Kocamın iş yerindeki kız

Gencecik, masum (!) bir kız yüzünden boşandım. Evli bir erkekle aşırı samimiyet kuran kızlar iyi niyetli değildir. Benim olaydaki masum genç kızımız eski eşe ev, araba aldırmak için yaklaşmış. Kız da 24 yaşındaydı. Her sabah uyandırmak için aramak nedir yahu..Valla her şeyin çivisi çıkmış. Kimse toplumda statüsüne göre davranmasın. İki senedir bekarım, ben de her sabah birini arasam eşi tabi ki kıyameti koparır, ben de utanırım. Ama toplumda “utanma” duygusu kalmadı. Normal insan “ eşi rahatsız oluyormuş yapmayım “ der ama yüzsüzlükte Nirvana yaptığımız için kimse rahatsız olmuyor. Konu sahibinin eşi de ayrı bir gevşek. Evli erkeklerin kadınlarla çok samimi olmasandan rahatsızlık duyuyorum.
 

“20lerinde kızın sizin kocalarınız için uğraşıp duracağınız varsaymanız çok garip.”

Kimse sırf genç diye masum değildir.
Sizinde yazım dilinizin emojiler ve uzatlar içermesi bunu normalleştirmez.
Romantik ilişkiler yaşa göre işlemez
Duygusal bağ kurmak, onay ihtiyacı, güç arayışı, bilinçli etkileme gibi dinamikler yaşla açıklanamaz.
Çocuğunuz yaşındayım demek bir sınır belirleme değildir , sınır ihlalini görünmez kılma hamlesidir.
Ve en önemlisi huzuru kaçan konu sahibi ,
Gencecik bir kadının iş yerinde huzuru bozulmasın diye uğraşırken, evli bir kadının ev içi huzurunun bozulmasını bu kadar rahat göz ardı etmeniz çok düşündürücü.

Eşin set görevini yerine getirmemiş olması , bu kızında sınır denemesi yapıyor olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
 
O kadar güzel anlatmışsınız ve beni anlamışsınız ki empatiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Her şeyi normal gören zihniyet yüzünden toplum bozuldu kimin eli kimin cebinde belli değil
 
" çocuğunuz yaşındayım demek bir sinir belirleme değildir. Sinir ihlalini görünmez kılma hamlesidir" bayıldım bu yoruma.. zamanında çok sevdiğim sevgilime abi diyen bir kız vardı. Onlar da böyle birbirlerine kalpler atarlardı, birbirlerinin kiymetlisiydiler. Kimseyi huzursuz etmemek için tek kelime etmedim . Sinir çizmesi gereken sevgilimdi, cizmedi ben de ayrıldım .kızi yine suçlamiyorum, sevgilim beni sevmiyormuş demek ki ne diyebilirim ama sonra sevgili oldular. O dönemler kendimi kötü niyetli bulduğum için, kendime eziyet ettiğim için pişmanım.
Konu sahibinin esi, burada asıl suçlu olsa da artık bir erkek evliyse yada ciddi bir ilişkisi varsa Sinir çizmek gerekiyor. Abi kardeş vs bana yalan geliyor.
 
Kesinlikle sınır olmalı. " Çocuğunuz yaşındayım demek sınır ihlalini görünmez kılma hamlesidir" cümlesine ben de bayıldım ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi bu durum
 
Bu arada bir detay daha aklıma geldi. Normalde eşim iş yerindeki kişilerle mesajlaşmak durumunda kalır sorumlu olduğu için. Bu kız sorularla başladı mesajlaşma işine sanırım eşim dedi belki de yapamadığın olursa sorabilirsin diye tam bilmiyorum onu. Fakat eşime benim numaramı kaydetmediniz mi diye sormuş kız en başta profil falan görünmeden mesajlaşma oluyordu iş veya soru için. Eşime bu numara kim demiştim ha o iş yerinden hatta geçen kaydetmedin mi diye soruyordu dedi. Ben kaydetmiştim kızı telefona o zaman asla böyle bir şey olacağını düşünmemiştim.
 
Siz daha önce de farklı sıkıntılar yaşadınız mı eşinizle ilgili?
Yani iş arkadaşlarıyla mesajları durduk yere okuyup, rehbere kaydetmeye kadar dahil olmak fazla gedi bana. Kaç yıllık evliyim, eşim kimi kaydetmiş telefonuna bilmem. İster kaydeder, ister etmez. Bunların hepsi sizin için yorucu. Sonuç itibariyle o kadar takibe rağmen eşiniz yakınlık kurası gelince kurmuş, engel olamamışsınız. Kimse aldatılmak istemez ama bu kadar korkmak, bir şeylere dahil olmanın sonuca bir etkisi olacağını sanmıyorum. Korkmak dedim çünkü eşin telefonuna bu kadar müdahaleyi normal bulmuyorum, altında yatan sebepler vardır.
 
Önceki iş yerinde de yine kocasından boşanmış bir çocuğu olan benden yaşça küçük bir kız eşime adını hitap ederek uzatarak bir şey soruyordu. İş yerindekilerle görüntülü toplantı yapacakları sırada aaa yakışıklı eşimin mesleğini söyleyerek burdaymış demişti hatta onu söyleyince eşim telefonu bana doğru tuttu beni gösterdi ben de selam vermiştim herkese. Sonrasında tabi eşime hesabını sorduğumda herkese öyle ben ne yapayım demişti. Benzer bir durum olmuştu evet. Ben bu durum da olunca başınin etini yedim o zaman da böyle demiştin. Seninle anlaşma yapıyorum daha önce bu mevzuyu konuşmadık sanırım artık kadın arkadaşlarınla samimi olup onlara asker arkadaşın gibi davranmanı kabul etmiyorum dedim. Aynısını ben yapsaydım ne hissederdin dedim ve şu an bu şekilde. Son durumu zaten yazdım burada
 
Durduk yere mesaj okuyan biri değilim fakat çok sık olmasa da bazen yaparım. Eminim ki birçok kadın da bunu yapıyordur evli olan.
 
Sürekli takip etseydim ve yanlış bir şey hissetseydim direkt eşime neden sorularını çözüyorsun muhatap olmanı istemiyorum derdim. Dediğim gibi küçük bebeğim vardı ve bir buçuk yıl sonra fark ettim bu yakınlık içeren durumu
 
Kız yüzünden değil eşiniz yüzünden boşanmışsınız, kız zorla mı yaptı ne olduysa eşiniz evli olduğu halde evli gibi davranmamış.
 
Kıza dair duyduğunuz her şey eşinizin ağzından. Onunla da samimi bununla da şöyle diye. Buna göre bu kız iş yerinde evli bir adam bulsam da yasak aşk yaşasam diye geziyor. Kızı sabahları uyandıran, bebeğinizin fotoğrafını ona yollayan ve daha önce de başka bir kadınla olan samimiyetiyle sizi rahatsız eden eşiniz ama. Kızın gerçekten sınırı aşan davranışları vardır belki bilemem. Ama sizim burada yazdıklarınız ve bazı yorumlar eşinizin ağzından dinlediğiniz haline inanıp kadını suçlamaya hatta mesaj atıp iş yerindeki huzurunu kaçırmaya yönelik. Bana eşiniz genç kadınlarla samimiyetten hoşlanıyor siz rahatsız olunca da kadını suçlayacak şekilde sizi kandırıyor gibi geldi. Siz de kadına kurulmaya dünden razısınız zaten.
 
Kız 20lerinin başına, adam en az 30-40. Kızın üstü konumunda yanında iş öğrensin diye verilmiş çünkü. İşyerinde kızdan uzun süredir çalışıyor, sosyal olarak daha önde, lafı geçen, uzun zamandır diğerlerinin tanıdığı kişi o, kız değil. Bu durumda arada bir samimiyet kurulduysa yaşın, işteki konumunun ve işyerindeki hiyerarşinin hepsi kendisinden yana olan adam mı suçlu kadın mı? Kadın zorla adamı samimiyete mecbur bırakmış adamcağız da aşırı masum melek haliyle mecburen samimi olmuş muamelesi yapılıyor. Güç dengesinde daha ağır basan adam mecbur değil bir şey değil samimi olmaya. Kız yeni işe girdiği, üstü konumundaki ve kendisinden hayatta çok daha deneyimli birinden çekiniyor onun samimiyetini geçiştirmeye bu esnadada adamı kendine düşman etmemeye çalışıyor olamaz mı? Kızınız yaşındayım lafı genelde bir erkeğin aradaki ilişkiyi başka yöne çevirmesini engellemek için önden bilerek söylenir. Ama hanımefendi gidecek kocamı bırak diye mesaj atacak bir de. Kocası hem daha önceden bir başkasıyla hem işyerindeki diğer kadınlarla hem de bu kızla hanımefendiyi rahatsız eden bir samimiyette. Her seferinde de kadınlar onu mecbur bırakmış oluyor ne hikmetse.
 
Evet canım eşimin hiç suçu yok tamamen kız suçlu öyle yazmışım bu zamana kadar hıhı sen haklısın
 
Eşim tamamen suçlu olsun kız neden bu kadar samimi oluyor peki sütten çıkmiş ak kaşik mı devamlı eşimi arayan sorular soran kız ışle alakalı soru sormak için de devamlı arıyor. Soru çözülmesi için atıyor. Öyle bir yakınlık gördüyse kendini geri çekmesi gerekmez mi. Sizin de mi bir yerlerinize dokundu bu mevzu anlaşılan sizin de benzer durumunuz var kızi tamamen akladiğiniza göre
 
Kadın düşmanı değilim ondan dokunmuş olabilir mi? 20lerindeki bir kıza kocaman evli barklı bebekli adam olan kocanız samimi davranıyor sabahın köründe arıyor, fotoğraflar atıyor ama kız suçlu ilan edilmiş. Rahatsız oluyorum atma, mesai saatleri dışında yazma bana ailemle vakit geçiriyorum desin? Kız devam ediyorsa da gidip işyerinde üstlerine bildirsin? Atla deve değil ya?
 
Siz biliyorsunuz her şeyi peki hadi bay yazma yorum falan bana
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…