Konu evliliğimde ben karmakarışığım

25 yaşındayım ama bir anda evlilik kararı aldım bunu tam anlamıyla yerleştirememişim kendi içimde ki bu kadar zorlanıyorum

acilen bi psikologla görüşün.
Konuştukca iş baska boyutlara ulaşıyor.
İnsanın kendine zarar vermesi malesef ciddi bir sıkıntı.
Şimdi sizin sorunlarınız haricinde, psikolojik rahatsızlıgınız varsa bizler yorum yazarken kaş yapmaya calısırken göz cıkarmayalım..

Zaten sinirlenip kızar diye bazı şeyleri daha söylemeden susup oturuyorum

Bende bunu anlamıyorum, evli insanlar ve eşleriyle bunları konuşup gidişatta yol alamadıkları konuda insanların tecrübelerinden yardım alacakken.
Hiç eşlerine bir tek laf etmeden konuşmadan burada sadece içlerini döküyorlar.
Eminimki yüzlerce yorum yapanın tecrübeside hiç birşey anlam ifade etmiyecek.
Akşam adam geldimi tamam kocacım peki kocacım.

Psikolojik olarak daha yeni yeni toparlanıyorum ben geçtiğimiz bir yılı çok zor atlattım daha yeni yeni eski balonik olmaya başladım

Oğlak burcu çok inatçı onun doğruları vardır ona uyulmalıdır
Evet bende yaşadım biliyorum.
Nişanlılık sürecinde beni geçtim tüm aile fertlerim hastalık sahibi oldu sinirden.
Oğlak burcu birini terk etmek dünyadaki yapılacak en iyi şeydir.
Çünkü psikolojinizde bedeninizde hrr geçen gün kanserleşecek o asla düzelmez bunu yazın aklınıza.
Hep mutsuz olacaksınız demedi demeyin.

25 yaşındayım ama bir anda evlilik kararı aldım bunu tam anlamıyla yerleştirememişim kendi içimde ki bu kadar zorlanıyorum

her ikinizde de var işte bu durum.
ben san nevzat tarhanın kitaplarını, videolarını, radyo programlarını tavsiye ediyorum.
ben de nişanlıyım. 7-8 yılın ardından nişanlandık. ilişkimizdeki iniş çıkışları bu kitaplar sayesinde dengeledik.
insan kendisini, psikolojisini ve eşini tanıyarak doğru davranış modelleri geliştirebilir.

Nereye gezmeye gidecekseniz siz gitmeyin. Ben sülalenle değil seninle gitmek istiyordum sen de gitmek istediğin kişileri çağırmışsın birlikte gidin, iyi eğlenceler deyip gitmeyin. Maaş konusunda da ben çocuğun değil eşinim bugüne kadar kendi paramı nasıl yönettiysem şimdide kendim yönetcem deyin. Ben yokmuşum gibi kendi kendine yaşamaya devam edersen çok yakında tek yaşadığın o güzel günlere dönersin deyin. Hayatınızın kontrolünü elinize alın. Evlenmek iradenizi başkasına teslim etmek değildir.

Calismasan ne yapacaktin acaba? Böyle konulari ima etmeden acik acik ustune basa basa konusmak lazim. Bizde de esim benden iste diyecek oldu ilk aylar ben yok dedim kartını aldim. Nakit te birakmasini istedim hak verdi. Gerek konusarak gerek tartışarak coz bu meseleyi. Yoksa her konuda pasiflesirsin böyle. 2 3 gün trip atmasi tüm evliliginiz boyunca susmaktan iyidir. Cok meraklıysa evi yönetmeye oturtsun seni evinde o zaman

Sanırım bunu ben yaptım ilk istediğinde tepki vermeliydim ama o zamanlar çok da aklım başımda değildi
canim sorun orada zaten ilk istediğinde diyorsun ne istemesi sen onun maaşını nasıl isteyemiyorsan oda seninkini isteyemez ne uyanık kocalar var yaa gerçekten evliliğim süresince ara ara çalistiğim donemler oldu eşim maaşımı birkez sormadı ben kendim fatura vs. ödersem öderdim kalaninida gönlume göre harcardım.Yapmayın etmeyin elbette aynı evdesiniz karı koca arasında para muabbeti olmaz ama çalışıpta paraları kocanın eline tuttusturmayı aklim fikrim almıyor.Tüm bunların dışında size pek söz hakkı tanımayan başına buyruk hareket eden birisi eve gelecek misafiri eşine danışmaya bile tenezzül etmiyor.Ee erkek milleti yüz bulmaya görsün vermişsin eline yuları kafasina göre yönetiyor arabayı

Yok gidip gitmemekte sorun yok ben onlarla da giderim benim kızdığım bana söylemeden sormadan böyle bir karar alması

Ben kendi ailemde de böyle bir şey hiç görmedim benim annem ev hanımı ama bi dairenin kirası ona aitti istediğini alırdı babam neden alsın ya da ne aldın diye ona hiç sormazdı bunlardaysa tam tersi çok iyi tanımadan evlenilmemeli kesinlikle

bence eşine bu durumlar nedeniyle evlilikten soğumaya başladığını . evlendiğin için zaman zaman pişmanlığa düştüğünü söylemelisin. o da kendine çeki düzen versin . söylemezsen uzar gider konular

valla açık açık konuş ben calışıyorum maaşım bende kalacak evin gideri,fatura vs. gibi şeyler için elbette bende harcama yaparim ama senden harçlik istemek istemiyorum benim babam daha maaşimı bilmez de.Valla ne olacaksa olsun maşallah aileninde durumu iyi sanirim e seninde ekonomik ozgürlügün elinde neyden korkacaksin ki.Ohh valla evlenmiş karısı maaşını eline sayiyor evle ilgili kararları tekbaşına veriyor ne güzel hayat.Yanliş anlama niyetim aranizi bozmak değil sadece cok ama cok yanlış ve çok karşı olduğum bir durum bu daha yolun başindasınız tavrini şimdiden belli et ki ileride daha büyük haksizliklara uğrama.

Eşin bildiğin senin paranı yiyor. Günde 10 tl ayırmış sana sanki lise bebesisin.

Sanırım maas kartın onda. Bu dusunduklerını onla paylas ve maas kontrolunu kendı elıne al hemen bosanmayı dusunme ama bu dusunduklerınden bahsettıkten sonra daha kotulesirse dusunebılır onun da gozunu korkutabılırsın eşin dıye herseye hakım olacak değil yani ustelık sana da hiçbirsey danısmıyor bencıl ve egoist bir eşin var yalnızca kendı aılesını dusunen.

Eşim uzakta olduğu için maaşını bana yollar ben burda yönetir borçlarımızı öderim. Ama şöyle söyleyeyim benim eşimde ister istemez benim maaşımı yönetebiliyor. ( Belki yeni evlendik borçlarımız var diye böyle yapıyor da olabilir bilemiyorum orasını ) Demek istediğim çok büyük bir problem değil sonuçta o evde ortak yaşıyorsunuz. Ama size sormadan kararlar alması çok yanlış benim eşim de öyle yapardı bazen ama çok kızardım. Çok trip atmışlığım olmuştur bu konuda. Bana sormadan eve misafir getirme veya plan yapma bana sor öyle yap derim. Siz sakin bir şekilde konuşmayı deneyin. Hemen boşanmayı düşünmeyin.

yok yanlış anlamam haklısınız ben bunların şimdi şimdi tam anlamıyla farkına vardım bi dur demem lazım

Ben bütün maaşım bende olsun karışmam hiç bir şeye asla demem ama dün eczaneden ilaç alırken eşimde yanımdaydı ben cüzdanımdan çıkarıp ödeyemiyorum eşim ödüyor çünkü o kadar param Yok bazen bir şey beğeniyorum almak istiyorum şimdi ona para vermeyeyim aslında hiç kızmadı bana param bitti diye ama o kadar çok israf konusunu açtı ki kendi paramı harcamaya korkuyorum

Evle ilgili eve ne lazım bana bu konularda danışıyor ama annesini çağırma fikrini dün telde konuşurken duymasam onuda bilmeyecektim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…