kızlar sonunda oldum kol ve gıdı kolum ve gıdım bandajlı şuan bişey anlamıyorum acıkcası gıdımdan farkı anlayamıyorum kolumunda gırmeden once olcusunu almıstım 38 cm dı simdi bandajlı halıyle 36 cm 3 gun sonra bandajlarım cıkacak bakalım esas o zaman gorcem farkı ama coskun bey ın dedıgıne gore gıdı ıcın yapılan ıslem sankı 15 20 kılo versen anca alabılecegın sonuc olurdu dıyo umarım oyle olur koldan zaten mucize bı incelme beklemıyorum sadece o sarkıklık gıtsın bana yeter . agrım cok hafıf oldu hatta eve donmeden nısantasında magzaları falan gezdım ama yuzumde bandajlıya ınsanların bakıslarından rahatsız oldum da bıraktım gezmeyı yoksa hıc bı sorun yok agrı kesıcının etkısı bıttıgınde bıraz sızlamaya basladı onun dısında bısey yok .... bı de sag kolumu kaldırırken bıraz agrım oluyo yanı sıgara ıcerken sıgarayı sag kolumla agzzıma gotururken masaya koyup falan destek alıyorum onun dısında kıyafetlerımı gıyerken sortumu straplez tshırtumu rahatca gıyebılıyorum sadece straplezın arkasını yarıya kadar cekebiliyorum ıste boyle yıne gelışmelerı yazarım optum hepinizi
canım çok geçmiş olsun. bu ara yoğunluktan ve yorgunluktan açamadım bi türlü. aklımdaydın hep. bugün ayın beşi kataronun operasyonu vardı diye aklıma geldin işteyken. bitti gitti işte. inş. istediğin gibi çok güzel olur şişlerin inince. kolları havada tut. bikaç gün şişeceksin. açılınca göreceksin morluk falan yok. ama açıldıktan bikaç gün sonra morluklar biraz olacak. dert etme onları sakın. hepsi geçiyor. korse sıkabilir seni. ben tam 25 gün taktım. bende haftaya kontrole gelmeyi düşünüyorum. ben iyiyim tabi artık. ama uyuşukluk var tabi dokununca acıyor hala. otobüste falan biri çarpınca acıyor. tekrar geçmiş olsun.
Cnm iyi olmana cok sevindim bandajlar cikinca kollar cok sisiyomu tamamen sislerin indimi artik mutlumusun :) memnun mu yaniben bandajdan bisey anlamiyorum incelip incelmedigini yani normal mi
günaydın canım. şişme bandajlar yüzünden çok oluyor zaten. bandajlar çıkınca baya bi rahatlıyorsun. şişler tamamen indi mi bilemiyorum aslında. bikaç yerde hala var gibi. ama ilk zamanlardan farklı gelmiyor benim gözüme. bandajdan birazcık anlaman lazım inceldiğini. ama zaten konuşmuştuk çok müthiş bi incelme olmuyor. mesela ben kollarıma bakınca aynada falan ya hala kalın, incelmemiş diyorum moralim bozuluyor. ama resimlere bakınca farka bak, incelmiş diyorum. kıyafetlerde, gömleklerin kollarında fazla fark etmedi yani.ama eskiye göre çok iyi. mutlu musun dersen bilmiyorum. hayal ettiğim gibi mi değil sanırım. ben daha incelecek sanıyordum. ama eldeki malzemeden mucize beklememek lazım. sarkma falan yok mesela. bu anlamda çok iyi iş çıkarmış coşkun bey.
cnm dediğin gibi bakınca bende hala kalın diyorum ve kalın yanı 35 cm artık tabi fark var 38 cm di ameliyat olmadan önce 3 cnm de az degil tabi ki gıdımda da fark var bayaaaa hemde :) senin koymuş oldugun resimler ilki ve sonrası arasında kaçgün fark vardı bi de şuan da seninkiler kaç cm oldular
ben zaten kiloyum fazladan vermem gereken 15 kilom var ben sarkıklıklar gitsin de üstüne kilomu veririm hemen vakit kaybetmeden diye düşünüyorum
sen tekrar kontrole gittin mi
beni bandajlar açıldıktan 15 gün sonra görmek istedi o zaman tekrar foto cekicekmiş o zamana kadar şişliklerimde tamamen ödemim falan da gitmiş olur dimi ?
cnm bide sana bişey sorcam korseyi cıkarınca o şişiyo mu kolların korkuyorum korse takılıyken şişen alt kollardaki ödem ya korseyi cıkarınca daralan kısımları genişletir mi acaba
bi de korseyi 15 gün takıp sonra istersen cıkarabilirsin dedi çoskun bey ama sen 25 gün falan taktım dedin uzun takmanın faydasını gördün mü eger gördüysen bende takıyım daha fazla süre :)
birde senden birşey daha rica etsem cok mu olurum yandan kolun kapalı halıyle nasıl memnun musun varsa fotosu koyar mısın
şimdiden tüm cvplarına bana zaman ayırmana cok teşekkür ederim çok tatlısın :) öpüyorum cok görüşürüz. cnm bnm
canım merhaba. bende her gün bakıp duruyordum cevap yazdın mı diye.dün açmamıştım bilgisayarı sende dün yazmışsın :) şimdi soruların cevaplarına gelelim.
benim koyduğum resimler operasyondan sonraki 3. gün. biz bandajları kendimiz açtık. hemen açınca resim çekmiştik. fark ne kadar tam bilmiyorum. ben zaten öncesinde ölçmeyi unutmuştum. ama 2-3 cm fark var. dirseğin 10 cm yukarısından ölçtüğünde 28 , kolun tam ortasından yani en sarkık yerden ölçtüğünde 32 gibi geliyor benim.
ben henüz kontrole gitmedim. ayın 20 sinde gitmeyi düşünüyorum. şişlikler 1-1,5 ayda iner demişti doktor. ama bence ilk açıldığından daha farklı olmuyor zaman geçince. korseyi çıkarınca üst kısım şişmiyor ama korse sıktığı için daha sıkı görünüyor. yani alttaki kısmın şişleri inerken üst kısmı genişletmesi diye bişey olmaz. alt kısım kan dolaşımı tam sağlanamadığı için şişiyor. bandajları açınca alttaki şişliklerin gitmiş olması gerekiyor zaten.
korseyi uzun takmanın faydasını gördüm mü bilemiyorum. yani takmasam ne olurdu yada bir şey olur muydu kestiremiyorum. ama benim koltuk altına olan kısımlarda sarkıklık çoktu. benim en büyük korkum burasıydı. çoşkun bey bu kısımlarla daha fazla çalıştı ben endişeli olduğum için. o yüzden daha uzun takmamı istedi. bende ancak 25 gün dayanabildim. kolumun yandan halinden memnunum. beni öncesinde de en fazla rahatsız eden karşıdan görüntüsüydü. yanlara bombeli görüntü çok sinirimi bozuyordu. şimdi yanlara bombe azaldı. ama tam istediğim gibi değil. bir de benim sağ kolum daha ince olmuş:) sağdaki bombe daha az yani. yandan foto şimdilik yok. ben ailemle yaşamıyorum da her an foto çekecek kimse olmuyor. çekebilirsem koyarım.
görüşmek üzere canım. şimdilik hoşça kal..
cnm cok sagol cvplar için bende 25 inde kontrole gidecegim ben en cok gıdımdan memnunum galiba aslında kolumdan da menunum yandan bakınca baya inceldi mi desem yani aslında sarkıklık gitti yani genel olarak bakınca menunum geriye rejim yapmak kaldı bugun dukan diyetine basladım umarım bı an önce kilolarımı veririm
katarocum bende merak ediyorum seni nasıl oldun..benimde kolum da çok kalın.. ciddi ciddi düşünüyorum artık bişeyler yapmak:)
:81:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?