Komşum :(

Saat 12 den bahsediyorsunuz kim olsa rahatsız olur. Bakın benim üst ve alt komşularım mesela çocukları yok ama konuşma seslerinden yatamıyorum bile. Çocuk daha fazla gürültü yapar. Tamam anlatamazsınız ama erkenden yatırmaya alıştırmanız gerekiyor.

benimde ikizler çok hareketli durduramadığımda alt kat komşum haliyle tavanına vuruyor ancak o zaman uslu durup sessiz duruyorlar.Ben karşılaştığımda hakkını helal et zor zaptediyorum 2 tane olunca,siz tavana vurun rahatsız olunca onlar susar diyorum.Adam da kadın da kusura bakmayın mecbur kalıyoruz erken yatıyoruz diyorlar.Allahtan evim dubleks üst kata çıkarıyorum çoğu zaman.Ama odalarına indiklerinde hep ses,hep bi tarışma.Ben komşuma empati yapıyorum onlarda rahatsız olunca vuruyor dan dan diye benimkiler ancak ozaman duruluyor.Bence komşunla güzelce konuş,çocuğun ufaksa çok ses yapmaz bence benimkiler ikiz 6 olucaklar laf dinlemiyorlar.bende masal okuyup sessiz oyunlar oynatıyorum

Cocugu uyutuyorum diyor tik diye bisey dusuyor cocuk uyaniyo diyor komsu .tasinacagini soyledi.keske siz 1. Kati filan tutsaydiniz dedi haklisin amacocuga laf anlatamiyom dedim.telefon filan verince yaninizda oturmuyo mu dedi oturmuyo napiyim.
Tik diye bişey düşüyo cocuk uyanıyo...ona bile uyaniyosa çocuk kendisi tek kat bir ev tutsaymış

Bence de erken yatırmaya alıştırin. İlerisi için de size kolaylık olur. Ben de üst kattan çok sıkıntılar yaşadım ama üç yaşındaki için birşey denezdim sanırım. Çünkü dört yaştan itibaren ancak kuralları uygulamaya başlayabilirler. Ama çocuklar küçük yapar diyerek de salmamak lazım. Hep erken yatmaya alıştırdim. Okul zamanı bana kolaylık oldu. Her gün her gün gerçekten zor oluyor alttakine. Empati yapmak lazım karşılıklı. Dokuzdan sonra benim için alt çizgi. Uyumuyorlarsa da oturarak oyun oynayabilirler sadece. Kararlı olursanız uygular. Üç yas da kurallara hazırlık evresidir. İyi değerlendirmek lazım. Maalesef bazı binalar da çok ses geçiriyor.

Valla bende bu seslerden bunalmis polis cagirmis ve böyle olayi çözmüş biriyim.
Evet çocuğum YOK.
Ama empati yapabiliyorum.
Cocugun aglamasi gulmesi bağırmasi arada yere oyuncak atması küt pat sesleri normaldir.
Ancak sabah aksam güm güm oturdugum seyin sallandigini bilirim.
2 aylik oturmayla evden çıkmayı düşünen insaninda bos yere geldigini düşünmüyorum.
Yani cocugun oturarak yapacağı hic mi birsey yok.
Belki bende yasadigim icin , senden de ses geliyor kapiyi kapat falan yorumlarına da katılmıyorum.
Dag basinda yasamiyoruz sorunlar böyle çözülmez.
Ha ben dikkat ediyorum zaten napıyım vs dersiniz okey de, sendende ses geliyor kapiyi güm kapatmakla olay bir yerde patlar zaten.

üst katim bos
alt katimdan da kimse kapima gelmedi kucuk ses yapacak cocugumda yok.
Fakat ses yapan cocuklarin verdigi rahatsizlik cok can sıkıcı ya.
Yani sizin sesiniz nekadar gider bilemiyorum ama geçen misafirlikdeydim ve saat aksam 23.30 olmustu.
2 cocugu varmis yukaridakilerin kendi kesimizi bastirdi gurultuleri.
o saatde o kavga o bagris o kosturma cok gereksiz ya.

3 sene çocuk gürültüsü çektim, sabrettim. İnsancıl düşünmeye çalıştım ki çocukları çok severim. Çocuktur napim lafından da nefret ediyorum. Çocukları tüm gün eve hapsedip parka ya da en azından apartmanın bahçesine çıkartmazsan çocuk evde haliyle hoplar zıplar enerjisini atmaya çalışır. Tam dedim ki artık büyüdü laftan anlar, bi baktım kadın yine hamile hayırlı olsun bile diyemedim. Baktım artık sinirlerim geriliyor, kendi sahibi olduğum evimden kiraya çıkmak zorunda kaldım. Hakkımı helal etmiyorum. Allah’ından bulsun. Siz de ah almayın derim. Siz annesiniz mutlaka çocuğunuzun dilinden anlarsınız. Napim yapmıyor, napim dinlemiyor gibi bir boşvermişlikle beddua almayın

Yanlış anlamayın merakımdan soruyorum, polis gelince ne yaptı, çocuk gürültüsü için, ne dedi..

Yorumlar beni benden aldı. Çocuğa sessiz olmayı öğretememişsiniz ne demek ya ? Çocuk bu ses yapacak tabi.

Bazı yorumları yapanların çocuk sahibi olmadığı o kadar belli ki :)

Her çocuğun karakteri farklıdır. Kimi 3 yaşında dur yapma demekten anlar kimi 5 yaşında ancak anlayacak duruma gelir.

Komşunuzun eline telefon verseniz durmaz mı demesine de ayrıca sinir oldum :) kendisi çocuğu susturmak için telefona tablete başvuruyor demek ki.

onun çocuğu sese duyarlıdır hemen uyanıyordur olabilir. Devamlı uyandığı için de anne için çok zor olur. Bunu anne olan anlar. Sizin de anladığınıza eminim konu sahibi.

Şimdilik tek çözüm bebeğin yattığı odayı öğrenip kendi çocuğunuzu en uzak odada oturtmak olabilir. Yada yapabildiğiniz kadar vurdulu kırdılı oyuncakları atmacalı değil de , ne bilim resim çizmek gibi sessiz oyunlar oynatmak çözüm olabilir. Bu da çocuğun ilgi alanına göre değişir seveceği çok gürültü yapmayan bir oyun çeşidi bulunabilir.

İki taraf için de zor. Ama sizin için daha zor. Kendi de çocuk sahibi olmasına rağmen Devamlı kapıya gelen bir komşu sizi ne kadar strese sokuyor anlayabiliyorum.

Oturarak oynanan aktiviteler bulun. Yapboz gibi ama çocuk bu. Yapacak da pek birşey yok. Ayrıca bağırmak anne çocuk iletişimini oldukça olumsuz etkiler..

Yanlış anlamayın merakımdan soruyorum, polis gelince ne yaptı, çocuk gürültüsü için, ne dedi..

Onları gidip polis uyardi. Sonra sikayetcimisiniz diye soruluyor, ben şikayetçiydim.
Onlarda karsi taraf sikayetci karakola ifadeye gidelim sonra mahkeme süreci vs..
Kadinda ben şikayetçi degilim ben kendisiyle bie konuşayim bir dakika falan dedi.
Geldi konuştuk , sonra şikayetçi olmadım.
Ha söylede birsey var ben gittigimde kapıyı dahi acmiyordu.
Ve benim evimdeki de önceden zabitaya gitmis ve bu sebeple evden çıkmış.
Gürültü problemi varsa aslinda önce zabitaya gidiliyor onlar ses ölçümüne göre ceza vs karar veriyor.
Polis daha sonra aranir aslında.

Ben kapiyi acmadiklari ve gercekten gürültüden başım agridigi icin polisi aradım.

"Çocuk bu" sözüne asla katılmıyorum. Çocuk eğitilebilen bir varlık bildiğiniz üzre.. En kolayı gidin bir uyku eğitimi alın çocuğunuz için, en azından erken uyur, size de vakit kalır. Komşu da rahatsız olmaz.

Tek başına bir küçük cock ne kadar ses yapabilirki. Benim üst komusunun ikizi var 5 yaslrinda tam bir firlamalar yalıtım yok bide böyle eve ses sistemi aldılar akşamları müzik açıp oyun havası oynuyorlar kizincada vay efendim çocukmuş alttan alacakmışız yoksa sonu iyi olmazmış biz böyle kötü insanları idare ediyoruz sizin komşu çok sabirsizmis cunku onlara göre 10 daha erkenmis 12 olsa neyseymis (içimi döktüm hazır konu açılmışken sınır oluyorum)

Çocuğu olmayanları yorumlardan anlamışsınız da ,sizin yorum da çocuk sahibi olmayan benim düşüncelerimle aynı. Sorun çocukta değil ebeveynde. Çözüm önerilerinize birebir katılıyorum.

Komşu sıkıntılı olduktan sonra ne yaparsanız yapın bir şey değişmeyecektir.En son evimden bu sebepten çıktım, benim de çocuklarım küçük en büyüğü dört yaşında, onun küçüğü ikibuçuk.Önce çok gürültü oluyor diye gelmeye başladılar, ben çaba saf ettikçe hiç umursamadılar.Çocukları onların olmadığı odaya taşıdım, artık orada yaşamaya başladık ki oda çok küçüktü.Tatmin olmadı kendileri, yerlere ne kadar yorganım varsa sererdim ses gitmesin diye, öğleden sonra dörtte süpürge açtım diye kapıya geldiler, uyumaya çalışıyoruz süpürge açma dediler ki kadın zaten çalışmıyor.dörtte uyumasa da olur.Saçımı kurutsam kapıdalar.Ben sürekli alttan alıp çözüm üretmeye çalışıyorum olmuyor ne yapsam yine kapıdalar.En son küçük bebeğim ki o zaman çok küçüktü daha gaz sancısından ağlamaya başladı sabah sekizde.Hemen vurmaya başladılar falan ben de dayanamadım, ne yapayım ağzını mı bantlayayım dedim evin içinde.Duymuşlar vay efendim bize nasıl bunu dersin, kapıda üzerime saldırmak için beklemişler birbirimize girdik.Polis çağırdım falan filan yani çok zor mevzu bunlar.sizin komşu sıkıntılıysa ne yaparsanız yapın çözüm olmayacaktır.Ben evden çıktım öyle rahatladım.Şimdiki evimde kimse daha kapıya gelmedi.Akşam dokuz oldumu uyuyan çocuklar zaten çocuklarım ki o zamanlarda öyleydi.

Şöyle bir orta yol bulun en mantıklısı. Alt komşunuz çocugunu hangi odada yatırıyorsa siz kendi çocuğunuzun o odaya girmesini yasaklayın. Hem tam tepesinde koşmamış olur diğer odalardan da gürültu gitmesin diye oyun oynayacağı yeri baska yere taşıyın. Benim arkadaşım komşusuyla böyle bir çözüm bulmuştu.

Galiba ben cocuk buyutemiyorum arkadaslar .cunku oyle cok yorum geldi ki cok basit cocugunuz anlar siz kontrol edin diyosunuz.belkide ben yapamiyorum .calisan var mi aranizda 3.5 ayliktan birakip calismaya baslayan merak ettimde
Canım ne alakası var? Evet var benim cocuklarım erken uyur. Sımdı sızde sorun var evet cocuk 12 de uyur mu allah askına bacak kadar cocuk ne zaman gelısecek bu cocuk? Komsunun bebegıde fazla duyarlı bellı kı ayrı odalarda uyutun ve oturun.o odanın kapısını cekın oraya gıtmesın cocugunuz

Komsunuz hakli. Gece 12ye kadar yatmiyor mazarette degil. Uyku egitiminden siz sorumlusunuz. Napiyim degil ne onerirsiniz hangi kitabi okuyayim ya da cocukla nasil iletisim kurayim gibi tavsiye istemeniz daha cozume yakin sorular olur. Gece gec saatleri ve sabah erken saatleri cocugunuzla birebir ilgilenerek mesela resim yapma gibi bir aktiviteyle doldurabilirsiniz. Cocuk tabiki masa basinda resim yapmak istemeyebilir bu sikici olabilir ona bir duvar ayirip kagit kaplayip dikkatini daha cekici hale getirip resim yapabilirsiniz. Birbirinize oturdugunuz yerden balon atmaca oynayabilirsiniz. Bir nesneyi kuplerin altina koyup karistirip bulma oyunu oynayabilirsiniz. Yani 5 dk da aklima bunlar siz biraz dusunun daha yaratici oyunlar gelecektir akliniza

boya yapabilirsiniz boyama kitabı alıp eşiniz de ilgilenebilir ya da oyun hamuru alıp hadi oturalım birlikte yapalım derseniz en azından oturmasını sağlayabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…