Komşum Gecenin 4 ünde Kapıyı Çaldı

hihihi bence bu bagris cagristan sonra olmaz ama tabii gozum acik olsun bir yandan da bir yer bulursam cikarim belki.

bunu okumamıştım ben,güzelce ikaz etmişsin çok yumuşak olmaman da iyi olmuş...kinci insanlarsa bundan sonra seninle uğraşabilirler ama ben altından kalkabileceğine inanıyorum, umarım bidaha böyle sıkıntılar yaşamazsın cnm.

ins tatlim, korksunlar biraz benden artik

devir hesap kitap devri olunca
insanlar kimi yararıma nasıl kullanabilirim açısıyla bakıyorlar hayata
sizin ev sahibenizin durumu için yapacağım yorum bu

vallaha helal olsun ev tutarken bıle sahıbıne bakacan delımı akıllımı allah kımseyı ogrencı yapmasın

allah butun ogrencilere bir an once mezun olmayi nasip etsin

valla herkes birbirini kullanma derdinde de en azindan ahlak kurallarina uymak lazim bunu yaparken.

Açıkçası ben konuşmanıza ,konuşma tarzınıza sizin adınıza üzüldüm.Tamam çok acil bir iş için sizi rahatsız etmemiş olabilirler,kadının da sizinle gelmemesi garip fakat bu kadar dert edip üstüne konuşma yapmanız çok gereksiz.Adamı zaten hastaneye götürmemişsiniz,bundan sonra da bu tip taleplerine olumsuz yanıt verirdiniz nazik bir dille olup biterdi.

canim durumu anlamadin tam galiba, tekrar edeyim yalniz yasiyorum bekarim, gece 4 te kapiyi calan erkek ve yalniz basina, durum acil degil, sadece sabah gidip sira beklememek icin, taksi duragini bile aramamislar, ve dahasi adami basbasa hastaneye goturecekmisim ben, adam on koltuga 3 cm oteme oturacak ben 25 yasinda bi kiz olarak o sekilde gece 4te bi yere gidicem, karisi kizi evde oturacak. Burdaki yanlislar butununu goremiyor musun?
Kadinlar otobuste bile erkegin yanina otururken cekiniyorlar, gecenin 4u uykumdan kalkmisim basbasa yalniz yolculuk yapicam oldu.
Yani bu komsuya zor durumda yardimci olmama durumu degil, komsunun durum zor bile degilken ve butun ahlak kurallarini hice sayarak beni kullanmaya calismasi.
Bu hikayeyi KOMSUM GECE 4 TE HASTANEYE GIDERKEN BENI TACIZ ETTI basligi altinda yazsaydim, komsumu basbasa hastaneye gotururken bacaklarimi elledi vb. diye yazsadim ornegin herkes gelip o saatte yaninda karisi yok adamla ne cesaret bindin gittin, kapiyi acmana bile sasirdik bekarsin yalnizsin ne cesaret derdi. Bu isler boyle kendini korumaya almak ve karsindakinden buna saygi duymasini beklemek zorundasin sorun yasamamak icin.

Ben bugun buna itiraz etmesem belki baska gun daha acayip bir istekle gelecekle, burdaki bagirip cagirmama sebep sinirlari bilemiyor oluslari, empati yapmamalari ve anca bagirmadan anlayacak noktaya gelmesi. Zaten azcik kafasi calisan empati yapan insan olsalar bizim kiza olsa ne derdik diye kapiyi calmazlardi.

Buna mı çok şaşırdınız neler var neler?İş yerindeki arkadaşım bekar ufak tefek çok kibar bir kız annesi babası okumuş insanlar..Üniversitede okuyan kız kardeşiyle beraber oturuyor ve kardeşi erkek gibi çok cesaretli sinirli bir kız iri yarı..Bir apartımana yeni taşınıyorlar (ilk gün) gece 2 ye doğru zil çalıyor babası koşup bakıyor aşağıdan bir erkek sesi açınsana kızlar siz uyanıksınızdır öğrencisiniz ya diyor!Babası kapıyı açıyor adam onların hizaya gelince yer misin yemez misin vuruyor aha sana öğrenci diyor..Ve bu arada babası psikiyatr çok kibar bir adam onu bile zıvanadan çıkarmışlar..Aynı kızın eski komşusu emekli mühendis karı koca üst katında oturuyor(60 yaşın üstündeler) ve bir gün kadın onu çağırıyor bilgisayarda sorun var düzeltir misin diyerek tamam deyip çıkıyor.Bilgisayarın başına oturunca ne görüyor tahmin edin çıplak genç erkek resimleri kadın gülerek nasıllar diyor problemi halledip çıktım hemen diyor bu arada kocası da evde..Daha sonra bu adamların gece kasıtlı olarak gürültü yaptıklarını farkediyor bu arada ben de evinde kaldığımda duydum..Dertlerinin ne olduğunu ben tahmin ettim kız şok oldu..Erkek arkadaşınla ilişkini kıskanıyorlar dedim..Ayrıldık deyip bir süre evine getirme bakalım diyorum..Dediğimi uyguluyor ve gürültüler son buluyor vay anasını!Adamların hasedine bak...Halbuki o genç kızın ciddi nişanlısı annesi ve babası biliyor yüzükleri de takılı.. Sözlerime yine duruma uygun bir şarkı sözleriyle son veriyorum:

Allah belanı versin
Allah seni kahretsin
Bana gelen sana gelsin
Hayatımı sen mahvettin
Acımadın neler çektim
Kader seni de kör etsin :) :) :/

Son düzenleme:

cok guzel 2 ornek vermissin

1. Kizin babasi yumrugu gecirmis. Benim evde de bunlara yumrugu gecirecek biri olsa geberseler yine calmazlardi kapiyi o saatte. Demediler ama bunlarda da bu saatte uyaniktir nasilsa mantigi bunlarda da var. O saatte uyanigim diye calarlar kapiyi ama mesela azcik gurultu yapsam, ne var cnm kiz bu saatte uyanik napsin yani olmaz konu hemen sikayete gelirler.

2. ciplak resim hikayesi. Arkadasin komsusu ile selamsiz sabahsiz olsaydi mesafesini koruyabilseydi boyle bi sey basina gelmicekti. Bence dertleri sevgilisini kiskanmak degil kizi aralarina almakmis tobe yarabbim... Ben de mesafemi yumusakbaslilikla koruyamadigimi farkedince bagirdim cagirdim, keske bastan kibar cici olmasaymisim da olay bu noktaya varmasaymis. Ust katla komsulul etmenin ark ina 5 kurusluk faydasi da omamistir eminim. Bunlar da ayni mantik. O kadar muharrem ayi gecti bi asure bile getirmediler bana. Hani anca o faydalari olurdu o bile yok.

Yani dusundukce hala deliriyorum ben, gece bende acil bi durum olsa bunlar ölsem bakmazlardi.

Herkese tavsiyemdir bundan sonra ben de boyle davranicam, arkadas olmanin bi fayda getirmeyecegi samimiyet sinirini bilemeyecek insanlarla, gunaydin :) diyerek bile mesafeyi bozmamak lazim, o gunaydini esirgemek lazim.

üniversitedeyken arkadaşım öğrenci evi tutmuştu arakdaşıyla. anahtarın bi kopyası adamda da varmış. bigün ders çalışıyoruz ben salonda böyle uzanmışım koltuğua. arkadaş da mutfaktaydı. çat bir kapı açıldı karşımda bir adam! nası fırladım o koltuktan anlatamam. arkadan hemen arkadaş geldi korkma bahar ev sahibi diye. ya sevim dedim böyle iş olurmu? adam öyle ist.a geldiğinde kızların evinde kalıyormuş, bizimkilerde seslerini çıkartamıyomuş. arka oda adamındı yaaaaaaaaaaaaaaa :S

En doğruyu yapmışsınız taksiyi çağırmakla.. Eğer çok acil durum olsaydı götürebilirdiniz normal olarak ama acillik durum yokmuş.

Açıkça çok acil bir durum olmadığı sürece geç saatte kapınızın çalınmaması gerektiğini, korktuğunuzu, doğru olmadığını açıkça söylemeniz gerekiyor.

birsen zaten bir daha calmayin diye belirttim hem de sert bicimde.

Bana INSANLIK OLMUS diyen komsularimin insanligi bugun belli oldu.

Sabah yerde 30 cm den fazla kar vardi, bir yere gitmem lazimdi ama diger arabalar gecmis oldugu icin ben de gecerim diye ciktim. Biraz ileri gittim araba yolun orta yerinde kaldi ne ileri gidebiliyorum ne geri, patinaj cekiyor, park ettigim yere yaklasamiyorum bile. Biri gelse yol tikali, orda biraksam kesin biri carpacak.
Aldim elime fircayi tami tamina 3 saat dizime kadar batmis halde 12 ye 2 metrelik bir alandaki karlarin hepsini temizledim. Buz kestim, terden sirilsiklam oldum ayni zamanda. Bu sirada sevgili komsularim camdan baktilar, kendi kapilarinin onun temizlediler kurekle, gelip yardim edelim mi, arabayi itelim mi bile demediler.
INSANLIK NE DERECE OLMUS BUGUN BIR DAHA ANLADIM.

Bundan sonra kesinlikle anlamayacak insanlara guler yuzlu olup yardimci olmuycam. Burdan da insallah en kisa zamanda kurtulurum, en kisa zamanda okulumu bitirip ise girerim, ve insallah en kisa zamanda yalniz yasama durumundan kurtulurum.

Biktim artik hayat boyle cok zor :/ en ufak sorunda kendi kendime cabalamam gerekiyor gercekten yardima ihtiyac duydugumda ise tamamen caresizim. Bu da ailesinden sikayetci olanlara gelsin. Evinizin, kocanizin kiymetini bilin hanimlar. Icimi de buraya dokmus oldum ama neyse.

Ben olsam kapıyı dahi açmazdım. Biz mahrumiyet bölgesi sayılan bir yerdeyiz. Ben de 25 yaşındayım ve tek kalıyorum. Arabam olsa dahi benden daha müsait erkek komşular vardır. Onları uyandırması gerekir. Bende taksi parası ödememek bir de gidip gelirken rahatsız olmamak için sizi uyandırdıklarını düşünüyorum.:113:

gerçekten arkadaşım ya.söylediğimi yanılış anlamada neden durmadan eski konular bulup çıkartıyorsunuz anlamadım .

Bende sizin gibi yalnız yaşıyorum. Çok katlı bir apartmanın giriş katında yaşıyorum. Ben memlekete gittiğim bir gün aparmanın dış kapısına kilit takmışlar, herkese anahtar dağıtmışlar. Ben olmadığım için bende anahtar yoktu. Farkında değildim, o gün kapı açıktı girdim. Ertesi gün iş arkadaşımla öğlen eve geldim. Kilitli olunca karşı komşumun kapısını çaldım. Çocuklarının bakıcısı açtı, bana bağırdı. Hırsız geldi sanmış korkmuş, dedim hırsız kapıyı çalarmı. Neyse biraz tartıştık. İş arkadaşıma çok mahçup oldum. Bana öyle bir bağırışı vardıki şok oldum. Bu çocuklar ufak, akşamları bahçede hep zilime basıyorlar oynarken, ağzımı açıp hiçbirşey dememişimdir. Babası özür diler, önemli değil derim. Anne baba kibar insanlar, bakıcı tuhaf zaten.
Neyse apartmanda kimse anahtar taşıma alışkanlığı edinemedi, giriş katı olduğu için gelen geçen benim zilime basıyor. Bir keresinde 23.30 da zil çaldı,orta yaşlı bir adam teşekkür bile etmeden basıp geçtim. O an uyku sersemi dank edip birşey demedim. Adamın kim olduğunu bilmediğim için yöneticiye şikayet ettim. Herkese söylesin, kimse benim zilimi çalmasın. Ben tek yaşıyorum korkuyorum. Burasıda kapıcı dairesi değil dedim. Apartman dairesi ama gecekondudan farkı yok

Densizmiş...Yalnız yaşıyorsun o bile etken olabilir.Ben insanları tanıyana kadar mesafe koyarım.Biraz yüz verdince şımarırsa ertlemeden orda tepki ver.Bir komşum yalnız yaşıyo,halı sirkelemeye çağırdı beni daha yeniyiz bakkk.Tarzım değil ,bahane ürettim.aradı teli açmadım.Daha sonraki günler konuştum,aptala yattım.Ama tekrar eski mesafeye döndüm.Ev sahiplerine hele hiç yüz verme.Arada bir çıkar ilşkisi var,dostmu olur onlardan.Bir ev sahibim çalışıyorum kinlenmiş,ekmek alıp çorba yapıcakmışım.yalnız biraz yürüyemiyordu.Ama nasıl zengin,ve çocukları var.Banane tarzım değil bir kere.ya yazacağım tuttu kusura bakma.Ama hayır demeyi bilmek lazım.Ama bunu ifade etmeninde bir yolu olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…