- Konu Sahibi ece_hatun1
-
hani derler ya evlendikten sonra erkekler değişir diye.. aslında cidden öyle bazı huyları değişti tamam dışarı çıkarmaz gezmeyiz ama ilgisi vardı şimdi hiç yok denilecenecek kadar az oldu..
Bende nedense çok çocuk istiyorum belki çocuk olursa beni sıkmaktan vazegcer diye.. genelde çevremden duyduğum şeyler böyle benim eşim de böyleydi çocuk oldu artık birşey demiyor falan diye.. çocuk olunca eşler değişiyormuş..
Doğru soze ne denirSonradan değiştiririm diyenlere bir örnek daha
DEĞİŞMEZ .
"Kendisi iyi de çevresi kötü" cümlesinde bahsi geçen 'çevre' bu galiba. Bu ne biçim tavsiye
İnsan evlendikten sonra neden değişsin? Sorumluklar değişir, karşıdakine az çok uyum sağlanır ama kimsede köklü bir değişiklik olmaz.
Madem erkekler evlenince değişiyor, kimse birbirini tanımaya çalışmasın. Herkes sokaktan ilk çevirdiğini tutup evlensin, nasılsa evlendikten sonra kendimize göre yontup değiştiririz. Böyle bir şey olabilir mi?
Ayrıca adam neden değişmeye uğraşsın ki? Nişanlıyken kabullenip evlenmişsiniz.
O da büyük ihtimalle "Daha 20 yaşında sonuçta. Ben onu kendime uydururum, değiştiririm" demiştir.
Derdinizi konuşarak anlatın. Çok büyük değişiklikler olmayacaktır ama kararlı şekilde anlatın yine de. Her istediğinin olmayacağını bilsin. Konuştuklarınızın arkasında durun. Gerekirse yalnız çıkıp gezin arkadaşlarınızla.
Ama asla arkasında duramayacağınız hamleler, gereksiz blöfler yapmayın. Karşıdaki büyük ihtimalle yutmaz.
Geri adım atmak zorunda kalırsanız her şey daha da zor olur.
Kocan bu kadar iyi bir adamsa niye şikayet ediyorsun durumdan ? Madem bu kadar anlayışlı bir adamdı niye herseyıne karışmaya çalışıyor? Makyajına şuyuna buyuna karışması çok saçma sonuçta evlilik yapabildiğine göre kendi kararlarını da verebilecek olgunluktasındır herhalde, birinin seni uzaktan kumandayla yönetmesine niye izin veriyorsun. Eşin seni kısıtlıyor sen buna çözüm aramalısın bence önce, kaybetmekten korksun demek bana biraz ne bileyim çocukça geldi.beni ne olarak kullanmış anlamıyorum.. makyaj yapma onu yapma bunu yapma diyerek mi eğer ki tüm mesajları okuduysanız bu yorumu yapmanız cidden komik.. ha yorumunuz kendi düşünceleriniz buna saygı duyarım.. ben zaten onu dinlemediğimi söyledim.. "şaka gibisiniz ikinizde aynisiniz tencere kapak misali" derken neyden bahsediyorsunuz.. bu hayatta herkes mükemmel olacak diye birşey yok.. çok şükür ki eşim bana ilgisiz ama beni aldatmıyor.. eşleri onlara çok ilgili her yere götürüp getirenleri de görüyoruz burda aldatildim diyip diyip duruyor.. eşim bana nereye giderse haber eder. hatası varsa bunu fark ederse gelip özür de diler gönlümü de alır..
evet beni kaybetmekten korksun dedim şu zamana kadar hiç böyle düşünmemiştim dün söylediği kelimeden cümleden sonra bir daha öyle birşey demesin diye dedim.. yorum yapmak da zorunda değilsiniz cümlelerinizi dikkatli seçerek kurun. sizinle biz yıllardır tanışmıyoruz kimse kimsenin hayatını bilmiyor ona gore konuşun....
Evlenince değişir, çocuk olunca değişir diye bir şey yok. İnsanlar değişmezler hele ki 26 yaşında bir erkeğin artık karakteri, bakış açısı, yaşam tarzı vs oturmuştur ve değişmez. Çocuk çok büyük bir hata olur daha oturmamış evliliğinize 20 yaşında sırf erkek değişsin diye bir çocuk dünyaya getirmek hatasına düşmeyin lütfen. Bile isteye kabullenerek görerek evlenmişsiniz madem ki böyle sevdiniz şimdi değişmesini beklemeniz yanlış. Evlilik taktik yaparak yürümez. Siz eşinize blöf yapmak istiyorsunuz ama adı üstünde blöf gerçek olmadığını biliyorsunuz, eşiniz de anlayacaktır bu durumu
Kocan bu kadar iyi bir adamsa niye şikayet ediyorsun durumdan ? Madem bu kadar anlayışlı bir adamdı niye herseyıne karışmaya çalışıyor? Makyajına şuyuna buyuna karışması çok saçma sonuçta evlilik yapabildiğine göre kendi kararlarını da verebilecek olgunluktasındır herhalde, birinin seni uzaktan kumandayla yönetmesine niye izin veriyorsun. Eşin seni kısıtlıyor sen buna çözüm aramalısın bence önce, kaybetmekten korksun demek bana biraz ne bileyim çocukça geldi.
Hayatım sen şikayetçi değilsen bana zaten birsey söylemek düşmez. Sadece dışarıdan görüneni söyledim. Yani seni baskı altına almış bunaltan , en doğal ihtiyaclarını bile kısıtlamaya calısan , sosyal hayatını bitiren bir adam geldi gözümün önüne. Önceliğin bu duruma çözüm bulmak olsun diye dedim yoksa ne gibi bir garezim olabilir . Kaybetme korkusu bir adama sonradan kazandırılmaz, ya vardır ya yoktur. Erkekler de evlendikten sonra çocuktan sonra ondan sonra bundan sonra asla değişmezler . Öyle diyenlere de inanma sakın. İnşallah sorununa çözüm bulursun iyi akşamlar .benim birseyden şikayetim yok şikayetim olsaydı çok önceden açardım bu konuyu ama o söylediği kelime zoruma gitti.. burda açmayı da düşünmedim ama dedim belki bilgili tecrübeli kaç senelik ev hanımlığı olan insanlar var belki bir öğüt verirler birşey derler..
makyaj yapmamı sevmiyor ama ben dinlemiyorum onu evet o olgunluktayim o olgunlukta olmasaydım "tamam kocacım sen nasıl istersen öyle olsun kocacım.." derdim ve beni UZAKTAN KUMANDAYLA birileri beni yönetirdi buna izin verdiğim yok.. eğer ki o kadar yazdığım şeyde "o makyaj yapmamı istemiyor bende yapmıyorum, o bir yere gitmemi istemiyor bende gitmiyorum, o bunu giymemi istemiyor bende giymiyorum, o nefes almamı istemiyor bende almıyorum.." diye yazdıysam çok haklısınız ama en az 50 defa okudum ve böyle bir cümle beni kukla gibi uzaktan kumandayla oynattigini göremiyorum...
benim tek derdim birseyden dolayı da onu da anlayıp çok güzel cevap yazanlar oldu zaten..
çocukça gelmiş olabilir o sizin düşünceniz burda size kalkıp " nasıl çocukla gelebilir sen kimsin ne diyorsun" diye tartışma yaratmayacağım zaten tartışacak birşey de yok.. biz birbirimizi görmemişiz tanımıyoruz sadece konuma yorum yaptın ve de buna saygı duyuyorum teşekkür de ediyorum...
Buna katılıyorum demek kiNişanlıyken belliymiş zaten ne olduğu niye evlendiniz bile bile? Şimdi değişeceğini sanıyorsanız hayal kuruyorsunuz. Tek başınıza gezin, eğlenin. Sokağa çıkma, makyaj yapma diyen kişi de sapıktır bence. Aklından neler geçiyorsa artık..
Değişmesinin mümkün olamayacağını bile bile soruyorsunuz sorunun cevabını sizde biliyorsunuz.. Neden başta ayrılmadın ne olduğunu bildiğin halde? Değişir düşüncesini geçin evli olmadığım halde biliyorum bu sizin düşüncesizliğinizden doğdu.. Hakaret olarak algılamayın ...Eşimle aramda bazı sorunlar var bana karşı pek ilgili değil. tamam gelir binde bir sarar öper ama çok nadir. onunla hiç bir aktivitemiz bile olmadı.. 3 4 ay nişanlı kaldık bir kere olsun dışarı çıkarmadı beni şimdi 8 aydır evliyim aynı şekilde ya annemlere gideriz ýa ablamlara ya da ablasına.. ama ben onunla gidip gezmek eğlenmek istiyorum o bu seyleri sevmiyormuş.. bir de çok aşırı kıskanç bir insan.. elinde olsa sokağa çıkarmayacak erkekler görür diye.. ona sordum kac defa neden disari cikmiyoruz diye hem sevmiyormus hem kiskanclik yuzunden.. makyaj bile yapmama kiziyor... dün tartıştık ilk defa bana seni öyle kötü yapacağım evine göndereceğim dedi.. dünden beri hayla aklımda konuştum onunla bana dedi o an sinirle dedim hatırlamıyorum deyip espiri şekilde güldü pek ciddiye almadı beni.. aslında ciddiye almamasının nedeni kavga etmeyelim diye ben birseye kızayım aynı şeyi yapıyor kavga etmeyelim diye. dünden beri aklımda ben bu adamın gözünü öyle bir korkutmalıyım ki beni kaybetme aşamasında olduğunu anlasın. beni kaybetme korkusu sarsın onu istiyorum bundan sonra da hareketlerinde dikkatli olsun.. ama ne yapabilirim bilmiyorum ne yapsam da bu adamın gözünde o korkuyu görsem. eşim çok büyük koyu galatasarayli dün ona dedim ki sen benden vazgeçmeyi göze alırsın ama galataraydan asla.. çünkü baya kafayı bozmuş galatasarayla.. bana dedi ki hayır ikinizi de kaybetmeyi göze alamam dedi.. akşamında da kalktı bana o sözü söyledi.. ne yapabilirim...
Hayatım sen şikayetçi değilsen bana zaten birsey söylemek düşmez. Sadece dışarıdan görüneni söyledim. Yani seni baskı altına almış bunaltan , en doğal ihtiyaclarını bile kısıtlamaya calısan , sosyal hayatını bitiren bir adam geldi gözümün önüne. Önceliğin bu duruma çözüm bulmak olsun diye dedim yoksa ne gibi bir garezim olabilir . Kaybetme korkusu bir adama sonradan kazandırılmaz, ya vardır ya yoktur. Erkekler de evlendikten sonra çocuktan sonra ondan sonra bundan sonra asla değişmezler . Öyle diyenlere de inanma sakın. İnşallah sorununa çözüm bulursun iyi akşamlar .
Buna katılıyorum demek ki
Değişmesinin mümkün olamayacağını bile bile soruyorsunuz sorunun cevabını sizde biliyorsunuz.. Neden başta ayrılmadın ne olduğunu bildiğin halde? Değişir düşüncesini geçin evli olmadığım halde biliyorum bu sizin düşüncesizliğinizden doğdu.. Hakaret olarak algılamayın ...
Asla değişmez emin olun 3 yıldır ben uğraşıyorum saçlarım beyazladı ya bu deveyi guduceniz yada bu diyardan gidiceniz
Maalesef ancak bizi yıpratıp yaşlandirirlar.çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için.. bende bugün farkına vardım zaten ne yapsam değişmez bu adam zaten değiştirmek gibi bir niyetim de yoktu varsa ufacık azıcık o da gitti zaten..
Arkadaşımızın yazdığı o kadar cümleden sadece sapıktır kesilmesine mi takıldınız? Gerçekten tuhaf.. Sorduğunuz soruyu kendi görüşümle ve o güzel Naçizane yorumumla size sundum.. Ayrıca sorduğunuz soruda hareketlerine dikkat etsin artık gibi bla bla kelimeler kullanmışsınız bizler sizin kullandığınız cümlelere / kelimelere göre yorum yapıyoruz.. Tepki görmek için değil fikir sunmak için yazdım bunu da belirteyim.. ( herkeste buna dahil)Ben eşimi değiştirme çabasında değilim dediğim şey beni sadece kaybetme korkusu olsun istiyorum dedim o da söylediği cümleden dolayı.. onunla evlenme nedenim onu sevdiğim için beni çok bunaltan evden çıkma diyen bir insan değil ben nisanliyken istediğim yere gidip gezerdim haberi bazen olurdu bazen olmazdı birşey de diyemezdi zaten sadece bir yere çıkıp kendimize gezmiyoruz.. o da sosyal bir insan olmadığı için.. beni bunaltan birşey de yok anlamıyorum ben yanlış birşey mi sordum eğer yanlış birşey sorduysam neden çoğu kişi düzgün güzel cevaplar verdiler..
evli olmadığınız halde beni dusuncesizligimden doğup doğmadığını bilemezsiniz.. ben eşimi değiştirme çabasında da değilim isterseniz tekrar okuyun soruyu ona gore cevap yazın bu yorumunuz için de teşekkür ederim..
ha bir de o "sapıklık" kelimesi gecen cumleye de katılmışsınız.. benim eşimin ne düşündüğünü ben dair kimse bilemez eşim sadece sevmediği için istemiyor makyaj yapmamı bu sapıklıkla ne alakası var açıklar mısınız?..
Şu söz varya benim için ölüm vuruşu sebebi.tartıştık ilk defa bana seni öyle kötü yapacağım evine göndereceğim dedi.
bazi insanlar evcjmen oluyor bakinoz ben 10 gun evden cikmasam sklmam ev cok guzel yaaa
benim esimde siz gibi gezmeyi sever ama orta yolu buluyoruz gezelim diyince kirmam kendisini
Şu söz varya benim için ölüm vuruşu sebebi.
Diyemedin mi ona hoşt ulan ayı! Sen kim köpeksin kapa çeneni seni sersem çocuk diye.
Şakası bir yana. Ben olsam reis sen panik yapma kafaNa sıkar giderim derdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?