- 25 Mayıs 2015
- 965
- 621
- 303
- Konu Sahibi Postmodernik
-
25 yaşındayım ama bir anda evlilik kararı aldım bunu tam anlamıyla yerleştirememişim kendi içimde ki bu kadar zorlanıyorumbahsettiğim durum aslında şu... hayat, evlilik, anne olmak... yeni vasıflar, yeni tecrübeler girdikçe insanları elbette değişir. ancak eşiniz sizin birey olduğunu kabullenmeden adım atıyor. bu belki yetiştirme tarzından, belki de sizin ona olan tavrınızdandır. bunu siz bileceksiniz.
sizin de eşinizin de evlilik konusunda gerçekten bilinçlenmesi gerekiyor. henüz idrak edemeden evliliğin içinde bulmuşsunuz kendinizi... bence okuyun, dinleyin. güzel adımlar atın. bağırıp, çağırmadan, inatlaşmadan da çözülür.
Zaten sinirlenip kızar diye bazı şeyleri daha söylemeden susup oturuyorumYani benim anlamadığım ver kartını, senin maaşını da ben idare edeyim dediğinde adam, neden bayanlar hayır diyemiyor.
Kaç yaşında insansınız. Neyin israf neyin olmadığına karar siz veremiyor musunuz, yok canım ne alaka neden denmez?
Eşiniz sinirli diye vurguladığınıza göre baya korkutup sizi sindiriyor gibi. Kartınızı güzel bir dille isteyin. Tavrına göre karar alırsınız bence.
Bende bunu anlamıyorum, evli insanlar ve eşleriyle bunları konuşup gidişatta yol alamadıkları konuda insanların tecrübelerinden yardım alacakken.yahu tamam işte içinin dolu oldugu kartınızı elınıze alın artık.
tek tek kırgınlıklarınızı ısteklerınızı dıle getırın. Buraya nasıl bir bir yazdıysanız ona da bir bir anlatın..
Psikolojik olarak daha yeni yeni toparlanıyorum ben geçtiğimiz bir yılı çok zor atlattım daha yeni yeni eski balonik olmaya başladımacilen bi psikologla görüşün.
Konuştukca iş baska boyutlara ulaşıyor.
İnsanın kendine zarar vermesi malesef ciddi bir sıkıntı.
Şimdi sizin sorunlarınız haricinde, psikolojik rahatsızlıgınız varsa bizler yorum yazarken kaş yapmaya calısırken göz cıkarmayalım..
Evet bende yaşadım biliyorum.Oğlak burcu çok inatçı onun doğruları vardır ona uyulmalıdır
25 yaşındayım ama bir anda evlilik kararı aldım bunu tam anlamıyla yerleştirememişim kendi içimde ki bu kadar zorlanıyorum
canim sorun orada zaten ilk istediğinde diyorsun ne istemesi sen onun maaşını nasıl isteyemiyorsan oda seninkini isteyemez ne uyanık kocalar var yaa gerçekten evliliğim süresince ara ara çalistiğim donemler oldu eşim maaşımı birkez sormadı ben kendim fatura vs. ödersem öderdim kalaninida gönlume göre harcardım.Yapmayın etmeyin elbette aynı evdesiniz karı koca arasında para muabbeti olmaz ama çalışıpta paraları kocanın eline tuttusturmayı aklim fikrim almıyor.Tüm bunların dışında size pek söz hakkı tanımayan başına buyruk hareket eden birisi eve gelecek misafiri eşine danışmaya bile tenezzül etmiyor.Ee erkek milleti yüz bulmaya görsün vermişsin eline yuları kafasina göre yönetiyor arabayıSanırım bunu ben yaptım ilk istediğinde tepki vermeliydim ama o zamanlar çok da aklım başımda değildi
Yok gidip gitmemekte sorun yok ben onlarla da giderim benim kızdığım bana söylemeden sormadan böyle bir karar almasıNereye gezmeye gidecekseniz siz gitmeyin. Ben sülalenle değil seninle gitmek istiyordum sen de gitmek istediğin kişileri çağırmışsın birlikte gidin, iyi eğlenceler deyip gitmeyin. Maaş konusunda da ben çocuğun değil eşinim bugüne kadar kendi paramı nasıl yönettiysem şimdide kendim yönetcem deyin. Ben yokmuşum gibi kendi kendine yaşamaya devam edersen çok yakında tek yaşadığın o güzel günlere dönersin deyin. Hayatınızın kontrolünü elinize alın. Evlenmek iradenizi başkasına teslim etmek değildir.
Ben kendi ailemde de böyle bir şey hiç görmedim benim annem ev hanımı ama bi dairenin kirası ona aitti istediğini alırdı babam neden alsın ya da ne aldın diye ona hiç sormazdı bunlardaysa tam tersi çok iyi tanımadan evlenilmemeli kesinliklecanim sorun orada zaten ilk istediğinde diyorsun ne istemesi sen onun maaşını nasıl isteyemiyorsan oda seninkini isteyemez ne uyanık kocalar var yaa gerçekten evliliğim süresince ara ara çalistiğim donemler oldu eşim maaşımı birkez sormadı ben kendim fatura vs. ödersem öderdim kalaninida gönlume göre harcardım.Yapmayın etmeyin elbette aynı evdesiniz karı koca arasında para muabbeti olmaz ama çalışıpta paraları kocanın eline tuttusturmayı aklim fikrim almıyor.Tüm bunların dışında size pek söz hakkı tanımayan başına buyruk hareket eden birisi eve gelecek misafiri eşine danışmaya bile tenezzül etmiyor.Ee erkek milleti yüz bulmaya görsün vermişsin eline yuları kafasina göre yönetiyor arabayı
bence eşine bu durumlar nedeniyle evlilikten soğumaya başladığını . evlendiğin için zaman zaman pişmanlığa düştüğünü söylemelisin. o da kendine çeki düzen versin . söylemezsen uzar gider konularMerhaba nasıl başlasam bilmiyorum ama kafam çok karışık bana bi akıl verin ben 9 ay önce evlendim eşimle 5 aylık tanışmanın sonunda nişanlandık toplamda 9 ay sonrada evlendik bu süreçte benim rahatsızlığım olduğu için bir süre hastanede yatmıştım şuan düşününce çok da düşünerek almamışım bu kararı seviyordum evlendim düğün süreçleri biraz sıkıntılı geçti tam her şey halloldu derken şimdi çok acele ettiğimi düşünüyorum eşim aslında iyi birisidir evine bağlı ihtiyaçlarını karşılayıp düşünen birisidir ama çok sinirli ve kendisi ben israf sevmiyorum dese de cimri
Ben çalışıyorum benim kazancımı da kendisininkini de o kontrol ediyor başta buna hiç tepki vermediğim için şimdi şimdi kendimi kötü hissediyorum kazandığım parayı ondan istemek ve onun onayına göre harcamak neymiş israf olmasınmış be ben hayatım boyunca hiç böyle yaşamadım babam aldıklarıma maaşıma hiç karışmazdı
Bide şöyle bir konu var dün öğrendim eşim telefonda konuşurken annesini aramış bize gel ben uçak biletini alayım demiş ama o gelmek istememiş benim kızdığım konu bana neden bu fikri alırken hiç danışmaması
Be yakın zamanda bir yerlere gezmeye gideceğiz ablamı annemi çağırayım dedi bende istemediğimi onların yanında rahat edemeyeceğimi söyledim sonra dün bana dedi ki ablam be abimide çağırdım sonra görümcem bana biz geliyoruz diye mesaj attı ben onların gelmesine değil neden benimle istişare yapmadan bir fikir alınıyor ya da benim isteklerim umursanmıyor
Evliliğimin ilk dönemleri çok sorunluydu ama sonra toparladık derken ben çok acele karar verip evlendiğimi düşünüyorum ve boşanmayı düşünmeye başladım bu anlattıklarımı eşimle konuşmadım dedim ya çok sinirli bide ben ağlayınca daha bi sinirleniyor bazen cevap dahi vermiyo ne yapmalıyım yazarken bile emin olamıyorum ama boşanmalı mıyım çünkü geleceğimi düşünemiyorum
valla açık açık konuş ben calışıyorum maaşım bende kalacak evin gideri,fatura vs. gibi şeyler için elbette bende harcama yaparim ama senden harçlik istemek istemiyorum benim babam daha maaşimı bilmez de.Valla ne olacaksa olsun maşallah aileninde durumu iyi sanirim e seninde ekonomik ozgürlügün elinde neyden korkacaksin ki.Ohh valla evlenmiş karısı maaşını eline sayiyor evle ilgili kararları tekbaşına veriyor ne güzel hayat.Yanliş anlama niyetim aranizi bozmak değil sadece cok ama cok yanlış ve çok karşı olduğum bir durum bu daha yolun başindasınız tavrini şimdiden belli et ki ileride daha büyük haksizliklara uğrama.Ben kendi ailemde de böyle bir şey hiç görmedim benim annem ev hanımı ama bi dairenin kirası ona aitti istediğini alırdı babam neden alsın ya da ne aldın diye ona hiç sormazdı bunlardaysa tam tersi çok iyi tanımadan evlenilmemeli kesinlikle
Eşin bildiğin senin paranı yiyor. Günde 10 tl ayırmış sana sanki lise bebesisin.Gösterebilir aslında bilmiyorum ne yapar almak işitsellerime sorduğumişk şey ihtiyacın var mı evet geçen yıl çok para harcardım çünkü bu şehre Yen'i gelmiş yalnızdım ve yine de gidip uçuk fiyatlı şeyler almazdım ama şimdi ise 15 tatilde annemlere giderken 10 gün için bana verdiği para yüz lira ihtiyacım olursa ona söyleyecekmişim kartla gönderirmiş ama istesem ne için diye soracak
bence eşine bu durumlar nedeniyle evlilikten soğumaya başladığını . evlendiğin için zaman zaman pişmanlığa düştüğünü söylemelisin. o da kendine çeki düzen versin . söylemezsen uzar gider konular
yok yanlış anlamam haklısınız ben bunların şimdi şimdi tam anlamıyla farkına vardım bi dur demem lazımvalla açık açık konuş ben calışıyorum maaşım bende kalacak evin gideri,fatura vs. gibi şeyler için elbette bende harcama yaparim ama senden harçlik istemek istemiyorum benim babam daha maaşimı bilmez de.Valla ne olacaksa olsun maşallah aileninde durumu iyi sanirim e seninde ekonomik ozgürlügün elinde neyden korkacaksin ki.Ohh valla evlenmiş karısı maaşını eline sayiyor evle ilgili kararları tekbaşına veriyor ne güzel hayat.Yanliş anlama niyetim aranizi bozmak değil sadece cok ama cok yanlış ve çok karşı olduğum bir durum bu daha yolun başindasınız tavrini şimdiden belli et ki ileride daha büyük haksizliklara uğrama.
Ben bütün maaşım bende olsun karışmam hiç bir şeye asla demem ama dün eczaneden ilaç alırken eşimde yanımdaydı ben cüzdanımdan çıkarıp ödeyemiyorum eşim ödüyor çünkü o kadar param Yok bazen bir şey beğeniyorum almak istiyorum şimdi ona para vermeyeyim aslında hiç kızmadı bana param bitti diye ama o kadar çok israf konusunu açtı ki kendi paramı harcamaya korkuyorumEşim uzakta olduğu için maaşını bana yollar ben burda yönetir borçlarımızı öderim. Ama şöyle söyleyeyim benim eşimde ister istemez benim maaşımı yönetebiliyor. ( Belki yeni evlendik borçlarımız var diye böyle yapıyor da olabilir bilemiyorum orasını ) Demek istediğim çok büyük bir problem değil sonuçta o evde ortak yaşıyorsunuz. Ama size sormadan kararlar alması çok yanlış benim eşim de öyle yapardı bazen ama çok kızardım. Çok trip atmışlığım olmuştur bu konuda. Bana sormadan eve misafir getirme veya plan yapma bana sor öyle yap derim. Siz sakin bir şekilde konuşmayı deneyin. Hemen boşanmayı düşünmeyin.
Evle ilgili eve ne lazım bana bu konularda danışıyor ama annesini çağırma fikrini dün telde konuşurken duymasam onuda bilmeyecektimSanırım maas kartın onda. Bu dusunduklerını onla paylas ve maas kontrolunu kendı elıne al hemen bosanmayı dusunme ama bu dusunduklerınden bahsettıkten sonra daha kotulesirse dusunebılır onun da gozunu korkutabılırsın eşin dıye herseye hakım olacak değil yani ustelık sana da hiçbirsey danısmıyor bencıl ve egoist bir eşin var yalnızca kendı aılesını dusunen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?