Kocasıyla para yüzünden kavga eden var mı?

Aynen,madem o kadar rahatısızsanız,ortak hesap açtırın,tüm ödemeler ordan olsun,herşey şeffaf olur.

Ben olsam akşam özür dilerdim,bana aynı şey denmiş olsa ben de beklerdim çünkü,makul,bir dille de ,tartışmak istemeden talebimi veya rahatsızlığımı anlatırdım,nasıl olmasını istiyorsam artık.

biz ev kredisi ödediğimizden benim kazandığım krediye gidiyor zaten eşimde o yüzden benim hesaba hep para yatırıyor krediye gittiği için. Kredi bittiğinde de (inşallah) benim kazandığımla pek ilgilenmeyecek sadece lazım oldukça ben onun hesabına para yollarım. bunun sebebide tabiki benim kazandığımdan para arttırabilmek yani para biriktirip ihtiyaçlarımızı karşılamak.

aslına bakarsanız arkadaşlar evet çok önemli bir sorun değil bu belkide ben bu saatten sonra söylersem kartımı ver maaşımı ben çekicem giderlerimi ben yaparım vs vs bu tarz seçenek sunarsam olay kötü boyuta gidicek biliyorum çünkü anlayan bi koca yok karşımda anlamaz kendi gururunu düşünür ona güvenmediğimi düşünerek belkide gerçekten hata yapmıyorsa hata yapmaya yönelir anlıyormusunuz beni ya kendi vericek ben karısmıyorum artık diye yada onda kalıcak başka çözüm yok malesef

valla işte olmuyo çevremde o kadar varki ne söylersen söyle derler neden neyini eksik ettim ne istedinde almadık derler. sonuçta para işi aile içinde şeffafmış yani ne yaptığını nereye harcadığını bilmese söyleyecek çok şeyin olur ama biliyorsan ne dersen de sen fesat düşünüyor güvenmeyen olursun...

çünki empati yapıyorum herşey benim elimin altında iken birden karımın bana gelip artık ben devralmak istiyorum dediğimde herhalde yıpranırdım üstelik hem maddi hemde fiziksel idarecilikte onda yorulmuyorum ben dış koşturmalara rahatım ama neden rahatsız oldugumu çözemedim bu ay

bende calistim ve odönemler hic bankaya bile gitmedim,cünki sevmiyordum.esim her ihtiyacimizi alir faturalari takip ederdi.ama ben ne istesem alir parami verir harcami yaptiridi.benim pek zoruma gitmedi.fazla muhasebe isleriyle ugrasmayi sevmiyorum zaten.ona hep diyorum ne faturayala ilgilenirim ne maasla heps senden sorarim ona göre davran.sonucta esim o bana ben ona güvenir bi sorun yapmayiz.

valla canım ben eşinin bu ısrarını ve inadını anlamsız buldum, gönlün yok sonuçta, aynı şekilde sende sen bana güvenmiyormusun diyebilirsin yani bu durumda
ama madem senin için önemli değil, o zaman geçim adına böyle gelmiş böyle gidecek

chessciğime katılıyorum. çok istiyorsan al karşına konuş kocanı ve kartını iste.. kocanın bu durumu büyük bir sorun haline getirmeye hakkı yok bence.. ama illa ki sorun eder ve ben de bununla uğraşamam diyorsan, bu düzene ayak uydur. ama yarın öbür gün tekrar çıkıp da bu konu ile ilgili tartışma yaratma evde, yıpranırsınız..

Ben sizi haklı buldum ama 4 yıllık bir evliliğin başından beri tavrınız yüzünden haksızsınız.
Bankamatik kartınız yok mu..? Neden size harçlık versin ki..? 200 yeter mi yetmez veya fazla bile gelebilir ama bunu soracak kişi o değil.
Ben şu an çalışmıyorum eşimin maaş kartı bendedir para çeker ben veririm ona parasını..
Hiçbirşey de harcamaz işe gidiyor yemeği şirkette yiyor servisle gidip geliyor.. vs vs.. Harcayamıyor ki
para harcayan benim. mutfak bende,kredi kartlarını ben öderim faturalar otomatik ödemeden ve netten ödenir..
Paranın bu tabloya göre kimde olması gerek,bende..
Eşin ailenizde muhasebeci misyonunu üstlenmiş ama abartmış,oturup konuşun..
Çözemeyeceğiniz birşey yok ortada..
ortak bir hesap yapın eşin yine muhasebecilik yapsın ama siz canınız istediğinizde gidip paranızı çekebilin hür iradenizle...

Baştan ortak hesap kararlaştırılsaydı böyle olmazdı. Olan olmuş bu saatten sonra kartı isteme bence. Çünkü işin içinden çıkılmaz o zaman. Yıpratma evliliğini. Ama ben kendimi yerine oyuyordum da kocamdan harçlık almak istemezdim. O da benden almasın harçlık. Sonuçta yetişkiniz. Ha der ki kendi, sende olsun idare, ben istediğimde sana söyleyim parayı alırım haberin olsun senin de diye, onu kabul ederim. Ama günlük harçlık gibi harcamaların bu kadar önde olması, para meselerinin bu kadar göze batırılması beni evlilikte rahatsız eder.

boshayallersmiletüm yorumları okumadım, sadece en başta maaş kartım onda diyince film koptu bendeşakkıdı
aferin sana arkadaşım, daha ne diyim..kafamçokkarıştı

parayı kimin aldığı hiç önemli değil..
ben kendim alıyorum ama aldığım gibi borcumuza götürüp yatırıyorum kalanını da çekmeceye koyuyorum ihtiyacımıkz oldukça alıyoruz..
bende bu konularda biraz anlayışlı olmak lazım
yeri gelio cebimizde doğru dürüst para kalmıo...
eşler arasında lafı olmaz
adamın eve baktığı gibi kadının da bakması lazım
o erkke egemenliği beski zamanda kalmış bence.kadında çalışıp evine bakacak ki geçim olsun..eskiden tek maaşla yinede geçiniliormuş simdi mümkün mü..
adam kıtkanaat kirayı elektriği suyu ödesin kadın gününü gün etsin. o zaman hiç evlenmeyelim rahat rahat bakalım keyfimize adam kahrı mı çekicez???

kusura bakmayın hanımlar ... bana kızacaksınız ama ne o öyle senin paran benim param evlilikte ayrı gayrı olmaz herşeyinizi paylaşacaksınız tabiki .eşleriniz çalışıp siz yerken iyi ama .bence arkadaşım abartmışsın küslüğüde asla uzatma derim .her şeyi söylüyomuş eşiniz size herşey alıyomuş artı harçlıkta veriyomuş daha ne olsun. beterin beteri var arkadaşlar ne kocalar gördük bu kk da .

vereliniortak vereliniortak vereliniortak doğru söze nedenir haklısın buyrunnnnnnnnn

Ben şuan çalışmıyorum ama çalıştığım dönemde olsun
şimdiki dönem olsun hesap kitap işleri eşime aittir.
Ekmek kaç lira bilmem.. bilmiyorumkismile
Baştan söyledim eşime, ben savruk bir insanım, ekonomiye karışmam al bu maaş kartım diye.
Zaten herşey otomatik ödemede, belli bir miktar çekmecede olur ihtiyacı olan ordan kullanır.
Kim nereye ne harcadı kayıt altına alınır -bunun için program yazdı-

bizde herkes kendi maaşını çeker oturur hesabımızı yaparız internetten ödenecek herbir faturamızı öderiz sonra kenara ayırabiliyorsak ayırırız (1buçuk yıllık evliyiz maalesef henüz kısmet olmadı inşallah bu yıl:))
sonra kalanı harçlık olarak paylaşırız (bazen benim 3-5 kuruş fazla alığım olur) sonra ihtiyacımız olursa birbirimize destek çıkarız.....
bizde ayrı gayrı yok....tek kesemiz var....hesaplarken sen şu kadar aldın ben bu kadar kazanıyorum asla olmadı bizde..."bu ay şu kadar gelirimiz var" ki ikimizin de maaşı aldığı belli....bence olması gereken bu....

eve erkek bakar düşüncesi bundan yüzyıllarca önce kadının çalışmadığı dönemde geçerli olabilir ama ben de çalışıyorsam evde her işi ortak yapıyorsak, birbirimizin herşeyini bilip güveniyorsak, açıksak ortak bir hayatı paylaşıyorsak herşey müşterek olmalı...benim vicdanım elvermez "ben istersem eve katkıda bulunayım" bana şu devirde garip geliyor...

siz de birbirinize güvenip harcamalarınızı biliyorsanız (ki bildiğinizi söylemişsiniz) sorun etmeyin...doğrudur aslında çalışıyorken "harçlık almak" düşüncesi garip gelebilir...söylediğim gibi güveniyorsanız sorun etmeyin ama bence maaş kartınız kesinlikle sizde olmalı hem belki o zaman harçlık alıyormuşsunuz gibi gelmez eve katkıda bulunduğunuz düşüncesi sizi rahatlatır...

Geçen gün aile dostumuz geldi oğlu geçen yıl evlendi anlattığına göre gelin yemek yapmasını bilmiyormuş hep oğlu yemek yapıyormuş ama daha çok dışarıda yemek yiyorlarmış birde evim masraflarını sadece oğlu karşılıyormuş gelin ise bir üniversitede asistan işten geldikten sonra kafayı vurup yatıyormuş ben sen karışma dedim eşim ise dediği inek bulmuş sağıyor oğlunu uyar dedi böyle evlilik olmaz dedi oğlunda genç kalmaz dedi özel sektörede güven olmaz dedi gelin iyi niyetli değil dedi

^^kızlar bana dediki o zaman git annenlerle harca paranı dedi bende dedimki annemleri neden karıstırıyorsun onlar benim parama hiç dokunmadılar senin gibi karı parası yemedi onlar dedim^''''

ohoooo sen naptın canım yaa...çam devirmişsin resmen. bencede özür dile yoksa olaylar büyür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…