Komsum sesten rahatsizmis.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim binamda çok şükür bir sıkıntı yok ama annemlerin alt kat komşusu ve çocukları binayı yıkıyorlar.Alt katta olmalarına rağmen üst kattaymış etkisi oluşturuyorlar.Öyle çocuk bu ne yapayım demek kolaya kaçmak oluyor bence.Varsayalim işten 7 de geldiniz.9 a kadar vakit geçirip oynadınız.O saatten sonra çocuğunuzu sessiz tutmak sizin göreviniz.Put gibi oturmasın tabi ki ama başkalarını rahatsız etmeyecek aktiviteler yapmasını saglayın.

HAKSIZSINIZ. KİMSE KİMSENİN GÜRÜLTÜSÜNÜ ÇEKMEK ZORUNDA DEĞİL. TAMAM ÇOCUKTUR YAPAR AMA SİZ SE ANNESİNİZ. SALDIM ÇAYIRA MEVLAM KAYIRA OLMASIN. SİZİ UYARAN KİŞİYE SİNİRLSNMENİZ SAÇMA. HAKLISINIZ DAHA DİKKATLİ OLMAYA ÇALIŞACAĞIZ DİYİP GEÇİN. MESELE HALİNE GETİRMEYİN

Anneler akşamları dinlenmek için çocukları salıyorlar.

Evet dur demekten anlamayan çocuklarda var mesela benim evde.

Akşam kitabimdam tvden telefondan, dinlenmekten feragat ediyorum onlar uyuyana kadar.

Yerde oynanacak ne kadar oyun varsa oynuyoruz.

Yazın leğene şu doldurup gemi , oyuncak yuzuduruyoruz.

Boya yapıyoruz.

Çok yorgun değilsem parka götürüyorum.

Yazın çocukları oyalamak çok kolay.

Aşağıdaki ve yandaki komşumla daha önce konuşmuştum. Hangi odada uyuyor ya da dinleniyorlarsa o odada oynamıyoruz.

Çok özenli davranmaya rağmen elbette arada seslerimiz oluyor

Bunda da komşum " yok biz duymuyoruz, çocuktur olur " diyor ki önceleri çıt seste çıkardı.

Neden çünkü karşısında çok saygılı, gerçekten dikkat eden ve mahcup olan bir aile var.

Ders çalıştığı ve uyuduğu odaya gitmeyin.

Bu şekilde anlaşın komsunuzla. Kaçta uyuyor çocuğunuz ?

daha yeni taşındı 3 gün oldu ev bile yerleşmemiş dün halı yıkamadan halı getirmişlerdi o sırada evin içini gördüm kabaca. hangi odada çalışıyor bilmiyorum ki henüz. konuşurum tabiki ilk fırsatta bu iyi bi çözüm.

Eve geliş saatimiz ortalama 8buçuk, yemek vs. den sonra 10 gibi ancak uyuyor. sadece haftasonu gün boyu evdeyiz, ondada sabah 10 dan önce kalkmayız. akşamda yine en geç 10 gibi uyuturum.

bizim üst komşumuzun 3 çocuğu vardı ve ikisi ikizdi. doğduklarından beri burada oturuyorlar. çocukları koştururken ses çıkmasın diye ayaklarına patik giydiriyorlardı ve belli bir saatten sonra evin içinde koşmalarına izin vermiyorlardı.
isterseniz önlemler alabilirsiniz. ayrıca mobilyaları çekeliyorsa onların altına keçe de koyabilirsiniz. çocuğunuzun özgürlüğünü sınırsızlaştırma hakkınız başka insanların dinlenme zamanını çalamaz.

evimde yaz kış halı serilidir. halıda oynar oyuncaklarıyla, ki ses çıkaran oyuncağı yoktur. illaki arada ben farkedene kadar koltuktan koltuğa atlar o zamanda hemen kızarım oturur yerine. ben çocuğuna kızmayan bi anne asla değilim.

Binaları kağıt gibi yapan sorumsuz ve cebine düşkün müteahhitler ve bunlara izin verenler bir yana...

Bir apartman dairesinde yaşamanın kuralları vardır arkadaşım, bunların bir kısmı yazılıdır, bir kısmı görgüdür, kültürdür ve insanlıktır, bunu hepimiz biliyoruz; yani en azından apartman hayatı süreceklerin bunu bilmesini umuyor, asgari bekliyoruz.

Bir apartmanda yaşayacak olan kimse, full sessizlik ve sakinlik bekleyemeyeceği gibi, kimsenin de "Burası benim evim ve istediğim gibi at koştururum" diyerek gürültü yapma hakkı yok (ki belli bir ses seviyesinden sonrası da zaten şikayet edilir-kuralları yazılıdır); insanlar bir arada yaşayacaklarsa, dört duvar dışını da düşünmek durumundadır.

İstedikleri "Tamamen sıfır çocuk/bebek sesi" olan da, "Çocuğuma asla dur demem, tepinsin, oh ormanda hür goriller gibi böğürsün" diyen de bu özgürlüklerini, gitsin müstakil evinde yaşasın. Milletçek ayarımız ortamız yok vallahi, sabrımız da yok neyse...

Ama işte şartlar, maddi durumlar, insanları bir arada yaşamaya da mecbur kılıyor, eh o zaman da insanların hayatına saygı, emeklerine/yorgunluğuna anlayış ve empati de gerekiyor ki bir arada birbirinize kafa göz dalmadan, bağırık çığırık dert yakınmadan yaşanabilinsin ve yüzleriniz kalsın.

Önce çocuk kısmını yorumlayayım:
İlk sayfada fecaat bir yorum gördüm. Çocuk bu napayım tutayım mı durmuyor, bağlayalım mı falan... Hak veriyorum.
Çocuktur, 3 yaşına kadar bağlasan durmaz halleri olabilir, kiminde bu atar, gider bazen okul çağına kadar sürüyor. Bir miktar karakter meselesi ve fakat önlemi alınabilir. Madem bu çocuk sende arkadaşım, hiçbir şekilde zapt olmuyor, milleti rahatsız etmemek için ne yapıyorsun derler adama. Ama işin kolayı elbette "Çocuk" deyip salmak ve totomuzu "Çocuk" kelimesinin ardında rahatça yaymak.

Oğlum 3 yaşında.
Geçtiğimiz seneye kadar ne kadar zor bir çocuk olduğunu tarif etmeye kelime yetiremem, denk gelenler okumuşlardır; kolikti. Ama "Çocuktur yapar, bebektir" deyip salmadım. Sabahın 6-10u, eline ses çıkaracak oyuncakları vermedim; halılarımı yaz- kış kaldırmadım, yatak odamı (Çocukla beraber) taşıdım ki milletin yatak odası ile alt alta daha çok sesimiz gitmesin vs vs... Her an değil ama belli kurallar çerçevesinde çocuğumu, başkalarının rahatsızlıklarına dair bilgilendirdim. Bu çocuğunuzu sıkmak onun özgürlüğünü kısıtlamak değil, çocuğunuzun kendisine, insana dair saygısını ve empatisini de geliştirmek. Aynı şeyi kendisi gelip şu an bana söyleyebiliyor çocuğum "Anne, müziğinin sesini biraz kısabilir misin, ben dans etmek istemiyorum, arabalarımı konuşturuyorum" diye.

Çocuğunuza kendi elinizle kötülük etmeyin.

Bir de full ölüm sessizliği isteyen, mezar sakinlerini yorumlayayım:
Apartman denilen yerde "İnsanlar" yaşıyor ve bu insanların hepsi ders çalışmıyor, hepsi sizinle aynı saatte uyumuyor (Bir başka konuda sabah 10dan sonra uyuyan bir adamın, 3 yaşındaki çocuktan sıfır ses beklediği anlatılıyordu ve çok sinirlenmiştim bu anlayışsızlık karşısında); normal, hayatın akışındaki seslerin en aza indiği saatler bellidir, akşam 21:30 gibi...
Kiminin misafiri olur, misafire gülme, hoşt ses çıkarma diyemez, kiminin bebeği ağlar hastadır laftan anlayacağı gelmez... İnsanlık halidir ya olur bir şeyler. O zaman da senin durumuna uygun kulak tıkacı var işte.

Bunun ayırımını yapamıyor, taraflar birbirine giydirdikçe giydiriyor.
Herkes en çok anlayışı, hakkı hukuku kendine bekliyor.
Yok, şu iletişim çağında iletişimsizlik, paylaşım çağında bencillik, herkesin hastalığı oldu yav.

O kadar güzel uzun uzun anlatmışsınız ki. Tebrik ederim. Bende açıklamak isterim. Eve geliş saatim 8buçuk genelde ve oğlum 10 gibi uyur. Bu süreçte yemek vs. faslı olur ki ordan oraya koşma durumu gerçekten çok nadirdir. Ben görmeden ses yapacak olduğunda sesi farkettiğim an kızar oturturum oğlumu. Halılarım yaz kış serilidir ses aşağı az gitsin diye. Hafta sonu 1 gün gündüz saat 1 gibi elektrikli süpürge açarım sırf komşulara ses gidicek uyuyan olur diye. Hafta içi akşamları asla süpürge açmam. Saçımı bile kuruturken ne kadar tedirgin oluyorum ses gidecek komşulara diye. Yazları özellikle kurutmam ki zaten sıcak insanlar boşa ses çekmesin diye. Daha napabilirim bilmiyorum.. gerçekten elimden gelen hassasiyeti gösteriyorum. Ama illaki ses gidiyor. Daha taşınalı bugün 3. Günü olmasına rağmen 2. Gecede şikayet almak inanın beni çok üzdü. Ve asla çocuğuma dur yapma sakin ol ses çıkarma demeyen bi anne değilim.

Yine bir bencil anne konusu. Yine bir çocuğu var diye evrenin onun etrafında dönmesini isteyen anne konusu. Yine bir empati yapmayıp çocuktur yapar bahanesine sığınan biri. Ve sorunlarını düzgünce dile getiren insana alakasız bir biçimde "ama bizden öncekiler de ses çıkarıyordu biz bir şey demiyorduk" diyen ve düzgün bir cevap vermek yerine koşa koşa eşine yetiştiren bir kadın konusu. Evlerimiz bizim ozel alanlarimiz. Kimimiz 12 saat calisip dinlenmek icin eve geliyor ama o da ne?! Sıfır ikazlı bir cocuk gurultusu. Evlerden ırak:dua:

Yorumunuzunda bencilce olduğunu düşünüyorum. Asla düşündüğünüz gibi değilim. Bi üstteki alıntıyı okumanızı rica ediyorum. Yorum tekrarı yapmamak adına.

Bugün saat 8 de üst kattaki komşumun çocukları zıplamaya başladı ,seslerine uyandım daha uyumadım. Benim de çocuklarım var ne kadar engel olsam da 3 yaş altı oldukları için mutlaka at kata ses gidiyordur. Ben kimsenin kapısına gitmedim şikayet de etmedim, bu yüzden sanırım bana da gelen olmadı. Çocukları akşamları yanıma alıp birlikte oyun oynuyorum sürekli, ses çıkarmasınlar diye de gündüzleri sürekli parka indiriyorum. Bence siz biraz daha dikkatli ve temkinli olursanız, insanlar da size anlayış gösterir mutlaka.

Anneler akşamları dinlenmek için çocukları salıyorlar.

Evet dur demekten anlamayan çocuklarda var mesela benim evde.

Akşam kitabimdam tvden telefondan, dinlenmekten feragat ediyorum onlar uyuyana kadar.

Yerde oynanacak ne kadar oyun varsa oynuyoruz.

Yazın leğene şu doldurup gemi , oyuncak yuzuduruyoruz.

Boya yapıyoruz.

Çok yorgun değilsem parka götürüyorum.

Yazın çocukları oyalamak çok kolay.

Aşağıdaki ve yandaki komşumla daha önce konuşmuştum. Hangi odada uyuyor ya da dinleniyorlarsa o odada oynamıyoruz.

Çok özenli davranmaya rağmen elbette arada seslerimiz oluyor

Bunda da komşum " yok biz duymuyoruz, çocuktur olur " diyor ki önceleri çıt seste çıkardı.

Neden çünkü karşısında çok saygılı, gerçekten dikkat eden ve mahcup olan bir aile var.

biz akşamları 8buçuk gibi evdeyiz. 1 buçuk saat ortalama ayaktayız. o da yemek vs. ile geçer genelde. oğlumla oyun saatim haftaiçi çok az çünkü vaktim yok. uyku saati hemen geliyor. yaz kış halı ile oturuyorum ses gitmesin alt kata diye. evde asla terlik giymem ses çıkar alt kat rahatsız olur diye. çamaşır makinesinin saaatini sabah evden çıkarken kurarım öğleden sonra ben yokken kendi çalışır ben gelince de asarım ki sırf insanlar evdeyken ses gitmesin diye. oğlumu da her hareketinde sessiz ol oğlum dikkatt et oğlum diye uyarırırım. daha ne kadar ne yapabilirim bende şaşırdım.

Bugün saat 8 de üst kattaki komşumun çocukları zıplamaya başladı ,seslerine uyandım daha uyumadım. Benim de çocuklarım var ne kadar engel olsam da 3 yaş altı oldukları için mutlaka at kata ses gidiyordur. Ben kimsenin kapısına gitmedim şikayet de etmedim, bu yüzden sanırım bana da gelen olmadı. Çocukları akşamları yanıma alıp birlikte oyun oynuyorum sürekli, ses çıkarmasınlar diye de gündüzleri sürekli parka indiriyorum. Bence siz biraz daha dikkatli ve temkinli olursanız, insanlar da size anlayış gösterir mutlaka.
inanın bende oynuyorum uyanık vaktinde. parka gidiyoruz. enerjisini atsın diye babannesi de gündüzleri en az iki saat götürür onun dışındada hep oynar ilgilenir. yani bilmiyorum çok zormuş inanın.

Bence alt komşu çok haklı insan evinde huzurlu olamıcaksa başka nerde olcak bir de ders çalışıyormuş bence biz de diger kiracıdan rahatsızdık falan diceğinize sadece dikkat ederiz diyip çocugunuzu uyaracaksınız her gürültü yapışında hele ki akşamdan akşama evdeymişsiniz o daha beter akşam yapılan gürültü hiç çekilmiyor alt komşunuza Allah sabır versin ya da taşınsın anlaşılan çok anlayışlı değilsiniz eşiniz bile çok sinirlendiyse üzüldüm komşuya

O değil de. Bu avrupalı çocuklar neden huzurlu da yurdum çocukları ciyak ciyak gürültülü acaba. Bir tek bizde çocuk olduğun için her türlü saygısızlığa ve gürültüye hakkın var diye yetiştiriliyorlar sanırım. Çocuk işte demekle olmuyor. Komşuların da huzura ve sessizliğe hakkı var

3 gündür tasinmissa saçmalamış.

Ve yazın 10 Iyi bir saat. Isten gel yemek ye toparlan ancak zaten.

evimde yaz kış halı serilidir. halıda oynar oyuncaklarıyla, ki ses çıkaran oyuncağı yoktur. illaki arada ben farkedene kadar koltuktan koltuğa atlar o zamanda hemen kızarım oturur yerine. ben çocuğuna kızmayan bi anne asla değilim.

ilk postunuzda gayet nasıl zaptedeyim oğlumu, 4 yaşında, tabi sesi çıkacak gibi şeyler yazmıştınız. kusura bakmayın ama zaptetmek zorundasınız.
alt komşunuz daha 3. günde şikayet ettiğine göre gerçekten rahatsız olmuş olmalı. aksi halde kendisi gaipten sesler duyan şizofren biri olmalı.
normal bir insan 3 günde çocuk sesinden şikayet etmez çünkü

ilk postunuzda gayet nasıl zaptedeyim oğlumu, 4 yaşında, tabi sesi çıkacak gibi şeyler yazmıştınız. kusura bakmayın ama zaptetmek zorundasınız.
alt komşunuz daha 3. günde şikayet ettiğine göre gerçekten rahatsız olmuş olmalı. aksi halde kendisi gaipten sesler duyan şizofren biri olmalı.
normal bir insan 3 günde çocuk sesinden şikayet etmez çünkü
evet hala diyorum nasıl zaptedeyim? adım sesi gidiyor konuşma sesi gidiyor. ya duş alırken su sesi gidiyor birbirimize. nasıl zaptedeyim? illaki sesi çıkacak. put değil ki bu

evet hala diyorum nasıl zaptedeyim? adım sesi gidiyor konuşma sesi gidiyor. ya duş alırken su sesi gidiyor birbirimize. nasıl zaptedeyim? illaki sesi çıkacak. put değil ki bu
demek istediğim şu: komşunuz su sesi geliyor dememiş, çocuğun sesi rahatsız ediyor demiş. belki siz alıştığınız için çıkardığı gürültü size tuhaf gelmiyor ama demek başkası için fazla bir ses.
elbette çocuğunuz olduğu için tarafsız olmayacaksınız. ama o kişi açısından bakın.
gelip yemek yaparken tencere tava sesi geliyor dese ben de derim ki bu adam sorunlu.
belli ki çocuğunuz sizin sandığınızdan "fazla" gürültülü. ve inanın başkasının çocuğunun gürültüsü hele ki ders çalışan bir insan için çekilmez olabiliyor.
en başta dediğim gibi bence siz alıştığınızdan size normal geliyor ses.

Arkadaşlar çocuk bu bağlanmıyor.sırf bu yüzsen 1 yıl önce aldıgım evi sattım ben.alt kat komşum çocuklar yürüse bile alttan vuruyordu.kimse istemez çocugu ses yapsın.bana misafir bile gelemedi çünkü hergelen pişman oluyordu.ki çocuklarım 8 buöukta uyur.ses yapmıyolar demiyorum biri 5 diğeri 3 yaşında 2 çocugum var.ama engel olamıyosunuz.heran çocukların tepesinde çoban gibiydim ben.kimse istemez çocugu ses yapsın.konu sahibide ister çocugu otursun dursun sessizce.ama olmuyo.bi arkadaş demiş müziği kulaklık takıp dinliyonuş.birmi Allahaşkına.napalım çocuklarıda bağlayalımmı dinlemiyolar tabiki parkada çıkaryoruz ama atamıyolar enerjilerini evdede en azından yanımıza gelmek için koşuyolar.biraz karşılıklı anlayış lazım

çocuğu olmayanların "çocuğum yok ama" ile başlayan mesajlarına çok şaşırıyorum.
Çocuğun yoksa nereden bilebilirsin ki tam olarak full bakma sorumluluğunun nasıl bir şey olduğunu.
benim de çocuğum yok ve ben bilmiyorum o yüzden de diyemiyorum çocuklarınıza sahip çıkın diye.
tabi ki çıldırırcasına çocukları bağırtmanın tepindirmenin normal olmadığını zaten herkes kavrayabiliyor.
Çocuk da zaten 10 da uyuyormuş daha ne olsun anlayamadım?!
bizim kapının önünde koskoca hanzolar bağrınıp duruyor hem de gecenin 1inde 2sinde.
Yoldan geçerken telefonuyla bas bas bağıranlar var gecenin köründe.
Ben sizi haksız bulmadım, tabi ki dikkat edin özen gösterin ama
yapabilecekleriniz bir yere kadar...
en olmadı yukarıda bir arkadaşın dediği gibi onun oturmadığı odalarda oynayabilirsiniz.

Arkadaşlar çocuk bu bağlanmıyor.sırf bu yüzsen 1 yıl önce aldıgım evi sattım ben.alt kat komşum çocuklar yürüse bile alttan vuruyordu.kimse istemez çocugu ses yapsın.bana misafir bile gelemedi çünkü hergelen pişman oluyordu.ki çocuklarım 8 buöukta uyur.ses yapmıyolar demiyorum biri 5 diğeri 3 yaşında 2 çocugum var.ama engel olamıyosunuz.heran çocukların tepesinde çoban gibiydim ben.kimse istemez çocugu ses yapsın.konu sahibide ister çocugu otursun dursun sessizce.ama olmuyo.bi arkadaş demiş müziği kulaklık takıp dinliyonuş.birmi Allahaşkına.napalım çocuklarıda bağlayalımmı dinlemiyolar tabiki parkada çıkaryoruz ama atamıyolar enerjilerini evdede en azından yanımıza gelmek için koşuyolar.biraz karşılıklı anlayış lazım
su an tam bunu anlatmak istiyorum

çocuğu olmayanların "çocuğum yok ama" ile başlayan mesajlarına çok şaşırıyorum.
Çocuğun yoksa nereden bilebilirsin ki tam olarak full bakma sorumluluğunun nasıl bir şey olduğunu.
benim de çocuğum yok ve ben bilmiyorum o yüzden de diyemiyorum çocuklarınıza sahip çıkın diye.
tabi ki çıldırırcasına çocukları bağırtmanın tepindirmenin normal olmadığını zaten herkes kavrayabiliyor.
Çocuk da zaten 10 da uyuyormuş daha ne olsun anlayamadım?!
bizim kapının önünde koskoca hanzolar bağrınıp duruyor hem de gecenin 1inde 2sinde.
Yoldan geçerken telefonuyla bas bas bağıranlar var gecenin köründe.
Ben sizi haksız bulmadım, tabi ki dikkat edin özen gösterin ama
yapabilecekleriniz bir yere kadar...
en olmadı yukarıda bir arkadaşın dediği gibi onun oturmadığı odalarda oynayabilirsiniz.
evet daha tanışmadık çünkü bu gün 3. günü taşınalı. haftasonundan öncede görme fırsatım olmaz. artık soracağım mecburen ona göre en azından daha daha özenli olurum.

Sizin konunuzla aynı durum değil ama bizimde üst komşu var her sabah 5te alarmları çalar binada baya yalıtımsız hadi o alarm çaldı diyelim 20 dk boyunca aralıksız çalar adam uyanmaz. En sonunda sabahın köründe yukarıda çıkamayacağımız için yukarı vururuz ona uyanır. Sonra bi alarmı daha çalıyo oda aynı şekilde. 6 buçuğa kadar alarmla uyancam diye uğraşıyo. Ama o değil biz uyanıyoruz yazarken yine sinirlendim
Ya yazdıklarınız aslında, üzücü, sinir bozucu fakat, adamın uyanmayıp sizin yukarıya vurmanız. sanki adamı uyandırmaya çalışıyormuş gibi.. çok komik geldi 🙈

Biizm üst kar komşu (eski) sürkli ses yapardı pazar sabahı bile çocuk varmış evinde diyordum ki bi çocuk böyle ses nasıl yapar mesai gibi 🤣 karşı komşunun çocuğu ile tanıştık bize geliyordu evde koşmak zıplamak anladım üst katın nasıl ses çıkarabildini 😀

Çocuklu birisi olarak cevap vereyim evet çocuk ses yapıyor ama kimse de tepinme sesine katlanmak zorunda değil gerçekten insanın beyni şişiyor bir süre sonra. Oğlunuz ne zaman hangi saatler arasında ne şiddetle ses yapıyor bilemem ama özellikle akşam 9 dan sonraki tepinme ve gürültüler insanı çok rahatsız ediyor. Mesela apartmanda birinin çocuğu elinde bir şeyle devamlı peteklere vuruyordu ve bu sanki bizim evimizdeymiş gibi ses yapıyordu. 18 aylık kızım parkelerde pıtır pıtır yürürken alt kata sesi gider diye halılarımı yazın kaldıramadım. Vurmalı ses çıkarmalı bir şey oynamak istiyorsa strafor üzerinde oynatıyorum. Zıplamak istiyorsa yastık minder atıyorum yere. Kanepeden oraya zıplıyor.Çünkü alt katım da çocuklu ve çocuğu uyansın istemem.Ev yalıtımsız diye kimseye o zaman müstakil eve taşın deme hakkım yok. Ben çocuğumu zaptedemiyorsam müstakil eve taşınması gereken benim. Apartmanlar toplu yaşanan yerlerdir ve herkesin belli kurallar dahilinde hareket etmesi gerekir. Hem müstakil ev çocuklar için daha uygun!
sizin kadar düşünceli üst kat komşusu neden bizi bulmuyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X