Konu eşim

Evet dün akşam ayrı odaya geçip kitap okudum o gelmesede yürüyüş gruplarına katılacağımı söyledim hatta bi kaç kez ona yalnızken daha az yalnızdım bile dedim ama hiç bişey değişmedi

Arkadaşları ile muhabbeti gayet iyi sosyal bende buna bozuluyorum çünkü eşim beni seviyor nasıl olsa hissi var
Bacım,sana tek bir şey söyleyeceğim.
*Kocan,sürekli olarak yaptigin yemeği yemeyip ben tokum diyorsa
*Sürekli sokulmaya çalışırken gün geçtikçe hem sohbetlerinizin hem de birlikteliklerinizin süresi azalmissa
*Dışarda sosyal bir kelebek iken eve geldiğinde somurtkan bir ayı gibi oturuyorsa ;
Bu adamın seni sevdiğinden çok emin olma bence
Eve tok gelen adam.ne yemeğe bakar ne eşine..

Evet dün akşam ayrı odaya geçip kitap okudum o gelmesede yürüyüş gruplarına katılacağımı söyledim hatta bi kaç kez ona yalnızken daha az yalnızdım bile dedim ama hiç bişey değişmedi
Çok tatlısınız öncelikle bunu söylemek istedim , ancak bahsettiğim sey şu ona daha fazla onda eksik bir şey oldugunu ima etmeyin malesef eşiniz burda değil ve neden tam olarak böyle davrandıgını kavrayamadan fikir veriyorum ve bu ne kadar doğru bilemem ama benim bahsettiğim sey ona yalnızlıgınızı , başka yere gidiceğinizi , bahsetmeyin. daha önce ne kadar ilgili ve açıklayıcıysanız duygularınızıda ona bir şey söylemek yerine ortada bir problem yok hatta eşiniz orda değil gibi davranın . Mesela sırf odada sessizlik var diye konu açıyorsanız bu sizin iletişim kurmak için çabanızı gösterir. Yemek yemek için eşinizi bekliyorsanız bu sizin iletişim çabanızı gösterir en basit en temelden onunla iletişim kurmayı kesin ama bunu küsmüş kırılmıs gibi değil bundan sonra böyle ben senden ilgi alamıyorsam sana verebilecek bir ilgimde yok çünkü alamadıgım bir şeyi veremem kafasında önceliğiniz kendiniz oldugunu kendinize hatırlatarak fakat işin içine hırs kibir gibi yada üzüntü gibi duyguları katmadan yapmak gibi

Hayır beni yanlış anladınız eşimde o his var bu kız beni seviyor nasıl olsa bunalımdaysam bunalım takılırım canım sıkkınsa surat asarım bu kız nasıl olsa her türlü beni idare eder ekstra çabalamama gerek yok modunda

Kendi tarafından da sen haklısın. Kimse rehabilitasyon merkezi değil ayrıca. Ne zamana kadar sürer ki böyle. Birde caba göstermeyen insana hiç tahammülüm yok enerjimi emiyor.
Muhtemel değersiz de hissediyo olabilirsin.
İş biraz onda bitiyor artık.

Eşiniz sevgililik döneminde de mi buna benzerdi yoksa bu yeni olan bir şey mi?
İnsanlar bunalıma girer, çıkar, hastalanır, iyileşir hayatın gerçekleri bunlar ama psikolojik destek almak 2-3 seferlik bir iş değil, süreklilik ve istikrar ister.
Gerçekten bunalımdaysa 2 kere doktora gidip verdiği ilacı içerek bir noktaya varılmaz. Düzenli terapi lazım, belki ilaç iyi gelmedi yani olabilir, herkesin bünyesi her ilacı kaldırmaz.
Kaldı ki antidepresanlar libido düşüklüğü yapar. Eşiniz doktoruna gidip bunları söylemeli.
Bu arada adam dışarıda eşle dostla gayet mutluysa ama evde böyleyse burada sıkıntı büyük

Ee siz bunu bile bile evlenmişsiniz, eşiniz düzelmek için çaba sarf etmiyorsa yapacağınız bir şey yok.Tekrar hamile kalmayın diyorum, duruma göre bir değerlendirme yaparsınız artık.Böyle ömür geçer mi bilmem.

İş arkadaslari veya erkek arkadaşları ile gayet iyiyken size karşı ilgisizse bu evlilikte aradığı şeyi bulamadigi anlamına gelir. Siz kendinize dönün, kendinize yatırım yapın. Tepkinizi sözlerle değil davranışlarla gosterin. Çok da ustelemeyin biraz uzaklaşıp gozlemleyin.

Çocuk var mı? Psıkolojık bı problemı olabılır.bipolar olabılır yada farklı bişey. Yanı erkekler artık bayan gıbı davranmaya başladı.

Teşekkür ederim evet bu tarz bi tavsiyeye ihtiyacım vardı sağolun önceliğimi kendime çevireceğim

Hayır gerçekten büyük bi aşkla evlendik halada çok seviyorum onunda beni sevdiğinden eminim sıkıntılarımı paylaştığımda seninle ilgisi yok benim kendi sıkıntılarım falan diyor ama hayatta kimsenin böyle 1 yıl bunalıma girme lüksü yok insanların bi yakını ölüyor onda bile geriye kalan kişi için ayakta güçlü durmaya çalışıyorlar belki dediğiniz gibi düzenli terapi almalı

Tamam kız seviyorda erkekte seviyor mu acaba? Bu davranışlarıyla pek seviyor gibi durmuyor. Yani ben dışarda arkadaşlarımla güzel zaman geçirip eve gelince yüzüm düşüyorsa eşimden kaynaklıdır. Bunalım insan her yerde o şekildedir. Bence artık “o kızın” onu çok sevdiğini düşünmesin. Yorumum farklı olacaktı yalnız bırakmayın destek alın gibisinden ama siz arkadaşlarıyla sosyal deyince vazgeçtim.
Evlendikten sonra mı oldu böyle sevgiliyken nasıldınız?

Sevgiliyken gayet ilgiliydi son 1 yıldır bu şekilde , sorunları dile getirdiğimde hiç bi sorun yok seni çok seviyorum ben kendim bunalımdayım biz şöyle iyi bi çiftiz bak ne güzel şunu şunu yaptık birlikte şuralara gittik vs diyor o bahsettiği herşeyi ben düşünüyorum ben planlıyorum o kıştan beri böyle bunalımlarda olduğu için benimde hevesim kalmadı bi tatil planlamadım mesela ve yaz bitiyor adam akıllı bi tatil yapmadık çünkü ben planlamasam ben teklif etmesem hiç güzel bişey olmuyor bi güne bi gün gelipte ya şöyle bişey varmış birlikte gidelim şunu yapalım vs demiyor hiç

Arkadaşım merhaba, zaten hep öyle değildir midir? Bu ülke şartlarında kim iyi ki ? Eşimizi bence durumu abartıyor birseylerm arkasında sığınmak için bunalımdayım diyor. Bir senedir mi bunalımda evliliği tek başınıza mı yaşayacaksınız benimde inancım kimse kimseye kocam bile olsa açıkçası benim kocam yapsa bende altında ya birini ararım, yada ayrılmamızı istiyordur ilk benden bekliyordur dememi? Siz hiç ayrılık konusu açtınız mı? Bu evlilik böyle gitmez gibi konuşmalar yaptınız mı ?

Çok ciddi evi terketme yada günlerce küsme gibi sert tepkiler vermedim hiç . ama kaç defa tartıştık söyledim ama düzelmiyor bu durumdan ne kadar bunaldığımı anlattığım zaman benden kaynaklı seninle bi ilgisi yok ben çok mutluyum seninle şende çok kötü gibi anlatıyorsun ilişkimizi ne var böyle şeyler olur önümüzde uzun yıllar var kötü dönemlerimizde olabilir diyor

Canım kusura bakma ama bu adam seni hiç düşünmüyor sevgi izah edilmez sevgi gösterilir. Farkında mısın sadece kendini düşünüyor ? ‘’Ben seninle mutluyum diyormuş’’ tamda karım da benle mutlu mu demiyor kendini düşünüyor zora gelince bunalımdayım. Bu kötü dönem bir senedir sürüyor ve ilişki toksikleniyor, olmaz sen bence bir sert tepki vermelisin ? Çünkü eşin bunu davranış biçimi olarak benimsemiş ve çok zor değişir. Evlilikte sürdürülebilmesi için şu zamanlarda heyecana ihtiyaç var. Hayatımızın her dönemi heycanımızı kaybettiğimiz hersey elimizden gider.

Peki siz planlayıp gidince nasıl yine içi bayık mı yoksa canlanıyor mu?
Ama size tavsiyem onun üzerine düşmeyin artık kendinize planlar yapın. Arkadaşlarınızla gezin. Çıkın kahve için, sinema izleyin. Belki kafasına dank eder bi “noluyo ya” der.
Çünkü dert paylaştıkça azalır. Hepimizin derdi sıkıntısı var ve hepsinin sebebi belli şeyler. Eşiniz gibi yok bişi demiyoruz. O sıkıntısını bi netleştirin her şeyin bi sebebi vardır zira.

Plan pek yapmaması çoğu planı sizin yapmanız vs bence sorun değil keyifle eşlik ettiği sürece. Herkes bu konularda girişken değil.
Ancak.. Daha evliliğin ilk yılları..bencil ve sorun var mutsuzum diye bas bas bağırdığınız sessiz çığlıklar attığınız halde kabullenmiyor. Madem sorun devam ediyor bırakmayacak terapiyi. Sizi sandığınız gibi sevdiğini de düşünmüyorum. Toksik bir tip maalesef. Evliliği bileklerine takılmış bir pranga gibi görüyor da olabilir. Hasta insan dışarıda da öyle olur. İlgi odağı olmak hoşuna gidiyor gibi biraz da. Siz iyi misin neyin var neden böylesin diyip dertlendikçe içten içe besleniyor gibi.. sadece ağlayarak dikkat çeken çocuklar gibi..

Eğer destek almayı reddederse görmezden gelin hatta boşanın benim tavsiyem. Bu kadar erken böyleyse gerçekten ömür geçmez ama bir iki sene daha denemeye değer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…