- 25 Şubat 2024
- 565
- 1.741
- 33
- 34
Anladığım kadarıyla güzel bir ailesiniz aslında ama eşiniz bu durumun suçlusu. Kimseyi kırmamak için eşini hizmetçi etmek doğru mu sizce? Ayrıca sizi sevdikleri için değil tam tersi ekstra iş olsun diye yıpratmak için bunu yapıyorlar. Demek istiyorlar ki SEN GELİNSİN, SENİN GÖREVİN HİZMET!Selamun aleyküm sevgili arkadaşlar. Kimseye açılamadığım için buraya üye olup sizlerden fikir almak veya bir bakıma tecbrübelerinizden faydalanmak niyeti ile yazıyorum.
Yaklaşık bir buçuk senedir evliyim. İlk evlendiğim aylarda dahil eşimin ailesi ayda bir kaç kez en az bir gün bir gece, en fazla bir hafta gelip evimizde kalıyorlar. Aramızda çok mesafe yok araba ile yarım saat. İlk zamanlar bu çok hoşuma gidiyordu mutlu olurdum ama zamanla zorlanmaya başladım. Çünkü çok abarttılar. Başlarda yeni evli olduğum için ve ilk zamanlar normal olduğunu düşündüğüm için bir tavır koymadım. Sonra da koyamadım zaten. Gelirken tek gelmezler cümbür cemaat gelirler haber vermezler ya eşimden yada oğlumuzdan duyuyorum. Kaynanam görümcem torunları hepsi gelirler. Yemekleri bitmez çayları bitmez yatak indir kaldır çok yoruluyorum artık. Biz erken kalkıyoruz işimize gücümüze bakıyoruz onlar 10 11 gibi kalkıyorlar bütün düzenim bozuluyor. Eşime söylüyorum seni çok seviyorlar diyor amenna Allah razı olsun bende onları seviyorum bana bir zararları yok fakat birbirimizi seviyoruz diye de bıktırmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. Ben sakinliği seviyorum eşimde öyle. Eşim de durumdan rahatsız ama kimseyi kırmamak için bişey demiyor. Onu da anlıyorum. Bazen alttan alttan uyarı veriyor ama anlamıyorlar çok düşüncesizler. İşim var mı yok mu sormuyorlar. Özel hayatımıza saygıları yok. Bazen üzülüyorum niye böyle düşünüyorum diye belki biraz nefsi davranıyorum bilmiyorum yani kafam çok karışık ama artık zor geliyor bana. Ben misafiri yedirmeyi içirmeyi çok seviyorum ayda bir gelseler veya kalabalık değil de tek tek gelseler yada günü birlik gelseler yine sorun yok amenna. Gün için de çok koşuşturmacalı bir hayatımız var bide benim durumum biraz farklı ikimizin de ikinci evliliği eşim karısını kaybetmiş iki tane ergen oğlu var onlara bakıyorum. Eşim ahşap ustası atölyemiz var çocuklar babalarının yanında çalışıyorlar. Sabah namazından sonra kahvaltı hazırlıyorum öğlen yemeğe çaya geliyolar akşam toz toprak içinde eve geliyorlar çok işim oluyor. O işin gücün arasında yatılı çocuklu misafir ağırlamak beni çok ama çok yoruyor. Eşim ve çocuklarla çok mutluyuz birbirimize hemen alıştık benimsedik aramızda maşallah bir sıkıntı yok. Geçinip gidiyoruz. Ama ailesinden artık soğumaya başladım. Bu duşüncesizlikleri yüzünden. Bu arada ben daha hiç birinin evinde kalmadım eşimde öyle. Ailem şehir dışında burda gurbetteyim. Değerli yorum ve nasihatlerinizi bekliyorum.
Ben 40 yaşında değilim efendim. 27 yaşındayım. Bir buçuk yıllık evliyim. Eşim 40 yaşında. Çocuklar ilk eşinden benden değil yanlış anladınız :)
Sizin çocuğunuz kaç yaşında ve neden sizinle değil ; babasında mı ? Siz evlenmeden önce de mi çocuğunuz sizinle değildi yoksa evlilik nedeniyle mi çocuğunuz şu an sizinle değil?Benim çocuğum var ama yanımda değil sadece. Ben eşimi tanıyordum ailesinin böyle rahat olduğunu evlenince anladım gerisi anlattım gibi
8 yaşında evet babasında.Nerde peki babasına mı bıraktınız.27 yaşındaysanız çocuk küçüktür
8 yaşında evet babasında.
Afedersiniz ama nasıl böyle önyargılı konuşabiliyorsunuz? Ben çocuk hakkında bir şey yazmadım. Ve yorum almak istediğim mevzu da belli. Neden insanların günahını alıyorsunuz. Ben oğlumla sürekli görüşüyorum eşim de oğlumu yanıma almamı çok istiyor fakat alamıyoruz şu an. başka meseleler var. Onun çocukları ile kardeş gibiyiz ve hiç birbirimizi üzmedik. Benim onlardan şikayetim yok. Şikayet ettiğim ailesiKendi çocuğunuzu bırakmışsınız eminim ki çok zordur. Bunu yapmanıza göz yuman kendi 2 ergen oğluna baktırıp da sizin bebeğinizi eve sığdırmayan bir kocaya çok iyi diyorsunuz?
Bırakmadım görüşüyoruz. Bir söz vardır bilir misiniz üveye etme Özden bulursun diye. Ben buna çok inanıyorum. Ben o yetimlere bakıyorum ki onları çok seviyorum Allah da benim oğlumu darda bırakmayacağına inanıyorum. Bakış açınızı değiştirinNeden kendi çocuğunuzu bırakıp kocanın sülalesine hizmet ediyorsunuz. Kusura bakmayın ama çok üzüldüm o çocuk için.
EvetEski eş vefat etmiş yorumlardan anladığım kadarıyla. Boşanma yok yani
Çocuğumun benimle olmamasının eşimle ve şu anki evliliğimle alakası yok. Ben çok oldu boşanalı. Eşim ile de yakın zamanda tanışıp evlendik. Çocuğum bekarken de bende değildi sadece arada bir alabiliyordukSizin çocuğunuz kaç yaşında ve neden sizinle değil ; babasında mı ? Siz evlenmeden önce de mi çocuğunuz sizinle değildi yoksa evlilik nedeniyle mi çocuğunuz şu an sizinle değil?
lütfen sadece bir iki kelime üzerinden yargılamayın durum çok farklı anlatırsam uzar da uzar ve zaten konumuz bu değil.Adam çok zekiymiş yalnız.
40 yaşında 27 lik kadınla evlenmiş. Hem çocuklarına baktırıyor hem ailesine. Ana babaya hürmet adı altında hiç bir şeye sesi de çıkmıyor.
Kusura bakmayın ama kendi çocuğunuz bile yanınızda değil. bu ilgi alakayı yanlış kişilere gösteriyorsunuz
Evlenmeden önce çalışma hayatınız olduğunu yazmışsınız. Şu anki eşiniz istemiyor diye işinizi bırakmışsınız. Herkes yuvasında mutlu olsun ancak ya bu evliliğiniz de sona ererse ? Sizin kayıplarınız ne olacak ?Çocuğumun benimle olmamasının eşimle ve şu anki evliliğimle alakası yok. Ben çok oldu boşanalı. Eşim ile de yakın zamanda tanışıp evlendik. Çocuğum bekarken de bende değildi sadece arada bir alabiliyorduk
Beni anlamanıza çok sevindim Allah sizden razı olsun. Yuva bozacak bir durum yok çok şükür. Ailesinden bunaldım sadece. Burda bir nebze de olsa tavsiyeleriniz beni rahatlattı çok sağolunYazinizdan sizin cok saygili cok naif hos bir kadin oldugunuzu anladim esinizde belliki size kiymet veriyor. Cocuklar annelerini kaybetmis onlari benimsemeniz cok hosuma gitti rabbim yardimciniz olsunm bence guzellikle soyleyin. Sizin gibi kiymetli bir kadini kaybetmesinler. Guzel yuvanizi bozmayin kimse icin
Lütfen :) köle değilim. Onların bana sevgi ile abla demeleri yetiyor. Hayata farklı taraflardan bakmayı deneyin3 kişinin kölesi olmuşsun bu nasıl evlilik, sabah erken kalk, devamlı yemek çay, hergün kirli çamaşır…
Bunlar yetmiyor birde seni yumuşak bulmuşlar ordu gibi geliyorlar.
Evlilik zaten evliliğiniz gibi bir kurum olmadığı halde birde topluca size ara ara göç ediyorlar.
Açık açık konuşacaksınız.
Haklısınızİşlerine yaradiginiz verici olduğunuz için seviyorlar.benimkiler de beni çok severdi.6 yıl olacak halen daha ilk yılında sürekli gelip giderek, gelinligimin tadını çıkaramadığım için hayiflanirim.icimde ukde kaldı en güzel aylarımi hizmet ederek yedirerek geçirdiğim için.sonra bir aydınlanma yaşadım yedirmeyi bıraktım evime de sık sık almadım wp lerden beddular hakaretler havada uçuştu.simdi.baristik babamın cenazesine geldiler düzeldi aralar.ama artık kafalarına göre evime giremiyorlar.bir kere yapacak oldular eşim açın ona sorun ben bilmem demis.
Kendimi niye anlattın diyeceksiniz.ben yandım siz yanmayın mesafe koyun.laf vurun bugünde şuraya gidecektik.cocuklara öğretim onlar desin biz gece gezmelerine çıkıyoruz falan desinler zamanla anlarlar
Diyor :) anlamıyorlar. Sorun da bu yaEşiniz sizden 13 yas buyuk koskoca adam. Kendi çocuğunuz yanınızda değilken onun 2 çocuğunun sorumluluğu ssizde. Çalışmanızı istemedigi için işten çıkmışsınız. Ailesi sürekli evinizde, köle gibi yaşıyorsunuz. Bu evliliğin size ne gibi bir faydası olmuş ben anlamadım. Koskoca adam gencecik kızla evlenmeyi biliyor da ailesine bizi biraz bas basa bırakın demeyi mi bilmiyor?
Gurur hissettiğimi söylemedim. Yazımı net okumanızı tavsiye ederim.Eşinizin “ seni çok seviyorlar “ cümlesini duyunca ne hissettiniz ? Gurur mu ? Yaptığım tüm hizmetler karşılığında beni çok seviyorlar. Bende canım sıkıldığında evde iş yapmak istemediğimde yarım saat ötede birine gitsem. Hizmet edilse bir de hürmet görsem,bi de yanımda aslında benim ağırlamam gereken birilerini götürsem onları da ağırlatsam. Bu kadar naif ( şüpheli ) birini bende severim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?