Konu eşim

Mehtap87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
750
574
103
Merhaba arkadaşlar Çok severek uzun bi sevgililik dönemi sonrasında evlendik 2 yılı geçti evleneli eşimde garip şeyler var hayata karşı gram hevesi yok hiç bişekilde muhabbet etmiyor konuşmuyor ilgilenmiyor kötü bi insan mı derseniz hayır değil konuşup çözmeye çalıştığım zamanda seninle ilgisi yok kendimle alakalı bunalımlarım diyor , hiç bişekilde oturup tatlı bi muhabbetimiz yok olmuyor artık bu kadar bunalımda birinin yanında yaşama sevincim kalmadı benimde. Çünkü yaklaşık 1 yıldır bunalımdayım deyip en ufak bi adım atmıyor benimle arası kötü değil ama iyi günler yaşamak içinde hiç bi çabası yok
Şimdi sizlere sorum şu eşiyle bu tarz sıkıntılar yaşayıp düzelten oldu mu yA da eşimin birazcık kaybetme korkusunu yaşayıp bana yeniden eskisi gibi davranmasını istiyorum

Eğer nişanlı iken de böyle ise evlenerek çok büyük hata yapmış, kendi ayağınıza sıkmışsınız. Bu adam düzelmez. Ama siz evlendikten sonra böyle olduysa ya psikolojik rahatsızlıklara olan yatkınlığı tetiklemiş olabilir, (bir yakınımın 30 yaşından sonra OKB’si çıktı mesela) ya da evliliği benimsememiş ve bekar hayatını özlüyor olabilir. Son seçenek ise işle alakalı bir durum ya da başka bir derdi vardır mesela yasak aşk gibi.tabi bunlar hep ihtimal ve tedaviye yanaşmadan da öğrenemezsiniz.

Sadece şunu söyleyim, ömrünüzü ölü birini canlandırmak için bir süre harcamanızda sorun yok. İyi günde kötü günde diyoruz neticede ama sadece sizin çabanızla gidecekse bu iş, adam hep böyle durgun olup tedavi de almayacaksa o evde çürür kalırsınız. 30 yaşında olup 60 yaşında gösterir, bir şeyleri yaşayamadan da ölüp gidersiniz.

Son olarak, kimseyi kaybetme korkusu ile sınamayın. Bir kere işe yarar ama sonra adamı arsızlaştırır, kendi değerinizi de düşürürsünüz

Muhtemelen eski halini bulamayacaksınız. Çoğu erkeğin çabası kendi deyimi ile köprüyü geçene kadar.

Son kez konuşun: "Bu halinden rahatsızım. Herhangi bir psikolik sorunun varsa paylaş ve destek al. Yok benim artık bundan sonraki olayım bu olup enerji yok eden bir kişiliksen yollarımızı güzel güzel ayıralım." demek farzdır.

Çok severek evlendiniz ama adam pat diye değişti evlenince öyle mi? Altında yatan bir sebep vardır illa ki ama ömür boyu kapı duvar oturacak haliniz yok herhalde.Maddi sıkıntılar olabilir mi, siz çalışıyor musunuz?Bu süreçte hamile kalmayın sakın, öyle kaybetme korkusu yaşatayım falan saçma şeyler.Bir süre sonra sizi ciddiye almaz.

Adam kendimle ilgili bunalımım diyor siz bencilce eskisi gibi ilgi görmek istiyorum diyorsunuz. Bir uzmandan destek alsanız ya daha mantıklı değil mi

Arkadaşlar ben eşimi çok seviyorum o yüzden düzeltmek istiyorum onda hastalık hastalığı var bazı psikolojik sıkıntılarıda var ilaçta kullanıyor sürekli bi yerlerinde bi hastalık bulup bunu dert ediyor ve aylarca kendi içine çekiliyor bi gram muhabbet etmiyor ben adım atmasam duygusal olarak bi paylaşımımız yok bi hayal kurmuyor hiç bişeye hevesi isteği yok benim onu sevdiğimi bildiği için gram düzeltmek için çabalamıyor o bunalımını yaşıyor. Ben onun yaşadığı bunalımı küçümsemiyorum zordur ama yeri geliyor benimde canım çok sıkkın oluyor ben onu evliliğimize yansıtmıyorum yA da kötüysem bile eşimle şifa bulmaya çalışıyorum evliyim ve o kadar 1 yıl ben depresyona giriyorum deme lüksü bulmuyorum ben kendimde

Son düzenleme:
İşi gücü mü yok ?
Borcu mu çok ?
Sevdiği biri mi rahatsız ?
Sağlık problemleri mi var ?
Yani böyle durumlar yoksa hiç çekmeyin,konuşup dertlesemediginiz,aynı evin içinde hiçbir şey paylasmadiginiz kişiden size ne fayda ?
Sokakta denk geldiginiz yahut bir parkta,yanınızdaki bir bankta oturan adamdan ne farkı var ki o halde kocanızin ?

Çok güzel bi işi var borcumuz herkesinki kadar çok sayılmaz ailesi hayatta hayatında herşey yolunda kendi psikolojik sorunları var ve düzeltmek için hiç çaba sarf etmiyor

Bİr tanısı, ilaç kullanımı var mı? Yoksa bu rahatsızlıkları olduğunı kendisi mi iddia ediyor?

Cinsel yaşam az . Dışarı çıkmıyoruz fazla tatile vs de ben söylemesem muhtemelen gitmeyiz

Hastalık hastalığı çok berbat bir şey 1 yıla yakın yaşadım demek ki aldığı ilaç iyi gelmiyor başka doktora gidin terapi alsın yaşadığı durum çok zor sadece ilaç alayım duzelmeyi bekleyim diye bir şey yok belki de kullandığı ilaç daha da içine kapanık yaptı mesela ben tez canlı biriyim panik atak ilacı alıyorum o ilaci içince daha az konuşuyorum durgun oluyorum ilacın yan etkisi de olabilir bu muhabbet etmemesi

Çok güzel bi işi var borcumuz herkesinki kadar çok sayılmaz ailesi hayatta hayatında herşey yolunda kendi psikolojik sorunları var ve düzeltmek için hiç çaba sarf etmiyor
Yani isyerindeki arkadaslariyla iyi bir şekilde hasbihal ediyor mu ?
Erkek arkadaşları aradığı vakit onlarla gayet hoşbeş ediyor mu ?
Eğer dışarda ağzı kulaklarindayken eve gelince dut yemiş bülbüle dönüyorsa ; psikolojisini bozan etmen olarak sizi niteliyor..
Diyorsanız ki herkese aynı o halde bir uzmana görünecek.
Şu an yapmış olduğu bencillik çünkü

Arkadaşları ile muhabbeti gayet iyi sosyal bende buna bozuluyorum çünkü eşim beni seviyor nasıl olsa hissi var

benden sizi küçük bir tavsiye büyük ihtimalle çaba gösterdiğinizi ve bunu değiştirmek istediğinizin farkında herkesin psikolojik problemleri olabilir ama sanırım biraz bunların ardına saklanıyor size açılmasını sağlayamıyorsanız bu çabadan vazgecmeniz bir kaç zaman oyle kabul etmeniz ve değiştirmek iyileştirmek zorunda olan kişinin siz oldugu düşüncesinden kendinizi kurtarmanız o size göre sizi yalnız bırakıyorsa sizde kendinize yetmeli kendinizle ilgilenmelisiniz yapacagınız bu kendinize dönme sürecini ömür boyu yapamayacaksanız ve fesakar olmak ona iyi olmak banada iyi geliyor diyorsanız bır kaç zaman böyle denemenizi tavsiye ederim. Yazdıgınızdan cıkarımlarım bunlar ne yasandıgını bilememem kalbinizdeki en hayırlısıyla olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…