- 3 Mart 2016
- 18.150
- 76.572
- 598
- Konu Sahibi kackaloribu
daha yeni taşındı 3 gün oldu ev bile yerleşmemiş dün halı yıkamadan halı getirmişlerdi o sırada evin içini gördüm kabaca. hangi odada çalışıyor bilmiyorum ki henüz. konuşurum tabiki ilk fırsatta bu iyi bi çözüm.
Eve geliş saatimiz ortalama 8buçuk, yemek vs. den sonra 10 gibi ancak uyuyor. sadece haftasonu gün boyu evdeyiz, ondada sabah 10 dan önce kalkmayız. akşamda yine en geç 10 gibi uyuturum.
evimde yaz kış halı serilidir. halıda oynar oyuncaklarıyla, ki ses çıkaran oyuncağı yoktur. illaki arada ben farkedene kadar koltuktan koltuğa atlar o zamanda hemen kızarım oturur yerine. ben çocuğuna kızmayan bi anne asla değilim.
O kadar güzel uzun uzun anlatmışsınız ki. Tebrik ederim. Bende açıklamak isterim. Eve geliş saatim 8buçuk genelde ve oğlum 10 gibi uyur. Bu süreçte yemek vs. faslı olur ki ordan oraya koşma durumu gerçekten çok nadirdir. Ben görmeden ses yapacak olduğunda sesi farkettiğim an kızar oturturum oğlumu. Halılarım yaz kış serilidir ses aşağı az gitsin diye. Hafta sonu 1 gün gündüz saat 1 gibi elektrikli süpürge açarım sırf komşulara ses gidicek uyuyan olur diye. Hafta içi akşamları asla süpürge açmam. Saçımı bile kuruturken ne kadar tedirgin oluyorum ses gidecek komşulara diye. Yazları özellikle kurutmam ki zaten sıcak insanlar boşa ses çekmesin diye. Daha napabilirim bilmiyorum.. gerçekten elimden gelen hassasiyeti gösteriyorum. Ama illaki ses gidiyor. Daha taşınalı bugün 3. Günü olmasına rağmen 2. Gecede şikayet almak inanın beni çok üzdü. Ve asla çocuğuma dur yapma sakin ol ses çıkarma demeyen bi anne değilim.
Yorumunuzunda bencilce olduğunu düşünüyorum. Asla düşündüğünüz gibi değilim. Bi üstteki alıntıyı okumanızı rica ediyorum. Yorum tekrarı yapmamak adına.
Çocuk bu, illaki olacak bir miktar ses, siz de elinizden geleni yapıyorsanız artık karşı tarafın da kendi rahatsızlığını çözmeye dair adımlar atması gerek.
Sizi bir miktar eleştireceğim ama, buradan sonrasını konudan bağımsız yazıyorum:
Oğlum 3 yaşında, eh anasina çekmiş bir miktar inadım inat totom iki kanat bir çocuktur, gelişiminin bir gereği olarak da "Ben, benim dediğim, benim" zamanlarını yaşamakta.
Oğluma kızar ve direkt yasaklar, hayır dersem, ses olur yapma, oradan atlama gürültü yapıyorsun vb şeklinde kızarsam, biliyorum benim oğlum benle çok pis inatlaşır ve gider inadına yapar.
4 yaşındaki bir çocukta da bu sürecin devamı oluyor, yavrunuzu karşınıza değil yanınıza alırsanız, inanın nasıl uslanıyor şaşarsınız.
Güzelce açıklar, sakin ve bir miktar mahçup bir gülümseme ile "Biz" vurgusu ile yaklaşırsanız, daha etkili olacağını göreceksiniz.
Ha her konuda "4 yaşındaki çocuk her laftan anlar, dur derseniz durur" diyencileri gördükçe kahkaha atasım geliyor. 10 çocuğa bedel bir çocuktum ilkokula başlayana kadar annem ne ettiyse beni zapt edemedi, kendimden biliyorum. Şaşırabilirsiniz, var böyle dikine, hiçbir şey işlemez, bildiğini okuyan çocuklar. Şımarık değiller, bazıları hiperaktif, bazıları başka bir psikolojik-genetik bozukluğu taşıyor, bazıları fazla zeki otoriteyi hep sorguluyor ve deliyor, kimisi fazla cesur korku hissetmiyor, kiminin temkin algısı geriden geliyor, kimi öyle kimi böyle... Tüm çocuklar aynı fabrika ürünü değil, böyle çocuklar da var.
Gayretli, mahçup annelere Allah sabır versin ve onları anlayışlı insanlarla karşılaştırsın.