Doğru haklısınız böyle ufak tefek gibi geçer gider diye diye ömrümüzden 1 yıl daha gittiCanım kusura bakma ama bu adam seni hiç düşünmüyor sevgi izah edilmez sevgi gösterilir. Farkında mısın sadece kendini düşünüyor ? ‘’Ben seninle mutluyum diyormuş’’ tamda karım da benle mutlu mu demiyor kendini düşünüyor zora gelince bunalımdayım. Bu kötü dönem bir senedir sürüyor ve ilişki toksikleniyor, olmaz sen bence bir sert tepki vermelisin ? Çünkü eşin bunu davranış biçimi olarak benimsemiş ve çok zor değişir. Evlilikte sürdürülebilmesi için şu zamanlarda heyecana ihtiyaç var. Hayatımızın her dönemi heycanımızı kaybettiğimiz hersey elimizden gider.
Evliliğimizde her planladığım bi gün oluyor ama herhangi bi plan yaptığımda heyecanlanmıyor önce bi onu ikna etmem gerekiyor daha sonra o güzel şeyi yapıncada girdiği her ortamda o konu ile ilgili mutluluğunu anlatıyor yani işin sonunda kendide mutlu oluyor ama o şeyleri ben buluyorum hepPeki siz planlayıp gidince nasıl yine içi bayık mı yoksa canlanıyor mu?
Ama size tavsiyem onun üzerine düşmeyin artık kendinize planlar yapın. Arkadaşlarınızla gezin. Çıkın kahve için, sinema izleyin. Belki kafasına dank eder bi “noluyo ya” der.
Çünkü dert paylaştıkça azalır. Hepimizin derdi sıkıntısı var ve hepsinin sebebi belli şeyler. Eşiniz gibi yok bişi demiyoruz. O sıkıntısını bi netleştirin her şeyin bi sebebi vardır zira.
Klasik erkek tavrı oluyor ben sıkıntımı anlattığımda aşkım abartıyorsun bak ne güzel bi ilişkimiz var çok iyi gidiyoruz falan diyorPlan pek yapmaması çoğu planı sizin yapmanız vs bence sorun değil keyifle eşlik ettiği sürece. Herkes bu konularda girişken değil.
Ancak.. Daha evliliğin ilk yılları..bencil ve sorun var mutsuzum diye bas bas bağırdığınız sessiz çığlıklar attığınız halde kabullenmiyor. Madem sorun devam ediyor bırakmayacak terapiyi. Sizi sandığınız gibi sevdiğini de düşünmüyorum. Toksik bir tip maalesef. Evliliği bileklerine takılmış bir pranga gibi görüyor da olabilir. Hasta insan dışarıda da öyle olur. İlgi odağı olmak hoşuna gidiyor gibi biraz da. Siz iyi misin neyin var neden böylesin diyip dertlendikçe içten içe besleniyor gibi.. sadece ağlayarak dikkat çeken çocuklar gibi..
Eğer destek almayı reddederse görmezden gelin hatta boşanın benim tavsiyem. Bu kadar erken böyleyse gerçekten ömür geçmez ama bir iki sene daha denemeye değer.
Merhaba arkadaşlar Çok severek uzun bi sevgililik dönemi sonrasında evlendik 2 yılı geçti evleneli eşimde garip şeyler var hayata karşı gram hevesi yok hiç bişekilde muhabbet etmiyor konuşmuyor ilgilenmiyor kötü bi insan mı derseniz hayır değil konuşup çözmeye çalıştığım zamanda seninle ilgisi yok kendimle alakalı bunalımlarım diyor , hiç bişekilde oturup tatlı bi muhabbetimiz yok olmuyor artık bu kadar bunalımda birinin yanında yaşama sevincim kalmadı benimde. Çünkü yaklaşık 1 yıldır bunalımdayım deyip en ufak bi adım atmıyor benimle arası kötü değil ama iyi günler yaşamak içinde hiç bi çabası yok
Şimdi sizlere sorum şu eşiyle bu tarz sıkıntılar yaşayıp düzelten oldu mu yA da eşimin birazcık kaybetme korkusunu yaşayıp bana yeniden eskisi gibi davranmasını istiyorum
Ben onun içinde yanaşıyorum ama o kadar ketum ki paylaşmıyorİnsanın en iyi arkadaşı eşidir.
Bunalımda olmasıyla ilgili en azından belli sebepleri vardır. Buna dair birlikte hareket edin. Bazen eğlence, coşku yerine dertleşmeye, sarılmaya ihtiyaç duyar insan.
o kadar haklısınızki gerçekten yıllarca heyecanla süren bi ilişki bile böyle bu hale geldiyse gerçekten yasaklansınEvlilik herkezi değiştirir her iki tarafın beklentisinde farklidir..Evlilikte ortak noktayi bulan mutlu olur bulamayan ya sindirmeye çalışır yada bahaneler üretir...sonuç olarak evlilik yasaklansınnnnn
Çok aramıyor sanki bu durumu yani muhabbetsizlik sessizlik birlikte gülmemek dertleşmemek çok etki etmiyor büyük bi sorun yoksa herşey yolunda onun için öyle görüyorBunalımda olan insan her yerde bunalımdadır.
Ev, iş, arkadaş ortamı bu değişmez ki.
Bende bir kere depresyona girdim ve her yerde girdim.
Bunun yeri zamanı yok.
Sizin yapmanız gereken sessiz kalıp uzaklaşmak.
Şunu yapıcam bunu yapıcam demek sana inat yapıyorum demek.
Hayır sessizce uygulayın yemeğinizi kendiniz yiyin mesela haber vermeyin yürüyüşe mi gidiyorsunuz tatile mi gidiyorsunuz sorarsa evet ya öyle planladım dersiniz.
Ama bunu sinirli ya da ona inat gibi değil normal sıradan bir durummuş gibi.
Yavaş yavaş kendinize ait bir hayat oluşturun bakalım ne olacak.
Arkadaşları ile muhabbeti gayet iyi sosyal bende buna bozuluyorum çünkü eşim beni seviyor nasıl olsa hissi var
Arkadaşlar ben eşimi çok seviyorum o yüzden düzeltmek istiyorum onda hastalık hastalığı var bazı psikolojik sıkıntılarıda var ilaçta kullanıyor sürekli bi yerlerinde bi hastalık bulup bunu dert ediyor ve aylarca kendi içine çekiliyor bi gram muhabbet etmiyor ben adım atmasam duygusal olarak bi paylaşımımız yok bi hayal kurmuyor hiç bişeye hevesi isteği yok benim onu sevdiğimi bildiği için gram düzeltmek için çabalamıyor o bunalımını yaşıyor. Ben onun yaşadığı bunalımı küçümsemiyorum zordur ama yeri geliyor benimde canım çok sıkkın oluyor ben onu evliliğimize yansıtmıyorum yA da kötüysem bile eşimle şifa bulmaya çalışıyorum evliyim ve o kadar 1 yıl ben depresyona giriyorum deme lüksü bulmuyorum ben kendimde
Evet büyük konuşmamak gerekiyor toplumda teşhisi koyulmamış bi ton hasta vardır buna eminim .ben eşimi çok severek evlendim ve çok uzun yıllar hiç bi sıkıntı yaşamadım hayatımda hiç olmadığım kadar mutlu etti beni ta ki 1 yıl öncesine kadarYani ben mi acaibim, insanlar mı çok gözükara...büyük konuşmayayım ama psikolojik hasta biriyle asla evlenmezdim. Bu adama geleyim işine gelince cıkıp geziyor sana gelince surat .. konuş kendisiyle suratını çekmek istemiyorum artık ya kendini düzelt ya da boşanıcam derim.
Ben onun içinde yanaşıyorum ama o kadar ketum ki paylaşmıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?