- 3 Şubat 2018
- 25.902
- 111.470
- 598
Bana agir gelmiyor yanlis anlasilmisim sanirim butun yorumlar bu yönde olduguna gore...ben defalarca gel benimle yasa dedim ama annem fazla alingandir esimin yaninda asla rahat edemiyor diger ablamda kalmak istiyor Allah var o da esi de iyi bakiyor ama diger ablamlar kenar da rahat olunca niye hep benim ustum de sorumluluk diyip sinirleniyor annem onlarla iyi olunca da kayis tam kopuyor iste
Eşiniz kendi annesi için böyle konuşurmuuydu,büyük ihtimalllle hayir.mutlaka bir killif uydururdu.Söz konnusu abla abi hala yegen degil annem,digerlerinin ne yaaptigi önemli degil herkesin kendi vicdani,annemle senin aranda tercih yapmak zorunda birakma beni yokksaa kaybedersin,diyip restinnizi çekkkin sizde.Slm kadinlar kulübünün akilli kadinlari..sizden kafami sürekli mesgul eden beni çok da üzen bir konu da fikir almak icin actim bu konuyu..
Olay su ki annem 75 yasinda ve evde yalniz yasiyor kendi evi maasi var..saglik durumundan bahsedecek olursam seker hastaligi ve tansiyon hastaligi var ve bir kac yildir diz agrilari var baya abartili agrilar yasliliga bagli eklem yipranmasyla alakali.yani zorlarsa kendi isini gorecek gücte suan..
Ama gel gelelim ki annem 1 gün bile evde yalniz kalsa cok sıkılıyor hepimize sitem modunda gelmediniz sormadiniz diye ama asil beklentisi gitmemiz degil onu da alip gezdirmemiz bir yerlere yada evimize getirmemiz.
Biz 5 kardesiz 1 erkek 4 kiz erkek olan evli ve karisi dolayisi ile pek gorusmuyoruz annem evlerine gitmez geri kalan 4 kizdan 1 ablam ve ben vicdanen hic rahat degiliz onun yalnizliginin huzursuzlugu hep ustumuzde ama diger 2 ablam cok rahatlar ne var evi disarda kalmamis ya yatalak degil ya diyip gecisotiryorlar hatta haftada bir aksam evlerine cagirmayi bile problem ediyorlar.annemde onlardan cok bisey beklemiyor ablamla benden daha cok beklenti de ama ben de 6 yillik evliyim esimde biraz sert diye direk diger ablamdan beklenti icinde o alsin o gezdirsin orda kalayim beklentisi var hissettriyordq bir de o ablamin esi de cok iyi diye sanirim. Gel gelelim ki o ablamda cok duygularini cok ucta yasayan biri biran cok merhametlidir biran gelir niye sadece bana yuksun diye kovar evinden cunku ona gore annem en az onu sevdiginden ona yük olmak istiyormus digerleri gibi bu bakmasa annem onun yuzune bakmazmis surekli bunlari kuruyor kafasinda ve butun bu olaylar benim psikolojimi bozuyor esim tek bizim almamizi da istemiyor paylasirsaniz butun kardesler biz de ustumuze duseni yapariz diyor ama annemde dedigim gibi paylasilmaya hic yanasmiyor.
Öyle cozumsuz bir hal aliyor ki olay kafam da bu yuzden cok.mutsuzum ..sizce ben mi cok abartiyorum annem yalniz kalabilir mi diger 2 ablam mi daha hakli yoksa onlar cok vicdansiz ben mi hakliyim ne olur hayat tecrubelerinizden yol gosterin bana cildiracagim yoksa alsam olmuyor almasam cok huzursuzum
Esimin bu konuda ki tavri aslinda yasanmisliklarindan babannesine esimin annesi bakmis diger kardesler bakmamis annesi de yillarca diger kardeslerin hic sorumluluk almamasinin zorlugundan dert yanmis tek cocugu olsaydik bakmak zor gelmezdi demis durmus esimde de oyle bir bilincalti olusmus sanirimVe eşinize gelince kendi annesi olsa alır getirirdi ama neden Kadınlar erkeklerin annesine bakmak zorunda ee kadının annem yok mu ?
Allahım hiç yaşlanmayacağız zannediyoruz biz bazen
Diyelim ki cektim getirdim annem zaten esimden cekiniyor her tavrina bakacak en ufak aksilikte ya gitmeye kalkacak ya siginti gibi cok mutsuz olacak yine uzulen arada kalanda ben olacagimEşiniz kendi annesi için böyle konuşurmuuydu,büyük ihtimalllle hayir.mutlaka bir killif uydururdu.Söz konnusu abla abi hala yegen degil annem,digerlerinin ne yaaptigi önemli degil herkesin kendi vicdani,annemle senin aranda tercih yapmak zorunda birakma beni yokksaa kaybedersin,diyip restinnizi çekkkin sizde.
Bak bilinçaltında bile annesini düşünüyor sen de anneni düşün bu tartışmaya açık bir konu değil bence ki manevi boyutu da var en azından için rahat olurEsimin bu konuda ki tavri aslinda yasanmisliklarindan babannesine esimin annesi bakmis diger kardesler bakmamis annesi de yillarca diger kardeslerin hic sorumluluk almamasinin zorlugundan dert yanmis tek cocugu olsaydik bakmak zor gelmezdi demis durmus esimde de oyle bir bilincalti olusmus sanirim
Eşinizi iyi bir hizaya getirmeniz lazim tabi,en ufak saygisizlikta sizin nelerr yasatabileceginizden çekinmesi lazim.Yada bekleyin kaynananiza bakin zamani gelince.Eşinizle bunu yasamalisiniz daha sonra enn azinndan kkaynananin iihtiiyaci oldugunda,senn benim anneme nnasil davrandiysan öyle iste dersiniz.Diyelim ki cektim getirdim annem zaten esimden cekiniyor her tavrina bakacak en ufak aksilikte ya gitmeye kalkacak ya siginti gibi cok mutsuz olacak yine uzulen arada kalanda ben olacagim
Slm kadinlar kulübünün akilli kadinlari..sizden kafami sürekli mesgul eden beni çok da üzen bir konu da fikir almak icin actim bu konuyu..
Olay su ki annem 75 yasinda ve evde yalniz yasiyor kendi evi maasi var..saglik durumundan bahsedecek olursam seker hastaligi ve tansiyon hastaligi var ve bir kac yildir diz agrilari var baya abartili agrilar yasliliga bagli eklem yipranmasyla alakali.yani zorlarsa kendi isini gorecek gücte suan..
Ama gel gelelim ki annem 1 gün bile evde yalniz kalsa cok sıkılıyor hepimize sitem modunda gelmediniz sormadiniz diye ama asil beklentisi gitmemiz degil onu da alip gezdirmemiz bir yerlere yada evimize getirmemiz.
Biz 5 kardesiz 1 erkek 4 kiz erkek olan evli ve karisi dolayisi ile pek gorusmuyoruz annem evlerine gitmez geri kalan 4 kizdan 1 ablam ve ben vicdanen hic rahat degiliz onun yalnizliginin huzursuzlugu hep ustumuzde ama diger 2 ablam cok rahatlar ne var evi disarda kalmamis ya yatalak degil ya diyip gecisotiryorlar hatta haftada bir aksam evlerine cagirmayi bile problem ediyorlar.annemde onlardan cok bisey beklemiyor ablamla benden daha cok beklenti de ama ben de 6 yillik evliyim esimde biraz sert diye direk diger ablamdan beklenti icinde o alsin o gezdirsin orda kalayim beklentisi var hissettriyordq bir de o ablamin esi de cok iyi diye sanirim. Gel gelelim ki o ablamda cok duygularini cok ucta yasayan biri biran cok merhametlidir biran gelir niye sadece bana yuksun diye kovar evinden cunku ona gore annem en az onu sevdiginden ona yük olmak istiyormus digerleri gibi bu bakmasa annem onun yuzune bakmazmis surekli bunlari kuruyor kafasinda ve butun bu olaylar benim psikolojimi bozuyor esim tek bizim almamizi da istemiyor paylasirsaniz butun kardesler biz de ustumuze duseni yapariz diyor ama annemde dedigim gibi paylasilmaya hic yanasmiyor.
Öyle cozumsuz bir hal aliyor ki olay kafam da bu yuzden cok.mutsuzum ..sizce ben mi cok abartiyorum annem yalniz kalabilir mi diger 2 ablam mi daha hakli yoksa onlar cok vicdansiz ben mi hakliyim ne olur hayat tecrubelerinizden yol gosterin bana cildiracagim yoksa alsam olmuyor almasam cok huzursuzum
Annenize bu isteğinin ütopik olduğunu anlatmanız lazım sizinAslinda olay basit ama insanlar zor annemin hakikaten bir yükü yok cok sükür eli ayagi tutuyor bakmak ilgilenmek zor degil ama iste yasliligin getirdigi bir anlayissizlik var diyor ki hep o kizimin (yani iyi olan ablamin )evinde olayim ama digerleri de gelsin gitsin onlarla da goruseyim e hakli tabi anne kimseden vazgecemiyor ama diger taraftan ablamda kendince hakli hepimizin annesi niye sadece bu sorumlulugun altina o girsin
Evli olunca noluyor?Annenize bu isteğinin ütopik olduğunu anlatmanız lazım sizin
Evli barklı 4 kardeş çoluk çocuk haftada birer gün gelseler zaten bir hafta misafir var demektir evde
Hiçbir insan dayanamaz buna ki ablanızda evli bir kadın
Evde başkaları da yaşıyorEvli olunca noluyor?
Sabahtan aksama kadar calisan insana neyi dokumur? Okuldan gelen cocuga ne kötülügü olur? Kimi rahatsiz eder? Bir pasta bir kahve yicek o kadar. Ana ya anaaa ... lafi bile olmamasi lazim ...Evde başkaları da yaşıyor
Tek değil yani bu kadın
Sabahtan akşama çalışıp geleni de vardır.Okula giden çoluk çocukta vardır di mi?
Öyle haftanın 4 günü misafir ağırlamaya çıkarın o gözleri
Hani maddi manevi altından kalkılamayacağı gibi evde ne düzen kalır ne huzur ya ondan bahsediyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?