Konu yaşli annem

O kadar dogru ki tesbitiniz aynen oyle oluyor diger iyi olan ablami cileden cikaran da bu oluyor biz ilgilenelim onlar kucuk bisey yapsinlar dualari alsinlar ama duzenini bozan yorulan biz olalim diyor hakli o da

Zorlasa işini yapacak halde diyorsunuz. Annenize çok üzüldüm. Kaç yılı kaldı ki şurada. Hepiniz toplanıp bir yolunu bulun yazık günah. Siz de aynı duruma geldiğinizde nasıl davranılmasını isterdiniz. Kv bana çok çektirdi,aramam sormam,gitmem gelmem dedim ama son sözüm bana muhtaç olursa yüzüstü bırakmam oldu Ki 1 yıllık evliyim ve bana 8 ay gün yüzü göstermedi. Vereceğiniz 1 tas yemek, maaşı da varmış. Neyin kaygısı bu Allah inşallah hepimize vicdan verir, sabır verir. Erkek olsa bakımı daha zor annenin daha kolay. Evlatlık görevinizi yapın bence.

4 kız dogur yalnız yaşa
kadersiz kadın.. kolay mi buyudunuz siz senelerce uyumamistir o kadin yememis yedirmistir..
Vallahi digerleri de bizim kadar ilgilense h
Ben defalarca anne gel bizde kal artik dedim zaten ama esimden cekiniyor e esime de zorla bir yere kadar iyi davrandiririm bir yerde illaki anliyor tavrini o yuzden ben de kalmiyor

4 kız dogur yalnız yaşa
kadersiz kadın.. kolay mi buyudunuz siz senelerce uyumamistir o kadin yememis yedirmistir..
Vallahi digerleri de bizim kadar ilgilense hic sorun olmayacak ama onlar cok rahatlar neyi var ki otursun evinde modundalar

5 çocuğun olsun ama yapayalnız ol. Çocuklarının hepsi karı, koca diye eloğlu/kızının ağzına baksın, sen 75 yaşında yaşlı, yalnız duvarlarla konuş.
Kadına acıdım. Verin adresini ben ziyaret ederim. Karşı apartmanda yaşlı, yalnız bir kadın var Almancam kötü dediklerinin yarısını da anlamıyorum ama her pazar günü çaya davet ediyorum. Çünkü kadın yzlnız, konuşacak kimsesi yok ve yaşlılıkta yalnızlık çok çok zor.
5 evlat bir anneye vakit ayırmamak için türlü türlü bahaneler buluyorsa yazıklar olsun.

yapmayın Allah aşkına ya anne bu... hiç biri bakmasın siz bakın ne olacak ev işi değil ki bu ortaklaşa olsun tavrı... annem 2 ay hastanede yattı da ablam derdi işden izin alayım bir kaç gün sen eve geç diye kabul etmedim hafta sonları banyo yapmak için eve gelirdim biran önce yanına döneyim diye saçımı bile kurulamaz yola çıkardım
.. ablama güvenmediğimden mi? hayır hep gözümün önünde olsun diye... annemle geçirdiğim 1 günü 1 saati bile kâr sayıyorum artk çünkü kaybetme korkum kalbimi skıştırıyor... siz de anneyseniz biraz empati yapn annenizle

Vallahi digerleri de bizim kadar ilgilense hic sorun olmayacak ama onlar cok rahatlar neyi var ki otursun evinde modundalar
İyi siz de öyle olun o zaman. Hem üzülürüm hem hiçbir şey yapmam mi diyorsunuz anlamadım ki.

5 çocuğa ağır gelen anneleri...
Yazık.
Bana agir gelmiyor yanlis anlasilmisim sanirim butun yorumlar bu yönde olduguna gore...ben defalarca gel benimle yasa dedim ama annem fazla alingandir esimin yaninda asla rahat edemiyor diger ablamda kalmak istiyor Allah var o da esi de iyi bakiyor ama diger ablamlar kenar da rahat olunca niye hep benim ustum de sorumluluk diyip sinirleniyor annem onlarla iyi olunca da kayis tam kopuyor iste

Vallahi digerleri de bizim kadar ilgilense h

Ben defalarca anne gel bizde kal artik dedim zaten ama esimden cekiniyor e esime de zorla bir yere kadar iyi davrandiririm bir yerde illaki anliyor tavrini o yuzden ben de kalmiyor
Siz de arada kalmışsınız ama açık açık diğer kardeşlerle konuşun, ya sorumluluk alın ya da ablamla ben bakacağız ve annemin yüzünü size göstermeyeceğiz diyin.

İyi siz de öyle olun o zaman. Hem üzülürüm hem hiçbir şey yapmam mi diyorsunuz anlamadım ki.
Yapmam demiyorum elimden geleni de yapiyorum hergun ararim hafta da en az 2 alirim ben giderim bu sene tatile giderken goturdum hasta oldugunda evde birakmam bana getiririm hatta esime ragmen o yalnjz hissetmesin kendini diye sıkıldıgi zamanlarda gel bizle yasa dedim ama annem esimden dolayi ve digerlerine gore yeni evli olmamdan dolayi bende tamamen kalmayi kabul etmiyor diger ablama sicak bakiyor ama o da kimse bakmiyorsa ben niye alayim diyor is icinden cikilmaz bir hal aliyor

Siz de arada kalmışsınız ama açık açık diğer kardeşlerle konuşun, ya sorumluluk alın ya da ablamla ben bakacağız ve annemin yüzünü size göstermeyeceğiz diyin.
Bunu desek diyorlar ki henuz bakima muhtac degil niye aliyorsunuz ki annem de zaten benim evimde rahatim kimse de kalmak istemiyorum diyor ama sonra evinde kalinca da mutsuz oluyor

Aslinda olay basit ama insanlar zor annemin hakikaten bir yükü yok cok sükür eli ayagi tutuyor bakmak ilgilenmek zor degil ama iste yasliligin getirdigi bir anlayissizlik var diyor ki hep o kizimin (yani iyi olan ablamin )evinde olayim ama digerleri de gelsin gitsin onlarla da goruseyim e hakli tabi anne kimseden vazgecemiyor ama diger taraftan ablamda kendince hakli hepimizin annesi niye sadece bu sorumlulugun altina o girsin

5 çocuk var ama kadına sahip çıkan yok
Mevzu sahip cikmamak degil ki gorusmuyor konusmuyor degiliz ama kimse tek basina bakimini ustlenmek istemiyor annem tek kisiyi istiyor o da ablami..ben tek alsam esim niye sadece biz diyor annem sizde rahat edemiyorum diyor

Şimdi konu anne... anne 5 evlada bakmış 5 evlat bir anneye bakamıyor... rabbim hepinize merhamet nasip etsin şahsen kendi annemde olsa eşimin anneside olsa başkası neden bakmıyor diye hayıflanmadan alır getirirm evime ki anneannelerimize bile demişimdir hadi bize gidelim diye. Evet çok zor yaşlı bakımı rabbim kolaylık versin ama önce merhamet nasip etsin. Eşinize gelince kusura bakmasın ona söz hakkı düşmüyor konu anne ve bakılacak durumdaysa bakacak ki erkek ne kadar evde duruyor neyin rahatsızlığı kadınınevladıyla evlisin bakacaksında saygı göstereceksinde... vicdan ayrı bşrşey rabbim hepimize nasip etsin...

Yani sizce esime resti cekip ben mi almaliyim anne mi tamamen ...off annem de gelir mi onu da sanmiyorum yaa inanin cok zor herkesi ikna etmeye calismak

Her gün bir kişi ilgilense beş gün eder ya
Vallahi çocuk bakmak çok zormuş bir kızım var annemin değerini daha iyi anladım bir de o zamanki şartlarda beş çocuğa bakmış kadın bulaşık makinesi yok çamaşır makinesi yok belki su bişe yok taşıyorlar bence idare edebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…