Komşuyla garaj sıkıntısı

eceyla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2025
1.160
1.046
48
25
Merhaba herkese
Bu eve yeni taşındım ve kiracıyım. Apartmanda herkesin garajı yok ama benim oturduğum dairenin garajı varmış. Taşındığımda arabam yoktu. garaja bir şeyler koymak için indiğimde ağzına kadar doluydu.

Garajı olmayan biri çamaşır makinesinden koltuğa kadar her şeyi oraya koymuş.

Gidip söyledim, garaj bana ait arabayı koyacağım dedim. Adam sen kiracısın ben ev sahibiyim garajı hep ben kullandım dedi. Ne alaka yani?? Evi kiraladım garaj da doğal olarak daireyle birlikte kiralamış sayılıyor. Şu an arabamı garaja sokamıyorum.

Ev sahibine defalarca söyledim halledeceğim, benden izin almış haberi var sen arabayı bana söylemedin ama deyip oyalıyor. Yöneticiye söylüyorum, o da ilgilenmiyor. Şimdi de garaj ortak demeye başladılar. diğer komşular öyle bir şey olmadığını alt kattakilerin garajı olmadığını söyledi. ev sahibine soruyorum garaj bizim halledeceğim diyor ama ortada hiçbir çözüm yok.

üstüne üstlük eve taşındığımın ikinci ayında ev sahibi ocakta zam yapacağım dedi. Sözleşmenin 1 yıllık olduğunu söyledim. Girerken depozito istememişti ve şimdi depozito diye tutturdu.

Parasını ödüyorum garaja da ödüyorum arabamı garaja sokamıyorum. Apartmanın önüne koy işte diyor utanmadan.

Ne yapmam gerekir sizce? Polisi mi aramalıyım yoksa gidip eşyaları apartman önüne mi çıkarayım?

Siz bence ev sahibinden net cvp vermiyor bilgi alın. Diğeri ile çok muhatap olup eşyaları falan atmayın derim. Malum tepkisini bilmiyorsunuz. Dengesiz çok memlekete.
Yok tapuda garaj var onu gördüm onu attı çünkü bana ev sahibi belki ben de dengesizim? Nşye ben alttan alıyorum ya

Ev sahibi ile sorunu cozun. Garaj isini cozmeden ocakta zam bekleme vb diyebilirsiniz. Bu arada kiraci olarak ilk defa depozitosuz bir ev kiralama duyuyorum. Sizin ev sahibi belki de oteki adama kiraladi garajini..

Ev sahibi ile sorunu cozun. Garaj isini cozmeden ocakta zam bekleme vb diyebilirsiniz. Bu arada kiraci olarak ilk defa depozitosuz bir ev kiralama duyuyorum. Sizin ev sahibi belki de oteki adama kiraladi
İstemedi işte zamanında isteseydi verirdim zaten zam hayatta yapmam eylülde tuttum evi ne zammı.

Zamı rüyasında görür 2 ay olmuş ne zammı yahu. Ben garajı boşaltıp anahtarı değiştireceğim
Sen garajı bırakta ev sahibinden çekeceğin var. Uyanığa bak yeni kiracıya zam teklifide el insaf. Kira sınırıda kalktı seneye kim bilir napar. Bu aç gözlü ev sahipleri yüzünden insanlar oturacak ev bulamıyor.

Tapusu ev sahibine ait olabilir ama sözleşmede özel olarak size kiralamadiysa sizin hakkınız değildir. Eve ait olması değil size kiralanıp kiralanmadığı önemli.
Tapuda depo ve kapalı garaj yazıyor yani o zaman adam bana salonu sana kiralamadım mı diyecek sözleşmede ek olarak yazmıyor kanunen ek olarak belirtmek zorunda değilmiş

Ben zaten bu evden çıkacağım evleniyorum ama evlenene kadar garajı kullanacağım ve zam yapmayacağım

Tapuda depo ve kapalı garaj yazıyor yani o zaman adam bana salonu sana kiralamadım mı diyecek sözleşmede ek olarak yazmıyor kanunen ek olarak belirtmek zorunda değilmiş
Tapuda garaj, bagimsiz bölüm olarak mi bahsediliyordu? Yoksa daireye ait eklenti tarzi mi yazıyor?

Eklentiyse kullandırmasi lazim. Evden çıkacam demişsiniz yani uğraşmaya değerse siz bilirsiniz.
Her seferinde park arıyorum burası benim diyorlar nereye park etsem arabayı ve sıfır olduğu için biri vurup kaçar diye korkuyorum ayrıca parasını veriyorum garaj benim ya. Çıkarıp atacağım eşyaları

İstemedi işte zamanında isteseydi verirdim zaten zam hayatta yapmam eylülde tuttum evi ne zammı.
Ev sahibinin depozito istemeyi atlamasi gibi bir durum ben hic bilmiyorum. Benim yada yakinlarimin basina gelmedi. Bu arada diger mesajlari izda ozel durumunuz(evlilik) oldugunu okudugum icin belki aranizda farkli anlastiniz diye dusunuyorum. Ama kira sozlesmesinde hakkiniz varsa kullanim hakkini da size birakmali evsahibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…