Emrivaki yapıyor size . Kazancınızı eşiniz istemiyorken ve sizi düşünüp kendine alışveriş yap diyorken siz neden kendinizi düşünmüyorsunuz ?Hanımlar kısaca özet geçmeye çalışayım.
7 yıldır oturduğum apartmanda benden daha uzun süredir oturan komşumla aramız çok iyi.komsum 50 yaşlarında.evli üç çocuğu var.esi emekli ama halen çalışıyor.evleri kendilerinin arabaları var.cocuklarindan birisi benim gibi tişört tasarım işi yapıyor ve bende 5-10 kat fazla kazanıyor.kizi üniversite okuyor oradan burs alıyor.
Ben kiradayim tek gelirim babamdan kalan mulklerden kiram.bu da 3 bin kadar.tabii benim çok borcum var ödüyorum biraz da birikim yapıyorum.
Şimdi bu komşumu herkes borç istemesiyle tanıyor.herkes öğrenmiş herkes de borç vermiş sonra ödüyor tabii ama gününde değil.
Bu zamana kadar her isteğinde olan paramı verdim.geri ödedi şuan bana borcu yok.anneme 500 lira borcu var Mayıs'ta üç aylığı alınca vericem demiş anneme.
Benim tişört param pazartesi yaticak hesaba bu komşum bir haftadir beni arıyor o parayı istiyo.esim de yeter artık verme kendine alışveriş yap diye kiziyo.
Dün gece saat 00:30 da aradı oğlunun sigarası yokmuş sigara istedi bende yataktan kostüm açtım şok oldum.esim iyice kızdı bu ne biçim iş yeter artık diye.
Sürekli sigara ister sonra getirir.gece geç olması bizde baya sorun yarattı.
Bugün yine aradı pazartesi paranı bana ver dedi bende ben o paranın yarısını ihtiyacı olan biri var ona vereceğim ramazan geliyo yazık çok üzülüyorum dedim.(o kişide o komşumun yeğeni durumunu biliyor zaten).
Hayır demeye çekiniyorum zaten kimseye hayır diyemiyorum.esim kızıyor verme diye.komsum arıyor ver diye.ne yapacağımı şaşırdım.
Uzun oldu kusura bakmayın.insallah kırmadan bişey bulabiliriz.bende su hayır demeyi öğrenirim artık
Geçen gün dedim abla eşimin arabasi bir haftadır sanayide çok masraf oldu hiç param yok ne yapicaz biz böyle dedim.oda tişört parasını çek bende de yok dediVeremem, bana lazım. Uzunca süre paramız ancak bize yetecek, yetmezse ben de sizden istemeyi düşünüyorum de
Sen arada bir çık ona komşu sigaram bitmiş pirincim bitmiş deGeçen gün dedim abla eşimin arabasi bir haftadır sanayide çok masraf oldu hiç param yok ne yapicaz biz böyle dedim.oda tişört parasını çek bende de yok dedi
Tişört tasarım işini onlar öğretti bana.o işleri benden iyi biliyorlar.kendi diğer gelirimi falan söylemedim zaten.Pzt gelecek parayı bilecek kadar yakınlık kurmayın insanlarla. Samimiyetle birbirinin içine burnunu sokmak aynı şey değil. İnsan kardeşiyle bile sınırlarını korumalı.
Oğlu benim yaşımda Behçet hastası.3 ay çalışıyor 6 ay çalışmıyor.tisort yapıyor evde satışı da iyi ona güveniyor heralde.esimden de apartmanda çok sigara istemiş oğlu.esim de çok kızıyor artık.Çok saçma, oğlunun sigara parası yoksa gitsin çalışsın, uyuşturucu falan mı kullaniyor acaba? Vermeyin bence.
Eşim sana bundan sonra günlük sigara getiricem dükkandan o zaman veremezsin yetmezse gider onlar istersin diyoSen arada bir çık ona komşu sigaram bitmiş pirincim bitmiş deanlar ne demek istediğini, onda da yok diye düşünür
E canım hata sende. Sigarayı bıraktık masraf oluyor de anlatma hiçbir şeyini hatta geldiğinde mercekten bak, uygun değilim şuan sonra görüşürüz de açma kapıyıEşim sana bundan sonra günlük sigara getiricem dükkandan o zaman veremezsin yetmezse gider onlar istersin diyo
Eşim de ona kızıyor.git alışveriş yap.altin al.verip durma diye.anneme de kiziyo eşim o kadar çalışıyosun borç verme diye.annemde çok ısrar ediyorlar diye verdi bı daha vermem dedi en son.Emrivaki yapıyor size . Kazancınızı eşiniz istemiyorken ve sizi düşünüp kendine alışveriş yap diyorken siz neden kendinizi düşünmüyorsunuz ?
Size işi öğrettiler diye tüm alacak verecek durumundan haberdar mı olmalılar? Biz de çalıştığımız kurumlarda işi birilerinden öğrendik ama hiç maaşın yattı mı bana borç ver durumları olmadı. Sanırım işi size öğrettikleri için bu kadar rahat davranıyorlar, minnet borcunuz olduğunu düşünüyorlar.Tişört tasarım işini onlar öğretti bana.o işleri benden iyi biliyorlar.kendi diğer gelirimi falan söylemedim zaten.
Açık açık konuşun o halde. Herkes ayağını yorganına göre uzatsın . Demek ki hep borçla döndürüyor işiniEşim de ona kızıyor.git alışveriş yap.altin al.verip durma diye.anneme de kiziyo eşim o kadar çalışıyosun borç verme diye.annemde çok ısrar ediyorlar diye verdi bı daha vermem dedi en son.
Evet minnet duymami bekliyorlar gibi hissettim.ihtiyacim olduğunu da biliyolar.herkesin ne zaman parası olduğunu takip ediyorlar gibi geldi bana.diger komşumun da emekli maaşı zamanında hep para istiyorlarmış.Size işi öğrettiler diye tüm alacak verecek durumundan haberdar mı olmalılar? Biz de çalıştığımız kurumlarda işi birilerinden öğrendik ama hiç maaşın yattı mı bana borç ver durumları olmadı. Sanırım işi size öğrettikleri için bu kadar rahat davranıyorlar, minnet borcunuz olduğunu düşünüyorlar.
Size bir sey söyleyeyim mi bütün iletisimi keserim net insani salak yerine koyanlari hic sevmem hicHanımlar kısaca özet geçmeye çalışayım.
7 yıldır oturduğum apartmanda benden daha uzun süredir oturan komşumla aramız çok iyi.komsum 50 yaşlarında.evli üç çocuğu var.esi emekli ama halen çalışıyor.evleri kendilerinin arabaları var.cocuklarindan birisi benim gibi tişört tasarım işi yapıyor ve bende 5-10 kat fazla kazanıyor.kizi üniversite okuyor oradan burs alıyor.
Ben kiradayim tek gelirim babamdan kalan mulklerden kiram.bu da 3 bin kadar.tabii benim çok borcum var ödüyorum biraz da birikim yapıyorum.
Şimdi bu komşumu herkes borç istemesiyle tanıyor.herkes öğrenmiş herkes de borç vermiş sonra ödüyor tabii ama gününde değil.
Bu zamana kadar her isteğinde olan paramı verdim.geri ödedi şuan bana borcu yok.anneme 500 lira borcu var Mayıs'ta üç aylığı alınca vericem demiş anneme.
Benim tişört param pazartesi yaticak hesaba bu komşum bir haftadir beni arıyor o parayı istiyo.esim de yeter artık verme kendine alışveriş yap diye kiziyo.
Dün gece saat 00:30 da aradı oğlunun sigarası yokmuş sigara istedi bende yataktan kostüm açtım şok oldum.esim iyice kızdı bu ne biçim iş yeter artık diye.
Sürekli sigara ister sonra getirir.gece geç olması bizde baya sorun yarattı.
Bugün yine aradı pazartesi paranı bana ver dedi bende ben o paranın yarısını ihtiyacı olan biri var ona vereceğim ramazan geliyo yazık çok üzülüyorum dedim.(o kişide o komşumun yeğeni durumunu biliyor zaten).
Hayır demeye çekiniyorum zaten kimseye hayır diyemiyorum.esim kızıyor verme diye.komsum arıyor ver diye.ne yapacağımı şaşırdım.
Uzun oldu kusura bakmayın.insallah kırmadan bişey bulabiliriz.bende su hayır demeyi öğrenirim artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?