Konu yaşli annem

Kardeşlerinizin sizin kadar sorumluluk almadıkları yalnis tabi, ama bunun hesabını yapmayın. Benim de bir kardeşim her sorumluluktan kaçar. Onun huyu da öyle. Biz yinede anneme elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Mutfağını komple yeniledik geçenlerde. Yazın hiç gitmediği bir ülkeye götüreceğiz ablamla birlikte. Ben bunu diger ablalarım yardım etmese de yaparım. Babamı kaybettik biz seneler öncesinden. Annem bize babamın emaneti. Sonuna kadar da sahip çıkabiliriz inşallah. Hayat o kadar kısa ki, yarın ne olacağı belli olmaz. Siz içinizi yinede ferah tutun ve elinizden gelen yardımı ve ilgiyi esirgemeyin

Ve eşinize gelince kendi annesi olsa alır getirirdi ama neden Kadınlar erkeklerin annesine bakmak zorunda ee kadının annem yok mu ?
Allahım hiç yaşlanmayacağız zannediyoruz biz bazen

Eşiniz kendi annesi için böyle konuşurmuuydu,büyük ihtimalllle hayir.mutlaka bir killif uydururdu.Söz konnusu abla abi hala yegen degil annem,digerlerinin ne yaaptigi önemli degil herkesin kendi vicdani,annemle senin aranda tercih yapmak zorunda birakma beni yokksaa kaybedersin,diyip restinnizi çekkkin sizde.

Ve eşinize gelince kendi annesi olsa alır getirirdi ama neden Kadınlar erkeklerin annesine bakmak zorunda ee kadının annem yok mu ?
Allahım hiç yaşlanmayacağız zannediyoruz biz bazen
Esimin bu konuda ki tavri aslinda yasanmisliklarindan babannesine esimin annesi bakmis diger kardesler bakmamis annesi de yillarca diger kardeslerin hic sorumluluk almamasinin zorlugundan dert yanmis tek cocugu olsaydik bakmak zor gelmezdi demis durmus esimde de oyle bir bilincalti olusmus sanirim

Annemi bu duruma düşürmektense ölmeyi tercih ederdim heralde.Allah bana böyle bir şey yaşatmasın.Şu yazdıklarınızı okuyunca anneciğimin yüzü geldi gözlerimin önüne.Öyle üzüldüm ki.Kendi annemden pay biçtim de anneniz için öyle üzüldüm.Anne söz konusu oldu mu akan sular durur bende.

Küçükken saçlarınızı tarayan , size yemek yediren , eğiten , öğreten anneye şu tavır şu düşünce biçimi...Çok kötü değil mi? Anne edebiyatı yapmıyorum , lütfen annenizle ilgilenin.

Diyelim ki cektim getirdim annem zaten esimden cekiniyor her tavrina bakacak en ufak aksilikte ya gitmeye kalkacak ya siginti gibi cok mutsuz olacak yine uzulen arada kalanda ben olacagim

Bak bilinçaltında bile annesini düşünüyor sen de anneni düşün bu tartışmaya açık bir konu değil bence ki manevi boyutu da var en azından için rahat olur

İnsanoğlu olduğu gibi kalacakmiscasina yaşamaya devam eder sonunu bilmeden...
Anneniz adına üzüldüm...
Rabbim merhametli hayirli evlatlar nasip etsin onlarida hayirli merhametli insanlarla karşılaştırsın insallah....

Bari her gun ziyaret edin, temizligini, yemegini yapin. Konusun dertlesin

Diyelim ki cektim getirdim annem zaten esimden cekiniyor her tavrina bakacak en ufak aksilikte ya gitmeye kalkacak ya siginti gibi cok mutsuz olacak yine uzulen arada kalanda ben olacagim
Eşinizi iyi bir hizaya getirmeniz lazim tabi,en ufak saygisizlikta sizin nelerr yasatabileceginizden çekinmesi lazim.Yada bekleyin kaynananiza bakin zamani gelince.Eşinizle bunu yasamalisiniz daha sonra enn azinndan kkaynananin iihtiiyaci oldugunda,senn benim anneme nnasil davrandiysan öyle iste dersiniz.

Yapmazsınız muhtemelen, elin kızı eve mi alınır dersiniz ama çok yakın bir akrabamın yaptığını anlatayım size.

Annenizle hemen hemen aynı yaşlarda dört çocuklu bir yakınım olur kendisi. Son çocuğu da evlendirdikten sonra yalnız kaldı, çocukların hepsi uzakta. Eli ayağı tutar ama yalnızlık zor geldi muhtemelen. Bilirsiniz yetiştirme yurtları belli yaştan sonra gençleri artık ayaklarının üzerinde durabilirler diye gönderir. Böyle 20'li yaşlarında bir kızcağızı yanına aldı. Mis gibi ev, sıcak yuva verdi. Kız çalışıyor, akşamları geliyor. Onun da keyfi yerinde. Can yoldaşı oldular birbirlerine. Fikir olsun size.

Farzedinki iki kiz kardeşsiniz.Dönüşümlü bakin,tek bir yerde surekli kalmasina da gerek yok.75 yaşinda tansiyon,seker hastasi.Akşam evinde yiğilip kalsa sabaha kadar kimsenin haberi yok.
Diger kardeşler bakmiyorsa bu onlarin kendi ayibi,günahi.Siz bakinca enayi olmazsiniz,aksine daha kiymetli olursunuz.Bu yüzden boşverin onlari.

Eşinizle konusun,gerekirse resti cekin.Ne haddine annenize kötü hissettirmeye ! Çok kizdim eşinize.

Yahu bunun konusunun bile geçmemesi lazım.bunun asla mesele haline gelmemesi lazim.bunun anneniz şikayet bile etmeden halledilmesi lazim.
Nasıl olur da yok bende şu kadar gün kaldı sende şu kadar filan diye konusu geçer?
Anne bu ya..Benim annemde yalnız ve 80 yaşında yurt dışındayım her yıl geliyor bize ve iki üç ay kalıyor bana kalsa hiç göndermem de kendisi evini ve ülkesini ozledigi için dönmek istiyor.Burada birde ablam var ondada kalıyor bazen ve biz lafını bile etmeyiz.Esim ise asla tek söz söylemez hakkı da yok zaten o benim annem başımın tacı sırtımda bile taşırım.Dunyada annem bir yana herkes bir yana.
Alın annenizi siz ilgilenin Allah ömür versin ama yaşlılar ve ne zaman kaybedecegimiz belli değil.. yazık..

Annenize bu isteğinin ütopik olduğunu anlatmanız lazım sizin
Evli barklı 4 kardeş çoluk çocuk haftada birer gün gelseler zaten bir hafta misafir var demektir evde
Hiçbir insan dayanamaz buna ki ablanızda evli bir kadın

5 evlat 1 anneye sahip cikamiyor. Yaziklar olsun ...

Evli olunca noluyor?

Valla canım senın vıcdanın karakterın neyı yapman gerektıgını soyluyosa onu yap. Ablanın kardeslerının evlatlıgı onları ılgılendırır. Yaslılarımıza saygılı ve sevgılı olmazsak bız ılerde nasıl olur kım bılır (burdakı yaslıyı kaynanamı ayırarak soyledım) sen al bak gezdır gerısıne karısma

Evli olunca noluyor?
Evde başkaları da yaşıyor
Tek değil yani bu kadın
Sabahtan akşama çalışıp geleni de vardır.Okula giden çoluk çocukta vardır di mi?
Öyle haftanın 4 günü misafir ağırlamaya çıkarın o gözleri
Hani maddi manevi altından kalkılamayacağı gibi evde ne düzen kalır ne huzur ya ondan bahsediyorum

Sabahtan aksama kadar calisan insana neyi dokumur? Okuldan gelen cocuga ne kötülügü olur? Kimi rahatsiz eder? Bir pasta bir kahve yicek o kadar. Ana ya anaaa ... lafi bile olmamasi lazim ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…