Anlatılanlar yaşananların yüzde birlik kısmı Emin’im. Bizler anlattığımızda aaaaaa, cık cık cık , olur mu öyle şey , nasıl seversin diyorlar. Ama kendi hayatlarında boşanmaya asla yanaşmazlar. Ben şu an boşanma sürecindeyim , bana nasihat edenler evliliklerinde her türlü sorunun üstünü kapatan tipler.Şiddet görüpte nasıl seversinix sorusunuda ben anlamıyorum eşinden ilk hakarette ilk kavgada boşanan hiç tanıdığım yok burda da okumadım öyle bir kadını peki bunu yazanlar kimler bekarlarmı
kocam kediden bile korkan, köpek görünce yolunu değiştiren insan.En iyi kişiliğini ben bilirim.Arkadaşlar biraz abarttı sanki, hak veriyorum bu ara kadın cinayetlerini çok okuyorlar ama her konuyu da kadın cinayetlerine bağlamak kadar doğru?bu genelleme dahil tüm genellemeler yanlıştır bence.her ilişki kendi dinamiğinde değerlendirilmelidir.bir film seyredersin bir kitap okursun sonra mantığı bütün diğer o konuyla ilgili herşeye bağlarsın.bu öncelikle çok sağlıksız ve hatalı.ve sanal alemde bu tahminleri yürütüyorsan bu da başlı başına bir hata.Anladim. Belki duzelebilirdi ihtimali nedeniyle sevginiz bitmedi. Ancak anlattiklarinizin duzelmesi icin ciddi caba gerekiyor. Ben insanlarin degisecegine inanirim. Esiniz ben yuvami kurtarmak istiyorum, ofkemi kontrol etmeliyim deyip terapiyi kabul ederse niye duzelmesin ki, var mi boyle bir ihtimal bunu istemesini saglayabilir misiniz?
Arkadaslarin sizi israrla uyarmaya calistigi tehlikeyi de anliyorsunuz aslinda, siddet uygulayan bir erkek Allah korusun bi gun delirip oldurede bilir, haberlerini maalesef ki okuyoruz.
Evladi olan bir hanim olarak daha mantikli dusunmek zorundasiniz şu an kendinizi duygulara kaptiramazsiniz.
Siz de bu zorlu sürecte imkaniniz kadar terapi alabilirsiniz.
Bazen insan mantikli dusunemez, basiret baglanir bu herkese olur onemli olan bu sureci en kisa surede ve zarar gormeden atlatmak.
Allah korusun bu tarz devam ederse sonu kötü gozüküyor.
Düzelmezdi.olur muydu olmaz mıydı düzelir miydi düzelmez miydi kısmı da hep kafamda soru işareti olarak kalacak belki.
Melek gibi adama koruma kararı aldırıp da neden polisi, yargıyı boşa meşgul ediyorsun o zaman?benim tedavilik bir durumum yok bu bir.bence öncelikle saygılı olmalıyız birbirimize.internette de olsa 'git tedavi ol, kocan ruh hastası', ne çirkin kelimeler bunlar.uslubumuza dikkat edelim.
ikincisi genelleme yapmayalım...herkes farklıdır.
üçüncüsü senin kocan öyle davranmıştır.kişiliği güçlüdür.ama benim kocam ailesine daha bağlıdır.üzülüyordur.kocam her tartışmamızda der'ailemle de senin yüzünden görüşmüyorum' diye, üzülüyor belli ki
dördüncüsü de şöyle bu evliliğe ailesi onay verseydi herşey daha farklı oalbilirdi.yaaa daha yeni evliyim, babası kocamı aradı gözümün önünde, kızı boşa dedi ve bir daha hiç görüşmediler.benim gururum kırılmadı mı sanıyorsun.nelere göğüs gerdim bu yuva için.ama onlar kazandılar.zaten babası demişti'o bizi seçecek seni değil' demişti en başta.haklı çıktı.ne diyebilirim ki.
Fazlasıyla ağır ve hadsizce konuşuyorsunuz bence. Umarım allah kınadığınız şeyler ile sizi sınamaz.Melek gibi adama koruma kararı aldırıp da neden polisi, yargıyı boşa meşgul ediyorsun o zaman?
Babanı öldüreceğini söylediğinde bıraksaydın ve izleseydin. Öldürseydi rahmet dilerdin. Öldürmediğine göre demek ki çok iyi biri.
Sütte leke var kocanda yok.
Hele evliliği, aşkı böyle zanneden biri sensin. Sen normalsin, ben anormal.
Ne diyelim. Allah evlatlarınızı sizden, evlatlarımızı evlatlarınızdan korusun.
Kınadığım şey normal mi sizce?Fazlasıyla ağır ve hadsizce konuşuyorsunuz bence. Umarım allah kınadığınız şeyler ile sizi sınamaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?