Başak burcudur kesin. Burçlara inandığım için değil ama çocukluğum başak olan ablamla geçti. O da öyleydi, beni sevdiğini bilirdim ama hep bir şeyleri eleştirirdi.
Kendi öz güveni yok bizi aşağıya çekmeye çalışıyorlar diye düşünmeyin yapıları bu. Ablamdan çektim, yetmedi gittim başak burcu adamla evlendim. Eşimde öyle, öyleydi demiyorum hala öyle.
Yemek yapardım, güzel olmuş da diye başlardı. Cümle sonunda o da eki varsa eleştiri geliyor demektir. Saçım, makyajım ev işleri aklınıza ne gelirse eleştirir. Düşünün gözüme çektiğim kaleme bile öyle değil de böyle yap diye akıl verir.
Ben de sizin gibi gün geçtikçe aşağıya çekilmeye başlamıştım. Sonra gözümü kv. açtı. Annesine, kız kardeşine de zamanında çok yapmış. Sen de aynısını yap, değiştiremezsin ama için soğur dedi.
Sonrasında yemek yaparken yanıma çağırır, suyunu ne kadar koyayım, baharat ne kadar olsun, kaç dk. pişsin diye sorardım. Sofraya oturunca da ayy bu hiç olmamış neden sana sorduysam derdim. Dışarı çıkmaya hazırlanırız, o gömlek olmadı, gömlek güzel de sana olmadı sanki derdim. Ayakkabı alırdı, bunu çok mu aradın derdim. Yine yapıyor ama karşılık görünce dozu düştü ya da ben baş eder oldum.
Sadece size karşı mı böyle yoksa bendeki model gibi herkese mi salça.