- 27 Ocak 2019
- 263
- 83
- 98
- Konu Sahibi ece_hatun1
-
Para gider diye korkuodur.Makyaja kızmasının sebebide paradır bence.Sevmıomar makyajı ama guzel bakımlı makyajlı bı kadın gecınce gozlerını alamıolar.Yalan bacım o ınanma sen bu palavralara.O zaman gezmeyen makyaj yapmayan kadınla evlenıcektı.Hem ole begensınler hemde degıstırmeye calıssınlar.Benım ıcıme ole doguyokı esınız cok cımrı bırı.
Arkadaşımızın yazdığı o kadar cümleden sadece sapıktır kesilmesine mi takıldınız? Gerçekten tuhaf.. Sorduğunuz soruyu kendi görüşümle ve o güzel Naçizane yorumumla size sundum..
Arkadaşımızın yazdığı o kadar cümleden sadece sapıktır kesilmesine mi takıldınız? Gerçekten tuhaf.. Sorduğunuz soruyu kendi görüşümle ve o güzel Naçizane yorumumla size sundum.. Ayrıca sorduğunuz soruda hareketlerine dikkat etsin artık gibi bla bla kelimeler kullanmışsınız bizler sizin kullandığınız cümlelere / kelimelere göre yorum yapıyoruz.. Tepki görmek için değil fikir sunmak için yazdım bunu da belirteyim.. ( herkeste buna dahil)
Ne demek hanımefendiciğim siz sorun ben bütün naçizane yorumumu sunarım.. Sapıklık kelimesi tek bir anlama gelmez bunu da belirtmek isterim.. Arkadaşımızın da o anlamda kullanmadığına eminim bunu söyleme sebebim ona katılıyorum demek yoksa kimsenin yorumu beni irdelemez.. İyi günler..evet o kadar cumlede sapıklık kelimesine takıldım..
o kadar aynı şeyi anlatmak isteyip güzelce yazanlarda oldu zaten -sapıklık- kelimesi hariç..
hareketlerine dikkat etsin kelimesini bir daha o lafı söylemesin dikkat etsin diye bla bla kelimeler kullandım canım benim...
o güzel nacizane yorumunu bana sunmak en doğal hakkın buna birşey diyen yok ama burda kimse kimseyi tanımıyor "sapıklık" kelimesini neye güvenerek kullanılıyor.. ben burda kalkıp "eşim beni aldattı oysaki cok ilgiliydi bana " diye bir konu açmadım sadece hareketlerine söylediği kelimeyle ilgili sordum sapıklık kelimesinin yakisacagi bir cümle göremiyorum gören varsa söylesin..
ben size tepki göstermiyorum herkesin de en doğal hakkı bu yorum yapmak bir arkadaşa da dediğim gibi yorum yapmak en doğal hakkınız bana ben bunu bilerek konu açtım (hakaret dışında) bence sapıklık hakarete giren bir kelimedir bu benim özgü düşüncem.. buna kimse birşey diyemez.. o güzel nacizane iki yorumunuz için teşekkür ederim.....
Ne demek hanımefendiciğim siz sorun ben bütün naçizane yorumumu sunarım.. Sapıklık kelimesi tek bir anlama gelmez bunu da belirtmek isterim.. Arkadaşımızın da o anlamda kullanmadığına eminim bunu söyleme sebebim ona katılıyorum demek yoksa kimsenin yorumu beni irdelemez.. İyi günler..
Çok erken bir yaş daha doğrusu olgunlaşmamış kişiler için çok erken yaş bu evlilik yükünü almak. Karşımızda bir örneği daha..Çok gençsin tecrubesizsin ama kızma sakın bu yorumunla da resmen cahillik ediyorsun.. tecrübe ile sabit : yıllar geçtikçe bazen ama çocuktan sonra kesinlikle kocalar ile daha çok kavgalar ve anlaşmazlık oluyor daha fazla keskeler yaşanıyor !!! Bunu sakın sakın unutma.Bende nedense çok çocuk istiyorum belki çocuk olursa beni sıkmaktan vazegcer diye.. genelde çevremden duyduğum şeyler böyle benim eşim de böyleydi çocuk oldu artık birşey demiyor falan diye.. çocuk olunca eşler değişiyormuş..
Çok erken bir yaş daha doğrusu olgunlaşmamış kişiler için çok erken yaş bu evlilik yükünü almak. Karşımızda bir örneği daha..Çok gençsin tecrubesizsin ama kızma sakın bu yorumunla da resmen cahillik ediyorsun.. tecrübe ile sabit : yıllar geçtikçe bazen ama çocuktan sonra kesinlikle kocalar ile daha çok kavgalar ve anlaşmazlık oluyor daha fazla keskeler yaşanıyor !!! Bunu sakın sakın unutma.
Çocuk yapma sakın diyorum ve gidiyorum.
Ah be çocuğum,güzel kızım,
bu yaşta uğraşmanız gereken işler bunlar olmamalıydı.
Arkadaşlar epeyce fikir vermişler.
Ben öncelikle kişisel gelişiminize odaklanmanızı,kendinizi güçlendirmenizi tavsiye ederim.
Bunun için de size önerilerim:
Mümkünse eğitim hayatına geri dönüp bir meslek edinin.
Acilen iletişim becerilerinizi geliştirin.
bunun için okuyun,farklı uzmanları takip edin.
Sizin için bir takip-okuma listesi yapıyorum umarım faydası dokunur.
1.psikiyatrist Dr.Gülcan Özer'in evlilik ve ilişkiler üzerine yazılmış çok güzel kitapları var.
Instagram hesabı da oldukça aktif ve güzeldir,
lütfen takip ediniz.
2.Doğan cüceloğlu hocamızın web sayfasını ve Instagram hesabını takip alınız.
kendisinin 'İletişim Donanımları' ve 'Evlenmeden Önce' adlı kitaplarını mutlaka okuyunuz.
Abla,ben evlendim,bu kitap işime yaramaz demeyin,siz okuyun,işinize yarayacak.
3.Leyla Navaro'nun kitaplarını,özellikle de
'Beni gerçekten duyuyor musun?'
adlı kitabını okuyunuz.
4.Beş Sevgi Dili-Yazarı; Gary Chapman.
Bu kitabı ısrarla tavsiye ediyorum,mutlaka, dikkatlice,altını çize çize okuyunuz.
5.İyi Hissetmek-Psikonet yy adlı kitabı alın,
evde bulunsun,o kitabın özellikle iletişim ve özgüven,kişiler arası iletişim ve etkileşimle
ilgili bölümleri işinize yarayacak.
Başınız sıkıştığında açar,göz atarsınız.
Son ve en önemli tavsiyem lütfen en az iki sene çocuk sahibi olmayı düşünmeyin.
Allah yardımcınız olsun.
Tanımadan mı evlendiniz hiçmi başbaşa vakit geçirmek istemez insan sorunlarınızı çözmeden çocuk yapmayın bari.
Tamamen tercihlerini yaşayacaksın.Öyle taktikle olmaz bu iş..Ha illa taktik istiyorsan,adamla ilgilenmeyi kes,kendi dünyana çekil ve onun senin üzerine düşmesini sağla.Kavga ile düzelmez böyle şeyler.Burada kocanızı çook kötü diye yorumlayanlara değilde kendi iç sesinizi dinle.Boşansan işin varmı? ailen sana sahip çıkar mı? yaşın kaç? Gibi soruların cevaplarıda önemli.Aranızda büyük problemler göremedim ben.Makyaj konusunda dediğim gibi kendi dünyana çekil biraz ve tavizi onun vermesini sağla.
sevindim canım içinin rahatlamasına,gerçekten sana tecrübelerimle konuştum..olayları kötümser düşünme ve kendine güven kendini sev yavaş yavaş prüzleri zekanla aşacağına eminim,sevgiler..aslında asıl duymak istediğim yorum buydu çok güzel ve doğru yazmışsınız.. bende öyle düşündüm biraz ilgisiz davranayım ona kendi halimde sessiz durayim.. çok teşekkür ederim bu yorum cidden çok iyi geldi konuma..
İlgisiz davranmakla olacak iş değil. Keşke erkekler böyle uzun soluklu duygusal düşünüp, bizim gibi dert edinseler...yok öyle bir dünya...aslında asıl duymak istediğim yorum buydu çok güzel ve doğru yazmışsınız.. bende öyle düşündüm biraz ilgisiz davranayım ona kendi halimde sessiz durayim.. çok teşekkür ederim bu yorum cidden çok iyi geldi konuma..
İlgisiz davranmakla olacak iş değil. Keşke erkekler böyle uzun soluklu duygusal düşünüp, bizim gibi dert edinseler...yok öyle bir dünya...
Cidden bu bir gün benden vazgeçer mi endişesi vermek istiyorsanız, acil bir işe girip para kazanmanız, ve o evde pineklerken kendiniz gezip tozmanız lazım. Böyle bir şey mümkün mü?
ama çok zor canım... o beni böyle kabul etti zaten diye değişmez kolay kolay... şu an çalışmıyorsan bile, gerek açık öğretim olsun, gerek kurs olsun ileriye dönük yatırım yap; ben de çalışacağım, evde ömrümü tüketmeyeceğim diye konuş arada, en azından acaba desin.Ben çalışmak çok istiyorum ama kv ile birlikteyiz yani sadece mutfaklarimiz bir sabah aşağıya inerim akşam yukarı evime çıkarım yaşlı oldukları için mutfak ve temizlik işleriyle ben ilgileniyorum kadın 70 yaşında ama masALLAH çok dinç yeri geliyor yardım bile ediyor bana.. ben çalışman çok fazlasıyla istiyorum ama iki tane yaşlı insan olunca mümkün gözükmüyor.. yanlarında bir tek ben varım..
ama çok zor canım... o beni böyle kabul etti zaten diye değişmez kolay kolay... şu an çalışmıyorsan bile, gerek açık öğretim olsun, gerek kurs olsun ileriye dönük yatırım yap; ben de çalışacağım, evde ömrümü tüketmeyeceğim diye konuş arada, en azından acaba desin.
Eşimle aramda bazı sorunlar var bana karşı pek ilgili değil. tamam gelir binde bir sarar öper ama çok nadir. onunla hiç bir aktivitemiz bile olmadı.. 3 4 ay nişanlı kaldık bir kere olsun dışarı çıkarmadı beni şimdi 8 aydır evliyim aynı şekilde ya annemlere gideriz ýa ablamlara ya da ablasına.. ama ben onunla gidip gezmek eğlenmek istiyorum o bu seyleri sevmiyormuş.. bir de çok aşırı kıskanç bir insan.. elinde olsa sokağa çıkarmayacak erkekler görür diye.. ona sordum kac defa neden disari cikmiyoruz diye hem sevmiyormus hem kiskanclik yuzunden.. makyaj bile yapmama kiziyor... dün tartıştık ilk defa bana seni öyle kötü yapacağım evine göndereceğim dedi.. dünden beri hayla aklımda konuştum onunla bana dedi o an sinirle dedim hatırlamıyorum deyip espiri şekilde güldü pek ciddiye almadı beni.. aslında ciddiye almamasının nedeni kavga etmeyelim diye ben birseye kızayım aynı şeyi yapıyor kavga etmeyelim diye. dünden beri aklımda ben bu adamın gözünü öyle bir korkutmalıyım ki beni kaybetme aşamasında olduğunu anlasın. beni kaybetme korkusu sarsın onu istiyorum bundan sonra da hareketlerinde dikkatli olsun.. ama ne yapabilirim bilmiyorum ne yapsam da bu adamın gözünde o korkuyu görsem. eşim çok büyük koyu galatasarayli dün ona dedim ki sen benden vazgeçmeyi göze alırsın ama galataraydan asla.. çünkü baya kafayı bozmuş galatasarayla.. bana dedi ki hayır ikinizi de kaybetmeyi göze alamam dedi.. akşamında da kalktı bana o sözü söyledi.. ne yapabilirim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?