Komşum ve borç istemesi

Cemoos

Fırın sıcak,kürek düzgün 💋
Pro Üye
18 Mart 2021
11.869
62.048
548
Hanımlar kısaca özet geçmeye çalışayım.
7 yıldır oturduğum apartmanda benden daha uzun süredir oturan komşumla aramız çok iyi.komsum 50 yaşlarında.evli üç çocuğu var.esi emekli ama halen çalışıyor.evleri kendilerinin arabaları var.cocuklarindan birisi benim gibi tişört tasarım işi yapıyor ve bende 5-10 kat fazla kazanıyor.kizi üniversite okuyor oradan burs alıyor.

Ben kiradayim tek gelirim babamdan kalan mulklerden kiram.bu da 3 bin kadar.tabii benim çok borcum var ödüyorum biraz da birikim yapıyorum.
Şimdi bu komşumu herkes borç istemesiyle tanıyor.herkes öğrenmiş herkes de borç vermiş sonra ödüyor tabii ama gününde değil.

Bu zamana kadar her isteğinde olan paramı verdim.geri ödedi şuan bana borcu yok.anneme 500 lira borcu var Mayıs'ta üç aylığı alınca vericem demiş anneme.
Benim tişört param pazartesi yaticak hesaba bu komşum bir haftadir beni arıyor o parayı istiyo.esim de yeter artık verme kendine alışveriş yap diye kiziyo.

Dün gece saat 00:30 da aradı oğlunun sigarası yokmuş sigara istedi bende yataktan kostüm açtım şok oldum.esim iyice kızdı bu ne biçim iş yeter artık diye.
Sürekli sigara ister sonra getirir.gece geç olması bizde baya sorun yarattı.

Bugün yine aradı pazartesi paranı bana ver dedi bende ben o paranın yarısını ihtiyacı olan biri var ona vereceğim ramazan geliyo yazık çok üzülüyorum dedim.(o kişide o komşumun yeğeni durumunu biliyor zaten).

Hayır demeye çekiniyorum zaten kimseye hayır diyemiyorum.esim kızıyor verme diye.komsum arıyor ver diye.ne yapacağımı şaşırdım.

Uzun oldu kusura bakmayın.insallah kırmadan bişey bulabiliriz.bende su hayır demeyi öğrenirim artık

Emrivaki yapıyor size . Kazancınızı eşiniz istemiyorken ve sizi düşünüp kendine alışveriş yap diyorken siz neden kendinizi düşünmüyorsunuz ?

Veremem, bana lazım. Uzunca süre paramız ancak bize yetecek, yetmezse ben de sizden istemeyi düşünüyorum de
Geçen gün dedim abla eşimin arabasi bir haftadır sanayide çok masraf oldu hiç param yok ne yapicaz biz böyle dedim.oda tişört parasını çek bende de yok dedi

Geçen gün dedim abla eşimin arabasi bir haftadır sanayide çok masraf oldu hiç param yok ne yapicaz biz böyle dedim.oda tişört parasını çek bende de yok dedi
Sen arada bir çık ona komşu sigaram bitmiş pirincim bitmiş de anlar ne demek istediğini, onda da yok diye düşünür

Pzt gelecek parayı bilecek kadar yakınlık kurmayın insanlarla. Samimiyetle birbirinin içine burnunu sokmak aynı şey değil. İnsan kardeşiyle bile sınırlarını korumalı.
Tişört tasarım işini onlar öğretti bana.o işleri benden iyi biliyorlar.kendi diğer gelirimi falan söylemedim zaten.

Çok saçma, oğlunun sigara parası yoksa gitsin çalışsın, uyuşturucu falan mı kullaniyor acaba? Vermeyin bence.
Oğlu benim yaşımda Behçet hastası.3 ay çalışıyor 6 ay çalışmıyor.tisort yapıyor evde satışı da iyi ona güveniyor heralde.esimden de apartmanda çok sigara istemiş oğlu.esim de çok kızıyor artık.
Madde kullanmasını bilmiyorum açıkçası

Eşim sana bundan sonra günlük sigara getiricem dükkandan o zaman veremezsin yetmezse gider onlar istersin diyo
E canım hata sende. Sigarayı bıraktık masraf oluyor de anlatma hiçbir şeyini hatta geldiğinde mercekten bak, uygun değilim şuan sonra görüşürüz de açma kapıyı ben ilk defa maaşını komşusuna anlatan birini tanıdım o da sensin

Emrivaki yapıyor size . Kazancınızı eşiniz istemiyorken ve sizi düşünüp kendine alışveriş yap diyorken siz neden kendinizi düşünmüyorsunuz ?
Eşim de ona kızıyor.git alışveriş yap.altin al.verip durma diye.anneme de kiziyo eşim o kadar çalışıyosun borç verme diye.annemde çok ısrar ediyorlar diye verdi bı daha vermem dedi en son.

Tişört tasarım işini onlar öğretti bana.o işleri benden iyi biliyorlar.kendi diğer gelirimi falan söylemedim zaten.
Size işi öğrettiler diye tüm alacak verecek durumundan haberdar mı olmalılar? Biz de çalıştığımız kurumlarda işi birilerinden öğrendik ama hiç maaşın yattı mı bana borç ver durumları olmadı. Sanırım işi size öğrettikleri için bu kadar rahat davranıyorlar, minnet borcunuz olduğunu düşünüyorlar.

Hayır diyebilmek bir sanattır herkes yapamaz bence mantıklı bir pembe yalan uydurun eşinizin tüm gelirinizi aldığını ve size vermediğini söyleyin para vermediğini söyleyin ve siz ondan borç isteyin emin olun zaten vermez bu bahane ile ona küsün aşk olsun ben sana veriyordum borç diyerek

Aaaa ne munasebet gecenin körü arayıp sigara istiyorlar? Acmayin sizde telefonları eşiniz hakli, belli bir saatten sonra insanların aranmasina bende aşırı sinir oluyorum. Ayrica nasil yüzsüzler oyle yatacak olan parani istiyorlar saka gibi☠☠ veremem alışveriş yapmam lazim deyin

Eşim de ona kızıyor.git alışveriş yap.altin al.verip durma diye.anneme de kiziyo eşim o kadar çalışıyosun borç verme diye.annemde çok ısrar ediyorlar diye verdi bı daha vermem dedi en son.
Açık açık konuşun o halde. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın . Demek ki hep borçla döndürüyor işini

Evet minnet duymami bekliyorlar gibi hissettim.ihtiyacim olduğunu da biliyolar.herkesin ne zaman parası olduğunu takip ediyorlar gibi geldi bana.diger komşumun da emekli maaşı zamanında hep para istiyorlarmış.

Size bir sey söyleyeyim mi bütün iletisimi keserim net insani salak yerine koyanlari hic sevmem hic

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…