Komsum sesten rahatsizmis.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
daha yeni taşındı 3 gün oldu ev bile yerleşmemiş dün halı yıkamadan halı getirmişlerdi o sırada evin içini gördüm kabaca. hangi odada çalışıyor bilmiyorum ki henüz. konuşurum tabiki ilk fırsatta bu iyi bi çözüm.

Eve geliş saatimiz ortalama 8buçuk, yemek vs. den sonra 10 gibi ancak uyuyor. sadece haftasonu gün boyu evdeyiz, ondada sabah 10 dan önce kalkmayız. akşamda yine en geç 10 gibi uyuturum.

evimde yaz kış halı serilidir. halıda oynar oyuncaklarıyla, ki ses çıkaran oyuncağı yoktur. illaki arada ben farkedene kadar koltuktan koltuğa atlar o zamanda hemen kızarım oturur yerine. ben çocuğuna kızmayan bi anne asla değilim.

O kadar güzel uzun uzun anlatmışsınız ki. Tebrik ederim. Bende açıklamak isterim. Eve geliş saatim 8buçuk genelde ve oğlum 10 gibi uyur. Bu süreçte yemek vs. faslı olur ki ordan oraya koşma durumu gerçekten çok nadirdir. Ben görmeden ses yapacak olduğunda sesi farkettiğim an kızar oturturum oğlumu. Halılarım yaz kış serilidir ses aşağı az gitsin diye. Hafta sonu 1 gün gündüz saat 1 gibi elektrikli süpürge açarım sırf komşulara ses gidicek uyuyan olur diye. Hafta içi akşamları asla süpürge açmam. Saçımı bile kuruturken ne kadar tedirgin oluyorum ses gidecek komşulara diye. Yazları özellikle kurutmam ki zaten sıcak insanlar boşa ses çekmesin diye. Daha napabilirim bilmiyorum.. gerçekten elimden gelen hassasiyeti gösteriyorum. Ama illaki ses gidiyor. Daha taşınalı bugün 3. Günü olmasına rağmen 2. Gecede şikayet almak inanın beni çok üzdü. Ve asla çocuğuma dur yapma sakin ol ses çıkarma demeyen bi anne değilim.

Yorumunuzunda bencilce olduğunu düşünüyorum. Asla düşündüğünüz gibi değilim. Bi üstteki alıntıyı okumanızı rica ediyorum. Yorum tekrarı yapmamak adına.

Çocuk bu, illaki olacak bir miktar ses, siz de elinizden geleni yapıyorsanız artık karşı tarafın da kendi rahatsızlığını çözmeye dair adımlar atması gerek.

Sizi bir miktar eleştireceğim ama, buradan sonrasını konudan bağımsız yazıyorum:
Oğlum 3 yaşında, eh anasina çekmiş bir miktar inadım inat totom iki kanat bir çocuktur, gelişiminin bir gereği olarak da "Ben, benim dediğim, benim" zamanlarını yaşamakta.

Oğluma kızar ve direkt yasaklar, hayır dersem, ses olur yapma, oradan atlama gürültü yapıyorsun vb şeklinde kızarsam, biliyorum benim oğlum benle çok pis inatlaşır ve gider inadına yapar.

4 yaşındaki bir çocukta da bu sürecin devamı oluyor, yavrunuzu karşınıza değil yanınıza alırsanız, inanın nasıl uslanıyor şaşarsınız.
Güzelce açıklar, sakin ve bir miktar mahçup bir gülümseme ile "Biz" vurgusu ile yaklaşırsanız, daha etkili olacağını göreceksiniz.

Ha her konuda "4 yaşındaki çocuk her laftan anlar, dur derseniz durur" diyencileri gördükçe kahkaha atasım geliyor. 10 çocuğa bedel bir çocuktum ilkokula başlayana kadar annem ne ettiyse beni zapt edemedi, kendimden biliyorum. Şaşırabilirsiniz, var böyle dikine, hiçbir şey işlemez, bildiğini okuyan çocuklar. Şımarık değiller, bazıları hiperaktif, bazıları başka bir psikolojik-genetik bozukluğu taşıyor, bazıları fazla zeki otoriteyi hep sorguluyor ve deliyor, kimisi fazla cesur korku hissetmiyor, kiminin temkin algısı geriden geliyor, kimi öyle kimi böyle... Tüm çocuklar aynı fabrika ürünü değil, böyle çocuklar da var.

Gayretli, mahçup annelere Allah sabır versin ve onları anlayışlı insanlarla karşılaştırsın.

Kızlar selam,

az önce eve çıkarken alt komşumuzun ev sahibinin oğlunu gördüm. beni eve kaynım bıraktı. eşim sanıp arkasından seslendi. bende 'eşim değil o abi kaynım ' dedim. 'bende bişey söyleyecektim ' deyince 'noldu' diye sordum. 'alt kata yeni bir kiracı geldi, öğretmen ders çalışıyor sizden çok gürültü gidiyormuş biraz sessiz olmanızı istiyor' dedi. bende " bizim evler eski, yalıtımsız. bi önceki kiracinizda geceleri 4 e kadar kavga gürültü yaptılar, evde kirılmadık kapı bırakmadılar defalarca polis geldi kapılarına ama biz sizi bi kere bunun için rahatsız etmedik. benim oğlum 4 yaşında dur diyorum ama ne kadar duracak cocuk işte ama tabiki dikkat ederiz" dedim. 'cocuk iste olmaz duracak' diyor. bende 'asıl çocuk olduğu için durmaz ' dedim. neyse dikkat ederiz dedim çıktım. eşimi aradım çok sinirlendi. adamı arayacaktı şu an konusuyolardir sanırım. ay çok gerildim kızlar 40 yıllık bina. konustugunun sesi gidiyor ben nasıl sabredeyimm oğlumu? zaten akşamdan aksama evdeyiz. ondada sürekli dur yapma kımıldama mi diyeceğim? illaki ses oluyor. çok canım sıkıldı.. haksız mıyım bilmıyorum .
Valla bizim ev sıfır bina ama yalıtımı çok kötü. Yan komşumun sarj aletini prize takis sesi cok net duyuluyor hatta bu sesten bebegimin ara ara uyandigi bile oldu derin uykusunda değilse. Siz de yalitimin cok kotu oldugunu ve aşırı ses olmasa bile komşunuzu rahatsız edebileceğini biliyorsunuz. Bu kadar sinirlenmeyin. Komşunuzla konuşun guzel bir dille. Cocugun zaten belli bir saatte uyuduğunu, bu saate kadar da farkli odalar kullanmayı bir cozum olarak sunabilirsiniz. Mesela onun ders calistigi yer oturma odasiysa siz oglunuzla salonda vakit geçirin gibi. Ortak bir paydada buluşmak lazım ilk şikayetinde bu derece sinirlenmeye gerek yok. Baktınız çözüme yanaşacak biri değil o zaman tepki verirsiniz.

Haklisiniz bizim evde de oyleydi alt komsumuz ama sonra tasindi . Ya cocuktur evde kosar atlar hoplar ziplar . Oyun oynar kisitlayamaz kimse bunu . Bizim alt kattaki komsu alttan vuruyordu bişeyle. En son annem dayanamdi git kapisina ne derdin var senin cocugu baglayalim mi ? Yaptigin terbiyesizce alttan vurmak nedir? Ayrica cok rahatsiz oluyorsan mustakil eve tasin dedi 😂😂Hango cocuk yerinde duruyo acaaabbaaa ? Baya bi tartistilar . Kadin bir kac ay sonda tasindi😂
Sizin yüzünüzden taşınmıştır.
Ya arkadaş anlıyorum şimdiki çocuklar zor ama alt komşunuzun çektiklerini ve zeytinyağı gibi üste çıkmanızı gülerek anlatmanız hiç hoş değil..

Konu sahibi, sinirlenmeye yer arıyorsunuz gibi geldiniz karı-koca..

Biz nasıl böle duyarsız Bi toplum olduk ya..

Konuyu gorunce yazmak istedim.Malesef ust kat komsusundan bende muzdaribim.evi cok severek aldik Ama 5 yildir burnumuzdan getirdi.Kadinda apartman kulturu yok.Yattigi carsafa varana kadar uzerimize her seyi silkeliyor ustelik biz balkonda kahvalti yada yemek yerken bile ,Gece 11 den sonra ev temizler 1 den once asla yatmaz gurultuden tabi bizde.torunu var 4 yasinda hergun onlarda gece gunduz cocuk sadece kosuyor ve en az yarim saat zipliyor bi 10 dk duruyor tekrar zipliyor.Tum gun tepemizde .çocugumun odasinin uzerinde oturuyolar saat 12.30 torunu zipliyor gum gum sesden durulmuyor bu arada 10 gibi basladi ziplamaya.Kizimda uyandi sesten.Esimde dayanamadi duvara vurdu.Kadın torunda m sevmiycez diye bagirmaya basladi gece 12.30 da.
Defalarca konustum kadin direk bagirmaya basliyor.Allah komsunun hayirlisini versin...

Mune Mune konuyu kapatabilir misin?

kızlar her türlü yorumu kendime fayda sağlaması için emin olun defalarca okudum. teşekkür ederim herkese. orta yol bulmak için hafta sonu konuşacağım. teşekkür ederim.

Ama anlayışında bir sınırı var. Oğlum 25 aylık. Akşam ondan sonraya uykusunu bırakmıyorum. Alt komşumda mecbur değil benim oğumun sesini çekmeye geceleri. Sabahları da top çekiç gibi gürültülğ oyuncakları kaldırıyorum. Öğlen yemeğinden akşama kadar daha özgürüz. Ama sabah ve akşamları özellikle dikkat ediyorum.
Çocuklar da evin kurallarına uymalı.
Mesela üstümde iki on onbeş yaş çocuğu oturuyor. Annesine bin kere dedim akşam ondan sonra lütfen orta oda ve mutfakta gürültü olmasın çocuğum uyanıyor geri uyutmada zorluk yaşıyorum diye. Dağa taşa desem anlardı. Kadın o koca koca kızlarına sahip çıkamıyor. Komşuluk hakkım elbet var ve helal değil.
Biraz da saygılı olmalıyız bence

Ama anlayışında bir sınırı var. Oğlum 25 aylık. Akşam ondan sonraya uykusunu bırakmıyorum. Alt komşumda mecbur değil benim oğumun sesini çekmeye geceleri. Sabahları da top çekiç gibi gürültülğ oyuncakları kaldırıyorum. Öğlen yemeğinden akşama kadar daha özgürüz. Ama sabah ve akşamları özellikle dikkat ediyorum.
Çocuklar da evin kurallarına uymalı.
Mesela üstümde iki on onbeş yaş çocuğu oturuyor. Annesine bin kere dedim akşam ondan sonra lütfen orta oda ve mutfakta gürültü olmasın çocuğum uyanıyor geri uyutmada zorluk yaşıyorum diye. Dağa taşa desem anlardı. Kadın o koca koca kızlarına sahip çıkamıyor. Komşuluk hakkım elbet var ve helal değil.
Biraz da saygılı olmalıyız bence
Soylediklerinize harfiyen katiliyorum.Komsuluk hakki cok onemli

Kızlar selam,

az önce eve çıkarken alt komşumuzun ev sahibinin oğlunu gördüm. beni eve kaynım bıraktı. eşim sanıp arkasından seslendi. bende 'eşim değil o abi kaynım ' dedim. 'bende bişey söyleyecektim ' deyince 'noldu' diye sordum. 'alt kata yeni bir kiracı geldi, öğretmen ders çalışıyor sizden çok gürültü gidiyormuş biraz sessiz olmanızı istiyor' dedi. bende " bizim evler eski, yalıtımsız. bi önceki kiracinizda geceleri 4 e kadar kavga gürültü yaptılar, evde kirılmadık kapı bırakmadılar defalarca polis geldi kapılarına ama biz sizi bi kere bunun için rahatsız etmedik. benim oğlum 4 yaşında dur diyorum ama ne kadar duracak cocuk işte ama tabiki dikkat ederiz" dedim. 'cocuk iste olmaz duracak' diyor. bende 'asıl çocuk olduğu için durmaz ' dedim. neyse dikkat ederiz dedim çıktım. eşimi aradım çok sinirlendi. adamı arayacaktı şu an konusuyolardir sanırım. ay çok gerildim kızlar 40 yıllık bina. konustugunun sesi gidiyor ben nasıl sabredeyimm oğlumu? zaten akşamdan aksama evdeyiz. ondada sürekli dur yapma kımıldama mi diyeceğim? illaki ses oluyor. çok canım sıkıldı.. haksız mıyım bilmıyorum .
Şöyle bir durum var saat kaçta yaşanıyor bunlar bilmiyorum ama bizimde üst katımızda var saat 12 30 tepemizde nasıl koşturuyor sinirden uyayamadım bende alttan vurucam artık en sonunda gerçekten insan çok sinir oluyor.1 yaşında kızım var müzik açıp uyutuyoruz müzik olmasa kesin uyanır.Her şeyin bir adabı var kimse çekmek zorunda değil tepende o kadar gürültüyü.Siz farkında değilsiniz belki ama uyuyacağınız veya kitap okuyacağınız zaman üst kat yıkılacak gibi sesler gelse hoş olur mu

Kızlar selam,

1 yillik binada da ses gidiyor yalitim yok cogu yerde takma cocuk bu evet baglanmaz.Kusura bakmasinlar gece 10 dan sonra sessiz olun yeterli .Mustakil eve tasinsin sakinlik isteyen.

Ya bilemedim ben şimdi bu konu nerden bakarsan orada kalıyor.

Benim de yan dairemdekilerin bebeği 1 yıl hep ağladı. Hiç önemsemedik bebek sonuçta ama üst katımda yaşlı yalnız bi kadın var, sesten yana şanslıyım. Ancak onun da 4-5 yaşlarında torunu var arada gelip kalıyorlar hemen anlıyorum çocuk hep koşuyor. Geçen hatta final dönemimde geldi çok rahatsız oldum tavana vurdum yok susmadı, ertesi gün olsaydı çıkacaktım kapıya.

Çocuktur koşar, coşar ama oturarak oynayabileceği etkinlikler yapmaya teşvik edebilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X