Kocamın ailesinin düşüncesizliği

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Erkek aileleri neden böyleler ya? Aynı dertten muzdaribim. Yeni gönderdim, yine geleceğiz diyorlar.

Belli ki siz çok naif birisiniz. İşi kavgayla çözemeyecek gibisiniz. Onlar geldiğinde sabah eşinizi çocukları yollayın geri yatın. Uyumasanız bile odadan çıkmayın. Kalktıklarında kahvaltıyı hazırlasınlar. Artık misafirlikten çıkmış iş. Anne öğlen çocuklar gelecek yemeği sen hazırla ben de çamaşır atıcam falan deyin. Yani güzellikle iş buyurun. Sonra akşama ne yapsak senin şu yemeğin çok güzel oluyo yap da ailecek yiyelim deyin. Yatacakları zaman da bi tık erkenden ben yatıyorum siz yatakları hazırlarsınız diyin çekilin odanıza. Emin olun bi daha gelmezler. Alışmışlar hizmet ettirmeye. Böyle insanlardan nefret!!

İşin sonunda her türlü kötü siz olacaksınız.Evlatta olsa bir başkasının evine zırt pırt yatmaya gidilmez bu bir görgü görenek,ahlak kuralıdır.Bu sınırları sürekli delip geçenler suratınıza gülsede size saygı ve sevgileri yoktur Kendilerine baktırmak,yük atmaktır tek istedikleri Zaten yakında ipler koptuğunda ne enayiliğiniz biter ne becereksizliğiniz,gerçek yüzünüz budur tüm özveriler unutulur.Hele birde dara düşün de görün neler oluyor???Daha ilk geldiklerinde sınır koymanız gerekirdi ikinci evlilikte minnoş gelin olmaya gerek yoktu.Kararlar belli, herkes tecrube yaşamış deneyim sahibi olmuştur ve tavırlar nettir......

İşlerine yaradiginiz verici olduğunuz için seviyorlar.benimkiler de beni çok severdi.6 yıl olacak halen daha ilk yılında sürekli gelip giderek, gelinligimin tadını çıkaramadığım için hayiflanirim.icimde ukde kaldı en güzel aylarımi hizmet ederek yedirerek geçirdiğim için.sonra bir aydınlanma yaşadım yedirmeyi bıraktım evime de sık sık almadım wp lerden beddular hakaretler havada uçuştu.simdi.baristik babamın cenazesine geldiler düzeldi aralar.ama artık kafalarına göre evime giremiyorlar.bir kere yapacak oldular eşim açın ona sorun ben bilmem demis.
Kendimi niye anlattın diyeceksiniz.ben yandım siz yanmayın mesafe koyun.laf vurun bugünde şuraya gidecektik.cocuklara öğretim onlar desin biz gece gezmelerine çıkıyoruz falan desinler zamanla anlarlar

Ortalama 40 yaşında olduğunuzu düşünüyorum. Yeni yetme genç bir hanım olsanız nasıl davranacağım kısmı sizin için soru işareti olabilirdi ama artık olamaz. Eşinizi karşınıza alıp konuşacaksınız kavga
etmeyeceksiniz kimseyi suçlamayacaksınız sadece ve sadece duygunuzu anlatacaksınız. 2 çocuğa annelik yapıp adama eşlik yapıp tüm aileye gelinlik yapıp tüm cümleleri kurmayı haketmişsin. eşim, ben seninle evlendim iki çocuğuna annelim yapıyorum, sana hizmet ediyorum ve karşılığına huzur istiyorum. Benimde bu evlilikten beklediğim bu. Hayır gelecekler kalacaklar, işine gelirse diyorsa siz bu ikinci evliliği afedersiniz ama hizmet etmek için yapmış oluyorsunuz. Eşiniz ücretini verip hizmetkar tutabilir. Yok o ne biçim laf bizim gönül bağımız var diyorsanız eşiniz elini taşın altına koyacak. sizi kaybetmek istemiyorsa bunu yapacak. anladığım kadarıyla muhafazakar bir dairede yaşıyorsunuz. sizin şu an yaptığınız anne- babaya hürmet değil, sizin hakkınıza giriyorlar bu durumun tabii oldukları dini temellere de uymuyor.

Gidersin gelirsin gülersin eğlenirsin. Yarım saatlik mesafede insanlar neden yatılı kalır mı?Ev sahibine safiyane yük yani. İndir kaldır. Pişir getir götür. Haa hep beraber yapsalar her işe el atsalar yine de zor. Özel alan ihlali olur. Sabah kalktığın kıyafetle durmamak,banyo yapamamak vs vs. gibi.
Bu ciddi bir anlayışsızlık. Sanırım yatılı geleceğiz demiyorlar. Gelince de uzun kalıp otomatikmen yatıya kalmış oluyorlar.
Sizin bu esinizden çocuğunuz olursa ne olacak peki?

Eşinizin “ seni çok seviyorlar “ cümlesini duyunca ne hissettiniz ? Gurur mu ? Yaptığım tüm hizmetler karşılığında beni çok seviyorlar. Bende canım sıkıldığında evde iş yapmak istemediğimde yarım saat ötede birine gitsem. Hizmet edilse bir de hürmet görsem,bi de yanımda aslında benim ağırlamam gereken birilerini götürsem onları da ağırlatsam. Bu kadar naif ( şüpheli ) birini bende severim.

Ya ne kadar naifsiniz gerçekten, bence surat yapmaya vs gerek yok eşinizle konuşun aradıklarında müsait değiliz planımız var desin.
Habersiz gelirlerse de açmayın kapıyı yine 1-2 kez evde olsanız bile evde değilmiş gibi yapın. Bu sayede anlarlar habersiz gelemeyeceklerini vs.
Geldiklerinde de hizmet etmeyin. Hizmet buldukları için geliyorlar bence de. Ay bugün çok yoruldum diyip odaya geçin. Anne sabah kahvaltıyı sen hazırlayabilir misin kalkamazsam çok rahatsız hissediyorum diyip yatın kalkmayın hazırlasınlar
Yani evet biraz planlı planlı hizmeti kesmiş olacaksınız ama başka türlü de anlamazlar yüzüne söylesen seni kötü çıkarırlar.
Hoş evde sana yardım ediyor bile olsalar insan eşiyle tek vakit geçirmek ister yani zaten çocuklar vs kabalıksınız.

Yarım saat mesafe bile değil. Kalmalarını ćok manasız buldum ben. Gelsinler akşam evlerine dönsünler bu nedir.
Yerinizde olsam söylerdim,zaten evde halihazırda beden işçisi 3 tane erkek var. Duş alacaklar işten gelince, giysiler yıkanacak,öğlen de geliyorlar yemege,sizin işiniz başınızdan aşmışken iyi niyetli bulamadım ben bu aileyi.
Alışmışlar açık açık söylemeniz gerek. Siz değilse eşiniz söylesin.

Senede 5-6 kez bana gelip 1 hafta kalan bi arkadaşım var (şehirde iç için), bekarım da tek yaşıyorum.
Ona rağmen bu artık misafirliği geçti diyorum eline vileda veriyorum
Ay ister arkadaş olsun ister koca ister kayın aile hizmet hizmet nereye kadar bu dünyada hiçbir şey karşılıksız olmuyor bi yerde.

Evlenmeden önce çalışıyorum kardeşim. Evlenince eşim izin vermedi bıraktım.
Çalışan kadınla evlenip çalıştırmayan erkeklerin nesli soyu tükensin, yok olsunlar. Ne hakla ne hadle çalışamazsın diyor ve siz niye kabul ediyorsunuz? Ailesine hizmet edin diye mi sizi evde tutuyor çalıştırmıyor? Ailesi geldiğinde sizinkileri de çağırın, üstüste kalın bir kaç gün. Ne kadar nazik anlaşılır. Hatta her hafta sonu kendi aileniz gelsin ve kalsın, kabul eder mi eşiniz?

Vallahi eşiniz alttan alttan değil açık açık söyleyecek ya da siz program yapacaksınız.

Yaprak dökümü fikret vibe aldım sizden. iş yaptırın öyle güzel keserler ki ayaklarını siz bile şaşırırsınız rahat ettirmeye çalışmayın. Misafir gibi davranmayın. Baktınız hala devam ediyorlar en azından az da olsa yükünüz hafifler

Yazinizdan sizin cok saygili cok naif hos bir kadin oldugunuzu anladim esinizde belliki size kiymet veriyor. Cocuklar annelerini kaybetmis onlari benimsemeniz cok hosuma gitti rabbim yardimciniz olsunm bence guzellikle soyleyin. Sizin gibi kiymetli bir kadini kaybetmesinler. Guzel yuvanizi bozmayin kimse icin

sevgileri yoktur Kendilerine baktırmak,yük atmaktır tek istedikleri
Bu ne sevgi aaaaah bu ne ıstırap zavallı kalbiiim ne kadar harap

30 dakikalık mesafede 1 hafta kalmak ev sahibine eziyet, başta kabul etmeyecekti kalmalarını, şimdi söyleyince aynen demediklerini bırakmayacaklardır ilk kalma teşebbüsünde sınır koysaydı biraz küser tavır yaparlardı ama kalmayacaklarını bilirlerdi.
Gelinin de kayınvalidenin de minnoş olmaz zaten, sınırlarını bileni sınırlarını çizeni olur yoksa böyle sülale boyu gelirler yemesi içmesi yatağı döşeği 2 yıla kalmaz belde fıtık, sinir stres anksiyete.

Bende zaten bunu anlamıyorum hadi ilk evliliğinde yaşın 18-19 olsa saf kızım der gözünü açmaya çalışırım.İkinci evliliğini yapmış 40 üstü bir kadının daha ilk aydan bunu "severek yaptım "demesi tam bir akıl tutulması resmen 18 lik pembiş gelin hareketi,naiflik falan değil , kendine değer vermemezlik.....

Ne kadar güzelleyerek anlatıyorsunuz her şeyi. Ailesini bu kadar düşünüyor sizi düşünüyor mu? Bir dahakine 2 tencere yemek de o yapar mı mesela? Kendini hiç yorar mı yoksa siz 7/24 hizmete devam mı?

Ben de farkındayım diyerek sizi oyalıyor resmen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…