- 25 Nisan 2009
- 34.338
- 39.807
- 1.123
- Konu Sahibi Postmodernik
-
maaşını alması çok korkunç bi şey benim gözümde.Ben bütün maaşım bende olsun karışmam hiç bir şeye asla demem ama dün eczaneden ilaç alırken eşimde yanımdaydı ben cüzdanımdan çıkarıp ödeyemiyorum eşim ödüyor çünkü o kadar param Yok bazen bir şey beğeniyorum almak istiyorum şimdi ona para vermeyeyim aslında hiç kızmadı bana param bitti diye ama o kadar çok israf konusunu açtı ki kendi paramı harcamaya korkuyorum
sizde durum biraz değişikmiş o zaman. şimdi daha iyi anladım. ama eğer kocanız anlayışlıysa konuşarak sakince her şeyi halledebilirsiniz diye düşünüyorum. Gerçekten benim kocam da çok sinirlidir zaten kendisi uzman asker olduğu için gerçekten bazen öyle sinirleniyor ki ben bile korkudan titriyorum. Ama o sinirinin altında yumuşacık bir kalbi olduğunu da biliyorum. Eğer sizin eşiniz de gerçekten size değer verip saygı gösteriyorsa bir gün güzelce oturup bu dertlerinizi sorunlarınızı anlatın. Umarım faydalı olur.Ben bütün maaşım bende olsun karışmam hiç bir şeye asla demem ama dün eczaneden ilaç alırken eşimde yanımdaydı ben cüzdanımdan çıkarıp ödeyemiyorum eşim ödüyor çünkü o kadar param Yok bazen bir şey beğeniyorum almak istiyorum şimdi ona para vermeyeyim aslında hiç kızmadı bana param bitti diye ama o kadar çok israf konusunu açtı ki kendi paramı harcamaya korkuyorum
o evde sen yaşıyorsun .Evle ilgili eve ne lazım bana bu konularda danışıyor ama annesini çağırma fikrini dün telde konuşurken duymasam onuda bilmeyecektim
Evle ilgili eve ne lazım bana bu konularda danışıyor ama annesini çağırma fikrini dün telde konuşurken duymasam onuda bilmeyecektim
Aslında anlayışlıdır bana kötü davranmaz ama maddi konularda çok cimri bende tam tersi birşey istesem ilk tepkisi ne gerek var ihtiyacın mı varsizde durum biraz değişikmiş o zaman. şimdi daha iyi anladım. ama eğer kocanız anlayışlıysa konuşarak sakince her şeyi halledebilirsiniz diye düşünüyorum. Gerçekten benim kocam da çok sinirlidir zaten kendisi uzman asker olduğu için gerçekten bazen öyle sinirleniyor ki ben bile korkudan titriyorum. Ama o sinirinin altında yumuşacık bir kalbi olduğunu da biliyorum. Eğer sizin eşiniz de gerçekten size değer verip saygı gösteriyorsa bir gün güzelce oturup bu dertlerinizi sorunlarınızı anlatın. Umarım faydalı olur.
İstediğim zaman karşılar ama mesela bi eğipilasyon aleti istedim biraz oldu neredeyse hala alınmadı bak şunu beğendin diyorum bakarız diyor ailemle fena değil ama benim ailemde onun cimri olduğunu biliyor ama onları kendi ailesi gibi davet etmedi hiç ve eşim ailesiyle evlenmeden önce çok mesafeli ilişkiler kuruyorduSenın kısısel ıhtıyaclarını karsılıyor mu? Yada senın aılenle arası nasıl onları da davet edelım dıyor mu? Bu soruları acıklıga kavuşturursak belki daha yuz ustune çıkar artısı yada eksisi.
Ayy o cimrilik huyu babamda da vardı tabi çook öncelerden. Sonra dan geçti zamanla. Acaba çok borcunuz var da o yüzden mi böyle düşünüyor ne bilim. Ya da kendisinin maaşı bişeye yetmiyor da sizinkinden mi medet umuyor ? Hayır yani siz çalışmasanız ne yapacak ? o zaman heralde daha beter olurdu.Aslında anlayışlıdır bana kötü davranmaz ama maddi konularda çok cimri bende tam tersi birşey istesem ilk tepkisi ne gerek var ihtiyacın mı var
Diyorum ya evleneli 9 ay oldu Yen'i Yen'i tam olarak toparlandım psikolojik olarak o yüzden öz güvenimin git gide hırpalandığını hissettim ve artık yeter diyorummaaşını alması çok korkunç bi şey benim gözümde.
psikolojik olarak da insanın özgüvenini zamanla bitirir gider. değersizleşirsin kendi gözünde .
o nedenle bu olaya bir dur de.
şu an çocuklara bile para veriyoruz ki kendilerine ait bi program oluştursun. parasını kullanmasını idare etmesini bilsin .
sen kocaman kadın olmuşun. çocuktan beter duruma düşmüşsün.
Aksine araba kredisi dışında borcumuz yok aynı maaşı alıyoruz belki o benden 500 lira daha fazla alıyordur bakın belki diyorum çünkü tam bilmiyorumAyy o cimrilik huyu babamda da vardı tabi çook öncelerden. Sonra dan geçti zamanla. Acaba çok borcunuz var da o yüzden mi böyle düşünüyor ne bilim. Ya da kendisinin maaşı bişeye yetmiyor da sizinkinden mi medet umuyor ? Hayır yani siz çalışmasanız ne yapacak ? o zaman heralde daha beter olurdu.
Arada bir bana şu lazım bu lazım diye para alsanız bir kısmını saklasanız. Önceki yazımda dediğim gibi babam da anneme para vermezdi rahmetli annem hep öyle yapardı napsın kadın. kuaföre giderdi kaş aldırırdı 15 tl olmuş derdi halbuki 5 tl dir. 10 tl si cebine kalırdı. öyle öyle para biriktirirdi. Evet belki diyeceksiniz ki ben bir şey lazım desem ben gider alırım diyecektir. Onun alamayacağı bişeylerden istersiniz siz de. Ya aslında konu burda para meselesi de değil sizi çok iyi anlıyorum. Size böyle davrandığı için üzülüyorsunuz. Elbette tavırları çok yanlış. Ama konuşupta düzelmeyip bu şekilde devam ederse işte o zaman siz de şuraya borç yaptım veya şunu bunu alacam diyip maaşınızdan bir miktar kendinize ayırmak. Allah yardımcınız olsun. inanın aklıma başka bişey gelmiyor.Aksine araba kredisi dışında borcumuz yok aynı maaşı alıyoruz belki o benden 500 lira daha fazla alıyordur bakın belki diyorum çünkü tam bilmiyorum
İstediğim zaman karşılar ama mesela bi eğipilasyon aleti istedim biraz oldu neredeyse hala alınmadı bak şunu beğendin diyorum bakarız diyor ailemle fena değil ama benim ailemde onun cimri olduğunu biliyor ama onları kendi ailesi gibi davet etmedi hiç ve eşim ailesiyle evlenmeden önce çok mesafeli ilişkiler kuruyordu
Ya resmen çalışarak emek vererek kazandığım parayı dilenmek olur bu ve ben bundan çok sıkıldımArada bir bana şu lazım bu lazım diye para alsanız bir kısmını saklasanız. Önceki yazımda dediğim gibi babam da anneme para vermezdi rahmetli annem hep öyle yapardı napsın kadın. kuaföre giderdi kaş aldırırdı 15 tl olmuş derdi halbuki 5 tl dir. 10 tl si cebine kalırdı. öyle öyle para biriktirirdi. Evet belki diyeceksiniz ki ben bir şey lazım desem ben gider alırım diyecektir. Onun alamayacağı bişeylerden istersiniz siz de. Ya aslında konu burda para meselesi de değil sizi çok iyi anlıyorum. Size böyle davrandığı için üzülüyorsunuz. Elbette tavırları çok yanlış. Ama konuşupta düzelmeyip bu şekilde devam ederse işte o zaman siz de şuraya borç yaptım veya şunu bunu alacam diyip maaşınızdan bir miktar kendinize ayırmak. Allah yardımcınız olsun. inanın aklıma başka bişey gelmiyor.
Aksine araba kredisi dışında borcumuz yok aynı maaşı alıyoruz belki o benden 500 lira daha fazla alıyordur bakın belki diyorum çünkü tam bilmiyorum
Ya resmen çalışarak emek vererek kazandığım parayı dilenmek olur bu ve ben bundan çok sıkıldım
Haklısınız. Bu durumda ya boşanacaksınız kendi paranızla kendiniz bir hayat kuracaksınız ya da kocanıza sonuna kadar güveniyorsanız siz işten ayrılıp onun parasını kullanacaksınız. Zaten her koşulda o para kocanızın eline geçiyor. Siz yorulduğunuzla kalıyorsunuz. Artık seçim sizin. En doğru kararı verirsiniz umarım.Ya resmen çalışarak emek vererek kazandığım parayı dilenmek olur bu ve ben bundan çok sıkıldım
senin maaşını alıyor elinden ama sen onun ne aldığını bilmiyorsun. hiç sormadın mı . ne alıyorsun . kaç paramız oluyor her ay .Ya resmen çalışarak emek vererek kazandığım parayı dilenmek olur bu ve ben bundan çok sıkıldım
Sordum sen onları düşünme ben hallediyorum onları diyorsenin maaşını alıyor elinden ama sen onun ne aldığını bilmiyorsun. hiç sormadın mı . ne alıyorsun . kaç paramız oluyor her ay .
paramız ne durumda.
nereye yatırım yapıyoruz . nerelere harcıyoruz . çok sinir oldum. bu kadar da hiç yerine konmaz insan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?