kocamın cimriliği..ne yapmalıyım?

sen de çok dolmuşsun arkadaşım ama kesinlikle haklısın. tabi ki her gün dışarda yenmez ama hiçbir çocuk 8 saat aç bırakılmaz.
bence sen dönebiliyorlar ivedi bir şekilde işine dön derim. kocanın eline bakma belli ki çocukları daha çok perişan edecek.
kendi kazancını eline tekrar aldıktan sonra da nasıl davranacağına o zaman karar verirsin.

makarna da vardı bir gün önceden aslında..ama sinirden başka bişey yapamazdım basım inanılmaz ağlıyordu ve çok ağlamaklı oldum.. yoksa çocukları yemeksiz bırakan biri değilim..
vay sen marketten pahalı pahalı alıyosun bundan sonra liste yap ben pazara çıkcam dedi ..ben de liste yaptı bir hafta önce pazara gitmişti.. tabii bu hafta da turnuva falan pazara falan çıkılmadı.. ben de marketten almadım bu sefer bakalım nolcak diye.. sonuç bu.. dışarda yeriz bugün diye düşünürken eve geldik..gelirken markette dur dedim ..evin önündeki küçük marketten alırsın dedi .. ona da yutkundum daha ne kadar abartacak diye.. tabii evin önündeki markette ancak meyve var bi kaç çeşit.. bi de dediğim gibi bu sefer çocuklar böyle kalsın biraz utansın istedim.. bişey yapmak istemedim.. çocuklar aynı zamanda onunda çocuğu bakalım nolcak dedim. ama noldu.. bana '' bak ne güzel huzurla evimizde yiyoruz bu huzuru dışarda bulamazsın'' dedi.. huzurmuş... biz on yıllık evliyiz bunlar bi günlük olay değil .. bu sefer böyle olsun utanacak mı diye bıraktım herşeyin ucunu ama utanmadı.. bi de üste çıktı..küs bana şimdi..

Maalesef söyleyecek kelime de bulamadım bir taraftan haklısınız birazda o utansın azıcık anlasın istemişsiniz ama anlamamış huyu bu değişmez anlamayacaktır da eminim siz en iyisi işinize bir an önce dönün dinlemeyin eşinizi sorarsa da bu sebepleri tamamen yüzüne vurursunuz çünkü eşinizden size evlatlarına pek hayır yok gibi diğer konularda iyidir ama aşırı cimri biri cimri birine tahammül edemiyorumKüs kalsın bence sizde konuşmaya çalışmayın hatta üste çıkın sinirli tavrınızdan geri dönmeyin derim

Tabiiki bende sizi hakli buldum vallah benim cocuklarim olsaydi krsinlikle bayilmislardi acliktan. Bir yetiskin dayanabilir de ama mecvur da degil yani sirf cimrilikten. Esinizin huyunu biliyorsunuz madem keske yaniniza atirtirmalik meyve tost ekmek felan hazirlasaydiniz diyecektim de acik alana parka gideceginizi bilmiyormussunuz yani esiniz gercekden cok düsüncesiz. Cocuklara gercekden yazik olmus keske esinize deseydiniz yarim agizla sordugunuzda aciz diye

resmen benim durumumu anlatıyorsunuz, ben sizi çok iyi anlıyorum böyle durumlarda benimde migrenim tutar ve elimi kaldıracak halim kalmaz.buna benzer pekçok durum yaşadım inanın.bırakayım utansın diyorsun ama hiç utanmıyorlar sanki her şey harikaymış gibi davranıp insanı iyice çileden çıkarıyorlar.arkadaşlar çalışmaya hemen başla demişler ki iyiliğiniz için söylüyorlar biliyorum ama ben çalışıyorum şuanda hiçbir faydası yok.gene hesap soruyor, gene bir yere çıkınca şuradan bir şey yiyelim demeye çekiniyorum çünkü başlıyor benim çok savurgan olduğumdan, tek tek hesabını soruyor giden paranın, iki lira ne oldu diye sorduğu bile oldu verdiğim hesaptaki iki lira eksik çıkınca.aynen seninki gibi kendine araba aldı onun taksidini ödüyor, eski karısını nafaka veriyor, sigarası yol parası var geçen yıl aldığı teli beğenmeyip bu yıl tekrar tel taksidine girdi.maaşından ancak üç yüz lira kalıyor eve harcanacak.diğer tüm giderler bende ama genede çıngar çıkarıp tek tek hesap soruyor falan filan.bugün bizde kavga ettik para konusundan, bir sürü saydı gitti.hatta en son 4 liraya tost mu olur iki liraya tost bile dedi sen düşün.yav ne dolmuşum

ay günah o çocuklara cidden
eşinize diyecek birşey bulamıyorum

benim kocamın evi var ..bunun gibi bi ev alçak parası da var.. karısı da devlette mühendis maaşı alçak bir aya işe bşlıyorum.. arabası , bi küçük arsası..neyin cimriliğini yapıyor hala anlammadım.. cepli kefen olsa vallah diktirir.. şu an yine migrenim tuttu aynen.. midem de bulanıyor.. alllahım yaa.

bence siz onun bu huyunu bile bile onla evlendiğiniz için eşiniz de sizin bu drumu kabullendiğinizi düşünüyor. siz ses etmediğiniz kedi gibi boynunuzu büktüğünüz sürece kocanınızın vicdanı sızlayana kadar aç kalmaya mahkum olursunuz. bu adam bırak 3 çocuğu bi tanesini bile haketmiyor. sizi de haketmiyor.

Böyle adamlara net ve emir kipiyle konuşmak gerek
Çocuklar aç evde yemek yok
Git al gel
Yada şurada yiyelim deyip direkt siparis vermek gibi
O sirada onunla göz teması bile kurmayin
Çocuklara dönün tek tek ne istediklerini sorun siparisinizi verin
Mecbur kalsin size uymaya

Baska bisey olsa belki bi oluru var ama gıda bu bunun cimriliğimi olur

Esiniz o istedigi arabayi alirken ihtiyac istek ayirimi yapamadigini soylediniz mi?

Liste istiyorsa yap kol gibi bi liste eksiksiz al gel de küserse küssün
Gereksiz birsey yok icinde hepsi lazim de

Cok yipratici Allah yardim etsin
Biraz gayretli olun onu bu konuda gelistirmeye calisin

Konu sahibi arkadaşım eşinin huyunu biliyorsun madem neden gurur yapıyorsun. Senin yerinde olsam arabada laf vurmak yerine direkt söylerdim. Çocuklar kaç saattir aç yemek yemeleri lazım evde yemek yok bir yerde dur yemek yiyelim diye. Gerçi bana göre çocukların onca saat aç kalmalarında sizin de suçunuz var. Eşinizin telefonu yok muydu yanında arayıp söyleyebilirdiniz çocukların karnı açıktı diye. Ya da döndüğünde kaç saattir çocuklar aç geziyor hayır madem bu kadar uzun süreceğini biliyorsun niye para bırakmadan gidiyorsun diyebilirdiniz.

Canım ya suç sende birazda madem her şeyiniz var ne diye adama fırsat veriyorsun yapamasın cimrilik şunu şunu istedi çocuklar dersin alırsın. Gurura filan gerek yok ayrıca çocuklara babalarının bu durumunu hiç yansıtma derim ben. Çocuklar çok etkileniyor.

Çocuklarımızın çok güzel zaman geçirmesi gerek imkan dahilinde. Her şey onlar için. Güzel anıları olsun aileyle. Bu dediğiniz olay mesela o 7 yaş çocuğunuz için ne kadar kötü bir anı. Ben olsam böyle bir şey yaşamasına izin vermemek için elimden geleni yapardım gerekirse aba altından sopa gösterirdim ondan anlıyorsa o yani

O zaman hiç kasmayın kendinizi.O kredi kartını harcayın çocuklarınıza kendinize bol bol.
Böylesini bak seni boşar tüm paranı alı rı m nafaka vermek zorunda kalıtsın diye tehdit etmek lazım.
Siz çok pasif kalmışsınız adama gün doğmuş.
Ne demek sen liste yap ben alıcam gidip uyduruk markalar alır bu adam sağlığın geri dönüşü olur mu?
Hayır elinde olmaz anlarım da varmışta parası yolun bu adamı yolun çok ciddiyim.

bakin ne olur biliyor musunuz?sizin yemediginiz o paralari gelir baska bihr kadin catir catir yer.O cocuklar ikinizin.bir an önce ayilip tavrinizi koyun.istedigi arabayi alip karisindan ve cocuklarindan para esirgeyen bi adam.böyle insanlar karsisinda gururu bosverip hakkinizi arayin.Cok gec olmadan hemde.Calismaya baslayinca da sakin ola paranizi bu adama vermeyin.paranizin en az yarisini biriktirin.Vallaha sinirden nasil bir hisimla yazdigimi bilemiyorum.

Estağfurullah elbette ki öyle demek istemedim. ama bazen merhametten marazlık doğuyor işte.. artık kendinizi ezdirmeyin.. evlatlarınızı sizin düşünmeniz şart belli ki eşiniz pek oralı değil..
evde köle gibi çalış dışarıda 3-5 kuruş için kalbin kırılsın. 3 çocuğunun annesine bunu yapmak çok büyük haksızlık..

tamam .. geç kalmadan dediğiniz gibi davranmalıyım.. çok sağol

Rica ederim.zaten lohusa depresyonunu agir gecirmissiniz.Üc cocuk, ev isleri o kadar yorucu ki.kendinize haksizlik etmeyin.umarim en kisa zamanda esinize gününü gösteririsiniz.

çocukların canının çektiğini nerden çıkarıyorsun diyor.. çocuklarda onu bildiği için ondan net bişey isteyemior zaten küçükler. yarım ağızla hep.. o da oralı olmuyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…