• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kocamın ailesine gitmek istemiyorumm

Sen beni bir ay gönderip ne yapacaksın diye bı carla çık üste, kavgaysa da kavga, yok ya istemiyorum diyeceğim zorla paket, olduuu, kim gidiyorsa gitsin umurumda olmaz

Keşke zamanında koysaydım tavrımı şu an bu durumlarda olmazdım. Ben iyi olduğum için tartışma çıkmadı aslında. Hakkımı koruyorum ama sonrasında ne olduğunu bende anlamıyorum çok taviz veriyorum. Aslında onu bırakıp gideceğimden çok korkar ama ben bu süreci yönetemiyorum. Üzülmesin kırılmasın. Kendimi tokatlamak istiyorum cidden
Bebek düzen rutin ister, yerini yatağını yadırgar. Annenin stresini üzüntüsünü hisseder. Kazık kadar adamın isteği mi önemli bebeğin rahatı mı? Buzdolabını bile açamadığınız bir evde sırf koca gönlü olsun diye kalınmaz. Madem sizi 1 ay görmemeyi göze alıyor, gidin kendi ailenizin yanında kalın. Oluyor mu öyle, onlar da bakar yardım eder değil mi? Kocanız sizi bırak çocuğunu düşünmüyor, yardım ederlermiş bakarlarmış. Başkaları bakar diye mi çocuk yapmış diyeceğim ama evet anne babasına yaranmak için yapmış. Bakın ben de üredim benim de çocuğum oldu beni görün ezikliği.

Böyle gelmiş böyle gitmez, artık tek değilsiniz sorumlu olduğunuz bir çocuk var. Kendinizi korumamış ezdirmişsiniz bari çocuğunuzun koşullarını düşünün.

İkametinizi falan da aldırsın oraya oldu olacak. Hakaret etmeden nasıl cevap vereceğimi bilemedim valla. Eşinizin sizi aldatmadığına emin misiniz? Sanki kendi rahat hareket edebilsin diye plan yapıyor gibi.

Kızlar merhaba konuya gireyim hemen.
Eşimin 1 haftalık izni var memleketine gitmek istiyor ama beni de çocuğumla beraber bayrama kadar orada bırakmak istiyor ve ben asla istemiyorum kaç kere hayır sensiz 1 ay kalmam dedim üstelik 1 ay da o geldikten sonra kalacağız ve ben kv yi hiç sevmiyorum çok konuşur dedikoducu gelin ayrımı yapar kısacası nefret gibi bir şey ediyorum. Bunu tartışmadan nasıl halledebilirim çünkü baya tartışacağız gibi duruyor bana bir akıl verin lütfen
Ne cirkin bi sey bu, kargo paketi misiniz siz de kafasina gore bi yerden aliuor, bir yere birakiyor. 2 ay az sure mi bir de, korkunc uzun bir sure. Bos yapmasin, kendi gidecekse gitsin siz gitmeyin.

Bu konu yüzünden yuvam yıkıldı benim hic tavsiye vermeyeyim ben🤣
Ama siz istemediğiniz için inadına sizi zorluyor olabilir onu da diyim

Kızlar merhaba konuya gireyim hemen.
Eşimin 1 haftalık izni var memleketine gitmek istiyor ama beni de çocuğumla beraber bayrama kadar orada bırakmak istiyor ve ben asla istemiyorum kaç kere hayır sensiz 1 ay kalmam dedim üstelik 1 ay da o geldikten sonra kalacağız ve ben kv yi hiç sevmiyorum çok konuşur dedikoducu gelin ayrımı yapar kısacası nefret gibi bir şey ediyorum. Bunu tartışmadan nasıl halledebilirim çünkü baya tartışacağız gibi duruyor bana bir akıl verin lütfen
1 ay kocanız ne yapacak sizsiz ? Özlemeyecek mi ??? Çok saçma sakın kabul etmeyin . Niye ayrı kalacaksınız ki …. Eşiniz nasıl kabul ediyor ben ona takıldım . Çünkü kendi başına ne yapacak ?

Hayırdır neden bırakmak istiyorsun diyorum dedesi babaannesi görsün diyeymiş
Ben anlamadım. Dedesi ve ninesi 1 ay sizi mi görecekmiş? Bir kaç gün görürler tamam, 1 ay ne görecekler? Hani eşiniz kendi kalıyor sen de benimle kalacaksın dese bir derece (ki ona da mecbur değilsiniz, ayrıca 1 ay çok uzun bir süre) ama sizi orada yalnız bırakıp neden kendi dönüyor? Gerçekten burasını anlamadım?
Bir kaç seçenek var. 1. En doğrusu, sakin, kesin ama tutarlı bir şekilde asla gitmeyeceğinizi söylersiniz. Tartışmasız.
2. Bir hastalık bahanesi üretebilirsiniz, hastaneden vs randevu alın o tarihlerde (bu pek ideal değil ama seçenek)
3. Tartışın gerekirse.
Ama gitmeyin. Bakın benim KV hasta eşim gidiyor kalıyor ben kalmıyorum.

Bebek düzen rutin ister, yerini yatağını yadırgar. Annenin stresini üzüntüsünü hisseder. Kazık kadar adamın isteği mi önemli bebeğin rahatı mı? Buzdolabını bile açamadığınız bir evde sırf koca gönlü olsun diye kalınmaz. Madem sizi 1 ay görmemeyi göze alıyor, gidin kendi ailenizin yanında kalın. Oluyor mu öyle, onlar da bakar yardım eder değil mi? Kocanız sizi bırak çocuğunu düşünmüyor, yardım ederlermiş bakarlarmış. Başkaları bakar diye mi çocuk yapmış diyeceğim ama evet anne babasına yaranmak için yapmış. Bakın ben de üredim benim de çocuğum oldu beni görün ezikliği.

Böyle gelmiş böyle gitmez, artık tek değilsiniz sorumlu olduğunuz bir çocuk var. Kendinizi korumamış ezdirmişsiniz bari çocuğunuzun koşullarını düşünün.
Evet misafirliğe gitsem bile uyku saati gelince çok huzursuz oluyor ben 1 ay ne yapayım onların yanında. Yok kesin kararlıyım

İkametinizi falan da aldırsın oraya oldu olacak. Hakaret etmeden nasıl cevap vereceğimi bilemedim valla. Eşinizin sizi aldatmadığına emin misiniz? Sanki kendi rahat hareket edebilsin diye plan yapıyor gibi.
Valla aldatırsa da kendi bilir yapacak olana dur diyemem. Ona göre dedesi daha fazla görsün diye. Küçükken ailemin yanına gittim alışma süreci diye yaklaşık 40 gün kaldığım için orada kalırsın ne var diyor

1 ay kocanız ne yapacak sizsiz ? Özlemeyecek mi ??? Çok saçma sakın kabul etmeyin . Niye ayrı kalacaksınız ki …. Eşiniz nasıl kabul ediyor ben ona takıldım . Çünkü kendi başına ne yapacak ?
Kendi takılacak evde ya da arkadaşında. Yok kabul edemem düşündükçe sinirlerim bozuluyor

Ben anlamadım. Dedesi ve ninesi 1 ay sizi mi görecekmiş? Bir kaç gün görürler tamam, 1 ay ne görecekler? Hani eşiniz kendi kalıyor sen de benimle kalacaksın dese bir derece (ki ona da mecbur değilsiniz, ayrıca 1 ay çok uzun bir süre) ama sizi orada yalnız bırakıp neden kendi dönüyor? Gerçekten burasını anlamadım?
Bir kaç seçenek var. 1. En doğrusu, sakin, kesin ama tutarlı bir şekilde asla gitmeyeceğinizi söylersiniz. Tartışmasız.
2. Bir hastalık bahanesi üretebilirsiniz, hastaneden vs randevu alın o tarihlerde (bu pek ideal değil ama seçenek)
3. Tartışın gerekirse.
Ama gitmeyin. Bakın benim KV hasta eşim gidiyor kalıyor ben kalmıyorum.
O kaldığı için beni de zorluyor ben aileme giderken asla zorlamıyor kendi gelmiyor zaten gelip gelmemesi de umrumda değil yalvarmam asla. Bir de çocuk 3-4 yaşına geldiğinde yazları da gönderecekmiş baksınlar diye gelde delirme yani bahane değil direkt gitmeyeceğim diyeceğim bitti

Sen beni bir ay gönderip ne yapacaksın diye bı carla çık üste, kavgaysa da kavga, yok ya istemiyorum diyeceğim zorla paket, olduuu, kim gidiyorsa gitsin umurumda olmaz
Öyle yapacağım sanki öyle dersem fazla söz hakkı olmaz gibime geliyor. Evet kendi gitsin aylarca da kalabilir karışmam

Sizi niye orada bırakmak istiyor onu anlamadım çok bir yere bırakmak istiyorsa seni kendi haline bıraksın ben kaynanamgile bir saat bile gidemiyorum kocam olmadan sıkılıyorum mutsuz oluyorum ne alaka bir ay kalmak o sizin ailenize gidip bir ay kaldı mı hiç mesela tek başına

Sizi niye orada bırakmak istiyor onu anlamadım çok bir yere bırakmak istiyorsa seni kendi haline bıraksın ben kaynanamgile bir saat bile gidemiyorum kocam olmadan sıkılıyorum mutsuz oluyorum ne alaka bir ay kalmak o sizin ailenize gidip bir ay kaldı mı hiç mesela tek başına
Dede nineye uzağız ya onlar daha gala görsün diye. Bende çok sıkılıyorum bunalıyorum resmen onu gördükçe. Asla öyle bir şey söz konusu bile olmaz. Benimle bile 1 ay kalmaz ailemin yanında

Ne kadar uysal kadınlar var hayretler içindeyim. Yani eşimin bunu bana teklif edebilmesi bile benim için skandal.

Hemen tersine çeviririm ben mesela, tamam ben senin ailende 1 ay, 2 ay kalayım sen ne kadar istersen
Dönüşte de sen benim ailemde kal aynı şekilde, benim ailem de torunlarını çok özlüyor derim.

Ama ben baştan beri bir duruşu ve bir görüşü olan bir kadın imaji çizdim.

Erkeklere ne kadar okey derseniz o kadar daha isterler. Erkeklerin iyilikten, idare etmekten anlamadığını neden anlamıyorsunuz hanımlar. Nedir bu anlamama ısrarı.

Bizler birinden bir şey istedikten sonra 2.kez ricacı olamıyoruz. Çekiniyoruz değil mi? İşte erkeklerin o kalın kafasında sistem bu şekilde çalışmıyor. Ilk talebine olumlu cevap alınca gemi aziya alıyorlar. Ilk talep ikinciyi hemen arkasından getiriyor. Ilk rica olumlu olunca, onu takip edenler ricadan çıkıyor ve emir oluyor. Işte aynı bu konuda olduğu gibi.

Siz ilk ricaya okey dediniz, sonraki emirlere de okey oldunuz. Sonra bu evliliginizin düzeni haline geldi. Bu senelerce böyle devam edebilir. Hayır demediginiz sürece ağzınızın tadı bozulmaz. Bu şekilde 40 sene evli kalırsınız.

40 sene sonra herhangi bir emrine hayır dediğiniz an eşinizin yeni bir yüzüyle tanışırsınız. Kendisine hayır dememek için 40 sene boyunca verdiğiniz bütün emekler ve çabalar eşinizin nezdinde tek kelime ile açıklama bulur, "yapmasaydın"

Neden anlamıyorsunuz, erkekler iyilikten anlamaz. ANLAMAZ. Erkeklerin tabiatında iyilik güzellik kelimesinin karşılığı yok. Allah bunları akıldan, empatiden yoksun yaratmış.

Nerde iyilik gösteren, anlayışlı ve fedakar kadın, orda zalim, karısına zerre miktarı değer vermeyen , zorba koca. Nerde gördünüz eşini kırmamak için her şeye okey olan bir kadının değerli oldugunu? Ben hiç görmedim. Siz de görmediniz, yok çünkü.

Burdan güzellikle dönemezsiniz. Çünkü güzelliği hep siz vermişsiniz kocanıza ama o bunları anlayacak kapasitede değil. Kendisinden anlayış beklemeyin boşuna. Ikna edemeyeceksiniz çünkü zaten rica etmiyor, emrediyor.

Bu döngüyü kırmak için eşinizle insan gibi konuşmak işe yaramaz. Adamsan beni ananda 2 ay bırakırsın hadi bakalım hodri meydan diyeceksiniz. Eşiniz iyice yükselecek. Muhtemelen de tartışmaların dozu artacak. Eşiniz sizi yönetemeyecegini anlayınca bosanmakla tehdit edecek.

Boyun egerseniz gider kalırsınız kv evinde. Şimdi 2 ay. Sonra artık eşiniz ne kadar kalmanızı emir buyurursa o şekilde yuvarlanıp gidecekseniz.

Ama gitmezseniz ya gerçekten boşanacak ya da göze alamıyorsa bundan sonra bir şey isterken rica etmeyi öğrenecek.

Anasında 2 ay kalmazsanız tabi dolayısıyla adamlığına zeval gelecek. Bunun faturasını beraber ödeyeceksiniz artık.

Bu işi bu noktaya getirmek sizin hatanız.

Eşim dünyanın en sakin adamıdır. 9 senelik evliyim. Birgün olsun böyle bir gündemim olmadı eşimle. Eşimin aklına bile gelmez böyle saçma bir talep.

Gelmez çünkü makul isteklerine bile okey vermeden önce bir düşünüyorum. Ağırdan alıyorum ki iyice saçmalamasın.

Erkekleri 40 sene sırtında taşı senden iyisi yok. Birgün yoruldum de. Anında kapı önüne koysun seni. Çünkü feda etmekten anlamazlar. Daha çok anlatınca da anlamayacaklar.

İndirin artık su adamları sırtınızdan. Erkekler eşek yerine koyduğu kadınları sevmiyorlar saygı duymuyorlar. bunu anlayın artık.

Dede nineye uzağız ya onlar daha gala görsün diye. Bende çok sıkılıyorum bunalıyorum resmen onu gördükçe. Asla öyle bir şey söz konusu bile olmaz. Benimle bile 1 ay kalmaz ailemin yanında
Aferin canım. Eşin annenin evinde 10 gün kalamasın ama sana böyle emirler versin. Arkadaşlar hanım kızımızın madalyasini getirin takalım. Akşama da kocana gösterirsin bak aşkım madalyam diye övünursun.

Senelerdir eşini kırmamak için verdiğin mücadelenin teşekkürünü nasıl edeceğimizi biz bilemedik. Eşin en doğrusunu sana takdir buyuracaktır. Lütfen beklemede kal.

1 haftalık izinde de gitmem.
Şimdi git 1 hafta kal, bayramdan sonra 1 ay kal.
Yetişkinsiniz, aile kurmuşsunuz ama kendi hayatınıza yön veremiyorsunuz.
Tartışma konusu olmamalı sizin nerede ne zaman ne kadar kalacağınız.

Back
X