- 19 Ekim 2022
- 2.199
- 6.040
- 88
- 30
Erkek aileleri neden böyleler ya? Aynı dertten muzdaribim. Yeni gönderdim, yine geleceğiz diyorlar.Selamun aleyküm sevgili arkadaşlar. Kimseye açılamadığım için buraya üye olup sizlerden fikir almak veya bir bakıma tecbrübelerinizden faydalanmak niyeti ile yazıyorum.
Yaklaşık bir buçuk senedir evliyim. İlk evlendiğim aylarda dahil eşimin ailesi ayda bir kaç kez en az bir gün bir gece, en fazla bir hafta gelip evimizde kalıyorlar. Aramızda çok mesafe yok araba ile yarım saat. İlk zamanlar bu çok hoşuma gidiyordu mutlu olurdum ama zamanla zorlanmaya başladım. Çünkü çok abarttılar. Başlarda yeni evli olduğum için ve ilk zamanlar normal olduğunu düşündüğüm için bir tavır koymadım. Sonra da koyamadım zaten. Gelirken tek gelmezler cümbür cemaat gelirler haber vermezler ya eşimden yada oğlumuzdan duyuyorum. Kaynanam görümcem torunları hepsi gelirler. Yemekleri bitmez çayları bitmez yatak indir kaldır çok yoruluyorum artık. Biz erken kalkıyoruz işimize gücümüze bakıyoruz onlar 10 11 gibi kalkıyorlar bütün düzenim bozuluyor. Eşime söylüyorum seni çok seviyorlar diyor amenna Allah razı olsun bende onları seviyorum bana bir zararları yok fakat birbirimizi seviyoruz diye de bıktırmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. Ben sakinliği seviyorum eşimde öyle. Eşim de durumdan rahatsız ama kimseyi kırmamak için bişey demiyor. Onu da anlıyorum. Bazen alttan alttan uyarı veriyor ama anlamıyorlar çok düşüncesizler. İşim var mı yok mu sormuyorlar. Özel hayatımıza saygıları yok. Bazen üzülüyorum niye böyle düşünüyorum diye belki biraz nefsi davranıyorum bilmiyorum yani kafam çok karışık ama artık zor geliyor bana. Ben misafiri yedirmeyi içirmeyi çok seviyorum ayda bir gelseler veya kalabalık değil de tek tek gelseler yada günü birlik gelseler yine sorun yok amenna. Gün için de çok koşuşturmacalı bir hayatımız var bide benim durumum biraz farklı ikimizin de ikinci evliliği eşim karısını kaybetmiş iki tane ergen oğlu var onlara bakıyorum. Eşim ahşap ustası atölyemiz var çocuklar babalarının yanında çalışıyorlar. Sabah namazından sonra kahvaltı hazırlıyorum öğlen yemeğe çaya geliyolar akşam toz toprak içinde eve geliyorlar çok işim oluyor. O işin gücün arasında yatılı çocuklu misafir ağırlamak beni çok ama çok yoruyor. Eşim ve çocuklarla çok mutluyuz birbirimize hemen alıştık benimsedik aramızda maşallah bir sıkıntı yok. Geçinip gidiyoruz. Ama ailesinden artık soğumaya başladım. Bu duşüncesizlikleri yüzünden. Bu arada ben daha hiç birinin evinde kalmadım eşimde öyle. Ailem şehir dışında burda gurbetteyim. Değerli yorum ve nasihatlerinizi bekliyorum.
Senede 5-6 kez bana gelip 1 hafta kalan bi arkadaşım var (şehirde iç için), bekarım da tek yaşıyorum.Ya ne kadar naifsiniz gerçekten, bence surat yapmaya vs gerek yok eşinizle konuşun aradıklarında müsait değiliz planımız var desin.
Habersiz gelirlerse de açmayın kapıyı yine 1-2 kez evde olsanız bile evde değilmiş gibi yapın. Bu sayede anlarlar habersiz gelemeyeceklerini vs.
Geldiklerinde de hizmet etmeyin. Hizmet buldukları için geliyorlar bence de. Ay bugün çok yoruldum diyip odaya geçin. Anne sabah kahvaltıyı sen hazırlayabilir misin kalkamazsam çok rahatsız hissediyorum diyip yatın kalkmayın hazırlasınlar
Yani evet biraz planlı planlı hizmeti kesmiş olacaksınız ama başka türlü de anlamazlar yüzüne söylesen seni kötü çıkarırlar.
Hoş evde sana yardım ediyor bile olsalar insan eşiyle tek vakit geçirmek ister yani zaten çocuklar vs kabalıksınız.
Çalışan kadınla evlenip çalıştırmayan erkeklerin nesli soyu tükensin, yok olsunlar. Ne hakla ne hadle çalışamazsın diyor ve siz niye kabul ediyorsunuz? Ailesine hizmet edin diye mi sizi evde tutuyor çalıştırmıyor? Ailesi geldiğinde sizinkileri de çağırın, üstüste kalın bir kaç gün. Ne kadar nazik anlaşılır. Hatta her hafta sonu kendi aileniz gelsin ve kalsın, kabul eder mi eşiniz?Evlenmeden önce çalışıyorum kardeşim. Evlenince eşim izin vermedi bıraktım.
Vallahi eşiniz alttan alttan değil açık açık söyleyecek ya da siz program yapacaksınız.Selamun aleyküm sevgili arkadaşlar. Kimseye açılamadığım için buraya üye olup sizlerden fikir almak veya bir bakıma tecbrübelerinizden faydalanmak niyeti ile yazıyorum.
Yaklaşık bir buçuk senedir evliyim. İlk evlendiğim aylarda dahil eşimin ailesi ayda bir kaç kez en az bir gün bir gece, en fazla bir hafta gelip evimizde kalıyorlar. Aramızda çok mesafe yok araba ile yarım saat. İlk zamanlar bu çok hoşuma gidiyordu mutlu olurdum ama zamanla zorlanmaya başladım. Çünkü çok abarttılar. Başlarda yeni evli olduğum için ve ilk zamanlar normal olduğunu düşündüğüm için bir tavır koymadım. Sonra da koyamadım zaten. Gelirken tek gelmezler cümbür cemaat gelirler haber vermezler ya eşimden yada oğlumuzdan duyuyorum. Kaynanam görümcem torunları hepsi gelirler. Yemekleri bitmez çayları bitmez yatak indir kaldır çok yoruluyorum artık. Biz erken kalkıyoruz işimize gücümüze bakıyoruz onlar 10 11 gibi kalkıyorlar bütün düzenim bozuluyor. Eşime söylüyorum seni çok seviyorlar diyor amenna Allah razı olsun bende onları seviyorum bana bir zararları yok fakat birbirimizi seviyoruz diye de bıktırmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. Ben sakinliği seviyorum eşimde öyle. Eşim de durumdan rahatsız ama kimseyi kırmamak için bişey demiyor. Onu da anlıyorum. Bazen alttan alttan uyarı veriyor ama anlamıyorlar çok düşüncesizler. İşim var mı yok mu sormuyorlar. Özel hayatımıza saygıları yok. Bazen üzülüyorum niye böyle düşünüyorum diye belki biraz nefsi davranıyorum bilmiyorum yani kafam çok karışık ama artık zor geliyor bana. Ben misafiri yedirmeyi içirmeyi çok seviyorum ayda bir gelseler veya kalabalık değil de tek tek gelseler yada günü birlik gelseler yine sorun yok amenna. Gün için de çok koşuşturmacalı bir hayatımız var bide benim durumum biraz farklı ikimizin de ikinci evliliği eşim karısını kaybetmiş iki tane ergen oğlu var onlara bakıyorum. Eşim ahşap ustası atölyemiz var çocuklar babalarının yanında çalışıyorlar. Sabah namazından sonra kahvaltı hazırlıyorum öğlen yemeğe çaya geliyolar akşam toz toprak içinde eve geliyorlar çok işim oluyor. O işin gücün arasında yatılı çocuklu misafir ağırlamak beni çok ama çok yoruyor. Eşim ve çocuklarla çok mutluyuz birbirimize hemen alıştık benimsedik aramızda maşallah bir sıkıntı yok. Geçinip gidiyoruz. Ama ailesinden artık soğumaya başladım. Bu duşüncesizlikleri yüzünden. Bu arada ben daha hiç birinin evinde kalmadım eşimde öyle. Ailem şehir dışında burda gurbetteyim. Değerli yorum ve nasihatlerinizi bekliyorum.
Yazinizdan sizin cok saygili cok naif hos bir kadin oldugunuzu anladim esinizde belliki size kiymet veriyor. Cocuklar annelerini kaybetmis onlari benimsemeniz cok hosuma gitti rabbim yardimciniz olsunm bence guzellikle soyleyin. Sizin gibi kiymetli bir kadini kaybetmesinler. Guzel yuvanizi bozmayin kimse icinSelamun aleyküm sevgili arkadaşlar. Kimseye açılamadığım için buraya üye olup sizlerden fikir almak veya bir bakıma tecbrübelerinizden faydalanmak niyeti ile yazıyorum.
O yemekler, çaylar, hizmetler bitmeli.Yemekleri bitmez çayları bitmez yatak indir kaldır çok yoruluyorum artık
Bu ne sevgi aaaaah bu ne ıstırap zavallı kalbiiim ne kadar harapsevgileri yoktur Kendilerine baktırmak,yük atmaktır tek istedikleri
Bende zaten bunu anlamıyorum hadi ilk evliliğinde yaşın 18-19 olsa saf kızım der gözünü açmaya çalışırım.İkinci evliliğini yapmış 40 üstü bir kadının daha ilk aydan bunu "severek yaptım "demesi tam bir akıl tutulması resmen 18 lik pembiş gelin hareketi,naiflik falan değil , kendine değer vermemezlik.....Bu ne sevgi aaaaah bu ne ıstırap zavallı kalbiiim ne kadar harap
30 dakikalık mesafede 1 hafta kalmak ev sahibine eziyet, başta kabul etmeyecekti kalmalarını, şimdi söyleyince aynen demediklerini bırakmayacaklardır ilk kalma teşebbüsünde sınır koysaydı biraz küser tavır yaparlardı ama kalmayacaklarını bilirlerdi.
Gelinin de kayınvalidenin de minnoş olmaz zaten, sınırlarını bileni sınırlarını çizeni olur yoksa böyle sülale boyu gelirler yemesi içmesi yatağı döşeği 2 yıla kalmaz belde fıtık, sinir stres anksiyete.
Ne kadar güzelleyerek anlatıyorsunuz her şeyi. Ailesini bu kadar düşünüyor sizi düşünüyor mu? Bir dahakine 2 tencere yemek de o yapar mı mesela? Kendini hiç yorar mı yoksa siz 7/24 hizmete devam mı?Ah canım kardeşim Allah seni güldürsün. Evet eşimle beraber kızıp gülüyoruz. Onlar gittikten sonra bazen halay çekiyorum gülüp geçiyoruz.Oda farkında ama biraz ana babaya saygı konusunda titiz. Yumuşak dille bir iki kere söyledi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?