Konu yaşli annem

Cok uzucu dimi.. cocugun olmasa neyse ama varken.. 1 aksam agirlamak bile yuk olmus. Allah buyuk konustrmasin beni kimsenin basinada vermesin. Bi cocuk kolay dogup buyutulmuyor ama iste
Hemde nasıl üzücü
Annem babam hayatta ve gençler
Ama eşimin babası tek başına kayın validem vefat etti. Ayda bir hafta bende kalır hiç rahatsız olmam . Babaannem ve büyükbabam da gelip kalırlar arada ...
Eşim asla karışmaz
Ben de evlatlarımı bana baksınlar diye okutup büyütmüyorum. Ama çocuklar benim aynamdır. Ne görürlerse onu yaparlar diye düşünüyorum .

Annenize çok çok üzüldüm.5 evlat var ama hiçbiri yok gibi.Annesine bakmak isteyen her türlü bakar.Birilerinden akıl almaya gerek yok.Ama madem sordunuz.O size zamanında nasıl baktiysa nasıl gezdirdiyse sizde ona bakın gezdirin.Yaslilar da çocuk gibidir.Ilgi alakaya sevgiye bakıma muhtaçtır.Kendinizi onun yerine koyun.Bir sürü evladınız var ama evde yalnızsınız yaslisiniz.Gönül rahatlığı ile hiçbirine gidemiyorsunuz.Ne kadar acı...Eşinin sertliği ablaların ilgilenmemesi erkek kardeşin görüşmemesi hepsi bahane.Siz bakmak istiyorsanız kimse size engel olamaz.

Yazıklar olsun... Keşke benim annem de bendrn öyle taleplerde bulunsa da hergün bıkmadan usanmadan gezdirsem.. Benim annem de soğuktur hiç öyle taleplerde bulunmaz.. 5 çocuğu var kadıncağız yalnızlıktan şikayet ediyor.. Ona artık çocuk gözüyle bakmalı ve ilgilenmelisiniz..

Esim bu kadarlik kismina karismiyor ben alalim bundan sonra hep bizimle yasasin diyince hep bizde olmaz diyor
E eşiniz de kendi annesini getirmeye kalksa siz de olmaz dersiniz zaten. Bunda bir sorun yok. Annenizle sürekli ilgileniyor, haftada iki üç kere dışarı çıkarıyormuşsunuz. Daha ne yapabilirsiniz ki? Bence bu normal bir insan için bile yeterli. Surat asmasına çok aldırmayın. Siz elinizden geleni yapıyormuşsunuz zaten. Vicdanınız buna rağmen rahat değil ki buraya gelip konu açmışsınız. İki üç gün de başka çocukları çıkarsın, ilgilensin. Böylelikle hafta tamamlanır. Allah kolaylık versin annenize de, size de.

Son düzenleme:
sorunuza cevap verelim anneniz yalnız kalabilir

anneannem 82 yaşında 20 yıldır yalnız yaşıyor

öyle eş dost akraba olan bir yer de değil ankara da

5 çocuğu var

arada gitse de sıkılıyor evime döneyim diyor

sizin anneniz gezmek vs de seviyormuş bence ona can yoldaşı lazım

yani böyle yaşlı teyzelere bakıcı gibi yardımcı gibi bir kişi

sabah gelecek kahvaltı hazırlayacak birlikte yiyecekler

genel günlük ev işini yapacak gidilecek gelinecek bir yer varsa annenize eşlik edecek akşam da evine gidecek

bir süre sonra bu kişiler evin kızı gibi oluyor çevremde gördüğüm kadarı ile

hatta eşi olmayanlar gece de kalmaya başlıyor arada arada derken

bir değerlendirin derim

Vicdanınız neyden rahatsız ise onu yapmakla yükümlüsünüz kardeşlerinizi bir kenara bırakın onlarında çocuğu var annelerinden ne gördüyseler annelerine onu yaşatacaklar(kız kardeşleriniz için diyorum)

Kız evlat olarak gerçekten bukadar rahat vicdana nasıl sahipler anne bu ya kaldıki bde 75 yaşında ya o kadın tek bırakılmaz yazık günah toplanın konuşun anlaşın her birinizde vakit geçirsin

Herkes sizin üstünüze gelmiş ama bazı ana babalara bakması gerçekten psikolojik hastalıklara yol açacak cinsten oluyor. Her anne baba bir olmuyor maalesef bunu anlayamıyorlar.

Şimdi anneniz size karşı nasıl bir insan? Bazı yaşlılar var mesela ne kadar iyilikte yapılsa nankör olur, beddua ederler öyle birisi mi? Eşiniz ile, çocuğunuz ile ilgili problemleri dışarıya anlatacak birisi mi? Diyelim evde annenizle alakası olmayan bir tartışma oldu, anneniz karışır mı? Kendi üzerine alınır mı? Ağıtlar yakıp karalar bağlar mı? (Böyle anneler de var o yüzden soruyorum)

Eğer hayır ise... Evinizde ayda bir hafta siz ağırlasanız, bir hafta diğer ablanız ağırlasa diğer iki hafta da kendi evinde geçirse öbür kardeşlerinizde o haftalarda annenizin evine gitse 2 gün, sizi bu durum zorlar mı?

Ülkedeki bir çok çocuk bu sebeple yapıldı işte. Yaşlanınca bana baksın...

Yahu çocuğun büyüyor, kendi yaşamı oluyor. Telaşları, sorumlulukları...

Mis gibi huzurevleri var. Neden hiç bir yaşlı bunu bir opsiyon olarak değerlendirmez anlamıyorum. Kendi yaşına yakın arkadaşların olur, sosyalleşirsin, yemeği temizliği düşünmezsin. Damat ya da gelininin 5 karış suratını çekmek daha mı zevkli gelir bilmem ki...

anneniz size siz bebekken böyle şartlı mı bakmıştı acaba ??? merak ettim doğrusu !!!
bir evlatta nankörlük etmiyor mu ??? besle altını temizle her şeyini eksiksiz yap yine de memnun olmayan bebekler evlatlar yok mu ???
hayır ya da evet ne yapalım bahsettiğiniz gibi ise anamız atalım mı ???
kimse bakmıyor ben de bakmam mı diyelim..???
bazı anneler babalar değil bir çok annelerimiz babalarımız bunu yapıyorlar hepsinin göstermiş olduğu psikoljik durum farklı şekilde kişiye zor gelebilir.. yapacak tek bir şey ne olursa olsun başının tacı olsun. anan da baban da..

bakın kendi adıma çok haklısınız.. bir oğlum var.. asla beklentim yok.. ne olursa olsun kendi denklerimin olduğu bir huzur evine yerleşmek isterim bende.. bilemeyiz ne olacağını.. ama geçen zamanın annelerimiz öle değilller işte.. o düşünce asıl onları öldürür.. bunu onlardan beklemek onların böyle bir tercihi yapmalarını beklemek geçmiş yaşantıda yaşamış analarımıza ağır gelir.

Sizin görüşünüz öyle benim görüşümde böyle. Zira herkesin hayata bakış açısı aynı olmak zorunda değil ve herkes çok çok farklı hayatlar yaşıyorlar. Ben sizin görüşünüze nasıl çemkirmiyorsam, sizinde öyle 500 tane ünlem ve soru işareti koymaya hakkınız olmadığını düşünüyorum. Bu benim görüşüm. Polemik yaratmak içinde yazmadım.

Anneniz birgün evde tekken tansiyonu çıksa düşse kalsa yada Allah korusun aniden bir durum gelişse ve geri dönüşü olmasa hiç mi pişman olmıcaksınız. Kusura bakma da 75 yaşındaki anneme laf eden kocayı ben kapının önüne koyardım. Ablalarınızın merhametsizliği sizin de öyle olmanız gerektiği anlamına gelmiyor. Artık anneniz yanına gidiyim gezeyim denecek yaşı çoktan geçmiş ek hastalığı olsun olmasn bu kadın ne yer ne içer nasıl banyo yapar. Gece tek başına ne yapar. Artık onu temelli yanınıza alıp ailenizin bir ferdi olarak görmeniz lazım.

Anneniz 75 yasında.
Huysuz da olsa,söylense de almanız sahip çıkmanız lazım.
Annenizde kendi anneannemi gördüm sanırım.
Yani 5 gün al,1 gün alma o 5günü unutur.
Yaslılar zaten hep bi ilgi beklerler.Ama Allah rızası için alın bakın .
Herkes bisey der,sizi suçlar ama demez bu insan nasıl bakılıyr..
Kız anamı sokağa attım dememiş zaten.

Evet, ben de konu sahibine tavsiye niteliğinde yazmadım. Önceki kuşağa serzeniş aslında. Sonuçta bir evladın böyle bir karar vermesi inanılmaz zordur. O yüzden evladını böyle bir strese sokmaktansa alıp valizini gitmeyi seçebilmeli insan.

Benim de ömrüm olurda yaşarsam planım bu yönde..

Ben eşimin anne babasının evlerinde yalnız kalmasına izin vermiyorum. Diğer kardeşleri de umurumda değil.

Benim anne babamda bir gün yalnız kalırsa yine yerleri benim yanimdir eğer isterlerse.

Kararı ne eşime bırakırım ne de diğer kardeşlere.

Herkesin evlatligi kendine. Bahane başkası ne yapmış yapmamış.

Yatalak olursa evet dönüşümlü bakmak haktır. Çünkü yatalak hastanın bakımı çok farklıdır.

Böyle olursa konuşsun evde ki sahislarda , eşime ne ki kim ne kadar anneme bakmış. ?

Anneler bizlere bakarken sırayla mi bakmış ?

Neden sıcak bir yuva, torunlar varken gitsinler ki ?

Yani kalpler buna neden müsaade ediyor ?

Neden sıcak bir yuva, torunlar varken gitsinler ki ?

Yani kalpler buna neden müsaade ediyor ?

Kişi tek başına yaşarken ev yükünden, yalnızlıktan sıkılmıyorsa sıcak yuvasında kalsın tabii. Ama sürekli sızlanan, yalnızlığın getirmiş olduğu sıkıntıyı evlatlarına sararak geçirmeye çalışan bir bireyse kendi ruh sağlığı ve evlatlarının mutluluğu için huzurevi gayet iyi bir seçenek bence.

Konu sahibi sizi çok iyi anlıyorum. Hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz. Yalnız yasayan gezmeye bayılan ve bacak ağrısı olan bir annem var ben napıyorum gezdiriyorum.
2 kardeşim daha var kadının memleketteki evini barkını satmak istediler ben karsı çıkınca ikimizede küstüler görüşmüyoruz. Aslında sorumluktan kaçtılar.
Şansım işten erken çıkıyorum bazen AVM ye götürüyorum ,bazen yemeye, çaya.
Genellikle çok yorgun oluyorum uyumak dinlenmek bazen arkadaşlarımla buluşmak yerine onu memnun etmeye calışıyorum. Çünkü kaybetmekten korkuyorum demek istediğim yapacak bişey yok herkes kendinden sorumlu.

Haklısınız, ben de eğer yaşlanır ve yalnız kalırsam huzurevine giderim diyenlerdenim ama eski insanlar farklı düşünüyor ve onlar için huzurevine yatmak ayıp, bir de şu var ki hiç huzurevine gittiniz mi bilmiyorum, evet arkadaşları oluyor, birçok imkanları da oluyor ama hepsi cam kenarında çocukları torunları tarafından ziyaret edilmeyi bekliyor, terk edilmişlik psikolojisine giriyorlar, hiç tanımadıkları insanlar bile ziyaret edince gözleri doluyor mutlu oluyorlar, belki konu sahibesinin annesi de huzur evine yerleşirse veya diğer yaşlı insanlar unutulmaktan korkuyorlardır, yaşlılık psikolojisi gerçekten çok başka.

Büyükanneannem elinde olmadan altına kaçırınca bile ağlardı, hem azarlanırsam diye korkar hem de bakıma muhtaç hale geldiği için üzülürdü, evinde kimseye yük olmadan yaşamak istedi ama maalesef yalnız yaşamasın mümkün olmayacak kadar bakıma ihtiyacı olan bir hastalığı vardı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…